Matkat – Boston

Tervetuloa yhteen Yhdysvaltojen vanhimmista kaupungeista. Bostonissa on luvassa mielenkiintoista historiaa, vihreitä puistoja ja hyvää ruokaa, ja merenrannalla kauniissa keskustassa on helppo liikkua kävellen.
Bostonilla on kautta aikojen ollut merkittävä rooli Yhdysvaltojen historiassa. Tunnetuin tapahtuma on luultavasti Bostonin teekutsut (The Boston Tea Party), joka oli Bostonin asukkaiden poliittinen protesti emämaa Englannin hallintoa kohtaan. Bostonin keskusta on kompakti, ja kaupungin nähtävyyksille on helppo liikkua kävellen. Jos haluat käydä uimassa, Bostonin ulkopuolella on kymmenisen kaunista rantaa. Ja koska meri on täällä lähellä, Bostonissa pääset nauttimaan erinomaisia äyriäisruokia, ja erityistä herkkua on amerikkalainen hummeri. Bostonissa on nuorekas ilmapiiri, sillä kaupungissa on muun muassa tunnettu Harvardin yliopisto.

Urheilua, historiaa ja kulttuuria

Jos urheilu on lähellä sydäntäsi, Bostonissa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä seuraamaan paikallisen Boston Red Sox -joukkueen kotiottelua. Tämä baseball-joukkue pelaa Fenway Parkissa, joka on yksi USA:n vanhimpia areenoita. Jos taas olet kiinnostunut historiasta, mielenkiintoinen kohde on Bostonin vanha kaupunginosa sekä kuuluisa Freedom Trail -kävelyreitti, jonka varrella on useita kapungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Cambridgen opiskelija-alueella sijaitsevat Harvard ja Massachusettsin teknillinen korkeakoulu MIT. Tällä alueella on lukuisten opiskelijoiden ansiosta vilkas yöelämä.

Bostonin kaupunginosat

Bostoniin on ajan kuluessa kehittynyt erilaisia kaupunginosia, mihin on osaltaan vaikuttaneet useista eri maista tulleet maahanmuuttajat. North Endissä on Bostonin Pikku-Italia, jossa on tunnelmallisia katuja ja italialaisia ravintoloita. Historiallisessa Beacon Hillissä on kapeita katuja, kaasuvalolyhtyjä, kauniita rakennuksia ja tiiliskivijalkakäytäviä, ja tämä alue on yksi Bostonin hienoimmista. Alueella on gourmetravintoloita, upeita kauppoja ja trendikäs ulkoelämä. South End on tunnettu avoimesta ja ystävällisestä ilmapiiristään, ja sen kansainvälinen leima on tehnyt siitä suositun kaupunginosan, jossa on ainutlaatuisia ostosmahdollisuuksia ja ruokaa kaikista maailman kolkista. Waterfrontissa voit kävellä meren äärellä ja nauttia kauniista maisemista.

Tjäreborgin matkat Bostoniin

Tjäreborgin reittilennoilla matkustat Bostoniin joustavasti vuoden ympäri, ja päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Kaikki hotellimme sijaitsevat keskeisellä paikalla, lähellä kaupungin palveluja ja tarjontaa. Valikoimassamme on erilaisia hotelleja niin lasten kanssa matkustaville kuin aikuisille matkaajille, ja valittavana on myös todellisia luksusvaihtoehtoja. Ilman lapsia matkustaville aikuisille mainio vaihtoehto on Prime Select -hotellimme Copley Square Hotel, kun taas lasten kanssa matkustaville suosittelemme Family Comfort -hotellia Hyatt Regency Boston.

Yhdistelmämatka ja vuokra-auto

Jos haluat tuplasti enemmän lomaltasi, voit yhdistää Bostonin matkaasi myös New Yorkin suurkaupungin. USA:n itärannikkoon on mukava tutustua autoillen, joten mainio vaihtoehto on vuokrata auto ja lähteä tutustumaan lähemmin näihin seutuihin.
Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Perheystävällisiä hotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Mielenkiintoinen historia
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Boston

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
3°-5°
4
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
3°-5°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
7°-1°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
13°4°
7
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°10°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°19°
10
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
23°14°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
11°3°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
5°-3°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika määräytyy lentoyhteyksien ja vaihtoaikojen mukaan.

Näin matkustat tänne

Bostoniin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Logan International Airport -lentokentältä Bostonin keskustaan kestää n. 15-30 min (n. 7 km), muusta liikenteestä riippuen. Keskustaan pääsee myös lähiliikenteen junalla ja metrolla (n. 30-40 min) ja lautalla (n. 10-15 min).
Ostokset
Bostonissa on luonnollisesti monipuoliset ostosmahdollisuudet, kuten suurkaupungeissa yleensäkin. Täällä on sekä tunnettujen kansainvälisten vaateketjujen kauppoja, luksusputiikkeja, isoja ostoskeskuksia ja paikallisia markkinoita. Bostonin keskusta on todella kompakti, joten useat ostosalueet sijaitsevat kävelyetäisyydellä kaupungin nähtävyyksistä.

