Matkat – Hurghada

Hurghadassa on mainiot mahdollisuudet pelata golfia ja sukeltaa. Täällä on tietenkin myös upeita rantoja, mielenkiintoisia retkiä ja hotelleja, joissa valittavana on All Inclusive.

Hurghada on nykyään yksi Egyptin suostuimmista rantakohteista, jossa on satoja hotelleja ja laajat valikoimat ravintoloita, kahviloita ja baareja. Sijainti Punaisenmeren aurinkoisten rantojen äärellä on ihanteellinen, ja täältä pääsee kätevästi bussilla maailman tunnetuimpien nähtävyyksien luokse: Sfinksi, Kairon pyramidit sekä Karnakin temppeli ja Kuninkaiden laakso Luxorissa. Hurghadaan kannattaa matkustaa etenkin meren, upeiden rantojen ja takuuvarmojen aurinkoisten päivien vuoksi.

Hurghada

Hurghada on noin 40 kilometrin pituiselle ja kapealle rantakaistaleelle rakennettu lomakohde. Rannat ovat pääasiassa hotellien ja ravintoloiden yhteydessä, joten täällä ei ole varsinaista rantapromenadia. Hurghada on jaettu kolmeen osaan, jotka ovat pohjoisessa sijaitseva El Dahar (downtown) sekä etelän Sekalla ja New Hurghada. Alueiden välillä on helppoa ja edullista liikkua minibussilla tai taksilla. El Dahar on Hurghadan vanha ja egyptiläisin osa, jossa on esim. Hurghadan suurin moskeija, markkinat ja parhaimmat basaarialueet. Täällä myydään kaikkea mahdollista mausteista vesipiippuihin ja huiveihin, vaatteisiin ja matkamuistoihin. Täällä teet varmasti hyviä löytöjä tai voit kierrellä aistimassa aitoa egyptiläistä tunnelmaa, johon kuuluu eläviä kanoja, perinteisiä egyptiläisiä vaatteita ja kovaäänisiä myyjiä. Vilkkainta täällä on iltaisin. Sekallaa pidetään Hurghadan keskustana. Pääkadunvarrella on useita kauppoja ja ravintoloita. Täällä on myös useita kansainvälisiä ruokakauppaketjuja sekä hienompia egyptiläisiä kahviloita ja ruokapaikkoja. Sekallassa on myös Hurghadan paras yöelämä sekä uusi satama. Sataman alue on hienompaa seutua, jossa on hyviä ravintoloita, viihtyisä kävelykatu ja baareja, joissa viikonloppuisin usein soitetaan elävää musiikkia. New Hurghada on jättimäisten hotellien alue ja pinta-alaltaan suurin kaupunginosa. Täällä on mm. Senzo Mall -ostoskeskus, jossa on useita kauppoja sekä leikkimaa lapsille.

Aurinkoa ja uimista Hurghadassa

Hurghadassa on puolisen tusinaa nimettyä rantaa, joilta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut sekä paljon aurinkoa ja aaltoja. Kaupunkia kutsutaan usein sukeltajien mekaksi, sillä vesi on täällä kirkkaansinistä ja lämmintä, ja kasvisto ja eläinmaailma todella monipuolisia. Vedenalaista elämää voi ihastella myös kävelemällä vedessä. Jos haluat välillä nousta aurinkotuolista, kaikenlaista tekemistä riittää kyllä. Voit lähteä vene- tai snorklausretkelle, sukeltamaan, purjelautailemaan, jeeppisafarille tai keilaamaan. Myös sukelluskursseja järjestetään. Paikallista elämänmenoa pääset katselemaan El Daharin ja Sekallan kaupunginosissa.

Lapsiystävälliset hotellit Hurghadan rannalla

Tjäreborgilla on useita lapsiystävällisiä hotelleja Hurghadassa, kuten esim. Grand Resort ja Siva Grand Beach. Molemmat hotellit ovat isoja ja hyviä hotelleja, joista löytyy kaikki mitä tarvitset perhelomaan. Hotelleissa on mukavat uima-allasalueet, paljon seurustelutiloja sekä tekemistä niin nuorille kuin vähän varttuneemmillekin lomailijoille. Voit tietenkin valita myös All Inclusive -vaihtoehdon.

Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Aurinkoinen kohde
 • Upeita rantoja
 • Hyvä sukelluskohde
 • Mielenkiintoisia retkiä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hurghada

Yleisarvosana
5,0
Harrastukset
3,8
Ruoka & juoma
3,7
Sää
 • tammikuu
20°9°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°10°
8
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
24°12°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
28°15°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
32°18°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
35°21°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
36°23°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
36°23°
12
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
33°22°
11
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°19°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°16°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°11°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
Rannat
Hurghada on nykyään yksi Egyptin suosituimmista rantakohteista, eikä ihme. Sijainti Punaisenmeren kauniiden rantojen äärellä on täydellinen. Kristallinkirkas vesi ja suuret koralliriutat ovat tehneet alueesta erityisen suositun myös sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa. Sää on täällä takuuvarmasti hyvä, sillä Egyptissä riittää aurinkoa. Hurghada on rakennettu noin 40 kilometrin pituiselle ja kapealle rantakaistaleelle, joten täällä ei ole varsinaista rantapromenadia. Useimmilla hotelleilla on omat rantansa, joilla on aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja mahdollisuus harrastaa eri vesiurheilulajeja. Maksua vastaan voit vierailla myös muiden hotellien rannoilla. Yleisiä rantoja on muutamia, mutta näillä rannoilla ei ole palveluita, ja lisäksi niihin on sisäänpääsymaksu. Jos haluat pitää taukoa auringonotosta, tekemistä riittää paljon. Voit lähteä vene- tai snorklausretkelle, sukeltamaan, purjelautailemaan, jeeppisafarille tai keilaamaan. Myös sukelluskursseja järjestetään. Jos kaipaat vaihtelua, voit lähteä tutustumaan kohteen lukuisiin muihin rantoihin.

Old Vic Beach

Old Vic Beach on hiekkaranta, joka sijaitsee New Hurghadassa, lähellä Marriott-hotellia. Rannalle on sisäänpääsymaksu, ja hintaan sisältyy aurinkotuoli ja aurinkovarjo. Täällä on myös mahdollisuus harrastaa eri vesiurheilulajeja.

Sharm El Naga – snorklaajien paratiisi

Sharm El Nagan ranta sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Hurghadasta etelään. Täydellinen ranta snorklaajille, sillä aivan rannan edustalla on koralliriutta. Rannalla on lentopalloverkko ja mahdollisuus vuokrata pyyhkeitä ja snorklausvarusteita. Sisäänpääsymaksu. Tälle rannalle pääset kätevästi minibussilla tai taksilla.

Hotell Zahabian ranta – upeita koralliriuttoja

Yksi harvoista Hurghadan hotelleista, joissa on erinomaiset snorklausmahdollisuudet suoraan hotellin rannalta. Lähde snorklaamaan omin päin koralliriutalle ja tutustumaan upeaan vedenalaiseen maailmaan. Sisäänpääsymaksu.

Mangroovy Beach – upea ja matala hiekkaranta

Todella upea ja loivasti syvenevä hiekkaranta, joka sijaitsee El Gounassa, noin 20 kilometriä Hurghadasta pohjoiseen. Rannalla on hyvät palvelut ja aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Täällä on myös useita vesiurheilukeskuksia, joissa voit kokeilla mm. leijasurffausta sekä vuokrata varusteita. Rannalle on sisäänpääsymaksu, johon sisältyy aurinkotuoli ja aurinkovarjo.

Dream Beach

Dream Beach Club sijaitsee Marriott-hotellin lähellä, ja täällä on mahdollisuus lähteä uimaan sekä rannalta että laiturilta. Voit nauttia rennosta loungetunnelmasta musiikkia kunnellen ja ostaa syötävää ja juotavaa. Täällä on myös spa-hoitola sekä kuntokeskus. Rannalle on sisäänpääsymaksu, johon sisältyy pyyhe ja aurinkotuoli.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 5 t 5 min - 5 t 25 min

