Matkat – New York

Kun matkustat New Yorkiin Tjäreborgin kanssa, voit valita yli kuudenkymmenen hotellin ja useiden eri lentoyhtiöiden väliltä.

New Yorkista puhuttaessa mieleen tulee usein ensimmäisenä Manhattan, ja siellä sijaitsevatkin monet Tjäreborgin hotellit. Valikoimassamme on myös edullisempia vaihtoehtoja Brooklynissä ja New Jerseyssä, joista pääsee helposti metrolla Manhattanille.

Tjäreborgin New York

Useimmat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat eteläisellä Manhattanilla, lähellä Broadwaytä ja Central Parkia. Alueella sijaitsee sekä ylellisiä että edullisia hotelleja, joten voit asua tapahtumien keskiössä, vaikket haluaisikaan käyttää suuria summia majoitukseen. Monet hotellit ovat pysyneet valikoimassamme jo vuosia, koska olemme saaneet niistä jatkuvasti erinomaista palautetta asiakkailtamme. Hotelleja on myös Sohossa sekä Harlemin kaupunginosassa, joka on kokenut viime aikoina suuria muutoksia ja josta on tullut yhä suositumpi – myös kokeneiden New Yorkin kävijöiden keskuudessa, jotka haluavat kokeilla jotain uutta. Jos haluat nähdä Yhdysvalloissa muutakin, voit yhdistää viikonloppuloman New Yorkissa esimerkiksi vierailuun perinteikkäässä yliopistokaupungissa Bostonissa.

Suunnittele unelmalomasi

Tjäreborgin kanssa New Yorkiin matkustaminen on helppoa, ja voit itse päättää matkasi ajankohdan ja keston. Jos pelkkä viikonloppuloma tuntuu liian lyhyeltä, voit viipyä juuri niin kauan kuin haluat. Jos sinun on vaikea valita hotellia, voit valita ensin alueen, jolla haluat asua, kuten Theatre Districtin, Sohon tai Tribecan. Kun varaat matkasi Tjäreborgin kautta, voimassa on valmismatkalaki, joka suojaa sinua odottamattomilta tapahtumilta, kuten lentoyhtiöiden konkursseilta.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Eritasoisia hotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Yhdistä kaupunkiloma ja risteily
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta New York

Nähtävyydet
4,5
Harrastukset
4,0
Ruoka & juoma
3,5
Sää
 • tammikuu
4°-3°
4
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
4°-2°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
9°1°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
15°6°
7
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°12°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°20°
9
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°19°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
18°10°
7
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
12°4°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
6°-1°
5
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 8 t 45 min

