Matkat – Limenaria

Limenariassa lomasi on miellyttävä sekoitus rantaelämää ja kaupunkimaista tunnelmaa. Viihtyisät ravintolat ja kaunis luonto ovat aivan käden ulottuvilla.

Limenaria on Thassoksen saaren toiseksi suurin asutuskeskus, vaikkei se kokonsa puolesta siltä vaikutakaan. Silti täällä voi nauttia sopivassa suhteessa rantaelämästä ja kaupunkimaisesta tunnelmasta. Kylän iltaelämä on rentoa ja huoletonta. Täällä voit nauttia ravintoloiden ja baarien autenttisesta tunnelmasta, kävelyretkistä rantakadulla ja tietenkin hyvästä ruuasta.

Limenarian rannat

Limenaria muistuttaa Thassoksen kaupunkia enemmän rantakohdetta kylän keskustan kohdalla sijaitsevan rannan ansiosta. Kylän ulkopuolisille suurille hiekkarannoille pääsee helposti paikallisbussilla, autolla tai mopolla sekä tietenkin myös kävellen. Ranta jatkuu useiden kilometrien matkalla melko yhtenäisenä, kylän itäpuolelta Metalian rannalta aina lännessä sijaitsevalle Tripitin rannalle saakka. Vain muutamassa kohdassa hiekkaranta katkeaa kallioisiin niemekkeisiin, jotka ovat täydellisiä snorklauspaikkoja.

Majoitu mukavasti

Tjäreborgin valikoimassa on sekä huoneita että huoneistoja perheiden omistamissa hotelleissa, joissa on usein vain parikymmentä huonetta. Hotelleissa sekä ranta että kylän arkielämä ovat lähellä. Hotellit ovat saaneet erinomaisia arvosteluja vierailtamme. Koska Limenaria on ikään kuin kylän ja kaupungin välimuoto, kaikki tarvittava löytyy aina läheltä.

Koe Thassos

Saaren ympäri kulkeva päätie ohittaa myös Limenarian, joten vuokra-autolla tai mopolla on helppo lähteä etsimään omaa suosikkirantaa tai tekemään löytöretkiä vuorille. Thassoksella kohtaat kaikkialla aitoa kreikkalaista vieraanvaraisuutta, ystävällisiä hymyjä ja kenties myös uteliaita kysymyksiä. Täällä lomasi kuluu todellakin kiireettömissä ja rennoissa merkeissä. Thassoksen kuuluisan hunajan tai erinomaisen oliiviöljyn ostamiseen voi kylissä helposti vierähtää puoli tuntia, ja pikaiseksi lounaaksi tarkoitettu piipahdus pieneen tavernaan voikin muuttua pitkäksi ja miellyttäväksi vierailuksi – ja sinulle jää paljon ihania lomamuistoja.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Limenaria

Sää
 • tammikuu
7°1°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°2°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°15°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
9°2°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Limenarian ranta sijaitsee keskellä kylää. Kaikki lähiympäristön rannat ovat lapsiystävällisiä hiekka- tai kivi- ja sorarantoja. Limenarian kylän ulkopuolella on paljon rantoja, joille pääsee paikallisbussilla tai vuokra-autolla.

Metalia

Metalian rannalla on nähtävissä jäänteitä paikalla sijainneesta rautakaivoksesta. Rannalla on taverna sekä aurinkotuoleja ja -varjoja.

Tripiti

Tripiti on kaunis, pitkä ranta, joka koostuu osittain pikkukivistä. Siellä on myös kallioita ja luola. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Thassoksen muut rannat

Thassoksen saarella on lukuisia rantoja, osa useiden kilometrien pituisia, osa pieniä ja syrjäisiä. Joillakin rannoilla on paljon palveluita, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja, vesiurheilumahdollisuuksia ja tarjoilua, kun taas joillakin on vain yksinkertainen baari, josta saa virvokkeita ja pientä syötävää.

