Matkat – Makadi Bay

Makadi Bayssä on useita korkeatasoisia ja lapsiystävällisiä hotelleja, kuten Family Garden -hotellimme Waterworld Makadi Beach.

Makadi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Hurghadasta etelään. Makadi on rauhallinen ja viihtyisä lomakohde, joka on erinomainen valinta silloin, kun haluat viettää rentouttavan aurinkoloman lähellä merta – matkustitpa sitten lasten kanssa tai ilman. Makadissa on erityisen helppo lähteä tutustumaan vedenalaiseen maailmaan, sillä upeat koralliriutat ovat aivan rannan tuntumassa. Makadi on tunnettu suurista ja upeista hotelleistaan, joista löydät varmasti kaiken tarvitsemasi. Keskustassa on muutamia matkamuistomyymälöitä, apteekki ja pankki. Keskustaan pääset rantaa pitkin kävelemällä tai taksilla. Jos kaipaat laajempaa valikoimaa ravintoloita, kauppoja ja viihde-elämää, suosittelemme tekemään retken Hurghadaan.

Asu rannalla – lähellä koralliriuttoja

Makadi Bay on tunnettu erinomaisista snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Täällä voit snorklata koralliriutoille suoraan rannasta. Tjäreborgilla matkustaessasi asut aina pitkän ihanan hiekkarannan tuntumassa tai aivan sen läheisyydessä. Valitsitpa minkä hotellin tahansa, ensiluokkaiset snorklausmahdollisuudet ovat aina ulottuvillasi – joko suoraan hotellin rannasta tai muutaman sadan metrin kävelymatkan etäisyydellä. Punainenmeri levittäytyy Makadin edustalla kaikessa komeudessaan, ja valkoinen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi houkuttelevat nauttimaan auringosta ja rannalla loikoilusta. Rannalla on myös mukava kävellä pitkin vedenrajaa, ja tunnelmallisen iltakävelyn voit tehdä viehättävällä rantapromenadilla.

Lapsiystävälliset hotellit Hurghadassa

Lasten kanssa matkustaessa paras vaihtoehto on upea Waterworld Makadi Beach -hotelli, jossa lapsia viihdyttävät suositut maskottimme Lollo & Bernie. Hotellissa on myös mahtava vesipuisto, joka sisältyy All Inclusive -hintaan. Koska hotelli sijaitsee suoraan rannalla, uimaan on helppo pulahtaa.

Hotellit aikuisille

Ilman lapsia matkustaessa paras vaihtoehto on Makadi Beach Resort, jossa on kerrassaan upea uima-allasalue. Hotellin sijainti on myös täydellinen, aivan rannan tuntumassa. All Inclusive sisältyy hintaan, ja täällä voit todellakin keskittyä rentoutumiseen ja nauttia auringosta, uimisesta ja lomasta.

Hyvä tietää
 • Family Garden, jossa vesipuisto
 • Hotelleja aikuisille
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Aurinkoinen kohde
 • Golfpaketteja
 • Mielenkiintoisia retkiä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Makadi Bay

Harrastukset
3,6
Ruoka & juoma
3,5
Nähtävyydet
2,5
Sää
 • tammikuu
20°9°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°10°
8
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
24°12°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
28°15°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
32°18°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
35°21°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
36°23°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
36°23°
12
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
33°22°
11
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°19°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°16°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°11°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
Rannat
Makadi Bay on tunnettu erinomaisista snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Täällä on upeita koralliriuttoja, kristallinkirkasta vettä ja mahtava vedenalainen maailma. Valkoinen hiekkaranta houkuttelee loikoilemaan rannalle, ja mainiota ajanvietettä on kävellä rannalla vedenrajassa. Illalla on mukava kävellä tunnelmallisella rantaromenadilla. Tjäreborgilla matkustaessasi asut ihanan pitkän hiekkarannan äärellä tai sen läheisyydessä. Useimmilla hotelleilla on omat rantansa, joilta pääsee suoraan ihastelemaan koralliriuttoja ja eksoottisia kaloja. Myös muiden hotellien rannoille on mahdollista päästä vierailemaan pääsymaksua vastaan.

Sharm el Naga

Sharm el Nagan ranta sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Makadi Baystä etelään. Ranta on erinomainen paikka silloin, kun haluat lähteä snorklaamaan suoraan rannasta. Täällä on ravintola, lentopalloverkko ja mahdollisuus vuokrata pyyhkeitä ja snorklausvarusteita. Rannalle on pääsymaksu. Omin päin tänne pääsee kätevästi taksilla.

Old Vic Beach

Tämä hiekkaranta sijaitsee New Hurghadassa, lähellä Marriott-hotellia. Täällä on mahdollista harrastaa eri vesiurheilulajeja lisämaksusta. Ravintolasta saa syötävää ja juotavaa. Rannalle on sisäänpääsymaksu.

Papas Beach Club

New Marinan puolella sijaitseva rantaklubi, jossa on uima-allas, pienempi ranta ja lentopalloverkko. Kaiuttimista kuuluva loungemusiikki luo rentoa tunnelmaa, ja täällä voi ostaa syötävää ja juotavaa. Rannalle on sisäänpääsymaksu.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 5 t 5 min - 5 t 25 min

Näin matkustat tänne

Makadiin voit matkustaa talvikaudella Tjäreborgin tilauslennolla. Lento laskeutuu Hurghadan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Makadissa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä bussilla tai minibussilla, vieraiden lukumäärästä riippuen. Matka Hurghadan lentokentältä hotelliisi kestää noin 30-45 minuuttia (n. 30 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Opas on vastassa lentokenttärakennuksen ulkopuolella. Erilaisten muodollisuuksien sekä passi- ja turvatarkastusten vuoksi kotimatkalle lähdettäessä kentälle on mentävä todella hyvissä ajoin, jolloin kentällä joudutaan myös jonottamaan.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Makadissa paras vaihtoehto on All Inclusive -hotelli. Useimmissa hotelleissa on myös hyvät à la carte -ravintolat, joiden hintatasot ovat tosin korkeampia. Laajempi ravintolatarjonta löytyy Hurghadasta, jossa ravintoloista saa sekä perinteisempää paikallista ruokaa, kuten falafeleja, kebabia ja fuulia sekä myös kansainvälisempiä vaihtoehtoja maailman kaikista kolkista. Ravintoloita on kaikissa hintaluokissa, ja juomarahaa on tapana jättää 10 prosenttia.

Ruoka ja juoma Egyptissä

Egypti ei ole varsinaisesti tunnettu ruokakulttuuristaan, kuten esimerkiksi Italia, Ranska ja Thaimaa. Paikallinen ruoka koostuu lähinnä leivästä, pavuista ja vihanneksista, joiden lisänä tarjoillaan usein kalaa, kanaa tai naudanlihaa. Koska suurin osa väestöstä on muslimeja, ruokalistoilla ei juurikaan ole porsaanlihaa, poikkeuksena tosin ovat jotkut paremmat ravintolat sekä suuremmat hotellit. Hinnat ovat suhteellisen edullisia, joten saat varmasti rahoillesi vastinetta.

Tyypillisiä egyptiläisiä ruokia

Fuul
Favapapuja, joiden valmistukseen käytetään öljyä, sitruunaa, suolaa, lihaa, kananmunia ja sipulia. Fuul tarjoillaan annoskulhoissa ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.

Ta´amiya
Kikherneistä ja mausteista tehtyjä pieniä pullia, joita kutsutaan myös falafeleiksi. Erinomaisen välipalan tai kevyen lounaan saa pitaleivästä, joka on täytetty favapavuilla, falafeleilla sekä tomaatilla.

Tahina
Seesaminsiemistä, öljystä, valkosipulista ja sitruunasta tehty tahna, jota syödään lämpimien ruokien lisukkeena tai falafelien kanssa kastikkeena
....

Kofta
Jauhelihasta tehtyjä pitkulaisia lihapullia, jotka voivat olla hyvinkin mausteisia. Koftasta käytetään myös nimeä shish kebab.

Kebab
Sama kuin kofta, mutta liha on ohuina suikaileina.

Firakh
Grillattua kanaa, joka syödään yleensä vihannesten kanssa. Voidaan myös syödä pataruokana yhdessä tomaattikastikkeen ja vihannesten kanssa.

Molokhia
Yksi harvoista aidoista egyptiläisistä ruokalajeista. Vihreä paksu keitto, joka on valmistettu lehtivihanneksista, riisistä ja valkosipulista. Pohjana on usein kanaa tai naudanlihaa.

Juomat Egyptissä

Egyptissä on pääosin samoja juomia kuin muuallakin: virvoitusjuomia, mehua, kahvia jne. Alkoholijuomia voi ostaa kaikista turistipaikoista eli useimmista baareista, ravintoloista ja hotelleista. On hyvä huomioida, että Egypti on muslimimaa, jossa suurin osa ihmisistä ei juo alkoholia. Alkoholin hinnat voivat tuontiverojen takia olla kalliita.

Hedelmämehu
Hedelmä- ja vihannesmehuja on kaikenlaisia sesongin mukaan ja niitä voi ostaa kioskeista, kahviloista, ravintoloista, hotelleista ja baareista
....

Olut
Paikallisia merkkejä on neljä: Meister, Sakkara, Stella ja Luxor. Lisäksi saatavana on myös Heinekeniä, jota valmistetaan lisenssillä Egyptissä. Useimmista hotelleista saa myös tuontioluita, jotka ovat tosin huomattavasti kalliimpia kuin paikalliset oluet.

Viini
Egyptissä on muutamia paikallisia puna- ja valkoviinejä. Suosittuja viinejä ovat esim. Grand Marquis, joka on puolikuiva valkoviini, kuiva punaviini Omar Khayyam sekä Obelisk-punaviini. Hyvänä pidettyä Grand Marquisia saa sekä puna-, valko- että roséviininä. Egyptiläiset viinit ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Kannattaa maistaa ensin lasillinen, ennen kuin tilaat koko pullollisen.

Alkoholi
Useimpia tunnetuimpia alkoholimerkkejä myydään taxfree-myymälöissä (ostokset tulee tehdä ensimmäisten 48 tunnin aikana) sekä suuremmista hotelleista ja ravintoloista. Egyptiläiset valmistavat myös omia sekoituksia esim. whiskystä ja ginistä, mutta ne eivät ole aitoja. Muista ottaa passi mukaan, kun teet taxfree-ostoksia.

Tee ja kahvi
Egyptissä juodaan paljon teetä ja kahvia, ja nämä kaksi juomaa ovatkin suosikkijuomien kärjessä Egyptissä. Shay eli tee tarjoillaan lasista. Teelehdet laitetaan perinteisesti kiehuvaan veteen,´ja teehen laitetaan paljon sokeria, yleensä 2-3 teelusikallista lasilliseen, mutta joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen. Yleisimmät teelaadut ovat Yellow label ja piparminttutee.

Ahwa eli kahvi tarjoillaan kahdella tavalla – turkkilaisena kahvina sekä tavallisena pikakahvina. Turkkilainen kahvi on todella vahvaa ja makeaa, ja se juodaan pienistä posliinikupeista. Joskus mausteena käytetään kardemummaa. Kahvi keitetään sokerin kanssa, joten se on todella makeaa. Joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen.

Juomavesi

Kaikilla Niili-joen lähellä olevilla alueilla on ongelmia vesihuollon kanssa, ja vesihuollon parantaminen onkin tärkeä asia Egyptissä. Hotelleissa on vesijohdot, mutta useimmissa yksityisissä taloissa vesi haetaan edelleen tankkiautosta. Vesikatkokset ovat siis melko tyypillisiä ja veden laatu ei aina ole niin hyvä. Osa Hurghadan vesijohtovedestä tulee Punaisestamerestä, vesi on suodatettu ja siitä on poistettu suola. Luxorissa ja Assuanissa osa juomavedestä tulee Niilistä. Keittämätöntä vesijohtovettä ei tule juoda ollenkaan. On suositeltavaa käyttää pullovettä myös hampaiden pesuun.
Egyptissä yöelämä on rauhallisempaa kuin Välimeren turistikohteissa, mutta baareja ja klubeja kuitenkin löytyy mukavasti. Vilkkainta yöelämä on Sekallassa. Myös hotelleissa järjestetään ohjelmaa iltaisin. Sekallan New Marinassa on useita mukavia baareja, ja osassa niistä on tarjolla livemusiikkia sekä mahdollisuus laulaa karaokea. Klubit aukeavat yleensä klo 22.00 aikoihin.

