Matkat – Kavalan kaupunki

Tervetuloa Kavalaan, yhteen Kreikan kauneimmista kaupungeista, jossa sinua odottavat upeat rannat, nähtävyydet ja luontoelämykset.

Vaikka Kavalan historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, se on moderni ja eloisa kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää. Kaupungin vanhimmat osat sijaitsevat mäkisellä niemellä. Mäen laella kohoaa kruunun lailla vanha linnoitus, jota ympäröivät matalat talot ja kapeat kujat. Kaupunki on kuin tehty rauhallisiin kävelyretkiin, ja jos sinulle tulee virkistävästä merituulesta huolimatta kuuma, voit istahtaa johonkin varjoisaan tavernaan tai baariin nauttimaan kylmää juotavaa. Levättyäsi voit vaikkapa lähteä tutustumaan kaupungin ostostarjontaan. Täältä voit ostaa käsitöitä, vaatteita ja paljon muuta ihanaa ja autenttista – kauniiden ja käyttökelpoisten matkamuistojen ja tuliaisten löytäminen on helppoa.

Koe Kavala

Kavala on keskisuuri kaupunki, josta turismi ei ole vallannut liikaa alaa, vaikka kesällä kaupunkiin saapuukin paljon matkailijoita erityisesti suurten tapahtumien aikaan. Yksi tällainen tapahtuma on Philippi-festivaali, joka kestää heinäkuusta syyskuuhun ja houkuttaa paikalle paljon väkeä nauttimaan tunnelmasta. Festivaalin aikana kaupungissa on konsertteja, teatteria ja muita esityksiä muun muassa ylhäällä linnoituksessa. Kavalassa on paljon upeita nähtävyyksiä, kuten kaunis akvedukti sekä loisteliaita rakennuksia, joita tupakkakauppiaat rakennuttivat itselleen viime vuosisadan vaihteessa. Monet näistä rakennuksista toimivat nykyään museoina ja gallerioina, joten niihin pääsee helposti vierailemaan. Koska Kavala oli aiemmin tärkeä kauppapaikka ja risteyskohta, sinne on kehittynyt omintakeinen ruokakulttuuri, johon kannattaa ehdottomasti tutustua – varsinkin tuoreista kaloista ja äyriäisistä valmistettuja ruokia on aina ruokalistoilla. Kavalan kaupungista voi myös helposti tehdä retkiä muualle ympäristöön, esimerkiksi läheiselle Nestosjoelle ja Philippin antiikinaikaiseen kaupunkiin. Rannikon edustalla sijaitsevalle Thassoksen saarelle on vain alle tunnin lauttamatka.

Kaupunki- ja rantaelämää

Yksi Kavalan monista hyvistä puolista on se, että täällä on helppoa yhdistää toisiinsa kaupunki- ja rantaloma. Hotellimme sijaitsevat kävelymatkan päässä sekä rannasta että keskustasta, joten ehdit lomasi aikana hyvin sekä rentoutua rannalla että nauttia kaupungin vilinästä.

Yhdistelmämatka

Halutessasi voit myös valita yhdistelmämatkan, jolloin lomailet kahdessa eri kohteessa. Voit esimerkiksi viettää viikon Kavalassa ja viikon jollakin Thassoksen saaren kohteistamme, kuten Golden Beachillä. Vaihtoehtoja on monia – me autamme sinua suunnittelemaan unelmiesi lomamatkan.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kavalan kaupunki

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
13°7°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
15°9°
5
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
21°11°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°15°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°19°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
33°22°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
33°22°
11
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°19°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
22°15°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°11°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
14°9°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Kavalan kaupungissa on kaksi rantaa, Rapsani ja Kalamitsa, jotka sijaitsevat aivan keskustan ulkopuolella. Kaupungin lähellä sijaitsee myös muita rantoja, joille pääsee helposti bussilla tai taksilla.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3–4 tuntia

