Matkat – Los Angeles

Näe glamouria ja julkkiksia aidossa Hollywoodissa Los Angelesissa! Kierrä autolla 70 km pitkää ja 50 km leveää kaupunkia ja tutkiskele miten tähdet asuvat. Tai lähde pidemmälle kaupungin ympäristöön tutustumaan viinitiloihin huippuluokan ruokailua unohtamatta. Ilmat suosivat tätä enkelten kaupunkia, joten palaat kotiin paitsi paljon kokeneena, myös auringosta rentoutuneena.

"L.A." on pinta-alaltaan Amerikan suurin kaupunki - 120 neliökilometriä. Täällä tuskin pärjää ilman autoa. Nerokkaassa moottoritieverkostossa on helppo liikkua pohjoisesta etelään ja idän vuoristosta lännen hiekkarannoille. Los Angeles on yhteisnimi keskustalle "Downtown" ja muutamalle esikaupungille - Laguna Beach, Malibu, Long Beach, Hollywood ja Beverly Hills, Santa Monica...

Tähtien Hollywood

Sunset Boulevard, Beverly Hills, Universal Studio...
Hollywoodissa on kuuluisa Sunset Boulevard, johon 2500 filmitähtiä on ikuistanut kädenjälkensä Mann´s Chinese Theatre –teatterin edustalle. Julkkisten kerma asuu Beverly Hillsissä. Sunset Boulevardilta saa jopa karttoja, johon on merkitty missä kukin kuuluisuuksista asuu. Burbanksissa, muutaman kilometrin päässä pohjoisessa, pääsee kurkistamaan kulissien taakse Universal Studiossa.

Disneyland ja Tjäreborgin hotellit

Leikkimieliset etsiytyvät Anaheimissa "alkuperäiseen", vuonna 1955 avattuun Disneylandiin. Los Angelesissa on 15 golfkenttää, San Diegoon on kahden tunnin ja Las Vegasiin kuuden tunnin ajomatka. Alueella sijaitsee myös kuuluisa Grand Canyon. Kun matkustat Los Angelesiin Tjäreborgin kautta, voit halutessasi asua romanttisessa Santa Monicassa, lähellä upeaa, hyvinhoidettua rantaa.

Vuokraa auto Tjäreborgilta!

USA on autojen luvattu maa. Täällä pääset ajelemaan hienoilla valtateillä, ja reitit löytyvät helposti. Tjäreborgin kautta saat vuokra-auton hyvin edullisesti niin lyhyemmiksi kuin pidemmiksikin ajoiksi.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Los Angeles

Sää
 • tammikuu
18°7°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
18°8°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
18°9°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°11°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°13°
9
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°15°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°17°
11
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
24°17°
11
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°11°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
19°9°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Chicagon kautta noin 16 t 35 min.

Näin matkustat tänne

Los Angelesiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Los Angelesin lentokentältä Los Angelesin alueella oleviin hotelleihin on noin 5-45 min (n. 2-55 km), riippuen muusta liikenteestä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA, jos matkustajalla ei ole viisumia tai Green Cardia. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Los Angelesin hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, n. 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD

Aikaero

Suomen aika - 10 tuntia.

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Tämä siis edellyttää, että vähintään yhden matkaseurueesta tulee olla yli 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä myyntivirkailijoiltamme, numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten, esim. puhelin, ravintola jne. Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Takuumaksun voi myös maksaa käteisellä.
Usein USA:ssa huoneissa/huoneistoissa saattaa olla vain yksi vuode kahdelle hengelle, ja siinä on yhteinen patja sekä yhteiset vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa.
USA:n verkkovirta: 110/120 v AC, 60 Hz. Adapteri tarvitaan.

Yleensä ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa on tapana jättää n. 15% juomarahaa.

Yleinen hätänumero on 911 (poliisi, ambulanssi ja palokunta yms. vastaavat pelastuspalvelut). Kansallispäivä: 4/7 (Independence Day). USA:n suurlähetystön omilla nettisivuilla on täydelliset viisuminhaku- yms. matkustusohjeet.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku – Los Angeles
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.