Egyptiläiset kahvilat

Egyptiläiset viettävät mielellään iltaa egyptiläisissä kahviloissa tai coffeeshopeissa, kuten täällä sanotaan. Kahviloissa istutaan yleensä hiekan päällä olevilla matoilla, ja tarjolla on teetä ja kahvia sekä vesipiippuja, joita on useita eri makuja. Hurghadassa on paljon coffeeshoppeja, varsinkin Sekallassa.
Ostokset
Makadissa on rajalliset ostosmahdollisuudet. Täällä on vain muutama matkamuistomyymälä, apteekki ja pankki. Jos kaipaat laajempia valikoimia, kannattaa pistäytyä Hurghadassa, jossa on paljon kaikkea – paikalliset markkinat, pieniä kauppoja basaarissa, supermarket sekä taxfree-myymälöitä. Merkkiliikkeissä on yleensä kiinteät hinnat. Ruokakaupoissa tai apteekeissa ei ole tapana tinkiä.

Ruokakaupat

Lähes kaikissa hotelleissa on pieni kauppa. Sekallassa, downtownissa ja New Hurghadassa on myös muutamia kauppoja, joista voit ostaa hygieniatarvikkeita, vettä, ruokaa jne.

Basaarit

Basaareissa myydään paikallisia tuotteita ja tavaroita. Suurin ja paras basaarialue on El Daharissa, jossa on myös paikalliset markkinat. Täältä voit ostaa mausteita, vesipiippuja, papyrustuotteita, vatsatanssiasuja, messinkiä ja paljon muuta. Myyjät voivat olla hyvinkin innokkaita houkutellessaan asiakkaita liikkeisiinsä. Jos et ole kiinnostunut tekemään ostoksia, huomio kannattaa suunnata muualle. Jos taas haluat tehdä kaupat, muista tinkiä.

Hurghadan markkinat

Lähes kaikissa kaupungeissa on markkinat, ja arabiaksi niitä kutsutaan nimellä souk. Hurghadan markkinat ovat El Daharin (downtown) kaupunginosassa. Markkinat ovat avoinna joka päivä auringonlaskuun asti. Jos haluat ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, paikalle kannattaa tulla heti aamusta. Kätevimmin tänne pääsee taksilla tai minibussilla, joka on edullisempi vaihtoehto. Taksilla matkustaessa hinnasta kannattaa sopia etukäteen.

Senzo Mall -ostoskeskus

Ostoskeskus sijaitsee New Hurghadassa, lähellä Sunrise Mamlouk Palace -hotellia. Täällä on kenkäkauppoja, alusvaateliikkeitä, lelukauppoja, asusteliikkeitä sekä useita merkkiliikkeitä, kuten mm. Calvin Klein, Adidas, Levi's ja Quicksilver. Ostoskeskuksessa on myös ravintola-alue sekä iso ruokakauppa.

Egyptiläiset matkamuistot

Tyypillisiä tuliaisia Egyptistä ovat alabasteriesineet, papyrusmaalaukset, antiikkiesineiden ja tunnettujen rakennusten miniatyyrikopiot, kultakorut ja vesipiiput. Hinnat ovat korkeampia turistinähtävyyksien vieressä olevissa myymälöissä, mutta usein samat tuotteet voi löytää halvemmalla muista kaupoista.

Papyrus
Muinaiset egyptiläiset tekivät papyruksen valmistamisesta ja käsittelemisestä taidetta, ja tämä perinne elää yhä edelleen
.... Käsinmaalattuja papyruksia näkee kaikkialla, ja usein niissä on faaraoaiheisia kuvia. Papyrusten hinnat ja laatu vaihtelevat paljonkin, ja kannattaa tarkistaa, että kyseessä on varmasti käsinmaalattu versio, eikä koneella painettu.

Vesipiiput (shisha)
Vesipiippuja on paljon erilaisia. Jos haluat ostaa vesipiipun, kannattaa suunnata luotettavaan ja kunnolliseen shishakauppaan. Tarkista, että kaikki piipun osat ovat mukana ja että tiedät, miten piippua käytetään. Kaupan päälle tulee usein hiiltä ja paketti tupakkaa. Niitä voi ostaa edullisesti myös useimmista basaareista ja ruokakaupoista.

Kulta
Egyptistä voit ostaa hyvälaatuista 18-karaatin kultaa edulliseen hintaan. Ostokset kannattaa tehdä luotettavassa liikkeessä.

