Matkat – Washington

Valkoinen talo on ehkä maailman tunnetuin rakennus, mutta Washingtonilla on myös paljon muuta tarjottavaa.
Washington D.C:stä tuli USA:n pääkaupunki vuonna 1800. Paikasta, jossa oli vain suota, kehittyi upea kaupunki, jonka jokainen katu ja rakennus suunniteltiin yksityiskohtaisesti. Tänä päivänä voimme ihastella onnistunutta kokonaisuutta leveine bulevardeineen ja suurine viheralueineen.

Erilainen kuin muut kaupungit

Washington D.C ei muistuta mitään muuta amerikkalaista kaupunkia. Komeat rakennukset, puistot, kauniit monumentit ja suurlähetystöt ovat korvanneet pilvenpiirtäjät ja teollisuusalueet, jotka ovat tavanomaisia muille yhdysvaltalaisille kaupungeille. Kaupungin keskusta, The Mall, on lähes kaksi kilometriä pitkä, avoin puisto Lincoln Memoriaalin ja Capitolium –rakennuksen välillä. The Mall´in varrella sijaitsee useita kansallismonumentteja, hallintorakennuksia ja museoita. Kaupungissa on myös laaja ravintolatarjonta ja makuja eri keittiöistä ympäri maailmaa.

Runsaasti nähtävyyksiä

Washingtonissa on useita kuuluisia nähtävyyksiä. Valkoinen Talo on ollut kaikkien USA:n presidenttien, paitsi George Washingtonin, virallinen asunto. Valkoisessa talossa vierailee vuosittain yli miljoona kävijää. Capitol on suurine valkoisine kupoleineen vaikuttava rakennus, jossa toimii sekä senaatti että edustajainhuone. Osa Capitolista on avoinna myös yleisölle. Kaupungin korkein rakennus on 169 metriin kohoava Washington-monumentti. Obeliskin hissillä pääsee 152 metrin korkeuteen, josta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin. Smithsonian instituutti on myös tutustumisen arvoinen. Siellä on 15 museota mm. National Gallery of Art, Museum of National History, National Postal Museum ja ehkä eniten kävijöitä keräävä Air & Space Museum.

Tjäreborgin Washington

Omatoimikohde, jonne voit joustavasti varata majoituksen ja lennot kauttamme, ilman kuljetuksia tai opaspalveluja, ja määritellä itse matkasi pituuden. Suurin osa hotelleista Tjäreborgin hotelleista sijaitsee keskustassa.

Muiden mielipiteet kohteesta Washington

Hae matka – Washington