Psili Ammos

Psili Ammoksen ranta sijaitsee etelärannikolla, Potoksen lähellä. Ihanalla rannalla on kullankeltaista hiekkaa ja kirkasta vettä, mikä on tehnyt siitä suositun lapsiperheiden keskuudessa. Rannalla on tarjoilua ja pieni valikoima vesiurheilulajeja.

Pefkari

Pefkarin ranta sijaitsee Limenarian ja Potoksen välissä. Rannan alaosa koostuu hiekasta, ja yläosa on kivisempi. Rannalla on useita ravintoloita ja baareja, ja siellä on myös piknik-alue, jolla voi syödä omia eväitä pinjapuiden varjossa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3–4 tuntia

Näin matkustat tänne

Thassokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.
Limenariaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (touko-syyskuussa). Lento laskeutuu mantereen puolelle, Kavalan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Limenariassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Tjäreborgin oppaat ovat vastassa Kavalan kaupungin ulkopuolella, mantereella sijaitsevalla lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin. Kuljetus lentokentältä Keramotin lauttasatamaan kestää n. 15 min. Satamasta matka jatkuu autolautalla Thassoksen kaupunkiin (n. 40 min). Lauttamatkan aikana matkatavarat säilytetään bussissa. Lautalla on yksinkertainen kahvila. Kuljetus Thassoksen kaupungin satamasta Limenarian hotelliin kestää n. 45 min – 2 t 30 min (n. 45 km) sen mukaan, kuinka paljon muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella on. Usein lentokenttäbussi pysähtyy muissa matkan varrella sijaitsevissa lomakohteissa. Odotusajat Keramotin lauttasatamassa ovat mahdollisia sekä meno- että paluumatkalla. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Limenarian rannan tuntumassa on paljon viihtyisiä ravintoloita ja baareja, joista saa nälän tai janon yllättäessä helposti syötävää ja juotavaa.
Limenarian yöelämä on hyvin rauhallista.
Ostokset
Limenariasta voi ostaa monenlaisia paikallisia tuotteita, kuten kulta- ja hopeakoruja, nahkatuotteita sekä saarella tuotettua hunajaa ja oliiviöljyä. Thassos ei ole varsinainen ostosparatiisi, mutta saarella järjestetään useita markkinoita, joilta voi tehdä hyviä löytöjä.

Prinoksen markkinat

Prinoksen kylässä länsirannikolla järjestetään maanantaisin aamupäivällä suuret markkinat. Niiltä voi ostaa esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, laukkuja ja kenkiä sekä paljon muita tavanomaisia markkinatuotteita. Tinkiminen kuuluu asiaan!
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Limenarian ympäristössä on paljon aktiviteetteja, joten voit yhdistää lomaasi sopivassa suhteessa rentoutumista ja liikuntaa. Voit esimerkiksi lähteä jollekin Thassoksen monista vaellusreiteistä, jotka johtavat ylös vuorille. Reiteillä voi myös liikkua maastopyörällä. Saaren etelärannikolla on tarjolla paljon vesiurheilumahdollisuuksia, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa. Pefkarissa ja Potoksessa on myös sukelluskeskukset.
Limenarian ulkopuolella on paljon nähtävää ja kauniita maisemia. Kylän yläpuolella kohoavilla vuorilla voi vaeltaa ja pyöräillä. Nauti upeasta luonnosta, kauniista vesiputouksista ja hyvistä vaellusreiteistä!

Löytöretkiä Thassoksella

Thassoksen saari on kuin tehty omiin tutkimusretkiin. Koko saaren kiertävältä, 100 kilometrin pituiselta päätieltä poikkeaa ylös vuorille pieniä teitä, jotka johtavat oliivilehtojen ja vuorenhuippujen lomassa sijaitseviin pikkukaupunkeihin ja kyliin. Useilla rannikon kylillä on ylhäällä vuoristossa sisarkylä (esimerkiksi Skala Kallirachis ja Kallirachi sekä Skala Sotiros ja Sotiras). Skala tarkoittaa satamaa, joten tällä etuliitteellä varustetut kylät sijaitsevat rannalla, ja niihin pääsee tavallisella paikallisbussilla. Vuorilla sijaitseviin sisarkyliin sen sijaan pääsee usein vain autolla tai mopolla, koska paikallisbussit eivät liikennöi kaikkialla.

