Matkat – El Gouna

El Gounassa on luksushotelleja, erinomaisia golfkenttiä sekä mahtavat sukellusmahdollisuudet – täällä vietät todellakin ylellisen loman.

El Gouna kohoaa eteen kuin kangastus keskellä karua ja kuivaa aavikkoa. Tämä keidas, joka sijaitsee Hurghadasta joitain kymmeniä kilometrejä pohjoiseen, on täydellinen kohde monipuoliseen ja rauhalliseen lomanviettoon. Koko alue on rakennettu nimenomaan lomakyläksi keinotekoisten laguunien ympärille, joiden rannat sopivat erinomaisesti auringonottamiseen ja uimiseen. El Gouna otettiin käyttöön 1997, ja siitä tuli nopeasti suosittu matkakohde niin auringonottajien, golffaajien kuin häämatkalaisten ja lapsiperheiden keskuudessa. Tässä kohteessa kaikki on ensiluokkaista. Jos haluat tutustua aitoon egyptiläiseen elämänmenoon, suosittelemme valitsemaan jonkin naapurikohteista tai voit myös lähteä mukaan jollekin retkellemme. El Gounasta löytyy kaikki, mitä vain voit lomallasi tarvita. Täällä voit esim. pelata golfia tai ratsastaa. El Gounassa on myös paljon erilaista ohjelmaa, kuten ravintolafestivaaleja, markkinoita ja muuta mielenkiintoista.

Ylellisiä ja trendikkäitä hotelleja rannalla

El Gounassa asut aina lähellä rantaa, sillä koko alue on rakennettu laguunien ympärille. Hotelleissa on myös spa-osastot ja uimas-allaslueet, jotta voit valita juuri sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

El Gounan keskusta

Downtown eli keskusta on El Gounan sydän. Täällä on bussiasema ja suhteellisen monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita. Keskusta on tapahtumien keskipiste niin päivällä kuin myös ilta-aikaan. El Gounan satama (Abu Tig Marina) on Punaisenmeren ensimmäinen, ja täällä voi ihastella mahtavia huvialuksia ja purjeveneitä. Rantapromenadin varrella on muutamia El Gounan parhaista ravintoloista sekä useita eksklusiivisia liikkeitä. Tämä on täydellinen paikka nauttia romanttista illallista tai istahtaa lasilliselle tähtitaivaan alle.

Sukeltaminen El Gounassa

El Gounan edustalla on yksi maailman parhaista sukellus- ja snorklausalueista. Näissä Punaisenmeren uskomattoman kirkkaissa vesissä tuntuu kuin uisit akvaariossa. Vedenalainen maailma on täysin omanlaisensa – täällä vallitsee ihmeellinen rauha ja pääset ihastelemaan upeaa kasvimaailmaa ja eksoottisia kaloja. Voit kokeilla virtasukellusta, raunioille sukeltamista jne. Täällä on useita hyviä sukelluskouluja, joten voit halutessasi osallistua sukelluskurssille.

Golf El Gounassa

El Gounan lähistöllä on useita golfkenttiä, ja Tjäreborgilla matkustaessasi voit varata matkasi yhteydessä jonkin green fee -paketeistamme, jolloin kaikki on valmista saapuessasi kohteeseen. Voit tietenkin valita myös sellaisen hotellin, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä niin rannasta kuin golfkentästä.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hotelleja golfkentän vieressä
 • Hotelleja, joissa spa
 • Aurinkoinen kohde
 • Upeita rantoja
 • Golfpaketteja
 • Mielenkiintoisia retkiä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta El Gouna

Ruoka & juoma
5,0
Yleisarvosana
5,0
Harrastukset
4,0
Sää
 • tammikuu
20°9°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°10°
8
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
24°12°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
28°15°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
32°18°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
35°21°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
36°23°
12
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
36°23°
12
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
33°22°
11
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°19°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°16°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°11°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
Rannat
El Gouna on rakennettu nimenomaan lomakyläksi useiden keinotekoisten laguunien ympärille, joiden hiekkarannat sopivat kerrassaan mainiosti auringonottamiseen ja uimiseen. Useimmilla hotelleilla on omat rantansa, joilla on aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja vieraiden käyttöön. Osassa hotelleista on myös mahdollista harrastaa eri vesiurheilulajeja ja muita aktiviteetteja. Jos kaipaat vaihtelua hotellin rantaan, voit lähteä tutustumaan myös yleisille rannoille, joista Mangroovy Beach sijaitsee sataman takana ja Zeytuna Beach aivan El Gounan edustalla.

Mangroovy Beach

Mangroovy Beach on todella upea ja matala hiekkaranta. Täällä on hyvät palvelut, kuten aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja ravintoloita sekä useita vesiurheilukeskuksia, joissa voi kokeilla leijasurffausta ja vuokrata varusteita. Rannalle on pääsymaksu.

