Matkat – Clearwater Beach

Clearwater Beachillä pääset nauttimaan maailman parhaimpiin kuuluvasta rannasta ja auringosta, joka paistaa vuoden ympäri.

Clearwater Beach sijaitsee Tampan kaupungin lähellä pitkällä hiekkasaarella. Kohteen ranta on usein mukana maailman parhaiden rantojen top 10 -listoilla, ja kun astut hienohiekkaiselle, liidunvalkealle rannalle, ymmärrät varmasti, miksi ranta on niin arvostettu. Rannan ympäristössä on myös paljon turisteille suunnattuja palveluja sekä runsaasti baareja, ravintoloita ja yökerhoja. Jos kaipaat lomaasi hieman aktiivisempaa tekemistä, täällä on hyvät mahdollisuudet myös siihen. Voit valita laajasta vesiurheilulajien valikoimasta, lähteä delfiiniristeilylle, pelata golfia tai vaikkapa vuokrata rullaluistimet ja lähteä katselemaan nähtävyyksiä omatoimisesti.

Tekemistä ja nähtävää Clearwater Beachin lähellä

Lyhyen bussimatkan päässä Clearwater Beachiltä sijaitsee Tampan suurkaupunki, jonka kulttuuri on kiehtova sekoitus espanjalaisia, kuubalaisia ja amerikkalaisia vaikutteita. Tampassa on monipuolisesti nähtävää ja koettavaa: voit lähteä katsomaan jääkiekkoa tai amerikkalaista jalkapalloa, tehdä kävelyretkiä kasvitieteellisissä puutarhoissa tai lähteä iltaristeilylle Meksikonlahdelle.... huvittelumahdollisuuksia on lukuisia. Clearwater Beach on erinomainen tukikohta tehdä retkiä myös muualle Floridaan. Esimerkiksi Orlandon Disney Worldiin on vuokra-autolla matkaa vain alle kaksi tuntia.

Lapsiystävällinen hotelli

Mikäli matkustat Clearwater Beachille lasten kanssa, voit majoittua ensiluokkaisesti Sheraton Sheraton Sand Key Resort -hotellissa, joka sijaitsee Sand Keyn rannalla hieman Clearwater Beachin keskustan ulkopuolella. Täällä voit rentoutua houkuttelevalla allasalueella, jossa on myös lastenallas, aurinkotuoleja sekä allasbaari. Hotellissa on myös ravintola, tenniskenttä ja leikkipaikka.

Suunnittele unelmalomasi

Tjäreborg auttaa sinua suunnittelemaan unelmiesi lomamatkan. Reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkan ajankohdan, keston ja majoituksen, juuri niin kuin sinulle ja matkaseurueellesi sopii. Me huolehdimme siitä, että löydät haluamasi vaihtoehdot. Voit myös yhdistää Clearwater Beachin johonkin toiseen mielenkiintoiseen Floridan kohteeseemme.

Hyvä tietää
 • Upeita rantoja
 • Perhehotelleja
 • Rantahotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Edullinen autonvuokraus
 • Yhdistelmämatkoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Clearwater Beach

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
22°11°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
23°11°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
24°13°
8
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
27°16°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°19°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°22°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
32°22°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
29°19°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
25°14°
8
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°11°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
Rannat
Clearwater Beachillä sinua odottaa liidunvalkea, hienohiekkainen ranta. Rannalla on mahdollista harrastaa monia vesiurheilulajeja, ja siellä on myös useita ravintoloita.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Chicagon kautta 13 t 20 min.

Näin matkustat tänne

Clearwater Beachille voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lähin lentokenttä on Tampassa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit ostaa useimmissa tapauksissa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotellille ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Tampan lentokentältä Clearwater Beachille on noin 35 min (n. 35 km) riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Clearwater Beachillä on paljon ravintoloita, joista useimmat sijaitsevat rannan tuntumassa ja niissä on ulkoterassi. Tampa sijiatsee n. 30 minuutin automatkan päässä Clearwater Beachistä, jossa on runsaasti sekä paikallisia että kansainvälisiä ravintoloita.
Clearwater Beachillä on useita baareja ja loungeja, mutta kohteen yöelämä on kuitenkin melko rauhallista. Tampassa on sitäkin vilkkaampaa, sillä täällä on konserttihalleja ja baareja, joissa on elävää musiikkia sekä yökerhoja.
Ostokset
Clearwater Beachin rantakadulla on muutamia kauppoja, joissa myydään enimmäkseen matkamuistoja. Enemmän ostosvalikoimaa on muutamassa pienessä ostoskeskuksessa, joista voi ostaa esimerkiksi vaatteita ja elektroniikkaa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Clearwater Beachillä on laaja valikoima vesiurheilulajeja, kuten vesiskoottereita, purjelautailua ja sukellusta. Täällä voi kokeilla myös monia muita aktiviteetteja, kuten tennistä, rullaluistelua, kartingia, laskuvarjohyppyjä ja ratsastusta. Pier 60 -puistossa ja itse laiturilla järjestetään useita pieniä markkinoita ja festivaaleja.

Key West

The Keys on Floridan eteläkärjessä sijaitseva saariryhmä. Täällä USA kohtaa Karibian, ja valkoisten rantojen ja huojuvien palmujen keskellä vallitsee rento tunnelma. Kaikista kauimpana mantereesta sijaitseva Key Westin viehättävä kaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde.
Kulkuyhteydet
Vuokra-auto on tavallisin tapa matkustaa ympäriinsä Floridan-lomalla, mutta täällä voi liikkua myös taksilla.

Taksi

Taksilla matkustaminen on Floridassa yleensä hieman halvempaa kuin Suomessa. Kaikissa takseissa käytetään taksamittaria.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde ilman opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.
Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset. Poikkeuksena Suomen kansalaiset, jotka ovat oleskelleet Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa 1.11.2011 jälkeen. Heidän tulee ottaa yhteyttä Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai konsulaattiin, vaikka heillä jo olisi aikaisemmin hyväksytty ESTA.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Yhdysvaltoihin matkustavalta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Floridan alueen hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, joka on n. 20–50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD. Eurocard, MasterCard ja VISA.

Aikaero

Aikaero Suomeen: - 7 tuntia

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja, mikä tarkoittaa, että ainakin yhden matkaseurueesta tulee olla vähintään 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit tiedustella myyntivirkailijoiltamme numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten (esim. puhelin, ravintola jne.). Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi kuitenkin vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Matkalla on hyvä olla mukana luottokortti, sillä käteisellä voi maksaa hyvin harvassa hotellissa.
Useimmat hotellit on rakennettu 1950-luvulla. Paikallisten hotellien taso ei ole verrattavissa esim. Välimeren maiden hotelleihin (varsinkaan kahden ja kolmen sydämen hotelleissa). Tv ja ilmastointi sisältyvät huoneiden perusvarustukseen.
Tee matkahaku