Näin matkustat tänne

Hurghadaan voi matkustaa talvikaudella Tjäreborgin tilauslennolla. Lento laskeutuu Hurghadan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Hurghadassa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä bussilla tai minibussilla, vieraiden lukumäärästä riippuen. Matka Hurghadan lentokentältä hotelliisi kestää noin 15-20 minuuttia (5-8 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Opas on vastassa lentokenttärakennuksen ulkopuolella. Erilaisten muodollisuuksien sekä passi- ja turvatarkastusten vuoksi kotimatkalle lähdettäessä kentälle on mentävä todella hyvissä ajoin, jolloin kentällä joudutaan myös jonottamaan.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Useimmissa hotelleissa on hyvät à la carte -ravintolat. Sekallassa on paljon ravintoloita, ja myös New Hurghdassa ja El Daharissa on joitain ravintoloita. Hinnat ovat suhteellisen edullisia, joten saat varmasti vastinetta rahoillesi. Hotelleissa hinnat ovat yleensä kalliimpia kuin paikallisissa ravintoloissa. Alkoholituotteita voi ostaa taxfree-myymälöistä sekä ravintoloista, mutta niitä ei yleensä muuten myydä kaupoissa. Tarjolla on sekä paikallisia alkoholituotteita että tuontialkoholia. Taxfree-ostokset tulee tehdä 48 tunnin kuluessa Egyptiin saapumisesta, muista ottaa passi mukaan.
Hurghadassa on ravintoloita, joissa on tarjolla perinteisiä egyptiläisiä ruokia, kuten falafeleja, kebabia, fuulia sekä kansainvälisiä ruokia maailman kaikista kolkista. Ravintoloita on kaikissa hintaluokissa, ja juomarahaa on tapana jättää 10 prosenttia.

Ruoka ja juoma Egyptissä

Egypti ei ole varsinaisesti tunnettu ruokakulttuuristaan, kuten esimerkiksi Italia, Ranska ja Thaimaa. Paikallinen ruoka koostuu lähinnä leivästä, pavuista ja vihanneksista, joiden lisänä tarjoillaan usein kalaa, kanaa tai naudanlihaa. Koska suurin osa väestöstä on muslimeja, ruokalistoilla ei juurikaan ole porsaanlihaa, poikkeuksena tosin ovat jotkut paremmat ravintolat sekä suuremmat hotellit. Hinnat ovat suhteellisen edullisia, joten saat varmasti rahoillesi vastinetta.

Tyypillisiä egyptiläisiä ruokia

Fuul
Favapapuja, joiden valmistukseen käytetään öljyä, sitruunaa, suolaa, lihaa, kananmunia ja sipulia. Fuul tarjoillaan annoskulhoissa ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.

Ta´amiya
Kikherneistä ja mausteista tehtyjä pieniä pullia, joita kutsutaan myös falafeleiksi. Erinomaisen välipalan tai kevyen lounaan saa pitaleivästä, joka on täytetty favapavuilla, falafeleilla sekä tomaatilla.

Tahina
Seesaminsiemistä, öljystä, valkosipulista ja sitruunasta tehty tahna, jota syödään lämpimien ruokien lisukkeena tai falafelien kanssa kastikkeena
....

Kofta
Jauhelihasta tehtyjä pitkulaisia lihapullia, jotka voivat olla hyvinkin mausteisia. Koftasta käytetään myös nimeä shish kebab.

Kebab
Sama kuin kofta, mutta liha on ohuina suikaileina.

Firakh
Grillattua kanaa, joka syödään yleensä vihannesten kanssa. Voidaan myös syödä pataruokana yhdessä tomaattikastikkeen ja vihannesten kanssa.

Molokhia
Yksi harvoista aidoista egyptiläisistä ruokalajeista. Vihreä paksu keitto, joka on valmistettu lehtivihanneksista, riisistä ja valkosipulista. Pohjana on usein kanaa tai naudanlihaa.

Juomat Egyptissä

Egyptissä on pääosin samoja juomia kuin muuallakin: virvoitusjuomia, mehua, kahvia jne. Alkoholijuomia voi ostaa kaikista turistipaikoista eli useimmista baareista, ravintoloista ja hotelleista. On hyvä huomioida, että Egypti on muslimimaa, jossa suurin osa ihmisistä ei juo alkoholia. Alkoholin hinnat voivat tuontiverojen takia olla kalliita.

Hedelmämehu
Hedelmä- ja vihannesmehuja on kaikenlaisia sesongin mukaan ja niitä voi ostaa kioskeista, kahviloista, ravintoloista, hotelleista ja baareista
....

Olut
Paikallisia merkkejä on neljä: Meister, Sakkara, Stella ja Luxor. Lisäksi saatavana on myös Heinekeniä, jota valmistetaan lisenssillä Egyptissä. Useimmista hotelleista saa myös tuontioluita, jotka ovat tosin huomattavasti kalliimpia kuin paikalliset oluet.

