Matkat – Porto

Porto, Portugali

Tervetuloa Portoon, maailmaperintölistalla olevaan kaupunkiin, joka on antanut nimensä portviinille. Tjäreborgilla voit räätälöidä juuri sinulle sopivan matkan.

Porto tunnetaan parhaiten viininviennistään ja portviinistään, joka on saanut nimensä kaupungin mukaan. Porto sijaitsee Atlantiin virtaavan Duoro –joen alajuoksulla. Joki kiemurtelee läpi viinialueen, ja viininviljelijät ovat jo muinaisista ajoista alkaen kuljettaneet viinitynnyrit virran mukana Portoon, josta ne toimitetaan eteenpäin. Jos olet kiinnostunut viineistä, suosittelemme Porton matkasi aikana vierailemaan luolissa, joissa säilytetään portviinitynnyreitä. Portviiniluolia on joen varrella esim. Vila Nova de Gaiassa, jossa voit maistaa alueen kuuluisia portviinejä.

Opi tuntemaan Porto

Viinin- ja portviininvalmistus ovat vain pieni osa siitä, mikä on tehnyt Porton niin kuuluisaksi. Kaupunki on esimerkiksi Henrik Purjehtijan syntymäkaupunki, ja siitä on todisteena komea patsas. Arkkitehtuuri on ainutlaatuista, ylellisestä pittoreskiin. Sinun täytyy nähdä ainakin Pörssi, joka edustaa aitoa maurilaista tyyliä ja on koristeltu kullalla. Aistit kaupungin ainutlaatuisen ilmapiirin täällä ainutlaatuisessa, historiallisessa ja eläväisessä kaupungissa, jossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa.

Ravintoloita Portossa

Portossa on runsaasti ravintoloita, joissa on tarjolla kaikkea mahdollista eri puolilta maailmaa. Monet ovat erikoistuneet kalaan, äyriäisiin ja muihin mereneläviin, mutta tarjolla on myös hyvin grillattua lihaa. Yhteys Brasiliaan näkyy selvästi, kun tutustuu ruokalistan vaihtoehtoihin. Portossa on paljon ravintolavaihtoehtoja, joissa on ulkoterassi, sekä tyylikäs ravintola joka on saanut 2 Michelin-tähteä.

Costa Verde - Vihreä rannikko

7700 km2 tuoksuvia mäntymetsiä ja upean kaunista rantaviivaa on luvassa Costa Verdellä – alueen perinteet ja historia ovat kiehtovia. Täällä voit "löytää uudelleen" 1200-luvulta peräisin olevan linnoituksen Valenciassa, lähellä Espanjan rajaa, ja pääset myös maistelemaan alueen historiallisia viinejä. Riippumatta siitä, haluatko viettää aikaasi Portossa tai jossakin rauhallisessa ympäristössä maaseudulla, jonne löydät itse reitin, tulet havaitsemaan, että täällä tapahtuu jatkuvasti paljon asioita - paikallisia markkinoita, uskonnollisia festivaaleja sekä sadonkorjuujuhlia!

Tjäreborgin matkat Portoon

Kun varaat matkan Portoon Tjäreborgin kautta, voit päättää itse, kunka kauan haluat lomailla. Voit valita useista hotelleista mieleisesi. Useimmat hotellit sijaitsevat lähellä Porton keskustaa.

Rannikolla on miellyttävä ilmasto. Kesäpäivät voivat olla kuumia, mutta harvoin tukalan kuumia meren läheisyyden ansiosta.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Paikallisia ravintoloita
 • Hyvä ilmasto
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Porto

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°13°
10
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°15°
11
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°17°
12
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
11
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°17°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
22°14°
7
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°9°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Tjäeborgin kautta voit matkustaa Portoon reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan.

Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Porton lentokentältä hotelleihin on n. 25 min (n. 15 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat Rua de Santa Catarina -kävelykadulla, Porton keskustassa. Siellä on esim. suuri ostoskeskus Centro Comercial Via Caterina sekä kauppoja, joissa on myynnissä tunnettuja kansainvälisiä merkkejä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Portossa on runsaasti ravintoloita, ja koska kaupunki sijaitsee rannikolla, on luonnollista, että monet ravintolat ovat erikoistuneet kala- ja äyriäisruokiin. Täällä on myös ravintoloita, jotka ovat saaneet vaikutteita brasialaisesta keittiöstä, ja tarjolla on erityisesti liha- ja grilliruokia. Kaupungin vanhassa kauppahallissa, Mercado do Bolhaossa, voit maistella portviiniä, ostaa lähiruokaa, esim. hedelmiä tai täytettyjä makkaroita, syödä portugalilaisia herkkuja lounaaksi tai käydä kahvilla kahvilassa.
Kaupungissa on jonkin verran baareja ja klubeja, joista useimmat ovat avoinna aamuun saakka. Vilkkain yöelämä on Ribeiran alueella, joka sijaitsee Porton keskustassa. Alue on erityisen suosittu opiskelijoiden keskuudessa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Portossa on runsaasti museoita ja muita nähtävyyksiä.

Soares do Reis National Museum

Käy kaupungin parhaimmassa museossa, jossa on näytteillä esimerkiksi roomalaista taidetta, veistoksia ja maalauksia.

Dom Luís I - silta

Duorojoen yli vievä Dom Luís I -silta rakennettiin 1851-55 ja rakennustöistä vastasi ranskalainen insinööri Alevandre-Gustave Eiffel. Kiinnitä huomio sillan kaariin, jotka ovat Euroopan suurimpia.

Porton katedraali

Katedraali Visgothic citadelletin vieressä oli alkujaan roomalainen, 1200-luvulta peräisin oleva rakennus, mutta se rakennettiin uudelleen 1600- ja 1700-luvulla.
Kulkuyhteydet
Portossa on hyvin toimiva bussi-, raitiovaunu- ja metroverkosto. Metrolla pääsee kätevästi paikasta toiseen. Voit ostaa turistikortin, joka käy kaikkiin kulkuvälineisiin.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Portugalin lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Portugalin lähetystöstä/konsulaatista
.... Portugalin suurlähetystö, Helsinki, p. (+358) 9 682 4370

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on.

Sähkö

220 V

Kieli

Portugali

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku