Matkat – Funchal

  Tervetuloa Funchaliin, jossa on hotelleja sekä Funchalin keskustassa että hieman kaupungin ulkopuolella Lidon alueella – valitse sinulle sopivin.
  Funchal on moderni, kansainvälinen kaupunki, joka on tunnettu monista hyvistä hotelleistaan ja ravintoloistaan sekä ihanasta ilmastostaan. Funchal on Madeiran saariston pääkaupunki, joka kohoaa amfiteatterin lailla Atlantin rannan kallioisilla rinteillä, vehreiden kukkuloiden reunustamana. Banaaniviljelmät ja kauniit puutarhat luovat kaupungille omaleimaisuutta, ja monet päättävät viettää lomansa täällä yhä uudestaan.

  Funchal – uutta ja vanhaa

  Funchal on kokenut viime vuosina jännittäviä muutoksia. Kaupungin vanhaa keskustaa on kunnostettu ja siistitty, uusia moderneja kauppoja ja ravintoloita on avattu, ja niiden myötä ihmisvilinä ja tunnelma ovat elpyneet. Esimerkiksi Rua Santa Maria -kadulla taiteilijat ovat koristelleet lähes 200 ovea luodakseen kauniin ja kiinnostavan taideteoksen. Kaupungin keskiössä on 1500-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko, jonka ympärillä suurin osa kaupoista, kauniista nähtävyyksistä ja uudemmista rakennuksista sijaitsevat. Cidade velhaksi kutsuttu vanha kalasatama on nykyään tunnettu monista viihtyisistä ravintoloistaan. Siellä on myös Mercado dos Lavradoresin markkinahalli, jossa myydään värikkäitä kukkia, hedelmiä ja monenlaista kalaa. Jos haluat nähdä saaren vanhempaa asutusta, kannattaa vierailla Calhau de São Jorgen raunioilla.

  Hotelleja jokaiseen makuun

  Myös Funchalin hotellit ovat uudistuneet. Top Selection -hotelli The Cliff Bayn kaltaisten ajattomien klassikoiden lisäksi valikoimassamme on muun muassa Adults Only Selection -hotelleja, jotka sopivat erinomaisesti lomasta nauttimiseen ilman lapsia. Lasten kanssa matkustaville sopii esimerkiksi lapsiystävällinen The Residence -hotelli. Jos haluat asua keskustassa yksinkertaisessa hotellissa, valitse Hotel do Carmo, joka sijaitseea aivan Funchalin keskustassa. Kun haluat hemmotella itseäsi ja asua luksushotellissa, Savoy Palace on silloin hyvä valinta. Tjäreborgilla on Funchalissa eri hintaluokissa runsaasti hotelleja, joihin vieraamme ovat olleet todella tyytyväisiä. Monet hotellit ovat saaneet neljä tähteä, jotkut jopa viisi. Tyytyväiseksi asiakkaat tekee myös Funchalin ravintolavalikoima, joka tarjoaa kiinnostavia ruokalajeja kohtuulliseen hintaan.

  Funchalin kevät

  Suotuisan ilmaston ansiosta Madeira kukkii ympäri vuoden, mutta kaikista paras aika nauttia saaren kukkaloistosta on kuitenkin kevät. Huhti-toukokuussa Funchalin kasvitieteelliset puutarhat ja puistot verhoutuvat uskomattomaan väriloistoon. Siksi jo vuodesta 1954 siellä järjestetään vuosittainen kukkafestivaali, Madeira Flower Festival, jonka kohokohtia ovat esimerkiksi lasten rakentama "Toivon muuri" sekä kaupungin kadut valtaava suuri kukkakulkue. Jos matkustat Funchaliin vasta kesän alussa, voit käydä Altantic-festivaalilla, joka houkuttelee runsaasti osallistujia ja kasvattaa suosiotaan joka vuosi. Festivaalin aikaan erityisen suosittuja tapahtumia ovat ilotulitusshow't, joita järjestetään satamassa lauantaisin.

  Nauti Madeirasta

  Saaren kukkaloisto ei rajoitu vain pääkaupunki Funchaliin. Teiden korjaustöiden ja tunneleiden ansiosta saaren eri osiin pääseminen on helppoa, kun haluat esimerkiksi lähteä pelaamaan golfia tai vaeltamaan levada-reiteille tai vain nauttia lounasta jossakin pienessä ravintolassa ja ihailla lumoavaa näköalaa Atlantille. Mitä päätätkin tehdä, suosittelemme auton vuokraamista, jolloin voit liikkua saarella omaan tahtiisi. Voit vuokrata auton vaikka vain päiväksi tai vaikka koko lomasi ajaksi.
  Hyvä tietää
  • Hotelleja aikuisille
  • Perhehotelleja
  • Luksushotelleja
  • Eritasoisia hotelleja
  • Edullisia ravintoloita
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Ravintoloita ja yöelämää

  Muiden mielipiteet kohteesta Funchal

  Tee matkahaku – Funchal

  Hintaesimerkkejä – Funchal

  Vinkkejä Funchalin matkalle

  Funchal Madeira

  Kaupunkielämää ja luontoa Funchalissa

  Funchalista löytyy vilkkaita katuja, viihtyisiä baareja, kaunista arkkitehtuuria ja ihania puistoja ja puutarhoja. Kauniin Atlantin saaren pääkaupunki tarjoaa kuitenkin paljon muutakin kuin vain suurkaupungin vilinää. Täältä löydät myös uoean luonnon aivan kaupungin läheltä. Lomalähettikäämme Tomas opastaa sinut Funchalin parhaisiin kaupunki- ja luontoelämyksiin.

  Nainen joogaa rannalla

  IISI-joogaa ja vaellusta Madeiralla

  Vaelluksilla kuljemme vehreissä metsissä, ihastelemme jylhiä maisemia sekä tutustumme saaren rikkaaseen kasvillisuuteen. Patikoinnin vastapainoksi voitelemme niveliä ja hoidamme lihaksia lempeällä IISI-joogalla.

  Pareja tanssimassa Madeiralla

  Tanssimatka Madeiralle

  Miltä kuulostaisi uuden vuoden tanssimatka lämpöön ja valoon keskellä Suomen kylmintä talvea? Kun joulu on juhlittu, on hyvä hetki lähteä aktiivilomalle ihanalle Madeiralle ottamaan vastaan uutta vuotta 2025.