Viini
Egyptissä on muutamia paikallisia puna- ja valkoviinejä. Suosittuja viinejä ovat esim. Grand Marquis, joka on puolikuiva valkoviini, kuiva punaviini Omar Khayyam sekä Obelisk-punaviini. Hyvänä pidettyä Grand Marquisia saa sekä puna-, valko- että roséviininä. Egyptiläiset viinit ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Kannattaa maistaa ensin lasillinen, ennen kuin tilaat koko pullollisen.

Alkoholi
Useimpia tunnetuimpia alkoholimerkkejä myydään taxfree-myymälöissä (ostokset tulee tehdä ensimmäisten 48 tunnin aikana) sekä suuremmista hotelleista ja ravintoloista. Egyptiläiset valmistavat myös omia sekoituksia esim. whiskystä ja ginistä, mutta ne eivät ole aitoja. Muista ottaa passi mukaan, kun teet taxfree-ostoksia.

Tee ja kahvi
Egyptissä juodaan paljon teetä ja kahvia, ja nämä kaksi juomaa ovatkin suosikkijuomien kärjessä Egyptissä. Shay eli tee tarjoillaan lasista. Teelehdet laitetaan perinteisesti kiehuvaan veteen,´ja teehen laitetaan paljon sokeria, yleensä 2-3 teelusikallista lasilliseen, mutta joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen. Yleisimmät teelaadut ovat Yellow label ja piparminttutee.

Ahwa eli kahvi tarjoillaan kahdella tavalla – turkkilaisena kahvina sekä tavallisena pikakahvina. Turkkilainen kahvi on todella vahvaa ja makeaa, ja se juodaan pienistä posliinikupeista. Joskus mausteena käytetään kardemummaa. Kahvi keitetään sokerin kanssa, joten se on todella makeaa. Joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen.

Juomavesi

Kaikilla Niili-joen lähellä olevilla alueilla on ongelmia vesihuollon kanssa, ja vesihuollon parantaminen onkin tärkeä asia Egyptissä. Hotelleissa on vesijohdot, mutta useimmissa yksityisissä taloissa vesi haetaan edelleen tankkiautosta. Vesikatkokset ovat siis melko tyypillisiä ja veden laatu ei aina ole niin hyvä. Osa Hurghadan vesijohtovedestä tulee Punaisestamerestä, vesi on suodatettu ja siitä on poistettu suola. Luxorissa ja Assuanissa osa juomavedestä tulee Niilistä. Keittämätöntä vesijohtovettä ei tule juoda ollenkaan. On suositeltavaa käyttää pullovettä myös hampaiden pesuun.
Egyptissä yöelämä on paljon rauhallisempaa kuin Välimeren turistikohteissa, mutta Hurghadassa on useita baareja ja klubeja. Vilkkainta yöelämä on Sekallassa, jossa sataman tuntumassa on useita kivoja baareja. Usein tarjolla on livemusiikkia ja mahdollisuus laulaa karaokea. Klubit aukeavat yleensä klo 22.00 aikoihin.

Egyptiläiset kahvilat

Iltaisin egyptiläiset viettävät mielellään aikaa egyptiläisissä kahviloissa tai coffeeshopeissa, kuten täällä sanotaan. Kahviloissa istutaan hiekalla olevilla matoilla, ja tarjolla on teetä, kahvia ja vesipiippuja, joihin on saatavana useita eri makuja. Hurghadassa on paljon coffeeshoppeja, varsinkin Sekallassa.
Ostokset
Hurghadassa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Täällä on paljon pieniä basaarimaisia kauppoja, supermarketeja sekä paikalliset markkinat, joita kutsutaan arabiaksi nimellä souk. Aukioloajat vaihtelevat. Tinkiminen on yleinen tapa, mutta merkkiliikkeissä, ruokakaupoissa ja apteekissa ei kuitenkaan tingitä.

Hurghadan markkinat

Jokaisessa kaupungissa on omat markkinansa, joko suuremmat tai pienemmät, ja arabiaksi niitä kutsutaan nimellä souk. Hurghadan markkinat ovat El Daharin kaupunginosassa, ja ne ovat avoinna joka päivä auringonlaskuun asti. Jos haluat ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, markkinoille kannattaa tulla heti aamusta. Kätevimmin pääset tänne taksilla. Hinnasta on hyvä sopia heti matkan alussa. Minibussi on halvempi vaihtoehto.

