Matkat – Porto

Porto, Portugali
Tervetuloa Portoon, maailmaperintölistalla olevaan kaupunkiin, joka on antanut nimensä portviinille.
Porto tunnetaan parhaiten viininviennistään ja portviinistään, joka on saanut nimensä kaupungin mukaan. Porto sijaitsee Atlantiin virtaavan Duoro –joen alajuoksulla. Joki kiemurtelee läpi viinialueen, ja viininviljelijät ovat jo muinaisista ajoista alkaen kuljettaneet viinitynnyrit virran mukana Portoon, josta ne toimitetaan eteenpäin. Jos olet kiinnostunut viineistä, suosittelemme Porton matkasi aikana vierailemaan luolissa, joissa säilytetään portviinitynnyreitä. Portviiniluolia on joen varrella esim. Vila Nova de Gaiassa, jossa voit maistaa alueen kuuluisia portviinejä.

Opi tuntemaan Porto

Viinin- ja portviininvalmistus ovat vain pieni osa siitä, mikä on tehnyt Porton niin kuuluisaksi. Kaupunki on esimerkiksi Henrik Purjehtijan syntymäkaupunki, ja siitä on todisteena komea patsas. Arkkitehtuuri on ainutlaatuista, ylellisestä pittoreskiin. Sinun täytyy nähdä ainakin Pörssi, joka edustaa aitoa maurilaista tyyliä ja on koristeltu kullalla. Aistit kaupungin ainutlaatuisen ilmapiirin täällä ainutlaatuisessa, historiallisessa ja eläväisessä kaupungissa, jossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa.

Ravintoloita Portossa

Portossa on runsaasti ravintoloita, joissa on tarjolla kaikkea mahdollista eri puolilta maailmaa. Monet ovat erikoistuneet kalaan, äyriäisiin ja muihin mereneläviin, mutta tarjolla on myös hyvin grillattua lihaa. Yhteys Brasiliaan näkyy selvästi, kun tutustuu ruokalistan vaihtoehtoihin. Portossa on paljon ravintolavaihtoehtoja, joissa on ulkoterassi, sekä tyylikäs ravintola joka on saanut 2 Michelin-tähteä.

Costa Verde - Vihreä rannikko

7700 km2 tuoksuvia mäntymetsiä ja upean kaunista rantaviivaa on luvassa Costa Verdellä – alueen perinteet ja historia ovat kiehtovia. Täällä voit "löytää uudelleen" 1200-luvulta peräisin olevan linnoituksen Valenciassa, lähellä Espanjan rajaa, ja pääset myös maistelemaan alueen historiallisia viinejä. Riippumatta siitä, haluatko viettää aikaasi Portossa tai jossakin rauhallisessa ympäristössä maaseudulla, jonne löydät itse reitin, tulet havaitsemaan, että täällä tapahtuu jatkuvasti paljon asioita - paikallisia markkinoita, uskonnollisia festivaaleja sekä sadonkorjuujuhlia!

Tjäreborgin matkat Portoon

Kun varaat matkan Portoon Tjäreborgin kautta, voit päättää itse, kunka kauan haluat lomailla. Voit valita useista hotelleista mieleisesi. Useimmat hotellit sijaitsevat lähellä Porton keskustaa.

Rannikolla on miellyttävä ilmasto. Kesäpäivät voivat olla kuumia, mutta harvoin tukalan kuumia meren läheisyyden ansiosta.
Hyvä tietää
  • Hotelleja keskustassa
  • Paikallisia ravintoloita
  • Hyvä ilmasto
  • Vapaasti valittava matkan pituus

Muiden mielipiteet kohteesta Porto

Hae matka – Porto