Matkat – Skala Prinos

Tervetuloa Skala Prinoksen viehättävään lomakohteeseen Thassoksen luoteispuolella.

Skala Prinokseen voit matkustaa Tjäreborgin matkassa kesällä 2022.

Skala Prinoksessa sinua odottavat ihanan pitkä ranta, hyvät kulkuyhteydet ja laaja ravintolavalikoima. Täältä on myös helppo lähteä retkille bussilla saaren muihin osiin tai lautalla mantereelle.

Skala Prinos

Yksi Skala Prinoksen nähtävyyksistä on vanha telakka, jossa rakennetaan perinteisiä puuveneitä ja säilytetään nykyaikaisempia aluksia. Kylän lähellä sijaitsee Dasilio Prinoun metsäinen puistoalue, joka ulottuu rantaa asti. Alueella on paljon palveluita sekä vierailijoille että paikallisille, ja monet viihtyvät täällä iltaan asti Thassoksen kauneinta auringonlaskua ihaillen. Sen jälkeen voikin palata kylään ja valita tavernan illallista varten, ja lopuksi siirtyä baariin tai kahvilaan nauttimaan elämänmenosta.

Koe Thassos

Jos haluat lomallasi nähdä ja kokea paljon, Skala Prinos on erinomainen valinta matkakohteeksi. Täältä pääsee lautalla mantereelle Kavalaan ja bussilla lähes kaikkialle Thassoksen saarella. Lähistöllä sijaitsee myös Prinoksen vanha kylä, jonka viikoittaiset markkinat houkuttelevat paikalle paljon väkeä. Thassoksella voit kierrellä ympäriinsä kauniissa maisemissa, löytää ikioman rantasi ja pysähtyä pikkukylien tavernoihin syömään. Thassos on säilynyt moneen muuhun Kreikan alueeseen verrattuna melko koskemattomana, joten sinun ei tarvitse usein mennä kauaksikaan, kun hotellit ja turistit jo jäävät taakse. Parhaiten pääset liikkumaan Thassoksella varaamalla vuokra-auton matkavarauksesi yhteydessä. Silloin saat taatusti hintansa veroisen ajoneuvon, eikä sinun tarvitse käyttää kallisarvoisia lomapäiviäsi auton hankkimiseen.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Skala Prinos

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
13°7°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
15°9°
5
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
21°11°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°15°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°19°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
33°22°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
33°22°
11
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°19°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
22°15°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°11°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
14°9°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Skala Prinoksen ranta on yli kymmenen kilometriä pitkä, matala ja lapsiystävällinen, ja sille on myönnetty Blue Flag -sertifikaatti. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3–4 tuntia

Näin matkustat tänne

Thassokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.
Skala Prinokseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella, touko-syyskuussa. Lento laskeutuu mantereen puolelle, Kavalan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Skala Prinoksessa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Tjäreborgin oppaat ovat vastassa Kavalan kaupungin ulkopuolella, mantereella sijaitsevalla lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin. Kuljetus lentokentältä Keramotin lauttasatamaan kestää n. 15 min. Satamasta matka jatkuu autolautalla Thassoksen kaupunkiin (n. 40 min). Lauttamatkan aikana matkatavarat säilytetään bussissa. Lautalla on yksinkertainen kahvila. Kuljetus Thassoksen kaupungin satamasta Skala Prinoksen hotelliin kestää n. 30–40 min (n. 15 km) sen mukaan, kuinka paljon muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella on. Toisinaan bussi ajaa muiden lomakohteiden kautta, jolloin kuljetus kestää hieman kauemmin. Odotusajat Keramotin lauttasatamassa ovat mahdollisia sekä meno- että paluumatkalla. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Skala Prinoksessa on paljon ravintoloita, tavernoja ja kahviloita.
Skala Prinoksessa ei ole suuria yökerhoja tai klubeja, mutta kylän yöelämä on silti eloisaa.
Ostokset
Thassoksen saarelta voi ostaa monia paikallisia tuotteita, kuten kulta- ja hopeakoruja, nahkatuotteita sekä saarella tuotettua hunajaa ja oliiviöljyä. Prinoksen kylässä on maanantaisin aamupäivällä markkinat, joilla myydään hedelmiä, vihanneksia, laukkuja, kenkiä ja paljon muuta.

Markkinat

Prinoksen pienet markkinat järjestetään joka maanantai kello 7–13. Tinkiminen kuuluu asiaan!
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Thassoksella on runsaasti aktiviteetteja liikunnasta pitäville. Saarella on paljon hyviä vaellusreittejä, useilla rannoilla on vesiurheilumahdollisuuksia, ja myös polkupyöriä voi vuokrata.

