Matkat – Hurghada

Hurghadassa on mainiot mahdollisuudet pelata golfia ja sukeltaa. Täällä on tietenkin myös upeita rantoja, mielenkiintoisia retkiä ja hotelleja, joissa valittavana on All Inclusive.
Hurghada on yksi Egyptin suostuimmista rantakohteista, jossa on satoja hotelleja ja hyvä valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja. Asut Punaisenmeren aurinkoisten rantojen äärellä, ja täältä pääsee kätevästi bussilla maailman tunnetuimpien nähtävyyksien luokse: Sfinksi, Kairon pyramidit sekä Karnakin temppeli ja Kuninkaiden laakso Luxorissa. Hurghadaan kannattaa matkustaa etenkin meren, upeiden rantojen ja takuuvarmojen aurinkoisten päivien vuoksi.

Hurghada

Hurghada on noin 40 kilometrin pituiselle ja kapealle rantakaistaleelle rakennettu lomakohde. Rannat ovat pääasiassa hotellien ja ravintoloiden yhteydessä, joten täällä ei ole varsinaista rantapromenadia. Hurghada on jaettu kolmeen osaan, jotka ovat pohjoisessa sijaitseva El Dahar (downtown) sekä etelän Sekalla ja New Hurghada. Alueiden välillä on helppoa ja edullista liikkua minibussilla tai taksilla.

El Dahar on Hurghadan vanha ja egyptiläisin osa, jossa on esim. Hurghadan suurin moskeija, markkinat ja parhaimmat basaarialueet. Täällä myydään kaikkea mahdollista mausteista vesipiippuihin ja huiveihin, vaatteisiin ja matkamuistoihin. Täällä teet varmasti hyviä löytöjä tai voit kierrellä aistimassa aitoa egyptiläistä tunnelmaa, johon kuuluu perinteisiä egyptiläisiä vaatteita ja kovaäänisiä myyjiä. Vilkkainta täällä on iltaisin.

Sekallaa pidetään Hurghadan keskustana. Pääkadunvarrella on kauppoja ja ravintoloita. Täällä on myös useita kansainvälisiä ruokakauppaketjuja sekä egyptiläisiä kahviloita ja ruokapaikkoja. Sekallassa on myös Hurghadan paras yöelämä sekä uusi satama. Sataman alue on hienompaa seutua, jossa on ravintoloita, kävelykatu ja baareja, joissa viikonloppuisin usein soitetaan elävää musiikkia.

New Hurghada on jättimäisten hotellien alue ja pinta-alaltaan suurin kaupunginosa. Täällä on mm. Senzo Mall -ostoskeskus, jossa on useita kauppoja sekä leikkimaa lapsille.

Aurinkoa ja uimista Hurghadassa

Hurghadassa on puolisen tusinaa nimettyä rantaa, paljon aurinkoa ja suolaisia aaltoja. Kaupunkia kutsutaan usein sukeltajien mekaksi, sillä vesi on täällä kirkkaansinistä ja lämmintä, ja kasvisto ja eläinmaailma todella monipuolisia. Vedenalaista elämää voi ihastella myös kävelemällä vedessä. Jos haluat välillä nousta aurinkotuolista, kaikenlaista tekemistä riittää kyllä sekä maalla että vedessä. Paikallista elämänmenoa pääset katselemaan El Daharin ja Sekallan kaupunginosissa.

Lapsiystävälliset hotellit Hurghadan rannalla

Tjäreborgilla on lapsiystävällisiä hotelleja Hurghadassa, kuten Grand Resort ja Siva Grand Beach. Molemmat hotellit ovat isoja hotelleja, joista löytyy kaikki mitä tarvitset perhelomaan. Hotelleissa on tilavat allasalueet, paljon seurustelutiloja sekä tekemistä niin nuorille kuin vähän varttuneemmillekin lomailijoille. Voit tietenkin valita myös All Inclusive -vaihtoehdon.
Hyvä tietää
  • Perhehotelleja
  • Rantahotelleja
  • All Inclusive
  • Aurinkoinen kohde
  • Upeita rantoja
  • Hyvä sukelluskohde
  • Mielenkiintoisia retkiä

Muiden mielipiteet kohteesta Hurghada

Tee matkahaku – Hurghada

Inspiraatiota ja vinkkejä Egyptin matkalle

Golfia Egyptissä

Golfia Egyptissä

Jos etsit talvella kohdetta jossa on täydellinen ilmasto golfin pelaamiseen valitse Egypti. Useita hienoja kenttiä, hyvätasoiset hotellit ja kohde, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Sisäisen rauhan retriitti Hurghadassa

Mistä on ihana lomaviikko rakennettu? Lämpimästä tuulenvireestä, lempeästä meren kohinasta, samanhenkisistä uusista tuttavuuksista ja ennen kaikkea kehoa ja mieltä avaavista, rauhoittavista joogaharjoituksista sekä voimaannuttavista yhteismeditaatioista upeassa ympäristössä. Jos sinun unelmiesi lomaviikko kuulostaa tältä, lähde viettämään kanssamme rentouttavaa Sisäisen rauhan retriittiä Hurghadaan 6.–13.11.2024!