Matkat – New Orleans

New Orleans on jazzin pääkaupunki, tunnettu myös puutarhoista, mielenkiintoisista ravintoloista sekä kuuluisasta French Quarter -korttelista.
New Orleans on kaupunki, jolla on värikäs historia. Kaupunkia ovat hallinneet niin ranskalaiset, espanjalaiset kuin brititkin viimeisen 300 vuoden aikana. Myös vapautetut orjat, saksalaiset sekä irlantilaiset siirtolaiset, merirosvot ja turkismetsästäjät ovat jättäneet jälkensä New Orleansiin. Nykyisin New Orleans on kaupunki, joka vaalii historiaansa, mikä ei koske ainoastaan kuuluisaa French Quarter -korttelia, vaan myös vähemmän tunnettua Garden Districtiä ja Woldenburg Parkia, josta voit katsella Mississippijoen tummana virtaavaa vettä.

New Orleansin ruoka- ja musiikkikulttuuri

New Orleansin monet kasvot tulevat parhaiten esille ravintoloissa ja musiikkiesityksissä. Kaupungissa on suunnaton määrä erilaisia ruokapaikkoja yksinkertaisista ruokakojuista, joista voi pikaisesti ostaa Po'boyta (täytetty ruokaisa voileipä), hienostuneisiin ravintoloihin, joissa on tuotu uusia suuntauksia paikalliseen perinteiseen keittiöön. Ruokailun jälkeen voit viettää aikaa vaikka musiikkia kuunnellen, New Orleansissa sinun ei tarvitse koskaan etsiä hyvää musiikkia kaukaa. Katumuusikoita on paljon, mutta toki myös järjestettyjä esityksiä, joihin on sisäänpääsymaksu, ja joissa esiintyy tunnettuja muusikoita. Vaikka New Orleans on tunnettu jazzin pääkaupunkina, voit yhtä hyvin suunnata kuuntelemaan rythm & bluesia, funkia tai hip hopia. On tavallista, että muusikot saattavat istahtaa hetkeksi rupattelemaan pöytääsi. Yhtä lailla tavallista on, että saat vinkkejä hyvistä keikkapaikoista.

French Quarter ja Garden District

French Quarter on New Orleansin vanhin osa ja jopa eräänlainen kaupungin symboli takorautaparvekkeineen, värikkäine julkisivuineen ja sen ihmisvilinän ansiosta. Bourbon Street on tunnetuin katu, mutta ei kannata unohtaa pienempiä sivukatuja, joilla yleensä voit tehdä kaikkein mielenkiintoisimmat löydöt. Elämyksiä voivat olla esimerkiksi improvisoitu esitys vehreällä sisäpihalla tai vaikkapa cajunilaiseen tapaan valmistetut katkaravut. Täysin toisenlainen tunnelma vallitsee Garden Districtissä, joka rakennettiin aikoinaan varakkaille kauppiaille. Yhä tänäkin päivänä Garden District on vaikuttava näky kalliine taloineen ja rehevine puutarhoineen, joita on puiden reunustamien kujien varrella.

Siipirataslaivalla Mississippijoella

Jos haluat kokea oikean elämyksen New Orleansissa, lähde siipirataslaivalla risteilylle pitkin Mississippijokea. Matkan varrella voit nähdä krokotiileja ja suoalueita, perinteisiä viljelmiä sekä vierailla vaikkapa Baton Rougen kaupungissa. Samanlaisen tunnelman menneestä aikakaudesta, mutta lähempää, löydät St. Charles Streetiltä. Täällä on maailman vanhin yhä toimiva raitiovaunulinja, jota on liikennöity lähemmäs kaksisataa vuota. Kannattaa myös tehdä lyhyt lauttamatka Mississippin yli Algiers Pointiin, ja tehdä siellä kävely tunnelmallisessa amerikkalaisessa pikkukaupungissa puiden reunustamilla kaduilla.

Muiden mielipiteet kohteesta New Orleans

Hae matka – New Orleans