Hotellit (163)

Matkat kohteeseen Portugali

Portugal on täynnä suuria vastakohtia - Lissabonin kapeita kujia, golfia, Algarven rannikon rantoja ja Madeiran villiä ja kaunista luontoa.

Portugalista on vuosikymmenten kuluessa tullut yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista.
Suosioon vaikuttavia tekijöitä ovat varmasti sekä maan monipuolisuus että miellyttävä ilmasto, joka houkuttelee tänne matkailijoita vuoden ympäri. Kaiken lisäksi hintataso on edelleen kohtuullinen olitpa sitten Madeiralla, Algarvessa tai jossain Portugalin rannikkokaupungissa.

Lissabonin ympäristö

Ruoka, tunnelma, arkkitehtuuri ja monipuolinen historia ovat vain muutamia syitä vierailla Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa. Portugalissa on helppo lähteä omin päin tutustumaan rantoihin, kaupunkeihin sekä golfkentille, jotka sijaitsevat Lissabonin etelä- ja pohjoispuolen rannikoilla. Voit yhdistää Portugalin matkaasi myös jonkun toisen kohteen, kuten Estoril/Cascaisin kalastajakylän tai suositun rantakohteen Sesimbran, jossa viihtyvät sekä hiekkarantojen että golfin ystävät.

Madeira

Osa Portugalia oleva Madeira on useamman kerran nimetty maailman kauneimmaksi saareksi. Täällä voit pelata golfia, lähteä vaeltamaan saaren kuuluisia levadoita pitkin tai kierrellä ympäriinsä saaren pääkaupungin Funchalin katuja pitkin ja nauttia tunnelmasta, jossa on aistittavissa Portugalin ja Iso-Britannian vaikutteet. Hyvä vaihtoehto on vuokrata auto matkavarauksesi yhteydessä ja lähteä tutustumaan tähän kauniiseen saareen omin päin ja omassa tahdissa.

Algarven rannikko Portugalissa

Algarve on tunnettu golfkentistään ja rannoistaan, mutta täällä on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Kuten muuallekin Portugaliin, Algarveenkin voi yleisesti ottaen matkustaa vuoden ympäri, sillä ilmasto on leuto ja golfkaudessakin on vain muutaman kuukauden tauko talvikuukausina. Tjäreborgilla matkustaessasi valittavanasi on kolme kohdetta: Albufeira, Vilamoura ja Praia da Rocha, ja tietenkin voit varata myös kätevän golfpaketin ja vuokrata auton matkavarauksesi yhteydessä.

Löydä hotellisi
Ilmasto ja sää
Milloin on paras sää Portugalissa?
Tjäreborgin Portugalin lomakohteista Albufeira, Vilamoura ja Praia da Rocha sijaitsevat Algarven rannikolla. Suunnilleen puolivälissä maan länsirannikolla sijaitsee pääkaupunki Lissabon sekä myös Estoril/Cascais ja Sesimbra. Eri kohteissa on suunnilleen samanlainen sää, ja mitä etelämmäksi rannikkoa liikutaan sitä kuivempaa on. Vesi on myös lämpimämpää Algarven rannikolla, noin 18-21 astetta toukokuusta lokakuulle, verrattuna Lissabonin veden lämpötilaan, joka on noin 15-17 astetta. Kaikille kohteille yhteinen piirre on, että päivälämpötilat harvoin laskevat alle 15 asteen, eivät edes talvikaudella, joulu-helmikuussa. Kevät käynnistyy maalis-huhtikuussa ja lämpötila on silloin 17-20 astetta. Toukokuussa on jo kesä ja lämpötila kohoaa kesäkuussa nopeasti 25 asteeseen ja heinä- ja elokuussa jopa 30 asteeseen. Syyskuussa ja lokakuussa on mukavan lämmintä, noin 22-26 astetta, ja marraskuussa lämpötila laskee alle 20 asteen.

Madeira

Tjäreborgin kohteet, Funchal ja Ponta do Sol, sijaitsevat vehreän vihreällä Madeiran saarella, joka kuuluu myös Portugalille. Madeiralla on mukavan lämmintä vuoden ympäri ja päivän keskilämpötila on 19-25 astetta. Sekä ilma että vesi ovat lämpimimmillään kesäkuusta marraskuulle ja eniten sateettomia päiviä on toukokuusta syyskuulle.