Hajuvesiesanssi
Useat ranskalaiset parfyymitalot hakevat Egyptistä raaka-aineet tuoksuihinsa, ja valikoimat ovat täällä todella laajat. Kannattaa kierrellä tutustumassa tarjontaan ennen ostopäästöstä. Tuoksuesanssien hinnat ja laatu vaihtelevat paljon. Muista tinkiä.

Puuvilla
Egyptiläistä puuvillaa pidetään maailman parhaana.

Ostokset Egyptissä

Egypti on mainio maa tehdä ostoksia, jos etsit mattoa, papyrusmaalauksia, koruja, alabasteriesineitä, puukaiverruksia jne. Sen sijaan täällä on vähemmän kansainvälisten vaatemerkkien ja muotiketjujen liikkeitä. Parhaimmat löydöt teet vanhoissa kaupunginosissa tai kaupunkien ulkopuolella, markkinoilla ja basaareissa. Muista tinkiä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että olet tehnyt hyvän ostoksen, kun saat hinnan 50 % alemmas. Turistialueiden kaupat ovat yleensä avoinna klo 10.00-22.00. Perjantaisin osa kaupoista on suljettu, mutta useimmat basaarit ja turistikaupat ovat kuitenkin avoinna.

Antiikkiesineet

Antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin tarvitaan virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Myyjät

Egyptiläiset myyjät voivat usein tuntua todella innokkailta. He huutavat perään, sanovat haluavansa esittää kysymyksen tai haluavat tietää mistä maasta tulet, jotta pysähtyisit ja tulisit juuri heidän liikkeeseensä. He saattavat myös tarjota teetä ja sanovat, että liikkeestä ei ole pakko ostaa mitään. Tämä on egyptiläisten myyntitaktiikka, johon kyllä tottuu nopeasti. Jos et ole kiinnostunut menemään liikkeeseen tai ostamaan mitään, voit kiinnittää huomiosi kokonaan muualle.

Vientikielto

Antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin tarvitaan virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Taxfree

Taxfree-ostokset tulee tehdä 48 tunnin sisällä saapumisestasi Egyptiin. Ostokset tehdään taxfree-myymälöissa, ja mukaan tulee ottaa passi. Kysy Tjäreborgin oppaaltasi lähimmästä myymälästä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Makadi Bay on tunnettu erinomaisista snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Kristallinkirkas vesi ja uskomattoman monipuolinen vedenalainen maailma tarjoavat upeita elämyksiä kaikille sukeltajille ja snorklaajille. Aivan Makadin rannan edustalla on upea koralliriutta.

Muut aktiviteetit

Auringonottamisen ja uimisen lisäksi täällä on paljon muutakin tekemistä. Voit harrastaa leijasurffausta, purjelautailua tai ratsastusta. Hurghadassa on myös keilarata sekä 18-reikäinen golfkenttä. Myös Soma Bayssä ja El Gounassa on golkenttiä. Lisäksi New Hurghadassa on 9-reikäinen rata.
Kulkuyhteydet
Makadissa ei ole paikallisbusseja, mutta Makadin hotelleista menee busseja New Hurghadaan useita kertoja päivässä. Bussimatka on yleensä maksullinen. Hotelleilla on myös oma taksipalvelunsa, joka kuljettaa Hurghadan keskustaan Sekallaan. Myös paikallisella taksilla pääsee liikkumaan kätevästi.

Minibussi

Minibussit kulkevat edestakaisin eri kaupunginosien välillä vuorokauden ympäri. Minibussi on edullisin vaihtoehto liikkua Hurghadassa. Kun haluat hypätä minibussin kyytiin, voit pysäyttää sen tien reunaan heiluttamalla kättä. Hinnasta ei neuvotella etukäteen. Matka maksetaan lähtiessä tasarahalla kuljettajalle tai hänen vieressään istuvalle henkilölle. Minibusseilla voi matkustaa myös kuten taksilla, jolloin pääset suoraan haluamaasi osoitteeseen, mutta hinta on silloin myös kalliimpi.

