Matkat – Funchal

  Tervetuloa Funchaliin – alati muuttuvaan kaupunkiin, jossa Tjäreborgilla on hotelleja jokaiseen makuun. Halusitpa sitten asua Funchalin keskustassa tai hieman kaupungin ulkopuolella, ylellisesti tai yksinkertaisemmin, valikoimastamme löydät juuri sinulle sopivan hotellin.
  Funchal on moderni, kansainvälinen kaupunki, joka on tunnettu monista hyvistä hotelleistaan ja ravintoloistaan sekä ihanasta ilmastostaan. Funchal on Madeiran saariston pääkaupunki, joka kohoaa amfiteatterin lailla Atlantin rannan kallioisilla rinteillä, vehreiden kukkuloiden reunustamana. Banaaniviljelmät ja kauniit puutarhat luovat kaupungille omaleimaisuutta, ja monet päättävät viettää lomansa täällä yhä uudestaan.

  Funchal – uutta ja vanhaa

  Funchal on kokenut viime vuosina jännittäviä muutoksia. Kaupungin vanhaa keskustaa on kunnostettu ja siistitty, uusia moderneja kauppoja ja ravintoloita on avattu, ja niiden myötä ihmisvilinä ja tunnelma ovat elpyneet. Esimerkiksi Rua Santa Maria -kadulla taiteilijat ovat koristelleet lähes 200 ovea luodakseen kauniin ja kiinnostavan taideteoksen. Kaupungin keskiössä on 1500-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko, jonka ympärillä suurin osa kaupoista, kauniista nähtävyyksistä ja uudemmista rakennuksista sijaitsevat. Cidade velhaksi kutsuttu vanha kalasatama on nykyään tunnettu monista viihtyisistä ravintoloistaan. Siellä on myös Mercado dos Lavradoresin markkinahalli, jossa myydään värikkäitä kukkia, hedelmiä ja monenlaista kalaa. Jos haluat nähdä saaren vanhempaa asutusta, kannattaa vierailla Calhau de São Jorgen raunioilla.

  Hotelleja jokaiseen makuun

  Myös Funchalin hotellit ovat uudistuneet. The Cliff Bayn kaltaisten ajattomien klassikoiden lisäksi valikoimassamme on muun muassa Prime Select -hotelleja, jotka sopivat erinomaisesti lomasta nauttimiseen ilman lapsia. Lasten kanssa matkustaville sopii esimerkiksi lapsiystävällinen The Residence -hotelli. Tjäreborgilla on Funchalissa eri hintaluokissa runsaasti hotelleja, joihin vieraamme ovat olleet todella tyytyväisiä. Monet hotellit ovat saaneet neljä tähteä, jotkut jopa viisi. Tyytyväiseksi asiakkaat tekee myös Funchalin ravintolavalikoima, joka tarjoaa kiinnostavia ruokalajeja kohtuulliseen hintaan.

  Funchalin kevät

  Suotuisan ilmaston ansiosta Madeira kukkii ympäri vuoden, mutta kaikista paras aika nauttia saaren kukkaloistosta on kuitenkin kevät. Huhti-toukokuussa Funchalin kasvitieteelliset puutarhat ja puistot verhoutuvat uskomattomaan väriloistoon. Siksi jo vuodesta 1954 siellä järjestetään vuosittainen kukkafestivaali, Madeira Flower Festival, jonka kohokohtia ovat esimerkiksi lasten rakentama "Toivon muuri" sekä kaupungin kadut valtaava suuri kukkakulkue. Jos matkustat Funchaliin vasta kesän alussa, voit käydä Altantic-festivaalilla, joka houkuttelee runsaasti osallistujia ja kasvattaa suosiotaan joka vuosi. Festivaalin aikaan erityisen suosittuja tapahtumia ovat ilotulitusshow't, joita järjestetään satamassa lauantaisin.

  Nauti Madeirasta

  Saaren kukkaloisto ei rajoitu vain pääkaupunki Funchaliin. Teiden korjaustöiden ja tunneleiden ansiosta saaren eri osiin pääseminen on helppoa, kun haluat esimerkiksi lähteä pelaamaan golfia tai vaeltamaan levada-reiteille tai vain nauttia lounasta jossakin pienessä ravintolassa ja ihailla lumoavaa näköalaa Atlantille. Mitä päätätkin tehdä, suosittelemme auton vuokraamista, jolloin voit liikkua saarella omaan tahtiisi. Voit valita itse autonvuokrauksen keston, mutta vähimmäisaika on kolme päivää.
  Hyvä tietää
  • Hotelleja aikuisille
  • Perhehotelleja
  • Luksushotelleja
  • Eritasoisia hotelleja
  • Edullisia ravintoloita
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Ravintoloita ja yöelämää
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Funchal

  Rannat
  Funchalin keskustassa ja aivan keskustan laitamilla on sekä merivesialtaita että tavallisia uima-altaita. Sisäänpääsymaksut altaille vaihtelevat paljon, ja sen lisäksi myös aurinkotuolien käyttö maksaa. Altaat ovat yleensä avoinna kello 9–18. Useimpien allasalueiden yhteydessä on myös ravintola ja baari. Praia Formosa on ainoa Funchalin luonnonranta, ja se koostuu suurista kivistä ja mustasta hiekasta. Ranta sijaitsee rantapromenadin päässä, aivan Lidon toisessa päässä. Rannalle on ilmainen sisäänpääsy.

  Muutamia suosituimpia merivesialtaita:

  Lidon merivesialtaat

  Allasalue, jossa on suuret merivesialtaat.

  Ponta Gorda

  Sijaitsee hotelli Duas Torresin alapuolella, lähellä Club Navalia.

  Doca Do Cavaca

  Merivesiallas lähellä Ponta Gordan rantaa.

  Club Naval

  Sijaitsee Baia Azul -hotellin alapuolella.

  Club Turismo

  Sijaitsee Lidon merivesialtaiden itäpuolella, hotelli Girassolin vieressä.

  Barreirinha

  Sijaitsee Vanhankaupungin länsipuolella, São Tiagon linnoituksen takana. Täällä ei ole uima-allasta, joten uit suoraan meressä.
  Lue lisää Madeiran rannoista.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Funchalin keskustassa ja Lidon alueen ympäristössä on erityyppisiä kansainvälisiä ravintoloita. Tarjolla on kaikkea mahdollista ylellisistä Michelin-tähden ravintoloista pienempiin ruokapaikkoihin, joissa voit kokeilla paikallisen keittiön herkkuja. Funchalin vanhassakaupungissa on vilkas ravintolaelämä ja kapeilla kujilla on viihtyisiä ulkoterasseja. Funchalin keskustassa on myös Mercado do Lavradores -kauppahalli, jossa voit maistella muun muassa eksoottisia hedelmiä ja paikallisia erikoisuuksia.

  Ruokakierros Funchalissa

  Ruokakierros Funchalissa voi kestää kokonaisen iltapäivän, sillä sen aikana tutustutaan kaupungin ravintoloihin ja ruokakojuihin ja maistellaan kaikenlaisia herkkuja niin maalta kuin mereltä, unohtamatta saarelta kotoisin olevaa kuuluisaa viiniä.

  Madeiran viini

  Tämän tulivuorisaaren viini on maailmankuulua, ja sen tausta on historiallinen. Viini valmistetaan pääasiassa neljästä eri rypälelajikkeesta, ja juoma jaetaan neljään luokkaan sen mukaan, kuinka kauan sitä on varastoitu. Madeiraviiniä voidaan varastoida viidestä kahteenkymmeneen vuoteen. Funchalissa on useita viinitaloja, joiden viehättävissä viinimyymälöissä on mielenkiintoista vierailla. Viinimyymälät on usein sisustettu klassiseen tyyliin, ja osaava henkilökunta auttaa mielellään valtavaan valikoimaan tutustumisessa.
  Funchalin yöelämä on vilkasta, ja keskustassa on useita yökerhoja, joissa käy monenikäistä juhlakansaa. Kaupungissa on myös musiikkipubeja, baareja, jazzklubeja ja kasino. Monet paikalliset lähtevät viikonloppuiltoina baariin tai kahvilaan nauttimaan pari juomaa ja kuuntelemaan sambaa, jazzia tai modernimpia rytmejä. Ilta jatkuu yökerhossa tai sataman baareissa.

  Câmara de Lobos

  Omanlaisensa elämys perjantai- tai lauantai-iltana on myös Câmara de Lobos, jonka sataman luona sijaitseva pieni alue muuttuu silloin eloisaksi, juhlivaksi ihmismereksi. Täällä voit vaikkapa maistella ponchaa, suosittua paikallista juomasekoitusta, joka tehdään sokeriruokoviinasta.
  Ostokset
  Funchal on moderni kaupunki, jossa on kaikkea merkkikaupoista käsityöliikkeisiin. Parhaat ostospaikat ovat Funchalin keskustassa sekä Avenida de Arriaga -pääkadun varrella, vanhassakaupungissa (Zona Velha) ja Lidon alueella.

  Madeira Shopping

  Saaren suurin ostoskeskus sijaitsee hieman Funchalin keskustan ulkopuolella, Santa Quitérian alueella. Täältä löydät kaikki suurimmat vaateketjut. Ilmainen pysäköinti.

  La Vie

  Moderni ja suuri ostoskeskus, joka sijaitsee Santa Catarina -puiston lähellä, vain parin minuutin kävelymatkan päässä satamasta ja Avenida Arriaga -pääkadulta. Ostoskeskuksessa on noin 70 kauppaa ja useita ravintoloita sekä suuri ruokakauppa, Pingo Doce. Kellarikerroksessa on parkkihalli. Ylimmissä kerroksissa on hotelli, jonka baarista on upea näköala Funchalin ylle.

  Forum Madeira

  Forum Madeira sijaitsee hotellialueella, Duas Torres -hotellia vastapäätä. Ostoskeskuksessa on noin 80 kauppaa, useita ravintoloita, kahviloita, ruokakauppa sekä elokuvateatteri, jossa näytetään elokuvia alkuperäiskielellä. Ylhäällä on kattopuutarha, josta on upeat näköalat. Forum Madeiran takana on ostoskatu, jolla on paljon pieniä kauppoja. Kadulta löydät myös CR7-vaatekaupan, jonka omistavat jalkapalloilija Cristiano Ronaldon siskot. Ronaldo on syntynyt ja kasvanut Madeiralla.

  Pienemmät ostoskeskukset

  Galerias de São Lourençon ostoskeskus sijaitsee sataman lähellä. Arcadas São Franciscon ostoskeskuksen yhteydessä on Madeira Wine Company, jossa voit maistella madeiralaisia viinejä. Anadia Shopping sijaitsee kauppahallin lähellä.

  Kauppahalli

  Mercado dos Lavradoresin kauniissa kauppahallissa on myynnissä kukkia, hedelmiä ja vihanneksia sekä paljon erilaisia kaloja. Perjantai ja lauantai ovat parhaat päivät vierailla kauppahallissa.
  Liikunta ja treeni
  Funchalissa on monipuolinen valikoima urheilulajeja ja treenausvaihtoehtoja, joten aktiivinen lomailu on täällä helppoa.

  Tennis

  Tenniskenttiä ja -mailoja voi vuokrata suurimmissa hotelleissa, kuten Cliff Bayssä, Mimosassa, Eden Marissa, Porto Maressa ja Duas Torresissa.

  Padel

  Funchalissa on useita tasokkaita padelkenttiä, joista osassa on myös merinäköala. Jos haluat pelata padelia lomallasi, voit varata kentän täältä .