Thassoksen kaupunki

Thassoksen kaupunki eli Limenas on saaren viihtyisä ja moderni pääkaupunki, jossa on jopa korkeasesongin aikaan rauhallinen tunnelma. Täällä on hyvä valikoima kahviloita, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Kaupungissa on tietenkin myös poliisiasema, postitoimistoja, pankkeja, lääkäreitä ja huoltoasemia sekä supermarketteja, leipomoita, muodikkaita vaateliikkeitä, koruliikkeitä ja matkamuistokauppoja. Sataman oikealla puolella sijaitsevalla päärannalla on paljon palveluita ja vesiurheilumahdollisuuksia. Vasemmanpuoleinen ranta on pienempi ja rauhallisempi.

Kavala

Mantereella sijaitseva Kavala on yksi Kreikan ihastuttavimmista kaupungeista, joka ulottuu rannikolla Symvolonvuoren juurelta suureen satamaan saakka. Kuvankaunis kaupunkimaisema on levittäytynyt Bysantin aikaisen linnoituksen ympärille. Nykyinen Kavalan kaupunki on rakennettu muinaisen Philippin sataman paikalle. Muhammed Ali, jota pidetään modernin Egyptin isänä ja joka rakennutti Kairon moskeijan 1800-luvulla, syntyi Kavalassa. Kavalassa voi katsella nähtävyyksiä vanhoissa kortteleissa, vierailla arkeologisissa museoissa tai istahtaa kahvilaan seuraamaan paikallista elämänmenoa. Kavalaan pääsee Skala Prinoksesta lentoveneellä tai Thassoksen kaupungista autolautalla.

Xanti

Kun Kavalasta lähdetään itään päin, ensimmäisenä vastaan tulee vilkas, turkkilaisvaikutteinen Xantin kaupunki. Kaupungin tärkein elinkeino on tupakkateollisuus. Toisin kuin monissa muissa paikoissa, täällä kreikkalaiset ja turkkilaiset elävät sulassa sovussa. Xantissa voit kierrellä vanhassa kaupunginosassa ja pysähtyä teelle johonkin viihtyisään kahvilaan. Kulttuurista kiinnostuneet voivat vierailla kansanperinnemuseossa. Lauantaisin Xantissa on eniten vilskettä, sillä silloin siellä järjestetään viehättävät turkkilaistyyliset markkinat.

Thessaloniki

Thessaloniki on yksi Kreikan tunnetuimmista kaupungeista. Viime aikoina se on ollut Euroopan varakkaan väen suosiossa, joka tulee tänne nauttimaan auringosta ja rannasta, hyvistä ostosmahdollisuuksista ja yöelämästä. Kaupungin erinomaista ravintolakulttuuria ja yöelämää on verrattu jopa Lontooseen! Thessalonikissa voi ihastella myös upeaa arkkitehtuuria, johon on historian saatossa tullut vaikutteita niin turkkilaisesta, armenialaisesta, bulgarialaisesta, serbialaisesta kuin juutalaisesta kulttuurista, tietenkään kreikkalaista unohtamatta. Kaupunki on myös täynnä museoita. Turkkilaisesta kulttuurista pääsee nauttimaan Kastran alueella, jolla on kapeita, viehättäviä kujia. Sieltä avautuu upea näkymä Thessalonikin moderniin osaan. Parhaiten Thessalonikiin pääsee autolla esimerkiksi Keramotista, josta matka kestää reilut kaksi tuntia.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Thassos on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Saaren paikallisbussit liikennöivät sesongin mukaan, joten toisinaan vuoroja on vähemmän. Aikataulut on myös suunniteltu Thassoksen kaupunkiin saapuvien lauttojen aikataulun mukaan. Saarella pääsee helpoiten kulkemaan vuokra-autolla. Skala Prinoksesta kulkee säännöllinen lauttalinja Kavalaan. Thassoksen kaupungista lauttoja menee Kavalan lisäksi Keramotiin.
Kohdefakta

Palvelumme

Touko-syyskuussa tavoitat Tjäreborgin oppaat vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada muita hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Kohteessa on pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Vilkasta liikennettä korkeasesongin aikana. Thassoksella on suuri hunajantuotanto, joten siellä on paljon mehiläisiä ja ampiaisia, etenkin elo-syyskuussa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Egeanmeressä sijaitsevalla Thassoksella on asukkaita n. 15 000, joista Thassoksen kaupungissa asuu n. 3 000. Saarella on paljon ravintoloita ja tavernoja, joissa muutamissa on myös elävää musiikkia. Baareja ja rantabaareja. Museoita sekä antiikkisia kaivauksia.
Tee matkahaku – Skala Prinos
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.