Retket, Parga

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Myyttejä ja Acheron-joki - Voidaan varata jo ennen matkaa

Myyttejä ja Acheron-joki - Voidaan varata jo ennen matkaa

Ota askel ajassa taaksepäin ja tutustu vanhoihin kreikkalaisiin myytteihin. Vietä kokopäiväretki kauniin luonnon ja jännittävän historian parissa sekä vieraile Acheron-joella sekä Nekromanteionin raunioilla. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Tutustu menneeseen aikaan ja vanhoihin kreikkalaisiin myytteihin. Luvassa on kaunista luontoa ja mielenkiintoista historiaa. Retki sopii erinomaisesti koko perheelle sekä myös niille, jotka pitävät lyhyemmistä retkistä.

Päivän aluksi käymme Nekromanteionin raunioilla, jossa näemme mm. paikan, jonne ihmiset 3000 vuotta sitten saapuivat keskustelemaan oraakkelin kanssa saadakseen yhteyden kuolleisiin sukulaisiin ja ystäviin. Nekromanteionista jatketaan kohti Glikin kylää, jossa Acheronjoki, joka tunnetaan myös Styxjokena, virtaa kauneimmillaan. Joen vesi on aina suhteellisen viileää ja virkistävää, ja kaiken lisäksi kristallinkirkasta, mikäli sateet eivät ole sitä sekoittaneet. Kreikkalaisessa mytologiassa Kharon-lautturin uskotaan kuljettaneen Acheronia pitkin kuolleita sieluja Hadekseen, kuoleman valtakuntaan. Muinaiset kreikkalaiset sijoittivat tästä syystä aina kolikon vainajan kielen alle. Kharonille maksettiin palkkio, sillä muuten sielu olisi voinut jäädä vaeltamaan elämän ja kuoleman välille ikuisesti.

Meillä on mahdollisuus kahlata Acheronin rantavedessä. Kerrotaan, että juuri täällä jumalatar Thetis kastoi vastasyntyneen poikansa Akilleksen joessa tehdäkseen hänestä haavoittumattoman. Kantapää, josta Thetis piti kiinni, ei kastunut. Troijan sodan aikana Akilleksen kantapäähän osui nuoli ja hän kuoli – tästä sai alkunsa sanonta Akilleen kantapää. Koska tulemme kahlaamaan vedessä, kannattaa laittaa jalkaan vedenkestävät kengät, jotka myös pysyvät hyvin jalassa. Mikäli sinulla ei ole sopivia kenkiä matkassa mukana, voit ostaa sellaiset joen varrelta. Joen vesi saattaa paikoitellen tuntua hyvinkin kylmältä, mutta jonkin matkaa joessa käveltyämme vesi muuttuu lämpimämmäksi. Ja nyt kaikki halukkaat voivat myös käydä joessa uimassa. Tervetuloa retkelle kauniiseen kreikkalaiseen luontoon, kreikkalaisen mytologian pariin ja tutustumaan Kreikan tunnetuimpaan jokeen.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Sisäänpääsy:
Sisäänpääsymaksu Nekromanteioniin ei sisälly retken hintaan: 8 €/aikuinen ja 4 €/lapsi.

Ateriat ja juomat:
Ateriat eivät sisälly hintaan, mutta retken aikana voit ostaa syötävää ja snackseja. Joentörmällä sijaitsevassa tavernassa on mahdollista syödä lounasta.

Hyvä olla mukana:
Kamera ja mukavat kävelykengät. Rahaa esim. lounasta tai kahvia varten.

Retken kesto:
Koko päivä, n. klo 09.00-15.30 Pargasta, n. klo 9.20–15.10 Ammoudiasta ja n. klo 08.20–16.10 Sivotasta.

Opastus:
Suomenkielinen ja skandinaavinen opastus.

Pukeutuminen:
Sopivien kenkien lisäksi päälle kannattaa laittaa shortsit, jotta housunlahkeet eivät kastu. Mikäli aiot käydä uimassa, niin silloin mukaan kannattaa tietysti ottaa uimavarusteet sekä pyyhe.

Muuta:
Mikäli haluat kahlata joessa, laita vedenkestävät sandaalit jalkaan. Sandaalit voit ostaa joen varrelta.

Korfulle laivalla Pargasta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Korfulle laivalla Pargasta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Käy Korfulla, kreikkalaisessa lomaparatiisissa! Kaunista luontoa ja hyvät ostosmahdollisuudet. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kun olet Pargassa ja haluat nauttia sekä kauniin saaren luonnosta ja yhdistää siihen myös shoppailun, niin silloin suosittelemme sinulle päiväretkeä Korfulle. Meiltä voit ostaa laivaliput viihtyisään laivaan, joka vie sinut suoraan Korfun kaupunkiin. Laiva liikennöi joka torstai Pargan satamasta ja se ankkuroituu Korfun kaupunkiin. Laivamatka kestää n. 2,5 tuntia yhteen suuntaan.

