Matkat – Boston

Tervetuloa yhteen Yhdysvaltojen vanhimmista kaupungeista. Bostonissa on luvassa mielenkiintoista historiaa, vihreitä puistoja ja hyvää ruokaa, ja merenrannalla kauniissa keskustassa on helppo liikkua kävellen.

Bostonilla on kautta aikojen ollut merkittävä rooli Yhdysvaltojen historiassa. Tunnetuin tapahtuma on luultavasti Bostonin teekutsut (The Boston Tea Party), joka oli Bostonin asukkaiden poliittinen protesti emämaa Englannin hallintoa kohtaan. Bostonin keskusta on kompakti, ja kaupungin nähtävyyksille on helppo liikkua kävellen. Jos haluat käydä uimassa, Bostonin ulkopuolella on kymmenisen kaunista rantaa. Ja koska meri on täällä lähellä, Bostonissa pääset nauttimaan erinomaisia äyriäisruokia, ja erityistä herkkua on amerikkalainen hummeri. Bostonissa on nuorekas ilmapiiri, sillä kaupungissa on muun muassa tunnettu Harvardin yliopisto.

Urheilua, historiaa ja kulttuuria

Jos urheilu on lähellä sydäntäsi, Bostonissa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä seuraamaan paikallisen Boston Red Sox -joukkueen kotiottelua. Tämä baseball-joukkue pelaa Fenway Parkissa, joka on yksi USA:n vanhimpia areenoita. Jos taas olet kiinnostunut historiasta, mielenkiintoinen kohde on Bostonin vanha kaupunginosa sekä kuuluisa Freedom Trail -kävelyreitti, jonka varrella on useita kapungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Cambridgen opiskelija-alueella sijaitsevat Harvard ja Massachusettsin teknillinen korkeakoulu MIT. Tällä alueella on lukuisten opiskelijoiden ansiosta vilkas yöelämä.

Bostonin kaupunginosat

Bostoniin on ajan kuluessa kehittynyt erilaisia kaupunginosia, mihin on osaltaan vaikuttaneet useista eri maista tulleet maahanmuuttajat. North Endissä on Bostonin Pikku-Italia, jossa on tunnelmallisia katuja ja italialaisia ravintoloita. Historiallisessa Beacon Hillissä on kapeita katuja, kaasuvalolyhtyjä, kauniita rakennuksia ja tiiliskivijalkakäytäviä, ja tämä alue on yksi Bostonin hienoimmista. Alueella on gourmetravintoloita, upeita kauppoja ja trendikäs ulkoelämä. South End on tunnettu avoimesta ja ystävällisestä ilmapiiristään, ja sen kansainvälinen leima on tehnyt siitä suositun kaupunginosan, jossa on ainutlaatuisia ostosmahdollisuuksia ja ruokaa kaikista maailman kolkista. Waterfrontissa voit kävellä meren äärellä ja nauttia kauniista maisemista.

Tjäreborgin matkat Bostoniin

Tjäreborgin reittilennoilla matkustat Bostoniin joustavasti vuoden ympäri, ja päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Kaikki hotellimme sijaitsevat keskeisellä paikalla, lähellä kaupungin palveluja ja tarjontaa. Valikoimassamme on erilaisia hotelleja niin lasten kanssa matkustaville kuin aikuisille matkaajille, ja valittavana on myös todellisia luksusvaihtoehtoja. Ilman lapsia matkustaville aikuisille mainio vaihtoehto on Prime Select -hotellimme Copley Square Hotel, kun taas lasten kanssa matkustaville suosittelemme Family Comfort -hotellia Hyatt Regency Boston.

Yhdistelmämatka ja vuokra-auto

Jos haluat tuplasti enemmän lomaltasi, voit yhdistää Bostonin matkaasi myös New Yorkin suurkaupungin. USA:n itärannikkoon on mukava tutustua autoillen, joten mainio vaihtoehto on vuokrata auto ja lähteä tutustumaan lähemmin näihin seutuihin.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Perheystävällisiä hotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Mielenkiintoinen historia
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Boston

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
3°-5°
4
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
3°-5°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
7°-1°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
13°4°
7
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°10°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°19°
10
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
23°14°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
11°3°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
5°-3°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika määräytyy lentoyhteyksien ja vaihtoaikojen mukaan.

Näin matkustat tänne

Bostoniin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Logan International Airport -lentokentältä Bostonin keskustaan kestää n. 15-30 min (n. 7 km), muusta liikenteestä riippuen. Keskustaan pääsee myös lähiliikenteen junalla ja metrolla (n. 30-40 min) ja lautalla (n. 10-15 min).
Ostokset
Bostonissa on luonnollisesti monipuoliset ostosmahdollisuudet, kuten suurkaupungeissa yleensäkin. Täällä on sekä tunnettujen kansainvälisten vaateketjujen kauppoja, luksusputiikkeja, isoja ostoskeskuksia ja paikallisia markkinoita. Bostonin keskusta on todella kompakti, joten useat ostosalueet sijaitsevat kävelyetäisyydellä kaupungin nähtävyyksistä.