  Levadavaellukset – historiallisten kanavien jäljillä

  Funchal on hyvä tukikohta, kun haluat lähteä retkeilemään Madeiran kauniille levadoille. Yksi helpoista reiteistä kulkee Funchalista lähes Câmara de Lobosin kalastajakylään saakka. Jos haluat lähteä oikealle levadavaellukselle, sinun täytyy matkustaa taksilla tai bussilla Funchalin ulkopuolelle. Levadat eivät muodosta ympärysreittejä, vaan ne kulkevat suoraan paikasta toiseen. Jos siis saavut paikalle vuokra-autolla, sinun täytyy kulkea samaa reittiä takaisin autolle.

  Golf

  Palheiro Golf sijaitsee Funchalin itäpuolella ja Quinta do Palheiron trooppisen puutarhan vieressä. Kentältä on upea näköala lahdelle ja kaupunkiin.

  Lue lisää golfkentistä ja peliaikojen varaamisesta.

  Leijalautailu

  Funchalissa on erinomaiset mahdollisuudet leijalautailuun, olitpa sitten kokenut lautailija tai haluaisit tutustua tähän kiehtovaan lajiin. Täältä löydät saaren ainoan leijalautailuvuokraamon ja voit myös varata leijalautailutunteja. Lue lisää täältä .

  Maastopyöräily

  Madeiralla on mainiot mahdollisuudet maastopyöräilyyn. Funchalissa on useita polkupyöräpajoja sekä hyviä pyörävuokraamoita. Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää mukanasi, voit vuokrata pyörän paikan päältä.

  Jooga

  Jos haluat harrastaa joogaa Funchalissa lomaillessasi, voit varata yksityisen joogatunnin. Nauti rentouttavasta joogasta kauniissa luonnossa.
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Funchalissa on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja, kaikkea mahdollista jalkapallosta rauhallisempaan tekemiseen, kuten museovierailuihin. Funchalista järjestetään myös erilaisia veneretkiä ja aktiviteetteja merellä.

  Jalkapallo

  Madeiralla on useita hyviä jalkapallojoukkueita, kuten Maritimo, Clube Nacional ja Uniao, jotka kaikki pelaavat ensimmäisessä divisioonassa. Otteluita järjestetään Funchalissa tai Nacionalin kotikentällä Choupanassa. Pelejä on yleensä joka toinen sunnuntai. Lippuja voi ostaa paikan päältä tai useista paikoista Funchalin keskustassa. Myös osa hotelleista myy lippuja vastaanotossa.

  Kelkkailua Montessa

  Todellinen klassikko Funchalissa. Kauniista vuoristokylästä voi lasketella perinteisellä vuorikelkalla jyrkkiä katuja alas.
  Funchalissa on tarjolla runsaasti kulttuurielämyksiä, mahtavaa luontoa ja historiaa. Kaupungin puisto- ja museotarjonta on monipuolinen.

  Museot - jalkapallosta taiteeseen

  Funchalissa riittää museoita jokaiseen makuun. CR7-museossa on esillä Ronaldon palkintokokoelma, hänen jalkapallojaan, valokuviaan ja muutama pelipaita. Täältä voit ostaa matkamuistoja ja vaikkapa Ronaldon omaa viiniä. Jos pidät taiteesta, suosittelemme käymään Sacred Art -museossa, jossa on esillä kirkkotaidetta, tai Museu de Arte Contemporaneassa, jossa voi ihastella nykytaidetta. Museu de Electricidade on Funchalin sähkömuseo ja Museu Municipal on puolestaan Funchalin luonnonhistorian museo, jossa on myös akvaario. Lelumuseossa on nähtävillä mielenkiintoinen, noin 12 000 hyvin säilyneen antiikkilelujen kokoelma. Madeiran viini-instituutti puolestaan sopii sinulle, joka olet kiinnostunut viineistä.

