Matkat – Fort Lauderdale

Fort Lauderdalea kutsutaan Floridan Venetsiaksi. Täällä voit nauttia ylellisyydestä, glamourista, hyvistä ostosmahdollisuuksista ja rannoista.
Fort Lauderdalessa sinua odottavat pitkät, hyvinhoidetut hiekkarannat, erinomaiset hotellit, monipuolinen huvielämä sekä ylellisyys ja glamour – valtavaa ostosvalikoimaa unohtamatta. Kaupunkia halkoo siellä täällä levittäytyvä kanaalijärjestelmä, jonka varrella on ylellisiä huviloita sekä satamia huvijahteineen ja purjeveneineen. USA:ssa kaikki on tunnetusti suurta ja mahtavaa, ja tämä koskee erityisesti Fort Lauderdalen ulkopuolella sijaitsevaa valtavaa ostoskeskusta, Sawgrass Mills Outletia. Sieltä löydät kaikkea mahdollista, ja tuotteita saa ympäri vuoden alennushintaan. Ainutlaatuisia löytöjä voi tehdä myös kaupungin suurelta kirpputorilta, Swap Shopista.

Lauderdale by the Sea

Osa Tjäreborgin hotellista sijaitsee Lauderdale by the Seassa, joka on ikään kuin Fort Lauderdalen jatke meren rannalla. Lauderdale by the Sean tunnelma on huomattavasti muuta kaupunkia rauhallisempi, minkä vuoksi se houkuttaa erityisesti lapsiperheitä, jotka tulevat tänne rentoutumaan ja viettämään perheenkeskeistä aikaa. Ranta on hienohiekkainen ja lapsiystävällinen, ja alueen keskustassa on pieniä kauppoja, ravintoloita ja baareja. Commercial Boulevardin päädystä alkava laituri on rannan keskipiste, jonka ympäristössä on aina paljon ihmisiä kävelyllä tai etsimässä sopivaa ravintolaa. Jos sinulla on onnea, saatat nähdä täällä pelikaaneja, jotka pesivät alueella.

Makunautintoja Fort Lauderdalessa

Fort Lauderdalen ravintolavalikoima on laaja, ja voit lomasi aikana maistella monenlaisia herkkuja maailman eri kolkista ja eri hintaluokissa. Miellyttävän illan voi aloittaa esimerkiksi menemällä vesibussilla johonkin viehättävistä kanaaliravintoloista. Tjäreborgin hotelleilta on myös kävelymatka ravintoloihin, baareihin ja kauppoihin.

Lapsiystävällisiä hotelleja

Tjäreborgin valikoimassa Fort Lauderdalessa on useita lapsiperheille sopivia hotelleja. Voit valita rannalla sijaitsevan hotellin sekä päättää, haluatko asua huoneessa vai huoneistossa.

Suunnittele unelmalomasi

Tjäreborgilla voi yhdistellä hotelleja ja matkakohteita juuri kuten itse haluat. Valikoimassamme on monenlaisia yhdistelmämatkoja ja erinomaisilla paikoilla sijaitsevia hotelleja sekä perheille että aikuiseen makuun. Reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja keston. Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voimassa on valmismatkalaki, jonka ansiosta huolehdimme sinusta, jos jotain yllättävää tapahtuu. Turvallista, helppoa ja joustavaa!

Yhdistelmämatkat ja risteilyt

Florida on unelmakohde sinulle, joka haluat kokea useita matkakohteita yhden loman aikana. Voit vaikkapa nauttia ensin Fort Lauderdalen tai Miami Beachin huvielämästä ja siirtyä sitten Orlandon Disney Worldiin. Fort Lauderdalesta voi lähteä myös mukaville ja jännittäville Karibian-risteilyille.

