Portugali
Lissabon

Portugali

Portugali

Miellyttävä ilmasto, lumoavat maisemat, golfkentät ja edullinen hintataso. Ei ihme, että Portugali on Tjäreborgin suosituimpia Euroopan lomakohteita.

Lue lisää matkakohteesta Portugali Piilota teksti

Portugalin maisemat vaihtelevat korkeista vuorista vehreisiin laaksoihin. Pinjalehdot ja korkkipuumetsät, oliivipuut, kukkakedot sekä manteli- ja viikunapuut rytmittävät vehreitä näkymiä. Rannikkoa reunustavat kultahiekkaiset rannat ja viehättävät kaupungit. Lissabonin vanha kaupunki, Alfama, on vaikuttava elämys. Labyrinttimaisilla kujilla on ainutlaatuinen tunnelma. Portugalilaista eleganssia voit aistia tekemällä retken Estorilin ranta-alueelle. Douron laakso pohjoisessa on tärkein viinialue. Portugali on tunnettu varsinkin raikkaasta vinho verdestä ja portviineistään. Golfin harrastajilla on käytössään monia tasokkaita kenttiä. Myös luonnonkauniit saaret, Azorit ja Madeira kuuluvat Portugalille.

Milloin on paras sää Portugalissa?
Tjäreborgin Portugalin lomakohteista Albufeira, Vilamoura ja Praia da Rocha sijaitsevat Algarven rannikolla. Suunnilleen puolivälissä maan länsirannikolla sijaitsee pääkaupunki Lissabon sekä myös Estoril/Cascais ja Sesimbra. Eri kohteissa on suunnilleen samanlainen sää, ja mitä etelämmäksi rannikkoa liikutaan sitä kuivempaa on. Vesi on myös lämpimämpää Algarven rannikolla, noin 18-21 astetta toukokuusta lokakuulle, verrattuna Lissabonin veden lämpötilaan, joka on noin 15-17 astetta. Kaikille kohteille yhteinen piirre on, että päivälämpötilat harvoin laskevat alle 15 asteen, eivät edes talvikaudella, joulu-helmikuussa. Kevät käynnistyy maalis-huhtikuussa ja lämpötila on silloin 17-20 astetta. Toukokuussa on jo kesä ja lämpötila kohoaa kesäkuussa nopeasti 25 asteeseen ja heinä- ja elokuussa jopa 30 asteeseen. Syyskuussa ja lokakuussa on mukavan lämmintä, noin 22-26 astetta, ja marraskuussa lämpötila laskee alle 20 asteen.

Madeira
Tjäreborgin kohteet, Funchal ja Ponta do Sol, sijaitsevat vehreän vihreällä Madeiran saarella, joka kuuluu myös Portugalille. Madeiralla on mukavan lämmintä vuoden ympäri ja päivän keskilämpötila on 19-25 astetta. Sekä ilma että vesi ovat lämpimimmillään kesäkuusta marraskuulle ja eniten sateettomia päiviä on toukokuusta syyskuulle.

  • Valuutta: Euro (EUR)
  • Kausi (tilauslennot): Loka-huhtikuu. Reittilennoilla ympäri vuoden.
  • Matkakohteita:  10 kpl
  • Hotelleja:  121 kpl

Matkakohteet - Portugali