Taksi

Makadin hotelleilla on usein omat taksipalvelunsa. Varaa taksi hotellin vastaanostosta mieluiten päivää aikaisemmin. Hinnat ovat aina kiinteitä. Taksi odottaa hotellin edustalla sovittuna aikana.
"Tavallisella" taksilla matkustaessa hinnasta kannattaa aina sopia etukäteen. Maksa matka aina vasta sitten, kun olet perillä. Kannattaa myös olla tarkka, ettet sorru tavallisimpaan huijauskikkaan – kuljettaja voi yrittää väittää, että olet sekoittanut 50 piasterin (1 piasteri on 1/100 punnasta) ja 50 Egyptin punnan setelit keskenään.

Bussi

Hurghadan bussiasema sijaitsee El Daharissa, ja jokaisella bussiyhtiöllä on yleensä oma terminaalinsa. Bussilla pääsee mm. Assuaniin, Luxoriin ja Kairoon. Bussien taso vaihtelee suuresti eri yhtiöiden välillä. Yleisesti ottaen mitä kalliimpi lippu, sitä korkeampitasoisempi bussi. Istumapaikkoja on rajallinen määrä turisteille, joten lippu kannattaa ostaa hyvissä ajoin.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla, jos haluat varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta matkan jälkeen. Alle 30 päivän lomamatkoilla Suomen kansalaiset saavat turistiviisumin Hurghadan lentokentältä (postimerkki liimataan passiin). Viisumi sisältyy Suomen kansalaisilla tilauslennolla matkan hintaan. Jos olet Egyptissä yli kuukauden, ano viisumi erikseen Egyptin suurlähetystöstä.
Egyptin suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 477 7470.

Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passisi on täysin ehjä
....

Viisumin lunastuksen ja matkatavaroiden kanssa kuluu aikaa lentokentällä, joten varaudu jonottamaan. Myös kotiin lähdettäessä kentälle täytyy saapua hyvissä ajoin perusteellisten passi- ja turvatarkastusten vuoksi.

Huom! Diplomaatti- ja virkapassin haltioiden tulee aina anoa viisumi etukäteen ennen matkalle lähtöä Egyptin suurlähetystöstä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Egyptin lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
https://www.embassypages.com/missions/embassy8535/

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suosittelemme matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Egyptin punta (EGP). Käypää valuuttaa kohteessa ovat Egyptin punnat (EGP) ja eurot. Kaupoissa ostokset kannattaa yleensä maksaa paikallisella valuutalla, jolloin vältyt huonolta vaihtokurssilta. Pankkiautomaatteja ja pankkeja on eri puolilla kaupunkia. Yleisimmät luottokortit kelpaavat kohteessa.

Huom! Vaihda Egyptin puntia vain pieniä määriä kerrallaan, sillä käyttämättä jääneitä rahoja ei vaihdeta takaisin länsivaluutaksi lentokentällä.

Aikaero

Talvella sama aika kuin Suomessa, kesällä -1 tunti.

Sähkö

220 V

Kieli

Arabia ja englanti

Lisätiedot

Taxfree-valikoima on lentokentällä rajoitettua. Juomarahakäytäntö on yleisesti käytössä, joten tapana on yleensä antaa muutama Egpytin punta juomarahaa.

Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa retkiohjelmaa, -päiviä ja -hintoja.
Lasten kanssa matkustaminen
Makadi Bay on lapsiystävällinen matkakohde. Rannat ovat yleensä loivasti syveneviä, hotellit hyvin varustettuja ja ulkona syöminen on suhteellisen edullista. Kaiken lisäksi egyptiläiset ovat todella lapsirakkaita – paikalliset tulevat mielellään juttelemaan lapsille ja saattavat taputella heitä hyväntahtoisesti.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokia ja vaippoja voi ostaa useimmista suuremmista ruokakaupoista, mutta lastenruokavalikoimat ovat paljon suppeammat kuin Suomessa. Hotellien kaupoissa ei yleensä myydä lastenruokaa tai vaippoja.

Ravintolassa lasten kanssa

Makadi Bayssä lapset voi hyvin ottaa mukaan ravintolaan. Ravintoloissa on yleensä syöttötuoleja ja lapsille sopivaa ruokaa.

Tekemistä lapsille

Useimmissa Resort-hotelleissa on lasten leikkipaikka sekä muita aktiviteetteja lapsille. Waterworld Makadi Beach -vesipuisto sopii hyvin koko perheelle.

HINTAESIMERKKEJÄ – MAKADI BAY

Tee matkahaku