Matkat kohteessa Portugali

Lissabonin alue
Lissabon on eittämättä yksi Euroopan viehättävimmistä pääkaupungiesta. Täällä pääset nauttimaan nähtävyyksistä ja hyvistä ostosmahdollisuuksista. Myös ulkona syöminen ja juominen on vielä verrattain edullista verrattuna monen muun suurkaupungin hintoihin. Lähtiessäsi Tjäreborgin matkalle Lissabonin alueelle, voit kaupunkiloman sijasta valita myös golfmatkan Sesimbraan tai Estoril/Cascaisiin.
Estoril/Cascais
Estoril/Cascais tarjoaa ihastuttavan yhdistelmän rantaa ja suurkaupunkia, ja tänne saapuukin matkailijoita eri puolilta maailmaa nauttimaan Portugalin rivierasta.
Sesimbra
Sesimbra on rauhallinen lomakohde Costa Azulissa. Täällä on sinulle tarjolla hienoja hiekkarantoja, hyviä golfkenttiä sekä ravintoloita, joissa voit nauttia tuoreista merenelävistä.
Lissabon
 • Ostokset
 • Ruoka & juoma
 • Harrastukset
Portugalin pääkaupunki Lissabon on hurmaava suurkaupunki, jossa näet ja koet paljon. Tjäreborgin valikoimassa on monia hyviä hotelleja valittavanasi.
Madeira tuo usein mieleen luonnonkauniit vaellusreitit, mäkisen maiseman, kukkaloiston ja luultavasti myös Cristiano Ronaldon. Mutta on myös monia muita syitä matkustaa Madeiralle.
Funchal
 • Yleisarvosana
 • Nähtävyydet
 • Ruoka & juoma
Funchal on moderni, kosmopoliitti kaupunki, jossa on paljon tekemistä. Kaupungissa on runsaasti hyviä ravintoloita, kattavat ostosmahdollisuudet, suosittuja vaellusreittejä sekä hienoja hotelleja.
Ponta do Sol
Pieni, viehättävä Ponta do Solin maalaismainen ympäristö takaa rentouttavan loman ja upeat merimaisemat. Rauhallinen ja rento ilmapiiri, viihtyisiä pikkukatuja sekä muutamia erinomaisia ravintoloita.
Canico
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
Canicon uneliaassa pikkukylässä on kaunis tori, labyrinttimäinen pienten kujien verkosto sekä pieni, viehättävä kirkko. Suurin osa hotelleista sijaitsee meren rannalla, hieman kauempana itse kylästä.
Santo da Serra
Santo da Serra on pieni lomakohde ylhäällä vuorilla, itäisellä Madeiralla. Täällä pääset ihailemaan saaren kaunista luontoa levadavaelluksilla, hevosenselästä käsin tai vaikkapa golfkentällä.
Porto
Unescon maailmanperintölistalla oleva Porton kaupunki sijaitsee strategisella paikalla Costa Verden rannikolla, Pohjois-Portugalissa.
Porto
Portviiniä, jalkapalloa ja kulttuuria. Porto on täydellinen valinta sinulle, joka arvostat elämän hyviä puolia.
Algarvessa lomailuun kuuluu golfia, rantoja, mielenkiintoisia retkiä, kaunista luontoa ja hyvää ruokaa.
Albufeira
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
Albufeira on erinomainen kohde niin rentouttavan viikonlopun viettämiseen kuin myös pidempään lomailuun, sillä täällä on sekä huveja että rauhaa. Tjäreborgilla matkustat joustavilla reittilennoilla.
Vilamoura
Vilamoura on yksi Portugalin viehättävimmistä matkakohteista. Täällä voit golfata tai nauttia auringosta ja uimisesta.
Praia da Rocha
Tervetuloa yhdelle Euroopan kauneimmista rannoista Praia da Rochaan. Tjäreborgin reittilennoilla matkustaessasi voit viipyä juuri niin kauan kuin haluat.

Tee haku kohteeseen Portugali