Korfun kaupungissa on paljon muistoja ajalta, jolloin englantilaiset ja italialaiset viettivät aikaansa saarella, ja siihen on myös sekoittunut omaa kreikkalaista viehätystä. Käy tutustumassa vanhaan linnaan, kaupungin kauniiseen kirkkoon, lähde tutustumismatkalle kapeille kujille tai käytä aikasi shoppailuun. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät: nahkatavaroita, koruja, keramiikkaa ja kenkiä, ja hinnat ovat tietenkin edulliset! Laiva lähtee takaisin Pargaan klo 16.00.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan. Laivalta voi ostaa juomia ja pientä syötävää. Korfulla on useita ravintoloita ja kahviloita.

Sisäänpääsyt:
Mitkään sisäänpääsymaksut eivät sisälly hintaan.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera.

Retken kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.15-18.30 Pargasta.

Opastus:
HUOM! Omatoimiretki! Opas ei ole mukana retkellä.

Pukeutuminen:
Päälle kannattaa laittaa kevyet ja mukavat vaatteet.

Muuta: Jos asut lomallasi Ammoudiassa, kuljetus Pargaan täytyy hoitaa omatoimisesti. Tjäreborgin opas voi auttaa sinua varaamaan kuljetukset, joiden hinta on n. 10 e/hlö/meno-paluu.

Tuntematon Albania - Voidaan varata jo ennen matkaa

Tuntematon Albania - Voidaan varata jo ennen matkaa

Unohtumaton retki bussilla mysteerien ja salaisuuksien Albaniaan. Kokopäiväretken aikana pääset vierailemaan Sarandan lomakohteessa ja kauniin Butrintin raunioilla. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Retken aikana tutustut täysin erilaiseen maahan. Albania mysteereineen ja salaisuuksineen on avannut ovensa myös muulle Euroopalle.

Lähdemme Pargasta liikkeelle aamulla ja matkaamme läpi Epirus-provinssin kauniiden maisemien.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on kaunis, muinaisen Butrintin arkeologinen kohde, joka sijaitsee maaseudulla. Butrint on ollut aikojen kuluessa sekä kreikkalaisten, roomalaisten, bysanttilaisten, venetsialaisten ja ottomaanien hallinnassa, joista jokainen on tietenkin jättänyt myös omat jälkensä alueen historiaan. Butrint on nykyään Unescon maailmanperintölistalla, joten sen vuoksi se tullaan säilyttämään samanlaisena kuin se tällä hetkellä on. Käymme tutustumassa Burintin raunioihin englantia puhuvan paikallisen albaanioppaan opastuksella.

Matka jatkuu Albanian rivieralla sijaitsevaan tunnettuun Sarandan turistikohteeseen, jossa on useita mukavia ravintoloita ja baareja.

Sen jälkeen voitkin suunnata lounaalle omin päin (lounas ei sisälly hintaan). Paluumatkalla ajelemme läpi Albanian ja ylitämme rajan, ja illalla saavumme takaisin lomakohteeseesi.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Lounas ei sisälly hintaan. Matkan varrelta voi ostaa pientä purtavaa. Sarandassa on mahdollista syödä lounasta tavernassa.

Sisäänpääsymaksut:
Hintaan sisältyy sisäänpääsy Butrintiin.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera ja mukavat kävelykengät.

Retken kesto:
Koko päivän, n. klo 07.00–19.30 Pargasta, n. klo 06.30–20.00 Ammoudiasta ja n. klo 06.20–20.10 Sivotasta.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Pukeutuminen:
Kevyet ja mukavat vaatteet.

Muuta:
Muista ottaa passi mukaan! Tarkista matkavakuutuksesi voimassaolo ennen retkelle lähtöä, sillä Albania ei kuulu EU:hun.

Meteora - Voidaan varata jo ennen matkaa

Meteora - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde tutustumaan Meteoran luostarivuoreen ja vieraile "The Great Meteora" -luostarissa! Päivän aikana opit paljon perinteistä ja historiasta. Kokopäiväretki bussilla varhaisesta aamusta iltaan saakka. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Meteoran luostarit ovat viehättäneet ihmisiä jo vuosisatojen ajan. Kun Meteora mahtavine vuorimuodostelmineen kohoaa näkyviin horisontista, on helppo ymmärtää miksi ihmiset ovat hakeutuneet tänne jo 600 vuoden ajan meditoimaan ja tunteakseen olevansa lähellä suurempia voimia. 600 metriä pystysuoraan kohoavat kalliot ovat varsinainen geologinen arvoitus ja huipulla sijaitsevat luostarit tekevät alueesta vieläkin merkityksellisemmän.

Lähdemme aamulla aikaisin liikkeelle ja suuntaamme kohti Ioanninaa, Epiruksen provinssin pääkaupunkia, josta matka jatkuu ylös mahtavalle Pindusvuorelle. Näköalat muistuttavat Alppimaisemaa ja taustalla siintää kreikkalainen saaristo. Vehreiden vuorenrinteiden välissä uinuu pikkuisia, aitoja vuoristokyliä. Pidämme matkan varrella pienen tauon, jotta saamme oikaista jalkojamme, nauttia kupillisen kahvia tai jotain pientä syötävää.

Matkalla Meteoralle saat nauttia upeista luontomaisemista. Samalla kuulet myös paljon lisää perinteistä, kulttuurista sekä historiasta. Englanninkielinen paikallisopas kertoo retken aikana Kreikan historiasta ja perinteistä sekä muista mielenkiintoisista asioista. Meteorassa käymme tutustumassa suurimpaan ja mielenkiintoisimpaan, The Great Meteora -luostariin, joka on vielä edelleenkin toiminnassa. Luostarissa saamme ihailla mielenkiintoisia ikonimaalauksia.

Paluumatkalla pysähdymme ravintolassa, jossa sinulla on halutessasi mahdollisuus nauttia lounasta (ei sisälly retken hintaan). Käymme myös idyllisessä Metsovon vuoristokylässä.

Meteora on todella mahtava luontokokemus, jolle ei helposti löydy vertailukohdetta. Tämä retki säilyy taatusti mielessäsi pitkään.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Lounas ei sisälly hintaan. Matkan varrella pidetään taukoja, joten juomaa ja pientä purtavaa on mahdollista ostaa mukaan.

Sisäänpääsyt:
Sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.

Ota mukaan:
Kamera ja vesipullo.

Retken kesto:
Koko päivän, n. klo 06.30–20.00 Pargasta, n. klo 06.00–20.30 Ammoudiasta ja n. klo 05.50–20.40 Sivotasta.

Opastus:
Suomenkielinen ja skandinaavinen opastus.

Pukeutuminen:
Jalkaan kannattaa laittaa kunnon kengät ja päälle kevyet ja mukavat vaatteet.

Muuta:
Huom! Luostariin mentäessä olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Lyhyet hameet ja topit eivät ole sallittuja.

Zagoria & Vikos-rotko - Voidaan varata jo ennen matkaa

Zagoria & Vikos-rotko - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jos kaipaat mahtavia maisemia sekä runsaasti kasvistoa ja eläimistöä, voit lakata etsimästä – tämä retki on luonnonystävän paratiisi! Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Perinteinen Kreikka löytyy suojasta Zagorian alueelta. 'Maa vuorten takana' on villi ja harvaan asuttu alue, jonka luonnon kauneutta on vaikea kuvailla: tiheitä metsiä, upeita vuoria, kirkkaita jokia ja tietenkin mahtava Vikos-rotko.

Meillä on tilaisuus nähdä alueen parhaimpia paljoa: kapeita kivisiltoja, eli niin kutsuttuja kuormahevosten siltoja, ennen kuin jatkamme kohti vaikuttavaa Vikos-rotkoa. Vikos-rotko on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman syvin rotko suhteessa leveyteen. Täällä käymme kahdella eri näköalapaikalla, joissa voit nauttia henkeäsalpaavista näköaloista alas rotkoon ja sinulla on myös runsaasti aikaa valokuvata. Sitten nautimme lounasta Monodendrissä, yhdessä alueen kauneimmista kylistä, josta on tullut kansallishistoriallinen muisto. Paluumatkalla pysähdymme Ioanninassa, Epiruksen pääkaupungissa, joka levittäytyy kauniin Pamvotida-järven ympärille. Täällä sinulla on aikaa omin päin tutustua vanhoihin linnoituskortteleihin tai nauttia drinkki satamakadun varrella.

Päiväohjelma:
07:20 Lähtö Sivotasta
07:30 Lähtö Ammoudiasta
08:00 Lähtö Pargasta
08:45 Lyhyt jaloittelutauko
10:30 Saapuminen Zagoria-alueelle – vierailu nk. kuormahevosten silloilla
11:45 Saapuminen Oxiaan – vierailu kivimetsässä ja Vikos-rotkolla
12:45 Saapuminen Monodendrin kylään. Vierailu Agia Paraskevin luostan näköalapaikalla, sen jälkeen lounas.
15:00 Lähtö kohti Ioanninaa
15:45 Saapuminen Ioanninaan – aikaa omin päin
17:00 Lähtö kohti Pargaa
18:15 Saapuminen Pargaan
18:45 Saapuminen Ammoudiaan
18:55 Saapuminen Sivotaan

Yllä olevat ajat ovat suuntaa-antavia ja voivat muuttua.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Retkeen sisältyy:
Bussikuljetukset

Retkeen ei sisälly:
Lounas ja juomat

Opastus:
Englanninkielinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Mukavat kengät, aurinkohattu ja aurinkovoide

Muuta:
Retki ei sovellu henkilöille, joilla on kävelyvaikeuksia, sillä kuljemme jalan ylös näköalapaikalle Monodendrissä.