23. Erityisehdot risteilyt

23.1. Risteilyvarauksissa noudatetaan Tjäreborgin erityisehtojen lisäksi varustamon myynti- ja varaussääntöjä.

Risteilyvarauksissa varustamon myynti- ja varaussäännöt määrittelevät matkan maksamisen ajankohdan. Matkan loppumaksu saattaa erääntyä maksettavaksi jo varausvaiheessa. Varustamo voi myös muuttaa loppumaksun eräpäivää lyhyellä varoitusajalla.

Matkustaja, joka ei ole noussut laivaan viimeistään 90 minuuttia ennen laivan laskettua lähtöaikaa, rikkoo sopimustaan matkanjärjestäjän kanssa. Tjäreborg ei korvaa käyttämättä jätettyä matkaa tai osaa matkasta.

Varustamolla ja laivan kapteenilla on oikeus tehdä muutoksia laivan alkuperäiseen reittiin. Reitin muutoksen yhteydessä osa alkuperäisistä satamapysähdyksistä voi jäädä pois tai tilalle tulla uusia satamia. Reitin muutoksista ei makseta korvauksia.

Jos varustamolla on määritellyt kattausajat, tulee toivottu kattausaika ilmoittaa varauksen teon yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata toivottua kattausaikaa.

23.2. Muutokset

Jos risteilyvaraukseen tehdään muutoksia viimeistään 60 vuorokautta ennen risteilyn alkamista, veloitetaan asiakkaalta Tjäreborgin toimistokulut 200 €/henkilö. Lisäksi veloitetaan mahdollinen varustamon kulu, hyttihinnan erotus sekä lentoyhtiön ja hotellin kulut. Myöhemmät muutokset käsitellään kuten peruutukset.

Nimenmuutoksesta risteilyvaraukseen veloitetaan 60 €/henkilö, jos risteilyn alkamiseen on vähintään 60 vuorokautta. Lisäksi veloitetaan lentoyhtiön ja hotellin kulut. Myöhemmin tehdyistä nimenmuutoksista Tjäreborgin asiakaspalvelu vahvistaa muutoskulut ennen muutoksen tekemistä.

23.3. Peruutukset ja takaisinmaksu

Jos risteily peruutetaan viimeistään 60 vuorokautta ennen risteilyn alkamista, veloitetaan asiakkaalta Tjäreborgin toimistokulut 200 €/henkilö. Lisäksi veloitetaan varustamon, lentoyhtiön ja hotellin peruutuskulut.

Jos risteily peruutetaan alle 60 vuorokautta ennen risteilyn alkamista, veloitetaan alla mainitut varustamokohtaiset peruutuskulut. Lisäksi veloitetaan lentoyhtiön ja hotellin peruutuskulut.

a) Royal Caribbean International ja Celebrity Cruises
Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on 59-35 vuorokautta, veloitetaan peruutuskuluina 50% risteilyn hinnasta.

Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on 34-18 vuorokautta, veloitetaan peruutuskuluina 75% risteilyn hinnasta.

Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on alle 18 vuorokautta, veloitetaan peruutuskuluina koko risteilyn hinta.

b) Costa Cruises
Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on vähemmän kuin 60 vuorokautta mutta enemmän kuin 16 vuorokautta, veloitetaan peruutuskuluina 80 % risteilyn hinnasta.

Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on vähemmän kuin 16 vuorokautta, veloitetaan peruutuskuluina koko risteilyn hinta.

c) Norwegian Cruise Line
Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on vähintään 42 vuorokautta, peruutuskuluina 20 % risteilyn hinnasta.

Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on alle 42 vuorokautta mutta enemmän kuin 8 vuorokautta, veloitetaan peruutuskuluina 85 % risteilyn hinnasta.

Jos risteily peruutetaan, kun risteilyn alkuun on vähemmän kuin 8 vuorokautta, veloitetaan peruutuskuluina koko risteilyn hinta.

 

Paluu alkuun