Matkat – Ammoudia

Ammoudia sijaitsee Kreikan mantereen länsirannikolla vehreän vuoriston ja Välimeren sinisten vesien ympäröimänä.

Pienessä kreikkalaisessa Ammoudian kylässä on vain noin 300 asukasta, ja sitä ympäröi vihreä, rehevä luonto ja maissipellot. Ammoudia on tunnettu Achérontas/Styks-joesta, joka virtaa täällä mereen. Suosittu aktiviteetti on meloa kajakilla tai matkustaa veneen kyydissä jokea pitkin ylös. Seikkailunhaluiset voivat kokeilla myös koskenlaskua. Muuten elämä Ammoudiassa on hyvin rauhallista, ja täällä voi viettää aurinkoisia päiviä meren rannalla. Kylän keskellä on matala, lähes kilometrin mittainen ranta turkoosinsinisen meren äärellä. Joen varrella on ravintoloita, tavernoja ja baareja, jotka kaikki ovat kävelyetäisyydellä hotelleilta. Täällä voit maistella paikallisia herkkuja, kuten kalaa ja mereneläviä, rennossa ympäristössä sekä nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

Asu lähellä rantaa

Tjäreborgin hotellit sijaitsevat Ammoudian keskustassa, ja hotelleilta on yhtä pitkä matka sekä kylän ravintoloihin ja tavernoihin että rannalle. Täällä sinulla on kaikki lähelläsi, joten pääset helposti lomatunnelmaan ja voit vain keskittyä nauttimaan rennosta olosta.

Tutustu lähiympäristöön

Kun haluat lähteä tutustumaan lähiympäristöön, voit lähteä kävelemään lahtea pitkin, vaeltamaan upeisiin maisemiin tai vuokrata mopon tai auton ja lähteä hieman pidemmälle tutkimusmatkalle. Autolla voit suunnata esimerkiksi etelään päin ja pysähtyä Alonakissa, jossa on yksi seudun kauneimmista rannoista. Rannalla ei ole aurinkotuoleja, mutta sieltä voi ostaa juomia ja pientä syötävää. Vesi on rannalla ihanan kirkasta ja lähistöllä on kallioita, joten snorklausolosuhteet ovat erinomaiset. Jos jatkat eteenpäin rannikkoa pitkin, tulet upealle kolmen kilometrin pituiselle Vrachoksen rannalle.

Yhdistelmämatka

Tjäreborgin valikoimassa on useita viihtyisiä hotelleja, joissa pääset kokemaan aitoa kreikkalaista tunnelmaa. Voit myös yhdistää kaksi kohdetta yhden loman aikana, ja viettää vaikka ensin viikon Pargassa, Paleroksessa tai Nidrissä. Näin saat irti kaiken hyödyn Kreikan lomastasi ja pääset näkemään paljon.

Parga

Vain viidentoista minuutin automatkan päässä Ammoudiasta sijaitsee viehättävä rannikkokaupunki Parga, joka on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Kaupunki sijaitsee lahdella, ja siellä on tunnelmallisia pieniä kujia ja idylliset näkymät - satamasta vuoren rinnettä pitkin kohoaa oranssien tiilikattojen jono. Keskustassa on kaksi pienempää rantaa, ja taksilla pääset kätevästi myös suositulle Valtoksen rannalle. Kaupungin viehättävässä keskustassa on mukava kävellä ympäriinsä, ja välillä voit istahtaa syömään lounasta johonkin rannan tavernoista. Mainioita paikallisia tuliaisia ovat hunaja ja oliiviöljy.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hieno hiekkaranta
 • Lapsiystävällinen ranta
 • Paikallisia ravintoloita
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ammoudia

