Matkat – Estoril/Cascais

Lissabonin alue, Portugali

Kaksi ihanaa, eriluonteista rantakohdetta. Estorilissa on runsas yöelämä ja Cascaisin kalastajakylässä charmia ja rauhaa.

Portugalin Riviera ylpeilee hienoilla rannoillaan ja jännittävällä sekoituksella ylellistä jet set -elämää ja vaatimatonta portugalilaista arkipäivää. Rantakohteet, Estoril ja Cascais ovat noin 25 minuutin junamatkan päässä Lissabonista. Täydellistä sinulle, joka haluat yhdistää matkaasi sekä rantaelämää että suurkaupungin nähtävyyksiä.

Pelejä, hyvää ruokaa ja nopeita autoja

Estoril on yli sadan vuoden ajan ollut rikkaiden, kuuluisien ja kuninkaallisten huvittelukeskus. Se tunnetaan ennen muuta kasinostaan ja hektisestä huvielämästään. Cascais on hieman rauhallisempi kalastajakylä, jossa on värikkäitä veneitä, vilkasta kaupankäyntiä ja monia, paikallisiin meren herkkuihin erikoistuneita ravintoloita. Kalatorilla voit valita mieleisesi tuoreista miekkakaloista, tonnikaloista, hummereista ja taskuravuista. Sekä Estorilin että Cascaisin lähistöllä on myös useita, korkeatasoisia golfkenttiä.

Koko Euroopan hienoin kaupunki?

Cascaisin keskustassa on kolme pienehköä rantaa poukamien suojassa. Jos haluat nauttia enemmän meren aalloista ja auringosta, vuokraa auto ja ajele pitkin Portugalin rannikkoa. Valittavanasi on monia hienoja rantoja, esimerkiksi Praia do Guincho, joka on mm. lainelautailijoiden suosikki. Toinen suosittu retkikohde on ylhäällä vuorilla sijaitseva kaunis Sintran kaupunki, jota runoilija Lord Byron kuvaili "ehkä Euroopan viehkeimmäksi kaupungiksi".

Lissabon - sekoitus uutta ja vanhaa

Lissabonin läheisyys tekee näistä kahdesta rantakohteesta vieläkin houkuttelevampia ja pääkaupunki on täydellinen kohde kaikille kaupunkiromantikoille. Täällä pääset vielä nauttimaan vanhan ajan tunnelmasta, joka jo muista eurooppalaisista suurkaupungeista on kadonnut kokonaan. Perinteisissä kauppakortteleissa kukkuloiden välissä harjoitetaan edelleen liiketoimintaa, vaikkakin se nykyisin tarkoittaa ennemmin pankkitoimintaa ja muotiputiikkeja kuin pitsinnypläystä ja modisteja (molempia on toki edelleen). Kääntyessäsi oikealle kadulle poikkeat vanhan ajan herrasmiesten luksuselämään - katua koristavat tyylikkäät vanhat kahvilat ja baarit, parturisalongit ja kengänkiillottajien putiikit.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Estoril/Cascais

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°13°
9
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°15°
11
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°17°
12
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
11
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°17°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
22°14°
7
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°9°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan. Suora lento noin 5 tuntia.

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Estoril/Cascaisiin reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Lissaboniin.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Lissabonin lentokentältä Estorilin hotelleihin on n. 30 min (n. 30 km) ja Cascaisiin n. 35 min (n. 35 km), riippuen muusta liikenteestä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

ECPAT

Olemme jo vuodesta 1999 alkaen olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii parantamaan lasten elinolosuhteita ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Portugal. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Verot ja maksut hotellissa

Kaikilta Estorilissa ja Cascaisissa yöpyviltä peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero, jonka on hotellin tasosta riippumatta n. 1 €/hlö/yö, enintään 7 €/hlö. Vero ei koske alle 12-vuotiaita.

Veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Muutokset ovat mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Portugali

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku