Matkat – Nidri

Nidrissä on kaikki mitä voit lomaltasi toivoa: rantoja, tavernoja, hyviä hotelleja ja useita mielenkiintoisia retkikohteita.
Nidri on Lefkaksen suurin lomakohde, jossa on kaikki, mitä lomalla tarvitset, matkustitpa sitten perheen tai ystävien kanssa. Pääkadun varrella on useita hyviä ravintoloita ja baareja, ja lähimmät rannat ovat vain kivenheiton päässä. Alhaalla satamassa on tavernojen rivistö, ja tämä on varsinainen kalan ja äyriäisten ystävien paratiisi – tarjonta on todella monipuolinen. Mainio juomavaihtoehto on lasillinen saaren omaa Vertzamo-viiniä. Ruuan jälkeen voit hypätä veneen kyytiin satamasta ja lähteä jollekin lähistöllä sijaitsevalle pienemmälle tai suuremmalle saarelle. Jos haluat tutustua lähemmin aitoon paikalliseen ruokaan, kannattaa vuokrata auto ja etsiä hieman kauempana sijaitseva paikallinen taverna.

Miten haluat asua?

Ylellisesti vai yksinkertaisemmin? Lähellä keskustaa vai rantaa? Ja haluatko päästä suoraan uima-altaalle? Tjäreborgin hotellivalikoimassa on kaikenlaisia vaihtoehtoja, joten löydät varmasti juuri sinulle sopivan hotellin halusitpa sitten keskittyä rentoutumiseen tai asua lähempänä tavernoja ja baareja. Jos haluat lähteä virkistävälle aamu-uinnille ennen aamiaista, suosittelemme Avra Beach -hotellia, joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Jos taas haluat syödä aamiaista rauhassa parvekkeellasi, kannattaa tutustua esimerkiksi Corali Beachin huoneistohotelliin, josta on upeat merinäköalat.

Asu Lefkadassa

Nyt voit asua hotellissa Lefkadassa, saaren suurimmassa kaupungissa, saaren pohjoisosassa. Suuren puutarhan ympäröimä hotelli Villa Elia sijaitsee muutaman sadan metrin päässä rannalta ja noin kolmen kilometrin päässä Lefkadan keskustasta.

Koe Kreikan saaristo

Nidrissä ollessasi sinulla on myös lukemattomat mahdollisuudet tutustua muihin Kreikan saariin. Jos haluat lähteä todelliselle seikkailulle, voit vuokrata veneen ja kierrellä rannikkoa pitkin picnic-korin kanssa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä myös järjestetylle veneretkelle Nidrin satamasta. Meganissin saaren viehättävä satama ja rannat ovat vain 20 minuutin matkan päässä täältä, mutta mielenkiintoisia kohteita on paljon muitakin, kuten esimerkiksi Korfu, Ithaka ja Lefkaksen länsipuolen rannat.

Sisämaan retket

Myös sisämaassa on paljon nähtävää. Pienet Athanin, Karian ja Kalamitsin kylät ovat hurmaavia, ja niissä on kätevä pysähtyä, kun olet matkalla länsipuolen rannoille. Suositeltava vierailukohde on myös saaren pääkaupunkiin Lefkakseen, jonne Nidristä pääsee paikallisbussilla. Jos haluat lähteä kauemmas, on suositeltavaa vuokrata auto, sillä paikallista liikennettä täällä ei oikeastaan ole.
Hyvä tietää
 • Edullisia hotelleja
 • Rantahotelleja
 • Paljon ravintoloita
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Nidri

Rannat
Lefkaksella on muutamia Välimeren alueen kauneimpia rantoja, ja vesi on täällä puhdasta ja kirkasta. Alueella on useita pieniä rantoja, jotka ovat pyöreää pikkukiveä.

Nidri

Sataman pohjoispuolella on Nidrin ranta, jossa on pieniä pyöreitä kiviä. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja, ja täällä on mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja ja muita aktiviteetteja.

Agios Yiannis

Pohjoisrannikolla, Lefkadan ulkopuolella sijaitseva upea ranta. Tuuli saattaa olla täällä kova pohjoisesta sijainnista johtuen. Mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Rannalla on ravintola.

Agios Nikitas/Pefkoulia

Länsirannikolla, Agios Nikitaksen vieressä sijaitseva pitkä ranta. Mahdollisuus vuokrata aurinkovarjoja. Rannalla on ravintola.

Kathisma

Agios Nikitaksen eteläpuolella sijaitseva pitkä Kathisman ranta on saaren suosituin. Täällä on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja, ja rannalla on muutama taverna. Autolla pääsee ajamaan alas rantaan asti. Parhaiten tänne pääsee autolla, mopolla tai paikallisbussilla. Paikallisbussit kulkevat Lefkadasta. Huippusesongin aikaan (heinä-elokuussa) bussilla pääsee tänne myös Nidrin keskustasta.

Egremni

Tätä kilometrejä pitkää, Porto Katsikin pohjoispuolella sijaitsevaa rantaa voimme lämpimästi suositella. Rannalla on valkoisia pyöreitä kiviä, ja täällä olostaan voi nauttia kaikessa rauhassa. Rannalla on pieni kioski, jonka aukioloajat vaihtelevat, joten eväät on hyvä tuoda mukanaan. Muutamia aurinkotuoleja on vuokrattavana. Tänne pääset kätevimmin vuokra-autolla. Kannattaa huomata, että alas rannalle on 300 porrasta! Nidristä tänne on matkaa noin 40 kilometriä.

Mikros Gialos

Idyllinen ranta Poroksen lahdella. Mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Rannalla on ravintola. Nidiristä matkaa on noin 15 kilometriä.

Vasiliki

Saaren eteläisimmässä kylässä on pitkä ranta, joka on tunnettu surffaajien paratiisina. Rannalla on erinomaiset mahdollisuudet purjelautailuun, ja lautoja voi myös vuokrata täältä. Rannalla on hiekkaa ja kiviä, ja se on osittain matala. Nidristä Vasilikiin kulkee paikallisbusseja, ja tänne pääsee kätevästi myös autolla, mopolla tai pyörällä. Matkaa Nidristä on noin 20 kilometriä.

Porto Katsiki

Saaren kuuluisin ranta, joka sijaitsee länsirannikolla ja koostuu pienistä pyöreistä kivistä. Täällä on valkoisia kalkkikivikallioita ja turkoosinsinistä vettä. Rannalla on pieni kioski, mutta on hyvä ottaa omat eväät mukaan. Alas rannalle on noin 100 porrasaskelmaa. Pääset tänne kätevästi autolla tai mopolla. Nidristä on matkaa noin 40 kilometriä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Nidrissä on viitisenkymmentä tavernaa ja ravintolaa, joista saa sekä kreikkalaista että kansainvälistä ruokaa. Useimmat ravintolat sijaitsevat sataman läheisyydessä, mutta Nidrin pääkadun varrella on useita pikaruokapaikkoja. Jos haluat tutustua tarkemmin paikalliseen keittotaitoon, suosittelemme osallistumista ruokaretkelle, jossa usein voi maistaa myös paikallista viiniä.

Ruoka ja juoma Lefkaksella

Paikalliset kokoontuvat mielellään tavernaan, jossa vierähtää helposti pidempikin hetki syömisen merkeissä – tämä on tärkeä osa kreikkalaisten sosiaalista elämää. Kreikkalaisen keittiön antimiin kuuluu useita maistuvia herkkuja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Pienet syötävät - Meze

Horiatiki on kreikkalainen salaatti, jossa on tomaattia, sipulia, oliiveita ja fetajuustoa
Feta on valkoinen, täyteläinen vuohenjuuusto
Tsatsiki on jugurtista, kurkusta ja valkosipulista valmistettu dippikastike
Saganaki on sitruunalla maustettua friteerattua juustoa (kannattaa maistaa!)
Dolmades on lihalla ja riisillä täytetty viininlehtikääryle
Psari tarkoittaa kreikaksi kalaa

Juomat - Pota

Retsina on pihkalla maustettu valkoviini, josta on useita paikallisia versioita.
Olut – paljon tuontimerkkejä tai lisenssillä valmistettuja.
Ouzo on kreikkalaisten oma anisviina, joka muistuttaa turkkilaista rakia, Levantin arak-viinaa ja ranskalaisten pastista. Ouzo juodaan veteen sekoitettuna, jolloin sen väri on maidonvalkea.
Metaxa on kreikkalainen konjakki.
Kahvi – kreikkalainen kahvi on erittäin vahvaa ja se tarjoillaan pienistä kupeista. Frappé on jääkahvi, joka on mukavan viilentävä juoma kuumina päivinä.
Nidrissä yöelämä on keskittynyt kalasatamaan ja rantapromenadille. Täällä on pubeja, baareja, kahviloita ja muutama disko, mutta muuten yöelämä on hyvin rauhallista.
Ostokset
Nidrin pitkän pääkadun varrella on tarjolla paljon kaikenlaista – erilaisia myymälöitä, vihanneskojuja ja pieniä ruokakauppoja. Saari on tunnettu omasta Vertzamo-viinistään, jota voi ostaa useimmista kaupoista. Muita paikallisia tuotteita ovat kirjontatyöt, keramiikka, oliiviöljy, hunaja sekä mausteet. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat saaren keskuksessa Lefkadassa (Lefkaksen kaupunki), ja täällä on suuria supermarketeja, kuten Carrefour, Lidl ja Dia. Laajimmat valikoimat vaatekauppoja ja turistiliikkeitä on sataman ympärillä olevalla alueella sekä kävelykadulla. Nidristä on matkaa Lefkaksen kaupunkiin noin 20 minuuttia bussilla.

Markkinat

Lefkaksessa ei järjestetä markkinoita, mutta Nidristä Vasilikiin vievällä tiellä on pieniä kojuja, joissa myydään hunajaa ja muita paikallisia tuotteita.
Liikunta ja treeni
Nidrissä on hyvät mahdollisuudet liikkua ja treenata niin maalla kuin vedessä.

Nidrissä voit kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten esimerkiksi SUP-lautailua ja snorklausta. Muutamat yritykset tarjoavat ohjattuja tunteja sekä varusteita vuokrattavaksi.

Surffaus

Surffaajien paratiisi Vasiliki on viehättävä kylä. Kesäisin tunnelmallista u-muotoista satamaa reunustavat kahviloiden ja ravintoloiden pöydät. Ranta on tunnettu erinomaisista tuuliolosuhteistaan, ja iltapäivisin täällä onkin paljon purjelautailijoita.

Vaeltaminen ja pyöräily

Jos haluat pyöräillä tai vaeltaa lomallasi, voit vuokrata pyörän ja osallistua opastetuille retkille. Katso lisätiedot täältä Get Active
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Nidrissä on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja, jos kaipaat vaihtelua auringonottamiseen ja uimiseen. Kannattaa lähteä tutustumaan Lefkaksen luontoon, jossa on paljon koettavaa. Voit esimerkiksi vaeltaa Nidrin lähistöllä oleville pienille ja upeille vesiputouksille.

Vene

Voit vuokrata moottoriveneen ja lähteä katsomaan saaren kaakkoisosassa sijaitsevia upeita rantoja. Joillekin rannoille pääsee ainoastaan veneellä, sillä rannoille ei ole ollenkaan tietä. Syyskuussa täällä järjestetään regatta, joka lähtee Nidrin edustalta.

Minigolf

Minigolfrata on pääkadun toisessa päässä, ja se on avoinna joka päivä, mutta suljettu yleensä siestan aikaan. Minigolfradan vieressä on myös peliautomaatteja sekä biljardipöytä.