  Quinta Vigia

  Quinta Vigian puutarhasta on upea näköala kaupunkiin ja satamaan. Alueella on asunut paljon kuuluisuuksia.

  Câmara de Lobos

  Câmara de Lobosin pieni, idyllinen kalastajakylä sijaitsee viisi kilometriä Funchalista etelään. Kylän tunnelma on sekä aamu- että iltapäivällä vertaansa vailla. Winston Churchill vietti kylässä paljon aikaa maalaten. Câmara de Lobosissa on paljon hyviä kalaravintoloita, joiden erikoisuus on espada-kala.

  Hospicio D. Amelia

  Hospicio D. Amelia on oikeastaan vanhusten palvelutalo, mutta sen ulkopuolella on kaunis puisto ja puutarha. Santa Catarina -puistoa vastapäätä sijaitseva palvelutalo on osittain Ruotsin kuningashuoneen rahoittama.

  Madeiran kukkapuistot ja puutarhat

  Yksi tärkeimmistä puutarhoista on englantilainen puutarha (Quinta do Palheiro), jota kutsutaan myös Blandy's Gardeniksi. Englantilainen puutarha sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Funchalista.
  Monte Palace Tropical Garden on saaren suurin puutarha ja puistoalueella on myös kuuluisa japanilainen puutarha.
  Jardim Botanico/Jardim dos Loiros on kenties yksi Madeiran kauneimmista ja monipuolisimmista puutarhoista.
  Quinta Boa Vista on ainutlaatuinen puutarha, jossa on muun muassa kauniita orkiedoja. Vehreä kaupunginpuisto sijaitsee aivan keskustassa Avenida Arriaga -kadulla.
  Santa Catarina on Funchalin suurin puisto, jossa on laaja valikoima erilaisia saaren kukkakasveja. Puistosta on upea näköala Funchalinlahdelle.

  Sè-katedraali

  Sèn katedraali sijaitsee Funchalin keskustassa Avenida Arriaga -kadulla. Manuelilaiseen tyyliin rakennettu katedraali valmistui vuonna 1516.