Senzo Mall

Tämä ostoskeskus sijaitsee New Hurghadassa, lähellä Sunrise Mamlouk Palace -hotellia. Täällä on useita kenkäkauppoja, muutamia alusvaateliikkeitä sekä merkkiliikkeitä, kuten Adidas, Levi's, Quicksilver, Calvin Klein. Lisäksi täällä on lelukauppoja, ja ravintola-alue. Ostoskeskuksessa on myös iso supermarket.

Supermarketit

Useimmissa hotelleissa on oma minimarket. Suurempia supermarketeja on Sekallassa, downtownissa ja New Hurghadassa. Supermarketeissa myydään ruoka- ja hygieniatarvikkeita.

Basaarialue

Basaareissa myydään paikallisia erikoisuuksia. Täältä löydät vesipiippuja, papyrustuotteita, messinkiä, vatsatanssiasuja, mausteita ja paljon muuta. Suurin ja paras basaarialue sijaitsee El Daharin kaupungiosassa, kuten myös markkinatkin, mutta basaarialue on toisella puolella tietä. Myyjät ovat todella innokkaita ja tekevät kaikkensa houkutellakseen asiakkaita omaan liikkeeseensä. Jos et ole kiinnostunut ostamaan mitään, kannattaa huomio suunnata muualle. Jos taas haluat tehdä kaupat, muista tinkiä kunnolla.

Egyptiläiset tuotteet

Egyptissä voit tehdä upeita löytöjä, jos etsit mm. mattoja, papyrustuotteita, koruja, alabasteriesineitä tai puukaiverruksia.

Puuvilla
Egyptiläinen puuvilla on maailman parasta, minkä huomaa erityisesti t-paitojen laadusta.

Papyrus
Muinaiset egyptiläiset tekivät papyrukselle kirjoittamisesta ja maalaamisesta taidetta. Tämä perinne elää vielä nykyäänkin. Käsinmaalattuja faaraoaiheisia papyruksia näkee kaikkialla – hotellien kaupoissa, markkinoilla ja suosituimpien turistireittien varsilla
.... Papyrusten laatu ja hinnat vaihtelevat paljon. Kannattaa olla tarkkana, että papyrus on varmasti käsinmaalattu, eikä esimerkiksi koneella painettu.

Hajuvesiesanssi
Monet ranskalaiset hajuvesimerkit noutavat tuoksuesanssinsa juuri Egyptistä, ja sinäkin voit tehdä oman tuoksusi itse. Tuoksuesansseja on paljon erilaisia, ja niiden laatu vaihtelee. Kannattaa kierrellä katselemassa ja vertailemassa ennen ostopäätöstä. Muista myös tinkiä.

Kulta
Egypti kuuluu maailman suurimpiin kulta-alueisiin. Täältä voit ostaa hyvälaatuista 18-karaatin kultaa todella edullisesti. Kultaa kannattaa ostaa vain luotettavista liikkeistä, kuten esim. El Christiano Giorgioksesta, joka sijaitsee Grand Mall -ostoskeskuksessa, Grand Resort -hotellin vieressä New Hurghadassa.

Vesipiiput (shishas)
Vesipiippuja on paljon erilaisia. Vesipiippu kannattaa ostaa kunnollisesta shishakaupasta, jotta voit varmista laadusta. Tarkista myös, että piipussa on mukana kaikki tarvittavat osat ja että tiedät, miten shisha toimii. Kaupan päälle annetaan yleensä hiiltä ja paketti tupakkaa, mutta kannattaa ostaa niitä myös kotiinviemisiksi. Hiiltä ja tupakkaa voi ostaa myös useimmista basaareista ja supermarketeista edulliseen hintaan.

Ostokset Egyptissä

Egypti on mainio maa tehdä ostoksia, jos etsit mattoa, papyrusmaalauksia, koruja, alabasteriesineitä, puukaiverruksia jne. Sen sijaan täällä on vähemmän kansainvälisten vaatemerkkien ja muotiketjujen liikkeitä. Parhaimmat löydöt teet vanhoissa kaupunginosissa tai kaupunkien ulkopuolella, markkinoilla ja basaareissa. Muista tinkiä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että olet tehnyt hyvän ostoksen, kun saat hinnan 50 % alemmas. Turistialueiden kaupat ovat yleensä avoinna klo 10.00-22.00. Perjantaisin osa kaupoista on suljettu, mutta useimmat basaarit ja turistikaupat ovat kuitenkin avoinna.

