Matkat – Washington

Valkoinen talo on ehkä maailman tunnetuin rakennus, mutta Washingtonilla on myös paljon muuta tarjottavaa.

Washington D.C:stä tuli USA:n pääkaupunki vuonna 1800. Paikasta, jossa oli vain suota, kehittyi upea kaupunki, jonka jokainen katu ja rakennus suunniteltiin yksityiskohtaisesti. Tänä päivänä voimme ihastella onnistunutta kokonaisuutta leveine bulevardeineen ja suurine viheralueineen.

Erilainen kuin muut kaupungit

Washington D.C ei muistuta mitään muuta amerikkalaista kaupunkia. Komeat rakennukset, puistot, kauniit monumentit ja suurlähetystöt ovat korvanneet pilvenpiirtäjät ja teollisuusalueet, jotka ovat tavanomaisia muille yhdysvaltalaisille kaupungeille. Kaupungin keskusta, The Mall, on lähes kaksi kilometriä pitkä, avoin puisto Lincoln Memoriaalin ja Capitolium –rakennuksen välillä. The Mall´in varrella sijaitsee useita kansallismonumentteja, hallintorakennuksia ja museoita.

Runsaasti nähtävyyksiä

Washingtonissa on useita kuuluisia nähtävyyksiä. Valkoinen Talo on ollut kaikkien USA:n presidenttien, paitsi George Washingtonin, virallinen asunto. Valkoisessa talossa vierailee vuosittain yli miljoona kävijää. Capitolium on suurine valkoisine kupoleineen vaikuttava rakennus, jossa toimii sekä senaatti että edustajainhuone. Osa Capitoliumista on avoinna myös yleisölle. Kaupungin korkein rakennus on 169 metriin kohoava Washington-monumentti. Obeliskin hissillä pääsee 152 metrin korkeuteen, josta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin. Smithsonian instituutti on myös tutustumisen arvoinen. Siellä on 15 museota mm. National Gallery of Art, Museum of National History, National Postal Museum ja ehkä eniten kävijöitä keräävä Air & Space Museum.

Tjäreborgin Washington

Omatoimikohde, jonne voit joustavasti varata majoituksen ja lennot kauttamme, ilman kuljetuksia tai opaspalveluja, ja määritellä itse matkasi pituuden. Suurin osa hotelleista Tjäreborgin hotelleista sijaitsee keskustassa.

Tietoja tarvittavista matkustusasiakirjoista (passi/viisumi) www.formin.fi sivulta. Tiedot löytyvät mm. kohdasta "Maat ja alueet" kunkin maan matkustustiedotteesta.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Washington

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
7°-1°
4
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
8°-1°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°2°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°8°
7
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°13°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
29°18°
9
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°21°
9
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°20°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
20°10°
6
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
14°4°
5
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
8°-1°
4
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Washingtoniin voit matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa Tjäreborgin kautta reittilennoilla.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Washingtonin hotelleihin on n. 20-55 min (n. 12-40 km), riippuen muusta liikenteestä sekä kentän sijainnista, jonne koneesi laskeutuu.

Washington Dulles International Airport -lentokentältä on edullisinta nousta Washington Flyer Bus -bussiyhtiön bussiin, joka vie sinut West Falls Church Metro -metroasemalle. Bussit kulkevat puolen tunnin välein ja matka kestää enintään 30 minuuttia.
Washington National Airport -lentokentältä on edullisinta mennä ilmaisbussilla juna-asemalle ja sen jälkeen Marc-junalla Union Station -asemalle, josta pääset keskustaan metrolla.
Ronald Reagan National Airport -lentokentältä pääset keskustaan metron keltaisella tai sinisellä linjalla. Matka keskustaan kestää n. 20 minuuttia.
Kohdefakta

Palvelumme

Washington on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA, jos matkustajalla ei ole viisumia tai Green Cardia. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa Washingtonin hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, n. 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan hotelliin saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

Amerikan dollari (USD). Eurocard, Mastercard ja Visa.

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että Yhdysvalloissa hotellit yleensä soveltavat 21 vuoden ikärajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että vähintään yhden matkaseurueessa tulee olla täyttänyt 21 vuotta.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin monet hotellit ottavat maksukortistasi tiedot ylös mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten (puhelin, ravintolalaskut jne.). Monet hotellit veloittavat luottokortiltasi pakollisen takuumaksu (palautetaan pois lähtiessäsi). Monissa hotelleissa takuumaksun voi myös maksaa käteisellä.
Tee matkahaku – Washington
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.