  Santa Clara

  Santa Claran luostari on rakennettu 1400-luvulla. Nykyisin nunnat pitävät yhdessä luostarin osassa päiväkotia. Luostari ei vastaanota suuria vierailijaryhmiä, mutta yksittäiset henkilöt ovat yleensä tervetulleita. Luostarissa sijaitsee myös saaren löytäjän, Zarcon, hauta.
  Retket
  Jeeppisafari auringonlaskun aikaan
  Jeeppisafari auringonlaskun aikaan
  Madeiraan voit tutustua monin eri tavoin, mutta jos olet vähänkään aktiivinen ja seikkailunhaluinen, niin silloin paras tapa on lähteä liikkeelle jeepillä. Mitäpä sanot iltaretkestä auringolaskun aikaan?
  Lisätietoa retkestä
  Levada Rabacal - 13 km
  Levada Rabacal - 13 km
  Yksi Madeiran kauneimmista ja mielenkiintoisimmista levadoista. Levada kulkee metsän läpi, ja vaelluksen aikana avautuvat näkymät saaren kaikkein kuuluisimpiin ja vehreimpiin laaksoihin. Ohitamme myös sekä pieniä että suuria vesiputouksia, jotka hurmaavat kenet tahansa kauneudellaan. Vaikeusaste: Kohtalainen **
  Lisätietoa retkestä
  Nunnien laakso
  Nunnien laakso
  Todellinen klassikkoretki Madeiralla! Puolipäiväretkellä suunnataan yhteen Madeiran kuuluisimmista nähtävyyksistä. Nunnien laakso tunnetaan kauniista luonnostaan ja eristyneisyydestään. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Pico Ruivo
  Pico Ruivo
  Levadat ovat erittäin suosittuja retkeilystä ja vaelluksesta pitävien keskuudessa. Ehdoton retki sinulle, joka pidät seikkailemisesta. Tämä vaellus on vaativampi ja erittäin mielenkiintoinen, joten älä jätä tätä missään nimessä väliin! Lähde mukaan vaikuttavalle vaellukselle Madeiran korkeimmalle kohdalle, Pico Ruivolle (1862 m). Vaikeusaste: Vaativa ***
  Lisätietoa retkestä
  Levada Caldeirao Verde - 13 km
  Levada Caldeirao Verde - 13 km
  1800-luvulta peräisin olevaa levadaa ympäröi laakeripuumetsä ja levadan nimi tarkoittaa "vihreää pataa". Vaelluksen aikana ohitamme useita kauniita vesiputouksia, jotka virtaavat upeassa laguunissa. Vaikeusaste: Kohtalainen **
  Lisätietoa retkestä
  Ponta de Sao Lourenco - 8 km
  Ponta de Sao Lourenco - 8 km
  Vaellus ainutlaatuisessa ja kuvankauniissa luonnossa saaren itäpuolella. Näkymät ovat vaikuttavat, sillä tummansininen Atlantti siintää molemmilla puolilla. Jos olemme onnekkaita, hyvällä säällä on mahdollista nähdä aina Porto Santon saarelle asti. Vaikeusaste: Kohtalainen **
  Lisätietoa retkestä
  Santa Maria – Kolumbuksen jalanjäljissä
  Santa Maria – Kolumbuksen jalanjäljissä
  Tee lomastasi vieläkin ikimuistoisempi ja lähde merelle Santa Maria -laivalla, joka purjehtii pitkin Madeiran etelärannikkoa. Laiva on kopio Kristoffer Kolumbuksen laivasta, joka vei Kolumbuksen Atlantin yli, kun hän vahingossa löysi Amerikan. Näe, kuinka Kolumbus ja hänen miehistönsä asuivat laivalla ja nauti upeasta päivästä ja auringosta merellä. Kakku ja madeiraviinin tai mehun maistiaiset sisältyvät hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Bela Madeira - saarikierros
  Bela Madeira - saarikierros
  Upea kokopäiväretki tutustuttaa Madeiran kauneimpiin puoliin, huikeaan vehreyteen ja upeisiin maisemiin. Retkeen sisältyy lounas.
  Lisätietoa retkestä
  Magic Dolphin -katamaraani - Aamupäiväretki
  Magic Dolphin -katamaraani - Aamupäiväretki
  Astu Magic Dolphin -katamaraanille Funchalin satamassa ja lähde rentouttavalle retkelle merelle. Juomia ja pieniä snackseja voi katamaraanilta.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - Amazing west
  Jeeppisafari - Amazing west
  Madeiraa voi nähdä ja kokea monella tavalla, aktiivisille ja seikkailunhaluisille sopii hyvin vaikka tämä jeeppisafari!
  Lisätietoa retkestä
  Paratiisilaakso
  Paratiisilaakso
  Lähde mukaan kauniille ja helpolle vaellukselle, jolla pääset näkemään Madeiran maagisen ja hyvin säilyneen salaisuuden, josta vain harvat tietävät.
  Lisätietoa retkestä
  Magic Dolphin -katamaraani - Itapäiväretki
  Magic Dolphin -katamaraani - Itapäiväretki
  Astu Magic Dolphin -katamaraanille Funchalin satamassa ja lähde rentouttavalle retkelle merelle. Juomia ja pieniä snackseja voi katamaraanilta.
  Lisätietoa retkestä
  Luonto- ja panoraamaretki Mareiralla
  Luonto- ja panoraamaretki Mareiralla
  Kokopäiväretki pitkin Madeiran etelä- ja pohjoisrannikkoa. Päivän aikana saat kokea Porto Monizin rannikkokylän, Serra de Aguan vihreän laakson, trooppisia istutuksia ja ainutlaatuisia vulkaanisia altaita.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Madeira on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Funchalissa on hyvät bussiyhteydet ja takseja on runsaasti.