Antiikkiesineet

Antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin tarvitaan virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Myyjät

Egyptiläiset myyjät voivat usein tuntua todella innokkailta. He huutavat perään, sanovat haluavansa esittää kysymyksen tai haluavat tietää mistä maasta tulet, jotta pysähtyisit ja tulisit juuri heidän liikkeeseensä. He saattavat myös tarjota teetä ja sanovat, että liikkeestä ei ole pakko ostaa mitään. Tämä on egyptiläisten myyntitaktiikka, johon kyllä tottuu nopeasti. Jos et ole kiinnostunut menemään liikkeeseen tai ostamaan mitään, voit kiinnittää huomiosi kokonaan muualle.

Vientikielto

Antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin tarvitaan virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Taxfree

Taxfree-ostokset tulee tehdä 48 tunnin sisällä saapumisestasi Egyptiin. Ostokset tehdään taxfree-myymälöissa, ja mukaan tulee ottaa passi. Kysy Tjäreborgin oppaaltasi lähimmästä myymälästä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Sukeltamisen ja snorklauksen lisäksi myös paljon erilaisia ranta-aktiviteetteja. Mahdollisuus myös ratsastaa ja keilata.

Sukeltaminen ja snorklaus

Hurghadassa on upeat sukellusolosuhteet kirkkaansinisten ja lämpimien vesien ansiosta, ja paikkaa kutsutaankin sukeltajien mekaksi. Myös vedenalainen kasvimaailma ja eläimistö ovat niin monipuolisia, että Hurghadaa voi todella pitää sukeltajien ja snorklaajien paratiisina. Vesi on niin kirkasta, että pinnanalaista maailmaa voi hyvin ihastella myös kävelemällä vedessä.

Ranta-aktiviteetit

Jos olet saanut auringonotosta tarpeeksesi, Hurghadan rannoilla on paljon muutakin tekemistä. Voit lähteä vene- tai snorklausretkelle, sukeltaa, purjelautailla, keilata tai osallistua vaikka jeeppisafarille. Myös sukelluskursseja järjestetään. Rannalla vietetyn päivän jälkeen voit myös lähteä tutustumaan El Daharin ja Sekallan kaupunginosiin, joissa voit kokea paikallista elämänmenoa.
Lähistöllä, vain bussimatkan päässä, on muutamia maailman mahtavimmista nähtävyyksistä - Sfinksi, Kairon pyramidit sekä Luxorissa Karnakin temppeli ja Kuninkaiden laakso
Kulkuyhteydet

Minibussi

Minibusseja on paljon, ja ne ajavat edestakaisin vuorokauden ympäri eri kaupunginosien välillä. Minibusseilla liikkuminen on myös edullisinta Hurghadassa. Kun haluat minibussin kyytiin, voit pysäyttää sen tien reunaan heilauttamalla kättä. Hinnasta ei neuvotella etukäteen. Kun jäät pois bussista, maksa matka kuljettajalle tai hänen vieressään istuvalle henkilölle tasarahalla. Minibussit toimivat myös kuten taksit eli bussilla voi matkustaa suoraan haluamaansa osoitteeseen ilman, että kyytiin poimitaan muita matkustajia.

Taksi

Taksilla liikkuminen on myös helppoa. Kannattaa varmuuden vuoksi sopia hinnasta, ennen kuin kiipeät taksin kyytiin. Maksa matka aina vasta sitten, kun olet päässyt perille. Kannattaa myös olla tarkkana, ettet sorru tyypilliseen huijauskikkaan – kuljettaja voi yrittää väittää, että olet sekoittanut 50 piasterin (1 piasteri on 1/100 punnasta) ja 50 Egyptin punnan setelin keskenään.

Bussi

Hurghadan bussiasema sijaitsee El Daharissa, ja jokaisella bussiyhtiöllä on usein oma bussiasemansa. Täältä voit matkustaa bussilla mm. Kairoon, Luxoriin ja Assuaniin. Bussien tasot vaihtelevat paljon. Mitä kalliimpi lippu, sitä parempi bussi. Istumapaikkoja on rajallisesti turisteille, ja siksi lippu kannattaa hankkia hyvissä ajoin.