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Keskellä Ammoudiaa sijaitsee 800 metriä pitkä samanniminen ranta, joka syvenee loivasti ja on lapsiystävällinen. Rannalta on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja, ja lähistöllä on tavernoja. Juomia ja pientä syötävää on mahdollista ostaa myös rannalta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Ammoudiaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta tilauslennoilla kesäkaudella (touko-syyskuussa). Lento laskeutuu Prevezan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset kätevästi ja turvallisesti hotelliisi Ammoudiaan. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit lisätä ne kätevästi varauksellesi lisämaksusta. Ajoaika Prevezan Aktionin lentokentältä Ammoudian hotelleihin kestää noin 50-60 minuuttia (n. 50 km) sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan lentokenttäkuljetukset ovat taksilla tai minibussilla. Joskus saatetaan joutua lentokentällä odottamaan toista lentoa (lentojen välillä on noin 20 min). Lentokenttä on pieni ja laukkujen kanssa menee aikaa sekä kohteeseen saavuttaessa että pois lähtiessä.

Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Rannalla on muutamia ravintoloita ja baareja, ja kaikki nämä ovat kävelyetäisyydellä Tjäreborgin hotelleista. Ammoudia on tunnettu äyriäisruuistaan, joita kannattaa ehdottomasti maistaa. Ravintolat ovat avoinna yleensä aamu- tai iltapäivisin. Aamuisin ruokaa voi ostaa kaupoista.

Ruoka ja juoma Lefkaksella

Paikalliset kokoontuvat mielellään tavernaan, jossa vierähtää helposti pidempikin hetki syömisen merkeissä – tämä on tärkeä osa kreikkalaisten sosiaalista elämää. Kreikkalaisen keittiön antimiin kuuluu useita maistuvia herkkuja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Pienet syötävät - Meze

Horiatiki on kreikkalainen salaatti, jossa on tomaattia, sipulia, oliiveita ja fetajuustoa
Feta on valkoinen, täyteläinen vuohenjuuusto
Tsatsiki on jugurtista, kurkusta ja valkosipulista valmistettu dippikastike
Saganaki on sitruunalla maustettua friteerattua juustoa (kannattaa maistaa!)
Dolmades on lihalla ja riisillä täytetty viininlehtikääryle
Psari tarkoittaa kreikaksi kalaa

Juomat - Pota

Retsina on pihkalla maustettu valkoviini, josta on useita paikallisia versioita.
Olut – paljon tuontimerkkejä tai lisenssillä valmistettuja.
Ouzo on kreikkalaisten oma anisviina, joka muistuttaa turkkilaista rakia, Levantin arak-viinaa ja ranskalaisten pastista. Ouzo juodaan veteen sekoitettuna, jolloin sen väri on maidonvalkea.
Metaxa on kreikkalainen konjakki.
Kahvi – kreikkalainen kahvi on erittäin vahvaa ja se tarjoillaan pienistä kupeista. Frappé on jääkahvi, joka on mukavan viilentävä juoma kuumina päivinä.
Ammoudiassa on muutamia pienempiä baareja, muuten yöelämä on hyvin rauhallista.
Ostokset
Ostosmahdollisuudet ovat Ammoudiassa rajalliset.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Ammoudia on tunnettu lähinnä Achérontas/Styks-joesta, joka virtaa täällä mereen. Joki kulkee kylän halki ja soveltuu erinomaisesti melonta- ja veneretkiin. Täällä on myös hyvät mahdollisuudet vaeltaa upeissa maisemissa. Lähiympäristöön pääset parhaiten tutustumaan vuokraamalla mopon tai auton.
Kun haluat lähteä tutustumaan lähiympäristöön, voit lähteä kävelemään lahtea pitkin, vaeltamaan upeisiin maisemiin tai vuokrata mopon tai auton ja lähteä hieman pidemmälle tutkimusmatkalle. Autolla voit suunnata esimerkiksi etelään päin ja pysähtyä Alonakissa, jossa on yksi seudun kauneimmista rannoista. Rannalla ei ole aurinkotuoleja, mutta sieltä voi ostaa juomia ja pientä syötävää. Vesi on rannalla ihanan kirkasta ja lähistöllä on kallioita, joten snorklausolosuhteet ovat erinomaiset. Jos jatkat eteenpäin rannikkoa pitkin, tulet upealle kolmen kilometrin pituiselle Vrachoksen rannalle. Rannikolla on myös paljon muuta nähtävää.

Preveza

Preveza sijaitsee vajaan kolmenkymmenen kilometrin päässä Ammoudiasta. Täällä on monipuolinen valikoima sekä ravintoloita että kauppoja, ja aivan Prevezan ulkopuolella on Nikopoliksen rauniot. Nikopolis rakennettiin aikoinaan Aktionin taistelun muistoksi Octavianuksen, josta tuli myöhemmin Rooman ensimmäinen keisari Augustus, toimeksiannosta.

Mitikas

Mitikas on viehättävä kylä, jossa on lähinnä paikallisia asukkaita ja jonkin verran italialaisia, mutta turismi ei vielä ole ehtinyt tänne asti. Kylässä on useita viihtyisiä tavernoja, joissa on paikallinen tunnelma.

Arta

Arta tunnetaan erityisesti sitruunalehdoistaan, joissa kannattaa vierailla erityisesti keväällä, jolloin niiden tuoksu on taivaallinen. Lisäksi täällä on 1600-luvulta peräisin oleva turkkilainen silta, jonka sanotaan olevan Kreikan vanhin, ja ihastella voi myös kaunista bysanttilaista kirkkoa.

Ioannina

Ioannina on Epiruksen maakunnan pääkaupunki, jossa on vanhoja muureja, viehättäviä pieniä taloja ja kapeita, varjoisia kujia. Täällä on myös useita kauppoja, joissa myydään mm. kuuluisia paikallisia hopeatuotteita.

Lefkas

Lefkas on yksi Joonianmeren saarista, ja täällä on sekä nähtävyyksiä että aktiviteetteja. Lefkaksessa vierähtää helposti kokonainen päivä. Nidri on yksi saaren monista satamakylistä, jossa on hyvin nuorekas tunnelma ja vilkas yöelämä. Viehättävä satama ja upeita rantoja on toisella puolella saarta, Agios Nikitaksessa. Lefkaksen etelärannikolla on purjelautailijoiden suosikkiranta Vasiliki sekä Porto Katsiki, jota monet pitävät Lefkaksen upeimpana rantana.
Kulkuyhteydet
Ammoudiassa ei ole julkista liikennettä. Kätevimmin paikasta toiseen pääsee vuokraamalla mopon tai auton.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät touko-syyskuussa vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi auttaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme käymään hotellissasi tai lähellä sijaitsevassa hotellissa. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Useimmissa hotelleissa ja muutamassa kylän ravintolassa voi maksaa luottokortilla. Ammoudiassa, lentokentällä sekä Kanalakissa (n. 14 km) ja Pargan kaupungissa (n. 17 km) on pankkiautomaatit.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa, retkissä, hinnoissa jne.
Lasten kanssa matkustaminen

Lastenruoka ja vaipat

Useimmissa ravintoloissa on lapsille oma ruokalista, mutta ravintoloista löytyy joka tapauksessa jotain lapsille maistuvaa. Syöttötuoleja on yleensä ravintoloissa. Lastenruokaa voi ostaa suuremmista minimarketeista, ja valikoimassa on yleensä paikallisia merkkejä. Myös apteekeissa myydään lastenruokaa. Vaippoja voi ostaa lähes kaikista minimarketeista, mutta valikoimat saattavat olla rajalliset. Lefkaksella on esimerkiksi isompi Lidl, ja Paleroksen keskustan ulkopuolella on Carrefour, jonne on noin 15 minuutin kävelymatka hotellilta.

Hyönteiset ja eläimet

Lefkaksella ja koko Pargan alueella on hyttysiä.

Aurinkoa ja lämpöä

Lämpötila on 25-30 asteen tuntumassa, mutta huippusesongin aikaan päivisin voi olla todella kuuma. Kannattaa huolehtia siitä, että lapset juovat tarpeeksi vettä ja pysytellä pois auringosta keskipäivän kuumimpina tunteina. Sesongin alussa ja lopussa lämpötilat ovat hieman alhaisemmat, joten nämä ajankohdat sopivat paremmin lapsille.
Tee matkahaku