Hotellit (48)

Matkat – Algarve

Algarvessa lomailuun kuuluu golfia, rantoja, mielenkiintoisia retkiä, kaunista luontoa ja hyvää ruokaa.
Algarven rannikolla on paljon tekemistä ja nähtävää. Täällä on mainiot olosuhteet pelata golfia tammikuusta lokakuuhun, ja veden lämpötila houkuttelee uimaan aina lokakuuhun asti. Ravintolat ja nähtävyydet ovat avoinna vuoden ympäri, ja vuokraamalla auton voit tehdä pienempiä ja suurempia löytöretkiä Algarvessa – vuoden ympäri.

Kolme erilaista matkakohdetta

Tjäreborgilla on Algarven rannikolla kolme matkakohdetta: Albufeira, Vilamoura ja Praia da Rocha. Kaikki kohteet ovat omalla tavallaan viehättäviä, ja on oikeastaan vain makuasia, minkä näistä valitset. Jos kaipaat ranta- ja huvielämää, hyvä valinta on Albufeira, innokkaan golffarin kannattaa valita Vilamoura ja jos taas haluat päästä yhden Euroopan kauneimman rannan äärelle, mainio vaihtoehto on Praia da Rocha.

Golfia Algarvessa

Algarven rannikko on suosittu kohde koko maailman golffareiden keskuudessa. Kauden voi aloittaa täällä jo aikaisin, ja pelejä voi jatkaa pitkälle syksyyn. Vilamourassa on useita golfkenttiä, joten täällä vietät varmasti mielenkiintoisen golfloman.

Upeita hiekkarantoja

Algarve on golfkenttien lisäksi tunnettu myös upeista rannoistaan. Täällä on pehmeitä hiekkarantoja, joilla on erilaisia kalliomuodostelmia. Maisemat ovat dramaattisimmat Albufeirassa ja sieltä länteen päin, kun taas klassisempia hiekkarantoja löydät Albufeiran itäpuolelta. Rannikolla on myös lapsiystävällisiä rantoja aallonmurtajineen, tilavia rantoja sekä palmujen reunustamia rantapromenadeja.

Hyvää ruokaa ja mielenkiintoisia retkiä

Rannikolla on tarjolla paljon kala- ja äyriäisruokia yksinkertaisista grillatuista ruuista perinteisiin ruokalajeihin, jotka ovat saaneet inspiraationsa monelta eri suunnalta. Suositeltava vaihtoehto on vuokrata auto, jolloin voit lähteä rauhassa omin päin tutustumaan ympäristöön. Saatat vaikka päätyä johonkin syrjäisemmässä paikassa sijaitsevaan pikkuravintolaan ja kokea unohtumattomia makuelämyksiä. Autolla voit lähteä tutustumaan myös Etelä-Portugaliin, jossa on esimerkiksi keskiaikainen Silvesin kaupunki, sisämaan upeat maisemat ja hyvät ostosmahdollisuudet tai voit myös tehdä retken Espanjaan.
Löydä hotellisi
Rannat

Rannat Algarvessa

Algarven rannoilla hiekka on pehmeää ja useita rantoja reunustavat erilaiset kalliomuodostelmat. Kaikkein dramaattisimpia maisemat ovat Albufeirassa ja lännessä, kun taas Albufeiran itäisellä puolella olevat hiekkarannat ovat klassisempia. Osassa rannikon rannoilla on aallonmurtajia, joiden johdosta vesi on tyyntä ja rannat lapsiystävällisiä. Esimerkiksi Vilamouran ranta soveltuu erinomaisesti lapsiperheille. Praia da Rochassa on kaksi kilometriä pitkä upea hiekkaranta, jota reunustavat kalliot. Ranta jakautuu useampaan osaan pienten kallioniemekkeiden ansiosta.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Algarvessa

Tuoretta kalaa ja äyriäisiä on tarjolla rannikolla eri muodoissaan niin yksinkertaisemmista grillatuista varianteista perinteisiin ruokalajeihin, jotka ovat saaneet inspiraationsa monelta eri suunnalta. Albufeirassa, Vilamourassa ja Praia da Rochassa on paljon ravintoloita, joissa voit nauttia kansainvälisestä ja paikallisesta ruoasta. Monet ravintolat ovat kiinni sunnuntaisin, mutta aina joku paikka on kuitenkin auki. Mainio idea on vuokrata auto lomaillessasi Algarvessa, jolloin voit helposti lähteä tutustumaan lähiympäristöön ja samalla löytää upeita ravintolaelämyksiäkin.

