Matkat – Chicago

Chicagossa sinua odottavat monipuoliset valikoimat kulttuuria, nähtävyyksiä, ravintoloita, ostos- ja huvittelumahdollisuuksia.

Chicago sijaitsee kauniilla paikalla Michiganjärven rannalla, ja kaupunkia kutsutaan nimellä "The Windy City". Keskellä Chicagoa on rantoja, pienvenesatamia ja suuria viheralueita sekä muutamia maailman korkeimpia rakennuksia, kuten Willis Tower ja 360 Chicago, jotka ovat yli 100-kerroksisia rakennuksia ja joista on mahtavat näköalat. Chicago on todellakin vierailemisen arvoinen kaupunki, ja täällä voi hyvin viettää vaikka vain viikonlopunkin. Chicagossa on monipuolinen tarjonta kulttuuria ja hyviä ravintoloita, ja lisäksi täällä on monipuoliset ostosmahdollisuudet ja mielenkiintoinen huvielämä.

Chicago järveltä tai joelta päin

Sään salliessa kannattaa lähteä retkelle Michiganjärvelle tai Chicagojoelle. Mainio vierailukohde on myös luonnonhistoriallinen museo Field Museum of Natural History, jossa vierähtää helposti kokonainen päivä. Näyttelyiden teemat vaihtelevat antropologiasta ja kasvillisuudesta avaruusaikaan. Adler Planetarium -planetaariossa on esillä kaikkea karttapiirustuksista avaruusmatkoihin.

Tjäreborgin matkat Chicagoon

Matkustaessasi Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla Chicagoon päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden, joten voit suunnitella täysin omien toiveidesi mukaisen matkan. Hotellivalikoimassamme on useita erilaisia vaihtoehtoja kolmesta sydämestä viiteen sydämeen. Hotellit sijaitsevat eri puolilla kaupunkia, sen keskeisissä osissa Magnificent Mile -ostosalueelta Grant Parkin suurelle viheralueelle. Useimmissa hotelleissa on kuntosali, uima-allas ja spa.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Hotelleja, joissa uima-allas
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Chicago

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
1°-7°
4
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
2°-6°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
6°-2°
6
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
14°5°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
9
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°16°
10
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°19°
9
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°14°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
8°0
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
2°-5°
4
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika lentoyhtiöstä ja reittivalinnasta riippuen n. 13-15 tuntia.

Näin matkustat tänne

Chicagoon voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoin mihin aikaan vuodesta tahansa ja voit itse päättää matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Matka Chicago O'Hare International Airport -lentokentältä keskustaa kestää n. 40-50 min (n. 25 km), muusta liikenteestä riippuen. Keskustaan pääsee myös bussilal ja junalla. Chicago Transit Authority's (CTA) -bussit liikennöivät väliä "Downtown Chicago" ja O'Hare International Airport. Junat kulkevat maanantaista perjantaihin noin 8 minuutin välein klo 05.00-23.00 ja viikonloppuisin n. 10 minuutin välien. Matka yhteen suuntaan kestää n. 45 minuuttia.
Ostokset
Chicagon Magnificent Mile on valtava ostoalue, joka sijaitsee Michigan Avenuella. Täällä on noin 450 kauppaa, joiden valikoimat ovat amerikkalasia ja kansainvälisiä. Täältä jokainen shoppailija löytää varmasti jotain mielenkiintoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Chicagossa on kaikenlaisia ravintoloita eri hintaluokissa, perheravintoloista hienompiin ja trendikkäimpiin gourmetravintoloihin. Täällä voit maistella herkkuja kaikista maailman keittiöistä.
Chicagossa on monipuolinen yöelämä. Täällä on lukuisia baareja ja yökerhoja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Urheilutapahtumat ovat sekä turistien että paikallisten suosiossa, etenkin kaupungin omien joukkueiden pelatessa.

NHL-jääkiekko

Chicago Blackhawksin pelit United Center -areenalla ovat todellinen elämys.

Amerikkalainen jalkapallo NFL

Chicago Bearsin ottelut Soldier Field -stadionilla ovat kokemisen arvoisia, mutta liput ovat suhteellisen kalliita ja niitä on vaikea saada.

Baseball MLB

Jos olet suuri baseballin ystävä, kannattaa ehdottomasti lähteä katsomaan Chicago White Soxin peliä Guaranteed Rate Fieldille.
Kulkuyhteydet
Chicagon julkinen liikenne toimii erinomaisesti. Metrolla ja paikallisjunalla on helppo liikkua, kuten myös busseilla. Voit myös hypätä taksin kyytiin tai vuokrata auton.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA, jos matkustajalla ei ole viisumia tai Green Cardia. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Chicagon alueen hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, n. 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD. Eurocard, MasterCard ja VISA.

Aikaero

Suomen aika - 8 tuntia.

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Tämä siis edellyttää, että vähintään yhden matkaseurueesta tulee olla yli 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä myyntivirkailijoiltamme, numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten, esim. puhelin, ravintola jne. Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla ei ole luottokorttia, voit maksaa kulut käteisellä.
Tee matkahaku – Chicago
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.