Näin matkustat tänne

New Yorkiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit ostaa useimmissa tapauksissa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotellille ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä New Yorkin hotelleihin on n. 30–50 minuuttia (n. 15–35 km) riippuen muusta liikenteestä sekä kentän sijainnista, jonne koneesi laskeutuu.
Ostokset
New York on oikea shoppailijan paratiisi. Täältä löydät kaikkea tunnetuista muotiketjuista valtaviin ostoskeskuksiin, luksusliikkeisiin ja paikallisiin markkinoihin. New Yorkin suosituimpia ostospaikkoja ovat muun muassa Midtown, Soho, Chinatown ja Saks Fifth Avenue.
Ruoka, juoma ja yöelämä
New Yorkissa sinua odottaa valtava valikoima moneen makuun sopivia ravintoloita ylellisistä Michelin-ravintoloista pieniin paikallisiin ruokapaikkoihin. Kaupungin monikulttuurisen ilmapiirin ansiosta täällä voi kokea makuelämyksiä maailman joka kolkasta – maista siis erinomaista currya Little Indiassa, aitoa kiinalaista ruokaa Chinatownissa tai maukasta pastaa Little Italyssa. Yhdysvalloissa on yleisesti tapana antaa juomarahaa 15–20 prosenttia. Lisäksi ravintolalaskuun lisätään aina vero. Jos ruokaa jää yli, sen voi ottaa mukaan ns. doggy bagissa.
New Yorkin viihde-elämä on erittäin vilkasta ja monipuolista. Täällä voit nauttia hienoja drinkkejä kattoterassilla, tanssia auringonnousuun trendikkäillä klubeilla tai rentoutua pienemmissä baareissa livemusiikkia kuunnellen – New York tarjoaa jokaiselle jotakin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
New York ei koskaan nuku, ja kaupunki tarjoaa runsaasti aktiviteetteja jokaiseen makuun. Suosittelemme esimerkiksi käymään Manhattanin keskellä sijaitsevassa Central Park -puistossa, joka tarjoaa vuodenajasta riippumatta aina jotakin tekemistä. Puistossa voi luistella, ajaa hevosvaunuilla, lenkkeillä, rullaluistella, veneillä, kuunnella konsertteja, pelata lentopalloa, uida, käydä tivolissa, katsella lintuja ja kukkivia kirsikkapuita… Mahdollisuudet ovat rajattomat!
New Yorkissa on lukemattomat määrät tehtävää ja nähtävää. Vapaudenpatsaan ja Empire State Buildingin kaltaisten kuuluisien nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on paljon museoita ja upeita puistoja. New Yorkissa voi myös nähdä maailman parhaiden urheiluliigojen, kuten NHL:n, NFL:n ja NBA:n pelejä. Lisäksi kaupungissa on tietenkin huippuluokan kulttuuritarjontaa, kuten Broadwayn tunnetun teatterialueen musikaaleja ja tv-tuotantoja.
Kulkuyhteydet
New Yorkissa on helppo liikkua paikasta toiseen. Nopein kulkuväline on metro, mutta myös bussiverkosto on hyvin kattava, ja taksejakin saa helposti. Brooklynin, Queensin ja Manhattanin välillä liikennöi myös lauttoja, jotka ovat samanhintaisia kuin metro ja lisäksi hyvä tapa nähdä kaupunkia.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde!

Passi ja viisumi

Suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset. Poikkeuksena Suomen kansalaiset, jotka ovat oleskelleet Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa 1.11.2011 jälkeen. Heidän tulee ottaa yhteyttä Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai konsulaattiin, vaikka heillä jo olisi aikaisemmin hyväksytty ESTA
....

Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Passissa tulee olla biometrinen tunniste. Lapsilla tulee olla oma passi.

Toistaiseksi Syyrian, Iranin, Somalian, Libyan, Sudanin ja Jemenin kansalaisille ei myönnetä viisumia Yhdysvaltoihin. Lisätietoja Yhdysvaltojen suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Yhdysvaltoihin matkustavalta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of the United States of America. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa New Yorkin hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, joka on n. 20–50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa hotelliin.

Valuutta ja maksaminen

USD. Mukaan kannattaa ottaa dollareita, sillä euron vaihtokurssi voi olla huono. Maksukortit käyvät useimmissa paikoissa, ja pankkiautomaatteja on.

Mikäli vuokraat auton, takuumaksu tulee maksaa luottokortilla.

Aikaero

Suomen aika - 7 tuntia.

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Vähintään yhden matkaseurueesta tulee siis olla vähintään 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä myyntivirkailijoiltamme numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään yleensä katevaraus mahdollisia kuluja varten, esim. puhelin, ravintola jne. Useissa hotelleissa pakollisen katevarauksen suuruus on 50 USD/päivä, ja summa palautetaan kirjautuessasi ulos hotellista. Mikäli sinulla ei ole luottokorttia, voit maksaa takuumaksun käteisellä.
Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkatarjouksia – New York
Days Inn Hotel New York City - Broadway
Days Inn Hotel New York City - Broadway
New York, Itäinen USA, Yhdysvallat
 • 5 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 1.9.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 1.9.2019, 5 päivää
San Carlosfamilycomfort
 • Perheille
San Carlos
New York, Itäinen USA, Yhdysvallat
 • 5 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 4.9.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 4.9.2019, 5 päivää
Row NYC Hotel
Row NYC Hotel
New York, Itäinen USA, Yhdysvallat
 • 5 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 1.9.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 1.9.2019, 5 päivää

Vinkit – New York

Tee matkahaku