Wrentham Village

Vain noin 60 kilometrin päässä Bostonista sijaitsee Wrentham Village, joka on yksi Uuden-Englannin suurimmista outleteista, Täällä on useimpien tunnettujen merkkien liikkeet, kuten Lacoste, Converse, Diesel, Ted Baker, Nike ja Calvin Klein.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Merellisen sijainnin ansiosta Bostonissa voi nauttia erinomaisia äyriäisruokia. Suositeltava paikallinen herkku on esimerkiksi Clam Chowder eli amerikkalainen simpukkakeitto, jonka kerrotaan alun perin olleen köyhän miehen ruoka, josta myöhemmin tuli kuitenkin gourmetruokaa. Jälkiruuaksi kannattaa maistella paikallista Boston Cream Cakea, joka on kiisselillä täytettyä sokerikakkua, jonka koristeluun käytetään rommisiirappia, manteleita ja suklaata.

Juomaraha

Juomarahakulttuuri on hyvin yleinen USA:ssa, ja juomarahaa on tapana jättää noin 15-20 prosenttia. Sen lisäksi Bostonin ravintoloissa summaan lisätään aina 6.25 prosentin vero. Jos ruokaa jää yli, sen voi ottaa mukaan ns. doggy bagissa.

Samuel Adamsin olutpanimo

Vain puolen tunnin matkan päässä Bostonista sijaitsee kuuluisa Samuel Adamsin olutpanimo, jossa voit osallistua opastetulle kierrokselle ja oppia lisää näiden maistuvien oluiden valmistuksesta. Oluita on mahdollista myös maistella.

Ruokakierrokset Bostonissa

Bostonin valtavasta ruokatarjonnasta voi olla vaikea löytää omia suosikkeja. Täällä voit maistella makuja kaikkialta maailmasta. Mainio ja kätevä tapa saada käsitys paikallisesta ruokakulttuurista on osallistua ruokakierrokselle, jonka aikana osaava opas johdattaa sinut Bostonin kulinaaristen elämysten äärelle.
Boston on sekoitus klassisia mukulakivikatuja ja moderneja pilvenpiirtäjiä. Vilkkaat markkinat, ostoskeskukset, museot ja puistot tekevät Bostonista kaupungin, jossa vanha kohtaa uuden. Kaupunki herää eloon yöllä. Bostonissa on lukuisia trendikkäitä baareja ja yökerhoja sekä monipuolinen yleisö, ja sykkivä yöelämä. Bostonissa jokaiselle löytyy jotakin aina artesaanioluita myyvistä panimoista elokuvanäytöksiin ja yökerhojen täpötäysiin tanssilattioihin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Bostonissa on useita erilaisia museoita. Suosituimpia ovat Museum of Fine Arts, Children's Museum, Museum of Science ja Boston Tea Party Ship and Museum. Jos haluat tutustua kaupunkiin mereltä käsin, suosittelemme lähtemään veneristeilylle.

Faneuil Hall Marketplace

Suosittu markkinapaikka Faneuil Hall Marketplace on vierailemisen arvoinen kohde. Tämän markkinapaikan juuret ulottuvat 1800-luvulle, ja täällä on trendikkäiden vaateketjujen liikkeitä, ravintoloita, katutaiteilijoita ja historiallisia rakennuksia.

Veneretki Cape Codiin

Jos kaipaat hetken hengähdystä Bostonin suurkaupungin sykkeestä, mainio vaihtoehto on lähteä veneretkelle Cape Codin niemimaalle, jossa on 60 rantaa, Provincetown-gallerioita ja viihtyisiä ravintoloita. Täällä presidentti J.F. Kennedyllä oli kesäasuntonsa, ja nykyään täällä on Kennedyn perheestä ja heidän Cape Codin ajastaan kertova museo.
Kulkuyhteydet
Bostonin keskustassa on helpointa liikkua kävellen. Pidemmille matkoille voit lähteä hyvin toimivalla joukkoliikenteellä tai taksilla.
Rannat
Tunnin matkan päässä Bostonista on kymmenkunta rantaa, jotka sopivat hyvin sekä lapsiperheille että purjelautailijoille. Useimmille rannoille pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä, mutta osalle rannoista pääsee ainoastaan autolla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Bostonin hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, n. 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

USD. Luottokortit hyväksytään yleisesti.

Jos vuokraat auton, takuumaksua varten tarvitaan usein luottokortti.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika -7 tuntia

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Tämä siis edellyttää, että vähintään yhden matkaseurueesta tulee olla yli 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä asiakaspalvelustamme numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään yleensä katevaraus mahdollisia kuluja varten, esim. puhelin, ravintola jne. Useissa hotelleissa pakollisen katevarauksen suuruus on 50-100 USD/päivä, ja summa palautetaan kirjautuessasi ulos hotellista. Mikäli sinulla ei ole luottokorttia, voit maksaa takuumaksun käteisellä.

Tee matkahaku – Boston
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.