Vuokra-auto Tjäreborgilta

Floridassa autoillessasi huomaat, että USA on autoilun luvattu maa, jonka valtatiet ovat erittäin hyväkuntoisia ja selkeitä. Tjäreborgilta voit varata matkavarauksesi yhteydessä vuokra-auton.
Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Rantahotelleja
 • Upeita rantoja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Hotelleja ja huoneistohotelleja
 • Risteilyjä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Fort Lauderdale

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Fort Lauderdalessa sinua odottavat useiden kilometrien pituiset rannat, joiden hiekka on hienojakoista ja vesi suhteellisen matalaa. Rannat ovat paikoin jopa 100 metriä leveitä, joten niiltä löytää aina helposti tilaa. Aurinkotuoleja voi vuokrata. Pitkin rantaa on myös tarjolla monenlaisia aktiviteetteja, kuten vesiskoottereita, purjehdusta, rantalentopalloa ja parasailingiä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Fort Lauderdalessa on laaja valikoima ravintoloita ja baareja. Floridassa voi nauttia ruokaa maailman joka kolkasta ja kaikissa hintaluokissa. Meren läheisyyden ansiosta kala- ja äyriäisruuat ovat tavallinen näky ruokalistoilla. Täällä on myös paljon aitoja italialaisia ravintoloita, joissa tarjoiltava ruoka on vähintään yhtä hyvää kuin Italiassakin. Mitä tulee amerikkalaiseen ruokakulttuuriin, sen parasta antia ovat liharuuat, ja erityisesti grillattu liha on amerikkalaisten erityisosaamista. Kun pyydät täällä lihaa medium rare -kypsyydellä, saat todellakin mitä tilaat. Myös hampurilaiset ovat tietenkin erinomaisia, eikä kyse ole mistään puolivalmisteista, vaan jokainen itseään kunnioittava ravintola valmistaa kaiken alusta alkaen itse. Huomioi, että esimerkiksi steakhouse-ravintoloissa ei tarjoilla pelkästään lihaa, samoin kuin kalaravintoloissa tarjolla ei ole pelkästään mereneläviä. Tavallisesti ruokalistoilla on monenlaisia ruokia, mutta ravintolat mainostavat eniten erikoisosaamistaan.
Useimmissa ravintoloissa annokset ovat hyvin suuria, mutta monissa paikoissa on sallittua jakaa yksi annos kahden ihmisen kesken. Jos et jaksa syödä ruokaasi loppuun, voit aina ottaa loput mukaan. Ruokalistalla ilmoitettuihin hintoihin lisätään arvonlisävero. Juomarahan antaminen on tapana, ja tavallinen määrä on 15 prosenttia. Tarkista kuitenkin lasku ennen maksamista – joissakin ravintoloissa juomaraha lisätään automaattisesti laskun summaan, jolloin sitä kutsutaan palvelumaksuksi (service charge). Jotkin ravintolat puolestaan helpottavat asiaa laskemalla valmiiksi, kuinka suuri juomarahasta tulee milläkin prosenttimäärällä sen mukaan, paljonko asiakas haluaa juomarahaa maksaa.
Fort Lauderdalen monipuolinen yöelämä tarjoaa jokaiselle jotakin. Vilkkainta meno on Downtown Fort Lauderdalessa, jossa sijaitsevat monet suosituimmista yökerhoista. Baareihin ja klubeille on 21 vuoden ikäraja.
Ostokset
Fort Lauderdalella on paljon tarjottavaa shoppailusta kiinnostuneille. Hyviä ostospaikkoja on erityisesti ostoskeskuksissa ja Las Olas Boulevardilla. Valuuttakursseista riippuen täältä voi tehdä hyviäkin löytöjä. Elektroniikka on täällä usein halvempaa kuin Suomessa, samoin kuin vaatteet, erityisesti farkut. Huomioi, että hintalapussa olevaan hintaan lisätään aina arvonlisävero.

Galleria Mall

Galleria Mall -ostoskeskus sijaitsee Sunrise Boulevardilla, parinsadan metrin päässä rannasta ja kävelyetäisyydellä useimmista Tjäreborgin hotelleista. Ostoskeskuksessa toimii monia isoja tavarataloja, kuten Macy's, Dillard's, Neiman Marcus ja Saks Fifth Avenue. Galleria Mallissa on myös laaja valikoima naisten-, miesten- ja lastenvaatteita, urheilu- ja kenkäkauppoja, koruliikkeitä sekä sisustuskauppoja. Ostoskeskuksessa on myös suosittu ruokatori, josta saa monenlaista ruokaa. Sisäänkäynnin luona on paljon hyviä ravintoloita sekä yksi kaupungin suosituimmista baareista, Blue Martini.

Las Olas Riverfront

Las Olas Boulevardin länsipäädyssä on Las Olas Riverfront, viihtyisä ulkoilmassa sijaitseva ostospaikka, jossa on kauppoja ja ravintoloita. Kauppoja on sen verran vähän, että ne ehtii hyvin kiertää ennen kuin on aika istahtaa johonkin ravintolaan nauttimaan tunnelmasta veden äärellä. Täältä voi lähteä myös kanaaliristeilylle, ja laiturialue kuhisee elämää.

Sawgrass Mills

Sawgrass Mills on ostoskeskus, jonka noin 370 liikkeestä löydät kaikkea mahdollista leluista merkkivaatteisiin. Täältä löydät laajan valikoiman naisten-, miesten- ja lastenvaatteita sekä kenkä-, urheilu-, laukku- ja lelukauppoja. Ostoskeskuksessa on myös useita ravintoloita.

Walmart

Walmart on USA:n suurin tavarataloketju, josta voit löytää lähes mitä tahansa edulliseen hintaan.

Swap Shop

Jos olet kirpputorien ystävä, sinun kannattaa ehdottomasti poiketa Sunrise Boulevardilla sijaitsevaan Swap Shopiin. Täältä löydät edullisesti kaikkea mahdollista sekä uutena että käytettynä. Paikalle kannattaa saapua aamupäivällä, sillä iltapäivällä monet myyjät alkavat jo pakata tavaroitaan. Swap Shopin luona on myös Fort Lauderdalen ainoa drive in -elokuvateatteri, jossa uusimpia elokuvia voi katsella autosta käsin.
Liikunta ja treeni
Rannalla on mahdollista surffata, ajaa vesiskootterilla, harrastaa parasailingiä sekä purjehtia. Myös rantalentopalloa voi pelata.

Vesiurheilulajien lisäksi voit pelata tennistä ja rullaluistella.

Golf

Floridassa golfkenttiä on yli 1000, joten täällä golfareilla todellakin on mistä valita. Useimmista hotelleista saa ilmaiseksi karttoja lähialueiden golfkentistä.

Sukellus

Fort Lauderdalen edustalla on runsaasti riuttoja, joten täällä sukellusolosuhteet ovat erinomaiset. Täällä on useita sukellukseen keskittyneitä yrityksiä, kauppoja ja ohjaajia, ja halutessasi voit vaikka hankkia sukeltajan sertifikaatin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Fort Lauderdalessa riittää tekemistä kaikenikäisille ja jokaiseen makuun. Voit kokeilla esimerkiksi laskuvarjohyppyä ja kartingia.
Floridan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Orlandossa sijaitseva Disney World ja noin tunnin matkan päässä Orlandosta itään sijaitseva Nasan avaruuskeskus, Kennedy Space Center. Mikäli vuokraat lomallasi auton, sinulla on lähes rajattomasti erilaisia retkimahdollisuuksia. Myös Fort Lauderdalen lähistöllä on paljon tekemistä. Useimmissa hotelleissa on esitteitä erilaisista puistoista, nähtävyyksistä ja retkijärjestäjistä. Myös hotellisi henkilökunta voi antaa retkivinkkejä ja reittiohjeita.

Kanaalit

Fort Lauderdalea kutsutaan USA:n Venetsiaksi kanaalijärjestelmänsä vuoksi, joka on myös kiinnostava nähtävyys. Vesibussilla pääset helposti liikkumaan kanaaleissa. Yksinkertaisinta on ostaa päivälippu, jolla voit hypätä vesibussien kyytiin vapaasti koko päivän ajan. Kanaaleissa liikennöi vesibusseja useilla eri reiteillä, ja niiden varrella on hyviä ostospaikkoja ja ravintoloita. Matkan varrella voit myös nähdä paljon hienoja rakennuksia ja ylellisiä veneitä. Fort Lauderdalen sanotaankin olevan maailman luksusjahtien pääkaupunki.

Venetian Pool

Miamin suurkaupungin laitamilla sijaitsee Coral Gablesin kaupunginosa, joka on rakennettu 1920-luvulla. Välimeren maista inspiraatiota ammentanut asuinalue on kuin keidas kaupungin keskellä. Siellä sijaitsee myös Venetian Pool -uimala, jonka kallioon louhitun altaan muoto on viehättävän epäsäännöllinen ja luonnollinen. Täällä voit pitää hetken taukoa kaupungin sykkeestä sekä uida ja rentoutua vesiputousten, tekosaaren, pienen hiekkarannan ja koralliluolien muodostamassa ympäristössä.

Seminole Hard Rock Hotel & Casino Hollywood

Tämä suuri hotelli-, kasino-, ravintola- ja kauppakompleksi muistuttaa pientä kaupunkia. Täältä löydät lukuisia tunnettuja vaatekauppoja, erikoisliikkeitä ja ravintoloita, ja voit nähdä kuuluisien artistien esityksiä sekä kokeilla onneasi kasinon puolella.

Broward Center for the Performing Arts

Downtown Fort Lauderdalessa voit nähdä upeita musikaaliesityksiä ja konsertteja, kuten kiertueella olevia Broadway-musikaaleja.

Museum of Art

Fort Lauderdalessa, Las Olas Boulevardilla sijaitsevassa Museum of Artissa on vaikuttava kansainvälinen taidekokoelma. Pysyvään näyttelyyn kuuluu muun muassa Picasson, Matissen, Dalín ja Andy Warholin teoksia.

Antique Car Museum

Vanhojen autojen museo on kopio 1920-luvun Packard Showroomista, Tuohon aikaan Packardia pidettiin Amerikan vastineena Rolls Roycelle. Museossa on esillä 26 upeaa Packard-autoa, joista jokaista museon perustaja Arthur O. Stone ajoi elinaikanaan. Lisäksi esillä on paljon kiinnostavia yksityiskohtia, kuten nokkakoristeita, moottorien osia, ajovaloja, kelloja ja vaihdekeppien päitä.

Fort Lauderdale Historical Society

Historical Society koostuu muutamista rakennuksista, jotka ovat joko itsessään nähtävyyksiä tai pitävät sisällään historiallisia näyttelyitä. Täällä voit tutustua seminoli-intiaanien kulttuuriin, lähteä opastetuille kierroksille ja nähdä kuvia ajalta, jolloin Fort Lauderdalen alue vielä koostui suurimmaksi osaksi suomaastosta.

Everglades

Fort Lauderdalen länsipuolella levittäytyy Evergladesin valtava kansallispuisto, jossa voi muun muassa lähteä veneretkelle katsomaan villejä alligaattoreita. Evergladesissa elää myös yli 400 lintulajia, monenlaisia nisäkäslajeja, runsaasti erilaisia puulajeja sekä muita kasvilajeja.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Florida on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Koe Florida omalla autolla

Floridassa autoilu on helppoa. Vaikka tieverkosto voi ensivilkaisulla vaikuttaa sekavalta, se osoittautuu pian loogiseksi ja hyvinsuunnitelluksi järjestelmäksi. Jos esimerkiksi ajat vahingossa liittymän ohi, pääset yleensä helposti kääntymään takaisin.

Kolme kuuluisaa tietä

Interstate 95 on suuri moottoritie, joka seurailee itärannikkoa kohti pohjoista, Floridasta aina Maineen saakka. Tietä kannattaa ajaa, jos haluaa päästä mahdollisimman nopeasti paikasta toiseen. Kaistoja on välillä jopa kuusikin molempiin suuntiin, joten liikenne seisoo harvoin.

US1-tie seuraa pitkälti samaa reittiä kuin 95, mutta se muistuttaa enemmän tavallista maantietä (tai suomalaista moottoritietä).

A1A puolestaan on pienempi ja huomattavasti rauhallisempi rantatie, joka kulkee aivan rantaa pitkin. Se sopii kiireettömään ajeluun, jolla voi nauttia maisemista ja tehdä spontaaneja pysähdyksiä rannoille, kahviloihin ja ravintoloihin.
Kätevin ja tavallisin tapa liikkua Floridassa loman aikana on vuokra-auto, mutta täällä on myös muita liikennevälineitä.

Bussit

Fort Lauderdalen alueella on kattava bussiverkosto. Bussiasema sijaitsee Downtown Fort Lauderdalessa, ja sieltä voit ostaa esimerkiksi viikkolipun, jolla voit matkustaa niin paljon kuin haluat. Jos sinulla ei ole viikkolippua, bussissa voi maksaa käteisellä tasarahalla. Myös päivälippuja on saatavilla. Huomioi, että bussit eivät aina pysy aikataulussa nostosiltojen ja muiden liikenteen häiriöiden vuoksi.

Vesibussi

Fort Lauderdalen kanaaleissa toimii venebussien verkosto, Watertaxi, joka liikennöi suuressa osassa kaupunkia. Lippuja voi ostaa venebusseista. Kanaaleja pitkin pääset monien ostospaikkojen ja ravintoloiden luokse.

Taksi

Taksilla matkustaminen on jonkin verran halvempaa kuin Suomessa. Kaikki taksit käyttävät taksamittaria. Toisinaan taksin saaminen kadulta voi olla vaikeaa, ja yksinkertaisinta onkin ottaa taksin hotellin tai ravintolan edustalta tai tilata se.

Polkupyörätaksi

Fort Lauderdalen rantakadun varrella on myös jonkin verran polkupyörätakseja, joihin mahtuu kaksi matkustajaa ja jotka liikennöivät keskustan tuntumassa. Matkustajat istuvat kyydissä melko suojattomina eli ne eivät ole välttämättä kovin turvallisia. Siksi emme suosittele niiden käyttöä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, ei opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Floridan alueen hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, joka on n. 20–50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD. Eurocard-, MasterCard- ja VISA-luottokortit.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Aikaero Suomeen: Talvella -6 tuntia, kesällä -7 tuntia.

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja, mikä tarkoittaa, että ainakin yhden matkaseurueesta tulee olla vähintään 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit tiedustella myyntivirkailijoiltamme numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten (esim. puhelin, ravintola jne.). Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi kuitenkin vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Matkalla on hyvä olla mukana luottokortti, sillä käteisellä voi maksaa hyvin harvassa hotellissa.
Useimmat hotellit on rakennettu 1950-luvulla. Paikallisten hotellien taso ei ole verrattavissa esim. Välimeren maiden hotelleihin (varsinkaan kahden ja kolmen tähden hotelleissa). Tv ja ilmastointi sisältyvät huoneiden perusvarustukseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan, noin 12-14 tuntia Helsingistä Miamiin.

Näin matkustat tänne

Fort Lauderdaleen voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu joko Fort Lauderdalen tai Miamin kentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Bussi, juna, paikallisjuna ja taksi. Matka Fort Lauderdalen kentältä Fort Lauderdalen ja Lauderdale by the Sean hotelleihin kestää n. 10–25 minuuttia (n. 12-24 km) ja Miamin kentältä n. 30–60 min (40 km) liikenteestä riippuen. Kuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta ne voi ostaa erikseen matkavarauksen yhteydessä.
Sää
 • tammikuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
27°16°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
28°19°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°21°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
8
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
29°22°
6
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Fort Lauderdale
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.