Näin matkustat tänne

Thassokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä touko-syyskuussa.
Kavalaan voit matkustaa kesäkaudella, touko-syyskuussa, Tjäreborgin tilauslennolla. Lento laskeutuu mantereen puolelle, noin 40 km Kavalan kaupungista.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Kavalan kaupungissa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetus Kavalan kaupungin ulkopuolella, mantereella sijaitsevalta lentokentältä hotelliisi kestää n. 45–55 min (n. 35 km) sen mukaan, kuinka paljon muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella on. Kuljetus tapahtuu joko taksilla tai minibussilla. Tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kavalassa on paljon ravintoloita, baareja ja tavernoja. Tuoretta kalaa on tarjolla paljon, ja monissa paikoissa voi kokeilla perinteistä kreikkalaista ruokaa.
Kavalan kaupungissa on monia viihtyisiä kahviloita ja baareja, jotka sopivat ihanteellisesti rentoon illaviettoon. Kesäsesongin aikaan järjestetään useita suuria festivaaleja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kavala on keskisuuri kaupunki, josta turismi ei ole vallannut liikaa alaa, vaikka kesällä kaupunkiin saapuukin paljon matkailijoita erityisesti suurten tapahtumien aikaan. Yksi tällainen tapahtuma on Philippi-festivaali, joka kestää heinäkuusta syyskuuhun ja houkuttaa paikalle paljon väkeä nauttimaan tunnelmasta. Festivaalin aikana kaupungissa on konsertteja, teatteria ja muita esityksiä muun muassa ylhäällä linnoituksessa. Kavalassa on tarjolla myös monenlaisia aktiviteetteja, kuten purjehdusta, melontaa, kalastusta ja vaellusta.

Xanti

Xantin turkkilaistyylinen kaupunki sijaitsee Kavalan itäpuolella. Turkkilaiset ja kreikkalaiset asuvat kaupungissa sulassa sovussa. Lauantaisin täällä järjestään suuret turkkilaiset markkinat.

Muhammed Alin moskeija

Muhammed Ali, jota pidetään modernin Egyptin isänä ja joka rakennutti Kairon kuuluisan moskeijan 1800-luvulla, syntyi Kavalassa.

Thessaloniki

Thessaloniki on yksi Kreikan tunnetuimmista kaupungeista. Viime aikoina se on ollut suosittu suihkuseurapiirien keskuudessa, jotka tulevat tänne nauttimaan auringosta ja rannasta, hyvistä ostosmahdollisuuksista ja eksoottisista yökerhoista. Osa jopa vertaa kaupungin yöelämää Lontooseen.
Kulkuyhteydet
Paras tapa päästä tutustumaan Kavalan ympäristöön ja Manner-Kreikkaan on vuokrata auto. Kaupungissa toimii useita tunnettuja autovuokraamoja. Tjäreborg tekee yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa. Jos vuokraat auton paikan päältä, tarkista huolellisesti, mitä kaikkea vakuutus kattaa. Vältä pieniä, tuntemattomia autovuokraamoita, vaikka ne houkuttelisivat edullisilla hinnoilla.

Katujuna

Vanhankaupungin ja sataman välillä kulkee pieni katujuna.

Taksi

Kavalassa on paljon takseja. Voit aina pyytää apua taksin tilaamiseen hotellistasi tai ravintolasta. Takseissa käytetään taksamittaria, ja hinnat voivat olla korkeammat ilta- ja yöaikaan. Jos tarvitset taksia myöhään illalla tai yöllä, se on parasta tilata hyvissä ajoin ennakkoon.

Paikallisbussit

Paikallisbussit liikennöivät lähialueella.

Lautat

Kavalasta lähtee lauttoja Limnokselle, Mytiliniin ja Chiokselle. Keramotin kaupungista lähtee lauttoja myös Thassoksen kaupunkiin, kesäaikaan aikaisesta aamusta iltaan saakka.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai kaipaat muuten vain hyviä lomailuvinkkejä. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.


HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Egeanmeressä sijaitsevalla Thassoksella on asukkaita n. 15 000, joista Thassoksen kaupungissa asuu n. 3 000. Saarella on paljon ravintoloita ja tavernoja, joissa muutamissa on myös elävää musiikkia. Baareja ja rantabaareja. Museoita sekä antiikkisia kaivauksia.
Tee matkahaku