Inspiraatio

7 vinkkiä: Näin tunnistat aidon suojelukohteen

Monet matkailijat ovat vierailleet paikoissa, joita he ovat luulleet aidoiksi, eläinten hyvinvointia edistäviksi suojelukohteiksi. Jälkikäteen he ovat kuitenkin huomanneet tulleensa huijatuksi. Lue, miten voit tunnistaa aidon suojelutyön.

Sisältö tuotettu yhteistyössä: World Animal Protection
Julkaistu: 11.11.2022

Eläinten ystävänä voi olla antoisaa vierailla villieläinten suojelualueella loman aikana. Mutta valitettavasti mikä tahansa paikka voi kutsua itseään luonnonvaraiseksi suojelualueeksi, pelastuskeskukseksi tai "hoitokodiksi" villieläimille. Monet niin sanotut suojelualueet ovat kaukana eläinystävällisistä, vaan ne ovat olemassa vain ansaitakseen rahaa matkailijoilta. Tutustu kokoamaamme pikaoppaaseen, jonka avulla voit arvioida, onko kyseessä aito suojelu.

Näin toimii vastuullinen suojelualue

• Eläimiä ei oteta luonnosta, elleivät ne ole loukkaantuneet, vakavasti uhattuja tai tarvitsevat hoitoa, jotta ne voidaan palauttaa takaisin luonnolliseen elinympäristöönsä.

• Vierailijat eivät voi ratsastaa eläimillä, koskettaa niitä tai ottaa selfieitä lähietäisyydeltä. Eläimet eivät myöskään esitä mitään temppuja.

• Vierailijoille kerrotaan eläintensuojelusta ja niihin kohdistuvista uhista tavalla, joka edistää empatiaa ja kunnioitusta kaikkia eläimiä kohtaan.

• Vierailijoille kerrotaan, miksi eläimet tarvitsevat suojelua ja elävät suojelualueella, samoin siitä miten eläimille pyritään tarjoamaan mahdollisimman luonnonmukaiset olot.

• Jos paikka kuntouttaa villieläimiä ja tavoitteena on palauttaa ne luontoon: Vierailijat pidetään turvallisen välimatkan päässä eläimistä ja eläinten hyvinvointia seurataan luontoon palauttamisen jälkeenkin.

• Eläimiä ei oteta pois aitauksistaan tai elinympäristöstään, jotta niitä voidaan esitellä vierailijoille.

• Eläinten annetaan vapaasti hakeutua rauhallisemmille alueille kauemmas vierailijoista.

Lue myös: 7 vinkkiä jos haluat lomalla tutustua norsuihin

Lisää samankaltaista luettavaa