Vaellus Palaiokatounaan ja Niochoriin

Palaiokatouna on kolmen kilometrin päässä Nidristä sijaitseva kylä. Kylään pääsee pientä vuoristoa kohtia kulkevaa tietä pitkin, joka lähtee Nidrin eteläosasta, Aegeanin huoltoaseman yläpuolelta. Voit myös lähteä päätietä pitkin ylöspäin toiseen suuntaan ja seurata tienviittoja, joissa lukee "Taverna". Kylästä on upeat näkymät yli Nidrin, jota ympäröivät puiden peittämät saaret, ja taustalla kohoaa mantereella oleva Akarnanikán vuoristo. Vanhassa kirkossa voi käydä ihastelemassa seinämaalauksia. Kun jatkat kävelemistä 2,5 km ylemmäs vuoristoon, tulet Niochorin kylään. Täällä asui ennen muinoin useita lammaspaimenia, jotka ovat nykyään kuitenkin muuttaneet Palaiokatounaan, ja useat taloista ovat ränsistyneet. Jos jatkat vieläkin hieman eteenpäin, tulet Ayii Asomatin luostarin raunioille.

Vaellusretki Agia Kyriakin kirkkoon

Tämä Vlychon lahden ympäri kulkeva reitti on noin 8 kilometriä pitkä, ja se lähtee Nidristä etelään. Kun olet ohittanut Dörpfeldin arkeologiset kaivaukset, saavut rannalle, lahden ja vuoren välissä olevalle alueelle, jossa on Vlychon kylä. Kylä on tunnettu laivatelakastaan, joka on yksi harvoista Kreikan telakoista, jossa edelleen valmistetaan puuveneitä. Nämä puuveneet ovat erittäin suosittuja, ja niihin on pitkä jonotuslista. Kun jatkat Vlychosta vasemmalle kohti Geniä, tulet tienristeykseen. Käänny tästä vasemmalle ja jatka lahtea kiertävää tietä pitkin. Näkymät Vlychon ja Nidrin yli ovat upeat, ja taustalla kohoaa Stavrotas-vuoren huippu yli 1200 metriä merenpinnan yläpuolella. Tie päättyy parkkipaikalle, ja juuri ennen sitä lähtee pieni polku vasemmalle, jota pitkin pääset Agia Kyriakin kirkolle. Reitin puolivälissä on Desimin ranta, jossa voit pysähtyä virkistävälle uinnille.

Lefkada - Agios Nikitas – Kathisman ranta - Karya

Tämä on asfalttitie, jonka varrella on hyvät tienviitat. Lähde ajamaan kohti Lefkadaa, matkan varrella voit pysähtyä nauttimaan pääkaupungin tunnelmasta ja katselemaan paikallista arkea. Länsirannikolle johtavan tien varrella on Faneromenin luostari, joka on saaren uskonnollinen keskus. Pyhiinvaeltajat tekevät tänne vaelluksia juhlapyhinä. Luostarin takaa on upeat näkymät Lefkadan yli. Agios Nikitas on pieni länsirannikolla sijaitseva kylä, jossa on satama ja ranta. Hieman kauempana etelässä on Kathisman ranta, joka on vierailemisen arvoinen kohde. Voit ajaa takaisin Nidriin Karyan kylän kautta kulkevaa vuoristotietä pitkin, ja pysähtyä nauttimaan virkistävän frappé-jääkahvin kylän torille.

Länsirannikon uimarannat

Kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan länsirannikon uimarantoihin! Lähde ajamaan kohti Vasilikin kuuluisaa satamakaupunkia, jossa on ravintoloita, baareja ja kauppoja. Seuraa tienviittoja kohti Agios Petrosta ja Komilion kohdalla käänny tieltä. Täällä ovat upeat länsirannikon uimarannat. Porto Katsiki on suosituin ranta. Egremnin ranta on pieni ja kaunis kuin helmi, ja rannalle päästäkseen on käveltävä pitkät portaat. alas.

Vesiputoukset

Kolmen kilometrin päässä Nidristä on vesiputous, jossa voi uida virkistävässä vuoristovedessä. Veden määrä vaihtelee paljon riippuen sademääristä. Aloita matka Avis-autovuokraamoa vastapäätä olevalta pieneltä tieltä, niin että vuokraamo jää taaksesi, ja lähde vasemmalle kohti Rahia. Nidrissä on myös useita pienempiä teitä, jotka vievät vesiputoukselle, löydät hyvin perille näitäkin teitä pitkin seuraamalla tienviittoja. Käänny suurelta tieltä Aegean-kyltin kohdalla ja jatka oliivilehtojen läpi kulkevaa tietä pitkin. Kävelymatka kestää noin tunnin, jonka jälkeen saavut pienelle parkkipaikalle. Tienvarrella on "Waterfall"-kylttejä. Kulje parkkipaikalta lähtevää kapeaa tietä pitkin, joka muuttuu vähitellen poluksi, ja tulet vesiputoukselle. Kävelymatka parkkipaikalta on noin 15 minuuttia. Viimeisillä metreillä tie on hyvin jyrkkä ja täällä voi olla liukkaita kiviä, joten hyvät kävelykengät ovat tarpeen. Parkkipaikan luona on kioski, josta voi ostaa juomia. Tie on päällystetty, joten voit hyvin myös pyöräillä parkkipaikalle ja jatkaa sitten kävellen vesiputoukselle.

Vasiliki – Porto Katsiki- Kathisma - Agios Nikitas - Lefkada

Lefkaksen saari on halkaisijaltaan vain 100 kilometriä, joten saaren ehtii hyvin nähdä yhden päivän aikana. Kannattaa huomioida, että Lefkadassa vietetään siestaa klo 13.00-17.30. Lähde ajamaan Lefkasta ympäröivää rannikkotietä pitkin. Matkalla voit pysähtyä Porto Katsikin rannalla, joka on erittäin suosittu varsinkin keskikesän aikaan aamupäivisin. Reitin kohokohtia ovat Kathisman ranta, Agios Nikitaksen kylä ja Faneromenin luostari,

Karya

Karya on saaren toiseksi suurin kylä, joka sijaitsee ylhäällä vuoristossa Nidrin ja Agios Nikitaksen välisellä tiellä. Karyan alue on tunnettua viiniseutua, ja täällä on myös oma viinitalo. Kylän ulkopuolella on pieni käsityöläismuseo, jossa on esillä paikallisia kirjontatöitä. Karyan ominaislaatuinen kirjonta on tunnettua koko maassa. Karyan kirjontatöitä, käsitöitä, mattoja ja liinoja on myynnissä useassa paikassa.

Lefkada

Saaren pääkaupungissa Lefkadassa on noin 12 000 asukasta, ja täällä voi hyvin aistia ja nähdä Venetsian vallan ajan vaikutuksen. Kaupungissa on 13 kirkkoa, pieniä ahtaita ja tunnelmallisia kujia sekä vanhaan tyyliin rakennettuja värikkäitä taloja, joissa on koristeelliset parvekkeet. Pääkatu Dörpfeld lähtee satamasta. Nidristä kulkee busseja Lefkadaan koko päivän.
Lefkaksella on runsaasti historiaa ja nähtävyyksiä, joista useat sijaitsevat lähellä Nidriä. Museot ovat yleensä suljettuina maanantaisin.

Faneromenin luostari

Faneromenin luostari sijaitsee neljän kilometrin päässä Lefkadasta. Luostarissa on puutarha ja museo. Saarella on useita vanhoja luostareita, mutta Faneromenin luostari on ainoa käytössä oleva.

Santa Mauran linnoitus

Tämä venetsialais-turkkilainen linnoitus sijaitsee mantereella, heti Lefkaksen ja mantereen välisen sillan jälkeen. Automatka Nidristä kestää noin 30 minuuttia. Linnoituksella ei yleensä ole tungosta, joten täällä voi rauhassa katsella ympärilleen.

The Folkloric Museum – kansanperinteen museo

Tässä museossa voit tutustua entisaikojen elämään Lefkaksella. Museo sijaitsee Lefkadan vanhassa osassa.

The Museum of Phonographs

Museon kokoelmissa on esimerkiksi gramofoneja, radiolaitteita, musiikki-instrumentteja sekä jalokiviä ja kolikoita.
Retket
M/S Christina - Forgotten Islands
M/S Christina - Forgotten Islands
Vietä ihastuttava päivä laivalla merellä - pieniä vihreitä Joonianmeren saaria! Lounas ja ruokajuoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Marine Adventure
Marine Adventure
Mikä voisi olla parempaa kuin koko päivä merellä? Lähde viettämään ihanaa päivää pienten vihreiden saarten tuntumaan! Halutessasi voit kysellä vedenalaisesta elämästä kahdelta veneen meribiologilta. Lounas ja ruokajuoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Lefkas on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Bussiyhteydet ovat hyvät suurimmassa osassa saarta sekä mantereella. Nidrin ja naapurisaari Meganissin välillä on hyvät laivayhteydet, kuten myös Vasilikista (eteläisellä Lefkaksella oleva kylä) Kefalonian saarelle.

Taksit

Nidrissä on taksiasema. Takseja ei ole montaa, joten sen saaminen voi olla vaikeaa. Jos olet lähdössä pidemmälle retkelle tai haluat olla jossain paikassa tiettyyn aikaan, taksi kannattaa tilata etukäteen.

Bussit

Saaren bussiyhteydet ovat suhteellisen hyvät. Lippu ostetaan bussista. Jokaisessa kaupungissa ja kylässä on bussipysäkki, mutta voit myös sanoa kuljettajalle, kun haluat jäädä pois. Kannattaa huomata, että bussit eivät aina kulje aikataulun mukaan. Paikallisbussit kulkevat ainoastaan saaren itä- ja luoteisosissa Lefkadasta Vasilikiin (Nidrin kautta) ja Lefkadasta Kathisman rannalle. Paikallisbussit eivät kulje saaren länsiosassa, sillä tiet ovat siellä liian kapeita.
Jos olet menossa mantereelle, bussia vaihdetaan Lefkadassa.

Polkupyörät

Nidrin pääkadun varrella on useita polkupyörövuokraamoita. Pyöräileminen on helpompaa saaren itäosassa, sillä maasto on siellä tasaisempaa, mutta länsirannikolla voi silti myös pyöräillä.

Laivat ja lautat

Nidristä pääsee laivalla Lefkaksen naapurisaarelle Meganissille, joko Vathiin tai Spiliaan. Laivat lähtevät Nidrin satamasta useita kertoja päivässä. Huippusesongin aikaan (heinä-elokuussa) laivoja kulkee myös Ithakasta Nidriin. Vasilikista kulkee laiva Kefalonian saarelle koko kesän ajan. Meganissiin, Ithakalle ja Kefalonialle voi ajaa myös autolla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Touko-syyskuussa tavoitat oppaamme mihin aikaan vuorokaudesta tahansa soittamalla palvelupuhelimeemme. Voit myös lähettää oppaille tekstiviestejä tai sähköpostia halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos vaikka haluat saada hyviä lomavinkkejä. Mikäli emme pysty ratkaisemaan asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla oppaamme ovat sinua vastassa lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut lentokenttäkuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankki ja useita pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Muuta

Erittäin mäkistä maastoa, rappuja ja tasoeroja. Vesi lämmitetään usein aurinkopaneelien avulla, ja sen vuoksi lämpimän veden saatavuus saattaa olla rajoitettua varsinkin pilvisinä päivinä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Nidriin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Lento laskeutuu Prevezan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Nidrin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Prevezan lähellä olevalta Aktionin lentokentältä Nidrin hotelleihin kestää noin 50 min - 1 t 10 min (n. 25-35 km) sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Toisinaan lentokenttäkuljetukset ovat taksilla tai minibussilla. Joskus voidaan joutua lentokentällä odottamaan toista lentoa (lentojen välillä on noin 20 min). Prevezan lentokenttä on pieni ja laukkujen kanssa menee aikaa sekä kohteeseen saavuttaessa että pois lähtiessä.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Nidri
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.