Wrentham Village

Vain noin 60 kilometrin päässä Bostonista sijaitsee Wrentham Village, joka on yksi Uuden-Englannin suurimmista outleteista, Täällä on useimpien tunnettujen merkkien liikkeet, kuten Lacoste, Converse, Diesel, Ted Baker, Nike ja Calvin Klein.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Merellisen sijainnin ansiosta Bostonissa voi nauttia erinomaisia äyriäisruokia. Suositeltava paikallinen herkku on esimerkiksi Clam Chowder eli amerikkalainen simpukkakeitto, jonka kerrotaan alun perin olleen köyhän miehen ruoka, josta myöhemmin tuli kuitenkin gourmetruokaa. Jälkiruuaksi kannattaa maistella paikallista Boston Cream Cakea, joka on kiisselillä täytettyä sokerikakkua, jonka koristeluun käytetään rommisiirappia, manteleita ja suklaata.

Juomaraha

Juomarahakulttuuri on hyvin yleinen USA:ssa, ja juomarahaa on tapana jättää noin 15-20 prosenttia. Sen lisäksi Bostonin ravintoloissa summaan lisätään aina 6.25 prosentin vero. Jos ruokaa jää yli, sen voi ottaa mukaan ns. doggy bagissa.

Samuel Adamsin olutpanimo

Vain puolen tunnin matkan päässä Bostonista sijaitsee kuuluisa Samuel Adamsin olutpanimo, jossa voit osallistua opastetulle kierrokselle ja oppia lisää näiden maistuvien oluiden valmistuksesta. Oluita on mahdollista myös maistella.
Bostonin yöelämässä on paljon mielenkiintoisia ravintoloita, baareja, yökerhoja ja karaokebaareja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Bostonissa on useita erilaisia museoita. Suosituimpia ovat Museum of Fine Arts, Children's Museum, Museum of Science ja Boston Tea Party Ship and Museum. Jos haluat tutustua kaupunkiin mereltä käsin, suosittelemme lähtemään veneristeilylle.

Faneuil Hall Marketplace

Suosittu markkinapaikka Faneuil Hall Marketplace on vierailemisen arvoinen kohde. Tämän markkinapaikan juuret ulottuvat 1800-luvulle, ja täällä on trendikkäiden vaateketjujen liikkeitä, ravintoloita, katutaiteilijoita ja historiallisia rakennuksia.

Veneretki Cape Codiin

Jos kaipaat hetken hengähdystä Bostonin suurkaupungin sykkeestä, mainio vaihtoehto on lähteä veneretkelle Cape Codin niemimaalle, jossa on 60 rantaa, Provincetown-gallerioita ja viihtyisiä ravintoloita. Täällä presidentti J.F. Kennedyllä oli kesäasuntonsa, ja nykyään täällä on Kennedyn perheestä ja heidän Cape Codin ajastaan kertova museo.
Kulkuyhteydet
Bostonin keskustassa on helpointa liikkua kävellen. Pidemmille matkoille voit lähteä hyvin toimivalla joukkoliikenteellä tai taksilla.
Rannat
Tunnin matkan päässä Bostonista on kymmenkunta rantaa, jotka sopivat hyvin sekä lapsiperheille että purjelautailijoille. Useimmille rannoille pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä, mutta osalle rannoista pääsee ainoastaan autolla.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.
Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset. Poikkeuksena Suomen kansalaiset, jotka ovat oleskelleet Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa 1.11.2011 jälkeen. Heidän tulee ottaa yhteyttä Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai konsulaattiin, vaikka heillä jo olisi aikaisemmin hyväksytty ESTA.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Yhdysvaltoihin matkustavalta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Bostonin hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, n. 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

USD. Luottokortit hyväksytään yleisesti.

Jos vuokraat auton, takuumaksua varten tarvitaan usein luottokortti.

Aikaero

Suomen aika -7 tuntia

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Tämä siis edellyttää, että vähintään yhden matkaseurueesta tulee olla yli 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä asiakaspalvelustamme numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään yleensä katevaraus mahdollisia kuluja varten, esim. puhelin, ravintola jne. Useissa hotelleissa pakollisen katevarauksen suuruus on 50 USD/päivä, ja summa palautetaan kirjautuessasi ulos hotellista. Mikäli sinulla ei ole luottokorttia, voit maksaa takuumaksun käteisellä.
USA:n verkkovirta: 110/120 v AC, 60 Hz. Adapteri tarvitaan.
Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot.
Hintaesimerkkejä – Boston
DoubleTree by Hilton Hotel Boston Bayside
DoubleTree by Hilton Hotel Boston Bayside
Boston, Itäinen USA, Yhdysvallat
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 4 päivää, 3 hotelliyötä
 • Lähtö 6.12.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 3 hotelliyötä
6.12.2020 lähtöpaikka Helsinki
Hyatt Regency Bostonfamilycomfort
 • Perheille
Hyatt Regency Boston
Boston, Itäinen USA, Yhdysvallat
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 4 päivää, 3 hotelliyötä
 • Lähtö 17.1.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 3 hotelliyötä
17.1.2021 lähtöpaikka Helsinki
Marlowe A Kimpton Hotel
Marlowe A Kimpton Hotel
Boston, Itäinen USA, Yhdysvallat
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 4 päivää, 3 hotelliyötä
 • Lähtö 6.12.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 3 hotelliyötä
6.12.2020 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku