Yhdysvallat

Yhdysvallat

Suurkaupunkeja, aurinkoa, rantoja, ostoksia, ravintoloita, kulttuuria, yöelämää, huvipuistoja – USA:ssa on tätä. Miltä kuulostavat New York, Miami Beach, Los Angeles – tai miksikäs et matkustaisi perheen kanssa Disney Worldiin, Orlandoon? Tjäreborgin valikoimasta löydät USAn parhaimmat palat.

USA:ssa kaikki on suurta ja mahtavaa. Uusin tulokas valikoimissamme on kaunis yliopistokaupunki Boston. Tjäreborgilla on myös kaksi kohdetta upealla Havaijilla: Honolulu ja Maui. Toteuta unelmasi ja valitse Tjäreborgilta juuri sellainen matka, minkä haluat. Miksipä et aloittaisi lomaa muutamalla tapahtumarikkaalla päivällä New Yorkissa ja jatkaisi sitten ottamaan aurinkoa Floridaan? Tai lennä San Franciscoon ja huristele autolla rannikkoa pitkin Los Angelesiin tutustumaan Hollywoodiin. USA:n lentomme ovat reittilentoja, joten voit itse valita milloin matkustat ja kuinka pitkään lomailet.

Lue lisää matkakohteesta Yhdysvallat Piilota teksti

Milloin sää on parhaimmillaan USA:ssa?
USA on valtavan kokoinen valtio, minkä vuoksi ilmasto vaihtelee paljon eri kohteissa.

Boston, Chicago, New York ja Washington D.C.
USA:n itäisessä osassa sijaitsevat Tjäreborgin matkakohteet Boston, Chicago, New York ja Washington D.C. Yhteistä niiden ilmastolle on se, että se muistuttaa Etelä- ja Keski-Suomen ilmastoa. Kesät ovat miellyttävän lämpimiä ja talvet kylmiä. Bostonissa ja Chicagossa lumisateet eivät ole poikkeuksellisia, kun taas New Yorkissa ja Washington D.C.:ssä talvet ovat hieman lyhyempiä ja leudompia. Jos haluat lomaltasi lämpöä, paras aika matkustaa itäiseen USA:han on toukokuusta syyskuulle. Keskilämpötila on tuolloin päivisin 20–29 astetta ja Washington D.C.:ssä yli 30 astetta. Yleensä silloin on myös valoisin ja kuivin aika, vaikka sadekuuroja esiintyy melko tasaisesti ympäri vuoden.

San Francisco, Las Vegas, Los Angeles ja San Diego
USA:n länsiosissa sijaitsevat Tjäreborgin lomakohteet San Francisco, Las Vegas, Los Angeles ja San Diego. Los Angelesin ja San Franciscon ilmasto muistuttaa Välimeren ilmastoa, eli kesät ovat mukavan lämpimiä ja kuivia, talvet leutoja. San Diegoss ja Los Angelesissa päivän keskilämpötila on vuoden ympäri 18–24 astetta. San Franciscossa päivälämpötila voi laskea talvella alle 15 asteeseen. Las Vegas sijaitsee Mojaven aavikolla ja siellä on kuivat, kuumat kesät, jolloin lämpötila voi olla jopa 40 astetta. Talvet ovat selvästi viileämpiä, päivällä lämpötila on 12–15 astetta ja kylminä öinä lämpötila laskee lähelle nollaa. Ilmankosteus on matala ympäri vuoden ja aurinko paistaa keskimäärin kymmenen tuntia päivässä. Sateita esiintyy harvoin.

New Orleans
New Orleansissa on leuto ilmasto ympäri vuoden. Kesät ovat lämpimiä ja keskilämpötila on huhti-lokakuussa yli 25 astetta. Kesä-, heinä- ja elokuu ovat vuoden kuumimman kuukaudet ja lämpötila päivällä on n. 32-33 astetta. Talvella, joulu- tammikuussa, lämpötila on alimmillaan, mutta on tuolloinkin n. 16-18 asteen paikkeilla. Öisin voi kuitenkin olla viileämpää, n. 6-8 astetta.

Florida
Floridassa, jossa sijaitsevat Tjäreborgin matkakohteet Clearwater Beach, Fort Lauderdale, Fort Myers Beach, Key West, Miami Beach, Orlando ja Sanibel/Captiva Island, vallitsee trooppinen ilmasto. Vuosi voidaan jakaa kuivaan kauteen marras-huhtikuussa ja sadekauteen touko-lokakuussa. Lämpötila on miellyttävä ympäri vuoden – niin ilman kuin vedenkin. Keskilämpötila päivällä vaihtelee 23 ja 33 asteen välillä ja meriveden lämpötila on alimmillaan n. 20–24 astetta talvikuukausina ja jopa 30 astetta kesällä.

Havaiji
Havaijin saaret Maui ja Oahu, jossa Tjäreborgin matkakohde Honolulu sijaitsee, vallitsee trooppinen ilmasto - joskaan ei aivan yhtä kuuma kuin muilla trooppisilla alueilla. Tavallisesti myöskään ilmankosteus ei ole yhtä korkea virkistävien tuulten vuoksi. Lämpötila on tasainen vuoden ympäri, 26–30 astetta päivällä ja 18–23 astetta yöllä. Veden lämpötila on 24–27 astetta ja lyhyitä voimakkaita sadekuuroja esiintyy vuoden ympäri. Sadekuuroja seuraa auringonpaiste ja lämpötila ei pääse laskemaan. Havaijilla kuivimmat kuukaudet ovat joulu- ja tammikuu (sekä Mauilla helmikuu) ja sateisinta on huhti- ja heinäkuussa.

  • Valuutta: Dollari (USD)
  • Passi ja viisumi: Lue lisää kohdasta Hyvä tietää/Ennen matkaa
  • Rokotukset: Lue lisää kohdasta Hyvä tietää/Ennen matkaa
  • Matkakohteita:  18 kpl
  • Hotelleja:  440 kpl