Lennot

Egyptin suurin lentoyhtiö on EgyptAir, ja se kuuluu Star Allianceen. EgyptAir lentää useita lentoja päivässä Hurghadasta Kairoon ja Sharm el Sheikhiin. Hinnat vaihtelevat. EgyptAirilla on kaksi toimistoa Hurghadassa. Liput voi ostaa myös netistä muutama päivä ennen matkaa osoitteesta www.egyptair.com.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta matkan jälkeen. Alle 30 päivän lomamatkoilla Suomen kansalaiset saavat turistiviisumin Hurghadan lentokentältä (postimerkki liimataan passiin). Viisumi sisältyy Suomen kansalaisilla tilauslennolla matkan hintaan. Jos olet Egyptissä yli kuukauden, ano viisumi erikseen Egyptin suurlähetystöstä.
Egyptin suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 477 7470.

Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passisi on täysin ehjä
....

Viisumin lunastuksen ja matkatavaroiden kanssa kuluu aikaa lentokentällä, joten varaudu jonottamaan. Myös kotiin lähdettäessä kentälle täytyy saapua hyvissä ajoin perusteellisten passi- ja turvatarkastusten vuoksi.

Huom! Diplomaatti- ja virkapassin haltioiden tulee aina anoa viisumi etukäteen ennen matkalle lähtöä Egyptin suurlähetystöstä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Egyptin lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
https://www.embassypages.com/missions/embassy8535/

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suosittelemme matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Egyptin punta (EGP). Käypää valuuttaa kohteessa ovat Egyptin punnat (EGP) ja eurot. Kaupoissa ostokset kannattaa yleensä maksaa paikallisella valuutalla, jolloin vältyt huonolta vaihtokurssilta. Pankkiautomaatteja ja pankkeja on eri puolilla kaupunkia. Yleisimmät luottokortit kelpaavat kohteessa.

Tjäreborgin retket maksetaan euroilla.

Huom! Vaihda Egyptin puntia vain pieniä määriä kerrallaan, sillä käyttämättä jääneitä rahoja ei vaihdeta takaisin länsivaluutaksi lentokentällä.

Aikaero

Talvella sama aika kuin Suomessa, kesällä -1 tunti.

Sähkö

220 V

Kieli

Arabia ja englanti

Lisätiedot

Taxfree-valikoima on lentokentällä rajoitettua. Juomarahakäytäntö on yleisesti käytössä ja yleensä on tapana antaa muutama egyptiläinen punta juomarahaa saamistasi palveluksista. Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa retkiohjelmaa, retkien sisältöä, päiviä ja hintoja.
Lasten kanssa matkustaminen
Hurghada on erinomainen kohde perheloman viettoon. Rannat ovat yleensä loivasti syveneviä, hotellit hyvin varustettuja ja ulkona syöminen on suhteellisen edullista. Kaiken lisäksi egyptiläiset ovat hyvin lapsirakkaita - paikalliset tulevat mielellään juttelemaan lapsille ja saattavat taputella heitä hyväntahtoisesti.

Suurimmissa Resort-hotelleissa on yleensä leikkipaikkoja sekä tekemistä lapsille. Kannattaa myös huomioida, että lastenvaunujen kanssa voi paikoitellen olla haasteellista liikkua, sillä jalkakäytävien reunat ovat korkeita ja liikennettä on paljon.

Tekemistä lapsille

Senzo Mall -ostoskeskuksessa on leikkmaa sekä pelihalli. Ostoskeskus sijaitse New Hurghadassa, lähellä Sunrise Mamlouk Palace -hotellia.

Ravintolassa lasten kanssa

Hurghadassa lapset ovat tervetulleita ravintoloihin. Myös hienommissa ravintoloissa on usein syöttötuoleja ja lapsille sopivaa ruokaa.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokia ja vaippoja voi ostaa useimmista suuremmista ruokakaupoista, ei kuitenkaan hotellien yhteydessä olevista minimarketeista. Valikoimat ovat suppeammat kuin Suomessa, ja puurojauhe ja hedelmäsoseet sisältävät yleensä sokeria. Lastenruokia ja vaippoja saattaa löytyä myös apteekeista, mutta hinnat ovat niissä usein kalliimmat.
Tee matkahaku