Thassoksen kaupunki

Thassoksen kaupunki on saaren pääkaupunki, jonka rauhallisesta tunnelmasta voi nauttia vaikkapa jossain kaupungin monista kahviloista. Täällä on myös paljon supermarketteja ja muita kauppoja sekä kaksi rantaa sataman molemmin puolin.
Kulkuyhteydet
Thassoksen saareen pääsee tutustumaan parhaiten vuokra-autolla. Saarella toimii useita tunnettuja autovuokraamoita. Tjäreborg tekee yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa. Jos vuokraat auton paikan päällä, tarkista huolellisesti, mitä kaikkea vakuutus kattaa. Vältä pieniä, tuntemattomia autovuokraamoja, vaikka ne houkuttelisivatkin edullisilla hinnoilla. Halutessasi vuokrata auton ota yhteyttä palvelupuhelimeemme tai lähetä meille viesti 1–2 päivää etukäteen. Annamme mielellämme myös vinkkejä hyvistä ajoreiteistä. Ota ajokortti mukaan, kun tulet tekemään sopimusta. Sitten voit vain hankkia hyvän kartan ja lähteä tutkimaan saarta hyväkuntoisille teille!

Mopo ja moottoripyörä

Moottoripyörän vuokrataksesi sinun tulee olla vähintään 21-vuotias, ja tarvitset auton tai moottoripyörän ajokortin. Kreikassa kypärän käyttö on lain mukaan pakollista. Vuokraukseen sisältyy vakuutus. Varmista, että oma matkavakuutuksesi kattaa moottoriajoneuvolla ajamisen – mikäli ei, tulee sinun ottaa lisävakuutus ennen ajamista.

Bussit

Saaren paikallisbussit liikennöivät sesongin mukaan, joten toisinaan vuoroja on vähemmän. Aikataulut on myös suunniteltu Thassoksen kaupunkiin saapuvien lauttojen aikataulun mukaan. Bussipysäkit on merkitty turkoosein kyltein, ja bussilla pääsee useimpiin saaren kyliin. Thassoksen kaupungin pääbussiasema sijaitsee sataman lähellä.

Polkupyörä

Limenariassa on useita erikokoisia pyörävuokraamoja.

Taksi

Limenariassa on taksiasemia. Jos tarvitset apua taksin tilaamisessa, voit aina kääntyä hotellin tai ravintolan henkilökunnan puoleen. Takseissa käytetään taksamittaria, ja hinnat voivat olla korkeammat ilta- ja yöaikaan. Jos tarvitset taksia myöhään illalla tai yöllä, se on parasta tilata hyvissä ajoin ennakkoon.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Kohteessa on pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Vilkasta liikennettä korkeasesongin aikana. Thassoksella on suuri hunajantuotanto, joten siellä on paljon mehiläisiä ja ampiaisia, etenkin elo-syyskuussa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Egeanmeressä sijaitsevalla Thassoksella on asukkaita n. 15 000, joista Thassoksen kaupungissa asuu n. 3 000. Saarella on paljon ravintoloita ja tavernoja, joissa muutamissa on myös elävää musiikkia. Baareja ja rantabaareja. Museoita sekä antiikkisia kaivauksia.
Lasten kanssa matkustaminen
Limenaria sopii hyvin lapsiperheiden lomakohteeksi, ja lapset ovat yleensä tervetulleita kaikkialle. Huomioi auringonpaisteen voimakkuus ja laita lapsille runsaasti aurinkovoidetta. Päähinettä ja t-paitaa kannattaa käyttää myös uidessa. Rannan kivisissä osissa saattaa olla merisiilejä. Huolehdi, että lapset juovat tarpeeksi vettä.
Tee matkahaku – Limenaria
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.