Matkat – New Orleans

New Orleans on jazzin pääkaupunki. Se tunnetaan myös kauniista puutarhoista, mielenkiintoisista ravintoloista sekä kuuluisasta French Quarter -korttelista, joka on täynnä elämää vuorokauden ympäri.

New Orleans on kaupunki, jolla on värikäs historia. Kaupunkia ovat hallinneet niin ranskalaiset, espanjalaiset kuin brititkin viimeisen 300 vuoden aikana. Myös vapautetut orjat, saksalaiset sekä irlantilaiset siirtolaiset, merirosvot ja turkismetsästäjät ovat jättäneet jälkensä New Orleansiin. Nykyisin New Orleans on kaupunki, joka vaalii historiaansa, mikä ei koske ainoastaan kuuluisaa French Quarter -korttelia, vaan myös vähemmän tunnettua Garden Districtiä ja Woldenburg Parkia, josta voit katsella Mississippijoen tummana virtaavaa vettä.

New Orleansin ruoka- ja musiikkikulttuuri

New Orleansin monet kasvot tulevat parhaiten esille ravintoloissa ja musiikkiesityksissä. Kaupungissa on suunnaton määrä erilaisia ruokapaikkoja yksinkertaisista ruokakojuista, joista voi pikaisesti ostaa Po'boyta (täytetty ruokaisa voileipä), hienostuneisiin ravintoloihin, joissa on tuotu uusia suuntauksia paikalliseen perinteiseen keittiöön. Ruokailun jälkeen voit viettää aikaa vaikka musiikkia kuunnellen, New Orleansissa sinun ei tarvitse koskaan etsiä hyvää musiikkia kaukaa. Katumuusikoita on paljon, mutta toki myös järjestettyjä esityksiä, joihin on sisäänpääsymaksu, ja joissa esiintyy tunnettuja muusikoita. Vaikka New Orleans on tunnettu jazzin pääkaupunkina, voit yhtä hyvin suunnata kuuntelemaan rythm & bluesia, funkia tai hip hopia. On tavallista, että muusikot saattavat istahtaa hetkeksi rupattelemaan pöytääsi. Yhtä lailla tavallista on, että saat vinkkejä hyvistä keikkapaikoista.

French Quarter ja Garden District

French Quarter on New Orleansin vanhin osa ja jopa eräänlainen kaupungin symboli takorautaparvekkeineen, värikkäine julkisivuineen ja sen ihmisvilinän ansiosta. Bourbon Street on tunnetuin katu, mutta ei kannata unohtaa pienempiä sivukatuja, joilla yleensä voit tehdä kaikkein mielenkiintoisimmat löydöt. Elämyksiä voivat olla esimerkiksi improvisoitu esitys vehreällä sisäpihalla tai vaikkapa cajunilaiseen tapaan valmistetut katkaravut. Täysin toisenlainen tunnelma vallitsee Garden Districtissä, joka rakennettiin aikoinaan varakkaille kauppiaille. Yhä tänäkin päivänä Garden District on vaikuttava näky kalliine taloineen ja rehevine puutarhoineen, joita on puiden reunustamien kujien varrella.

Siipirataslaivalla Mississippijoella

Jos haluat kokea oikean elämyksen New Orleansissa, lähde siipirataslaivalla risteilylle pitkin Mississippijokea. Matkan varrella voit nähdä krokotiileja ja suoalueita, perinteisiä viljelmiä sekä vierailla vaikkapa Baton Rougen kaupungissa. Samanlaisen tunnelman menneestä aikakaudesta, mutta lähempää, löydät St. Charles Streetiltä. Täällä on maailman vanhin yhä toimiva raitiovaunulinja, jota on liikennöity lähemmäs kaksisataa vuota. Kannattaa myös tehdä lyhyt lauttamatka Mississippin yli Algiers Pointiin, ja tehdä siellä kävely tunnelmallisessa amerikkalaisessa pikkukaupungissa puiden reunustamilla kaduilla.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta New Orleans

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
16°6°
5
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
18°8°
6
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°12°
7
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
26°16°
9
Aurinkotuntia/pv
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
29°19°
9
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
33°24°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
33°24°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°22°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
27°16°
8
Aurinkotuntia/pv
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°12°
6
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°8°
5
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan: esim. Chicagon kautta noin 13-14 tuntia.

Näin matkustat tänne

New Orleansiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta mihin aikaan vuodesta tahnsa reittilennoilla ja voit itse määritellä matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika New Orleansin lentokentältä New Orleansin hotelleihin on n. 25–35 minuuttia (n. 25 km), liikenteestä riippuen.
Kohdefakta

Palvelumme

New Orleans on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA, jos matkustajalla ei ole viisumia tai Green Cardia. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa New Orleansin hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan hotelliin saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD. Maksukortit hyväksytään yleisesti.

Jos vuokraat auton, takuumaksun varaus tehdään usein luottokortilta.

Aikaero

Aikaero Suomeen: - 8 tuntia

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Tämä siis edellyttää, että vähintään yhden matkaseurueesta tulee olla yli 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä myyntivirkailijoiltamme, numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten, esim. puhelin, ravintola jne. Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi kuitenkin vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Matkalla on hyvä olla mukana luottokortti, sillä käteistä otetaan vastaan hyvin harvassa hotellissa.
Tutustu matkavarauksen yhteydessä nettisivujemme Ota yhteyttä / FAQ -osioon sekä Tjäreborgin matkaehtoihin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku – New Orleans
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.