Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Hurghada

  jonn.holmberg 
  13.1.2019

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  2
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  2

  Matkustimme perheemme kanssa Egyptin Hurghadaan Suomen pakkasia karkuun tammikuun alussa 2019. Ennen matkaa useat ihmiset ja erilaiset keskustelufoorumit haukkuivat paikkaa likaiseksi, ihmisiä epäkohteliaiksi ja ruokakaan ei kuulemma kovin kummoista ole, unohtamatta varmaa vatsatautia. No, kaiken tä män jälkeen olimme kuitenkin innoissamme lähdössä lomalle ja nauttimaan kiireettömyydestä.
  Perille päästyämme hotelli osoittautui vielä luultuakin paremmaksi ja ensituntumalta ihmisetkin vaikuttivat ystävällisiltä.
  Viikon matkan aikana kerkesimme pitkälle retkelle Luxoriin, nauttimaan lasten riemusta uima-altailla ja tutustumaan paikallisiin maukkaisiin ruokiin, vieläpä ilman mitään vatsanväänteitä. Ihmiset olivat ystävällisiä, kauppiaiden kanssa tosin sai tingata reilusti, mutta tähän maahan tapa kuuluu ja maassa maan tavalla. Varsinaisia nähtävyyksiä Hurghada itsessään ei tarjoa kovinkaan paljon, mutta jos jaksaa matkustaa vähän pidemmälle, niin Egyptissähän on lukuisia mahtavia paikkoja ja nähtävyyksiä, mitkä hakevat vertaisiaan.
  Kokonaisuutena olimme todella tyytyväisiä kohdevalintaamme ja haluankin rohkaista kaikkia tutustumaan uusiin kohteisiin ennakkoluulottomasti ja muiden puheista välittämättä. Tehkää kaikki omat päätelmänne omien kokemusten pohjalta.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta tammikuu 2019

  Kommentoi matkakertomusta
 • Hurghada

  Anniina 
  28.12.2018

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  2
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  4

  Olimme joulun 2018 hurghadassa ja hotellimme oli grand resort. Olimme olleet siellä myös 8 vuotta sitten, ja valitettavasti hotelli on päässyt vähän ränsistymään. Hotellia ilmeisesti kuitenkin remontoidaan, koska saimme seurata koko viikon egyptiläisten remonttitaitoja omalta terassilta. Meitä sirkk elöinti ei hirveästi haitannut koska olimme suurimman osan päivästä pois hotellilta, mutta voin kuvitella, että niitäkin ihmisiä löytyi.. Reissut otimme samalta paikalliselta jolta otimme ne silloin 8 vuottakin sitten. Reissuiksi valikoitui paradise Island, sharm El naga ja lasipohjavenereissu koralleille. Nämä riittivät hyvin täyttämään viikon matkan, koska lisäksi oli jouluaatto hotellin ohjelmineen. Näistä ehdottomasti suosittelen sharm El nagaa. Ihana ranta mistä pystyy lähteen suoraan snorklaileen. Vedenalaiset maisemat on todella upeat ja kaloja riittää ihailtavaksi pidemmäksikin aikaa. Ilmeisesti ranta on myös sukeltajien suosima, koska niitä siellä pohjassa näkyi myös😉 matka kestää noin 40 minuuttia hurghadasta. Tota lasipohjavenettä en suosittele paitsi lapsiperheille, enemmän värejä ja kaloja näet snorklaamalla. Paradise Island on kanssa rantaa todella upea, mutta siellä ei voinut snorklata suoraan rannalta vaan sieltä vietiin veneellä erilliselle retkelle koralleille. Sää suosi meitä, koko viikkoon osui 1 kylmempi päivä n. 21astetta ja loput oli päälle 25. Auringonlaskiessa lämpötila tippui nopeaan ja illalla tosiaan piti olla pitkää hihaa ja punttia päällä, mutta vaikka vilukissa olenkin niin en ihan ymmärtänyt sitä että osa pukeutui toppatakkeihin. Ihan niin kylmä ei kuitenkaan ollut. Merivesi oli aikas viileää paitsi sharm El nagassa.
  Vaikka kaikki varoittelivat vatsapöpöistä niin meillä ei ollut ongelmia sen kanssa, oltiin kyllä aikas tarkkana Käsidesin käytön kanssa ja lutrattiin vaikka ei nyt niin olisi ehkä tarvinnut.
  Kaikenkaikkiaan suosittelen Egyptiä lomakohteeksi varma aurinko, auringon hellivä lämpö ja aika varmaa on ettei osu sadepäiviä lomalle. Suosittelen myös lähtemään rohkeasti reissuille, koska vaikka se hotellinranta on ihan ok niin kyllä ne muut rannat peittoaa sen ihan heittämällä.
  Niin ja meitä oli kahden aikuisen lisäksi 3 ja 6 vuotiaat lapset joista parasta oli hiekkaleikit ja uiminen

  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2018

  Kommentoi matkakertomusta
 • Hurghada

  annela_7 
  2.12.2018

  Marraskuussa käytiin Hurgahassa,ihana lämmin ja toisi mahtavat sukellus mahdollisiksi,snorklaus paras ,suosittelemme kaikille.

  Hotelli siisti,hyvää palvelu ja turvallinen.Henkilökunta ystävällinen.

  Täytyy muista,että Egyptissä annettaan tippi ja palvelu pela 😊
  Myös joka asiasta tinkiä 😊

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2018

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345617