Matkat – Estoril/Cascais

Lissabonin alue, Portugali
Kaksi ihanaa, eriluonteista rantakohdetta – Estorilissa on runsas yöelämä ja Cascaisin kalastajakylässä charmia ja rauhaa.
Portugalin Riviera ylpeilee hienoilla rannoillaan ja jännittävällä sekoituksella ylellistä jet set -elämää ja vaatimatonta portugalilaista arkipäivää. Rantakohteet, Estoril ja Cascais ovat noin 25 minuutin junamatkan päässä Lissabonista. Täydellistä sinulle, joka haluat yhdistää matkaasi sekä rantaelämää että suurkaupungin nähtävyyksiä.

Pelejä, hyvää ruokaa ja nopeita autoja

Estoril on yli sadan vuoden ajan ollut rikkaiden, kuuluisien ja kuninkaallisten huvittelukeskus. Se tunnetaan ennen muuta kasinostaan ja hektisestä huvielämästään. Cascais on hieman rauhallisempi kalastajakylä, jossa on värikkäitä veneitä, vilkasta kaupankäyntiä ja monia, paikallisiin meren herkkuihin erikoistuneita ravintoloita. Kalatorilla voit valita mieleisesi tuoreista miekkakaloista, tonnikaloista, hummereista ja taskuravuista. Sekä Estorilin että Cascaisin lähistöllä on myös useita, korkeatasoisia golfkenttiä.

Koko Euroopan hienoin kaupunki?

Cascaisin keskustassa on kolme pienehköä rantaa poukamien suojassa. Jos haluat nauttia enemmän meren aalloista ja auringosta, vuokraa auto ja ajele pitkin Portugalin rannikkoa. Valittavanasi on monia hienoja rantoja, esimerkiksi Praia do Guincho, joka on leijalautailijoiden ja purjelautailijoiden suosikki. Toinen suosittu retkikohde on ylhäällä vuorilla sijaitseva kaunis Sintran kaupunki, jota runoilija Lord Byron kuvaili "ehkä Euroopan viehkeimmäksi kaupungiksi".

Lissabon - sekoitus uutta ja vanhaa

Lissabonin läheisyys tekee näistä kahdesta rantakohteesta vieläkin houkuttelevampia ja pääkaupunki on täydellinen kohde kaikille kaupunkiromantikoille. Täällä pääset vielä nauttimaan vanhan ajan tunnelmasta, joka jo muista eurooppalaisista suurkaupungeista on kadonnut kokonaan. Perinteisissä kauppakortteleissa kukkuloiden välissä harjoitetaan edelleen liiketoimintaa, vaikkakin se nykyisin tarkoittaa ennemmin pankkitoimintaa ja muotiputiikkeja kuin pitsinnypläystä ja modisteja (molempia on toki edelleen). Kääntyessäsi oikealle kadulle poikkeat vanhan ajan herrasmiesten luksuselämään - katua koristavat tyylikkäät vanhat kahvilat ja baarit, parturisalongit ja kengänkiillottajien putiikit.

Muiden mielipiteet kohteesta Estoril/Cascais

Tee matkahaku – Estoril/Cascais