Yöelämä Algarvessa

Albufeirassa on vilkas yöelämä, ja täällä baareja ja yökerhoja on paljon. Myös Vilamourassa on monipuolinen valikoima yökerhoja ja valittavana on useita eksklusiivisia vaihtoehtoja. Praia da Rochassa on hieman rauhallisempi yöelämä, mutta kesäisin meno on hieman vilkkaampaa.
Ostokset

Ostokset Algarvessa

Albufeirassa on sekä pienempiä kauppoja että suurempia ostoskeskuksia, joissa on vaatekauppoja, ruokakauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Vilamourassa ja Praia da Rochassa on suppeampi tarjonta. Laajemmat ostosvalikoimat löydät Farosta, joka on Algarven rannikon suurin kaupunki.
Liikunta ja treeni

Liikunta ja treeni Algarvessa

Algarve on rantojensa lisäksi tunnettu myös golfkentistään. Tämä upea rannikko on erinomainen kohde myös vaelluksen ystäville.

Golfia Algarvessa

Algarven rannikko on suosittu ja pidetty kohde golfaajien keskuudessa. Täällä viihtyvät golfaajat koko maailmasta. Golfkausi alkaa täällä aikaisin keväällä ja jatkuu myöhäiseen syksyyn. Vilamourassa on muutamia golfkenttiä, ja voit varata golfajan Greenfee365-yhteistyökumppaniemme kautta. Albufeira sijaitsee Algarven rannikon 'golfalueella' Portugalin eteläosassa, ja autolla pääset kätevästi kentältä toiselle. Kausi alkaa yleensä tammikuussa ja jatkuu aina lokakuuhun asti, joten täällä golfkausi on todella pitkä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Algarvessa

Eteläisen Portugalin rannikolla voit ihastella upeita sisämaan maisemia. Rannikolla järjestetään myös fantastisia veneretkiä ja voit myös tehdä retken Espanjaan.
Algarven rannikolla on paljon mielenkiintoista nähtävää.

Faro

Faro on Etelä-Portugalin suurin kaupunki ja Algarven alueen keskus. Kaupungin vanhassa keskustassa, Cidade Velhassa, voit kuljeskella viihtyisillä kujilla ja ihailla värikkäitä taloja. Ei kannata myöskään unohtaa kaunista katedraalia, kaupungin keskiaikaisia muureja ja Carmon kirkkoa. Faron ulkopuolella voit vierailla Ria Formosan kansallispuistossa ja kauniissa Estoin linnassa.

Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente Sagresissa on Euroopan lounaisin kohta. Mahtavilla kallioilla kohoaa yksi Euroopan suurimmista majakoista.

Loulé

Loulén kaupungilla on vahva kulttuurinen ja historiallinen perintö. Kaupungille ominaisia ovat mukulakivikadut, joissa on ainutlaatuinen mosaiikkikuvio. Kaupunki on tunnettu myös vuosittain järjestettävistä karnevaaleistaan – Carnaval de Loulé.

Algarven rannikon luolat

Rannoilla ja rannikolla on useita vaikuttavia luolia, joista Benagilin luola on yksi kuuluisimmista.