  Bussit

  Bussiyhtiön nimi on Horários do Funchal, ja sen toimiston ulkopuolella on lippuautomaatti. Voit ostaa lipun myös suoraan bussikuskilta, jolloin sitä voi tietenkin käyttää vain kyseisessä bussissa.
  Jos aiot matkustaa paljon bussilla Madeiralla ollessasi, liput kannattaa ostaa ennakkoon, koska ne ovat siten huomattavasti halvempia. Matkakortin nimi on Girokort, johon voit ladata haluamasi määrän matkoja. Voit myös valita usean päivän lipun. Korttia voi ladata automaateissa, joita on suurissa ostoskeskuksissa, bussiyhtiön pääkonttorilla sekä keskustan kioskeissa.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä tai neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
  Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
  Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Festivaalit

  Funchal Marathon -maratooni 23.1.2022.

  Madeiran karnevaaleja vietetään seuraavan kerran n. 23.2.- 6.3.2022, jolloin järjestetään erilaisia tapahtumia Funchalin keskustassa. Suuri karnevaalikulkue, jossa myös saaren sambaryhmät esiintyvät, järjestetään 26.2.2022.

  Kukkaisfestivaalit järjestetään 5.5.-29.5.2022. Festivaalien aikana lapset rakentavat kukista maailmanrauhaa symboloivan "toivon muurin" ja suuri kukkaiskulkue kiertää pitkin Funchalin katuja. Lisäksi järjestetään konsertti "The sound of Flowers".

  Kesäkuussa on vuorossa lauantai-iltaisin Atlantic Festival, jolloin on luvassa ilotulituksia - 4.6., 11.6., 18.6. ja 24.6.2022.

  Viinifestivaaleja vietetään 28.8.-11.9.2022 Estreito de Câmara de Lobosissa.

  1.12.2022 aloitetaan Funchalin keskustassa jouluvalojen sytyttäminen.
  1.12. (2022)-8.1. (2023) koko Funchal on koristeltu jouluisesti ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia.
  31.12. Uudenvuoden ilotulitus.

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Kansainväliset luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja.

  Aikaero

  Suomen aika - 2 tuntia.

  Sähkö

  220 V

  Kieli

  Portugali

  Lisätiedot

  Funchalissa on suuret korkeuserot. Mäkistä maastoa.
  Emme suosittele kohdetta liikuntaesteisille; suuret korkeuserot, kapeat jalkakäytävät ja paljon portaita.
  Varsinkin talvella iltaisin voi olla todella viileää, joten ota mukaan lämmin pusero tai takki.
  Madeiralla ja varsinkin Funchalissa rakennetaan jatkuvasti. Uusia rakennustyömaita aloitetaan hyvinkin lyhyellä aikataululla, ja kaikista ei ole edes tietoja ennen kauden alkua. Hotellien läheisyydessä olevilta rakennustyömailta kantautuu melua.

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Noin 6 t Helsingistä.

  Näin matkustat tänne

  Funchaliin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä ympäri vuoden.

  Pääset Funchaliin myös reittilennoilla joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa, ja voit itse määritellä matkasi pituuden.

  Lento laskeutuu Funchalin kentälle.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti Funchalin hotelliisi. Kuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta halutessasi voit lisämaksusta ostaa edestakaiset kuljetukset ennen matkan alkua. Kuljetus lentokentältä hotellille kestää n. 30–60 minuuttia (n. 20 km), liikenteen ja hotellipysähdysten mukaan. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
  Sää
  • tammikuu
  19°13°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  19°13°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  17
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  19°14°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  20
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  20°14°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  21
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  20°15°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  22°18°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  24°19°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  29
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  25°20°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  25°19°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  23°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  24°18°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  21
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  22°16°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  21°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  20°14°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä

  Hintaesimerkkejä – Funchal

  Tee matkahaku – Funchal
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.