Silves

Keskiaikainen Silvesin kaupunki, Algarven alueen entinen pääkaupunki, on kaunis kaupunki, jossa on historiallinen linna.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Algarvessa

Paikallisbussit ja taksit liikennöivät Albufeirassa ja Praia da Rochassa. Vilamourassa voit liikkua taksilla tai kävellen. Muihin Algarven rannikon kaupunkeihin kulkee junia ja busseja.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Algarven alueelle matkustat Tjäreborin kautta joustavasti vuoden ympäri reittilennoilla ja voit itse valita matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Faron lentokentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
15°9°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°10°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
18°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
9
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°14°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°18°
12
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°20°
12
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°19°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Vaikka Algarve sijaitsee Atlantin rannikolla, vallitsee siellä siitä huolimatta tyypillinen Välimeren ilmasto - kesät ovat kuivia ja lämpimiä, talvet leutoja ja suhteellisen sateisia. Golfvirta vaikuttaa suuresti ilmastoon ja sää on miellyttävä vuoden ympäri. Tjäreborgilla on useita lomakohteita Algarven rannikolla: Albufeira, Praia da Rocha sekä Vilamoura. Riippumatta siitä minkä kohteen valitset, säätilat ovat suunnilleen samanlaiset.

Mikäli kaipaat lämpöä ja aurinkoa, niin silloin heinä- ja elokuu ovat parhaimmat matkustuskuukaudet, ja päivän keskilämpötila on noin 28 astetta. Heinäkuu on aurinkoisin kuukausi ja meriveden lämpötila on korkeimmillaan elokuussa, noin 21 astetta. Mikäli et kaipaa niin kovaa hellettä, niin keväällä ja syksyllä kannattaa myös suunnistaa Algarven ympäristöön. Silloin päivän keskilämpötila on noin 22 astetta toukokuussa ja syyskuussa noin 26 astetta, ja vesikin on syyskuussa vielä noin 20 asteista. Talvella ilma on viileämpää, mutta lämpötila laskee tosi harvoin lähelle nollaa. Helmikuu on sateisin kuukausi Algarven rannikolla, mutta siitä huolimatta kuukaudessa on aurinkoisia päiviä enemmän kuin sadepäiviä.

Helmikuu, maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu

Kevät saapuu aikaisin Algarveen, toisinaan jopa tammikuun lopussa. Kevään aikana aurinkotuntien määrä lisääntyy ja päivälämpötilat kipuavat lähelle 20 astetta. Sadepäivien määrä vähenee verrattuna talvikauteen ja veden lämpötila on noin 15-18 astetta.

Kesäkuu, heinäkuu ja elokuu

Kesällä on mukavan lämmintä, ja lämpötila kohoaa päivisin 28 asteeseen. Myös öisin on edelleen miellyttävän lämmintä ja lämpötila on useimmiten 18 asteen yläpuolella. Kesäkuukaudet ovat myös kuivinta aikaa vuodesta ja kuukauden aikana sateisia päiviä on harvoin muutamaa päivää useampia. Veden lämpötila on noin 21 astetta.

Syyskuu ja lokakuu

Algarven rannikon lomakohteissa on syksyllä edelleen lämmintä, lämpötila on useimmiten noin 25 astetta. Sateita saattaa esiintyä vähän enemmän kesä-elokuuhun verrattuna. Veden lämpötila on edelleen noin 18-20 astetta.

Marraskuu, joulukuu ja tammikuu

Talvella Algarvessa on viileää ja silloin myös sataa melko paljon. Päivälämpötila on noin 15-19 astetta, iltaisin viilenee ja asteet laskevat jopa alle 10 asteen. Veden lämpötila on yleensä noin 17-18 astetta.

Matkakohteet – Algarve

Albufeira
Albufeira on erinomainen kohde niin rentouttavan viikonlopun viettämiseen kuin myös pidempään lomailuun, sillä täällä on sekä huveja että rauhaa. Tjäreborgilla matkustat joustavilla reittilennoilla.
Vilamoura
Vilamoura on yksi Portugalin viehättävimmistä matkakohteista. Täällä voit golfata tai nauttia auringosta ja uimisesta.
Praia da Rocha
Tervetuloa yhdelle Euroopan kauneimmista rannoista Praia da Rochaan. Tjäreborgin reittilennoilla matkustaessasi voit viipyä juuri niin kauan kuin haluat.

Tee matkahaku – Algarve
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.