Zeytuna Beach

Zeytuna Beach sijaitsee omalla saarellaan aivan El Gounan edustalla. Täällä on aurinkotuoleja, riippumattoja sekä mahdollisuus pelata lentopalloa ja snorklata. Baareista voi ostaa kylmiä juomia ja pientä purtavaa. Kesällä täällä järjestetään myös beachpartyja. Zeytuna beach -rannalle pääset laivalla keskustasta tai Sultan Bey Hotel -hotellilta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 5 t 5 min - 5 t 25 min

Näin matkustat tänne

El Gounaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella. Kone laskeutuu Hurghadan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille El Gounassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä bussilla tai minibussilla, vieraiden lukumäärästä riippuen. Matka Hurghadan lentokentältä hotelliisi kestää noin 45 minuuttia (38-42 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Opas on vastassa lentokenttärakennuksen ulkopuolella. Erilaisten muodollisuuksien sekä passi- ja turvatarkastusten vuoksi kotimatkalle lähdettäessä kentälle on mentävä todella hyvissä ajoin, jolloin kentällä joudutaan myös jonottamaan.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
El Gounassa on useita ravintoloita, joista saa kaikkea mahdollista eurooppalaisesta ruuasta amerikkalaisiin ja aasialaisiin vaihtoehtoihin. Egyptiläiset ravintolat ovat harvinaisempia, mutta niitäkin on muutama. Suurin osa ravintoloista sijaitsee satama-alueella ja keskustassa, ja useissa niistä on myös viihtyisät terassit. Kaikissa suuremmissa hotelleissa on myös yksi tai useampi hyvätasoinen ravintola, joissa hinnat ovat yleensä erittäin korkeita. Koska Egyptin punta on viime vuosina heikentynyt rajusti, ulkona syöminen on nykyään halpaa. Myös parempien ravintoloiden hintataso on kohtuullinen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että El Gouna on turisteille tehty alue, jonka motto on olla Egyptin ylellisin lomakohde. Siksi hintataso on täällä korkeampi kuin muissa turistikohteissa, esim. Hurghadassa.

Ruoka ja juoma Egyptissä

Egypti ei ole varsinaisesti tunnettu ruokakulttuuristaan, kuten esimerkiksi Italia, Ranska ja Thaimaa. Paikallinen ruoka koostuu lähinnä leivästä, pavuista ja vihanneksista, joiden lisänä tarjoillaan usein kalaa, kanaa tai naudanlihaa. Koska suurin osa väestöstä on muslimeja, ruokalistoilla ei juurikaan ole porsaanlihaa, poikkeuksena tosin ovat jotkut paremmat ravintolat sekä suuremmat hotellit. Hinnat ovat suhteellisen edullisia, joten saat varmasti rahoillesi vastinetta.

Tyypillisiä egyptiläisiä ruokia

Fuul
Favapapuja, joiden valmistukseen käytetään öljyä, sitruunaa, suolaa, lihaa, kananmunia ja sipulia. Fuul tarjoillaan annoskulhoissa ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.

Ta´amiya
Kikherneistä ja mausteista tehtyjä pieniä pullia, joita kutsutaan myös falafeleiksi. Erinomaisen välipalan tai kevyen lounaan saa pitaleivästä, joka on täytetty favapavuilla, falafeleilla sekä tomaatilla.

Tahina
Seesaminsiemistä, öljystä, valkosipulista ja sitruunasta tehty tahna, jota syödään lämpimien ruokien lisukkeena tai falafelien kanssa kastikkeena
....

Kofta
Jauhelihasta tehtyjä pitkulaisia lihapullia, jotka voivat olla hyvinkin mausteisia. Koftasta käytetään myös nimeä shish kebab.

Kebab
Sama kuin kofta, mutta liha on ohuina suikaileina.

Firakh
Grillattua kanaa, joka syödään yleensä vihannesten kanssa. Voidaan myös syödä pataruokana yhdessä tomaattikastikkeen ja vihannesten kanssa.

Molokhia
Yksi harvoista aidoista egyptiläisistä ruokalajeista. Vihreä paksu keitto, joka on valmistettu lehtivihanneksista, riisistä ja valkosipulista. Pohjana on usein kanaa tai naudanlihaa.

Juomat Egyptissä

Egyptissä on pääosin samoja juomia kuin muuallakin: virvoitusjuomia, mehua, kahvia jne. Alkoholijuomia voi ostaa kaikista turistipaikoista eli useimmista baareista, ravintoloista ja hotelleista. On hyvä huomioida, että Egypti on muslimimaa, jossa suurin osa ihmisistä ei juo alkoholia. Alkoholin hinnat voivat tuontiverojen takia olla kalliita.

Hedelmämehu
Hedelmä- ja vihannesmehuja on kaikenlaisia sesongin mukaan ja niitä voi ostaa kioskeista, kahviloista, ravintoloista, hotelleista ja baareista
....

Olut
Paikallisia merkkejä on neljä: Meister, Sakkara, Stella ja Luxor. Lisäksi saatavana on myös Heinekeniä, jota valmistetaan lisenssillä Egyptissä. Useimmista hotelleista saa myös tuontioluita, jotka ovat tosin huomattavasti kalliimpia kuin paikalliset oluet.

Viini
Egyptissä on muutamia paikallisia puna- ja valkoviinejä. Suosittuja viinejä ovat esim. Grand Marquis, joka on puolikuiva valkoviini, kuiva punaviini Omar Khayyam sekä Obelisk-punaviini. Hyvänä pidettyä Grand Marquisia saa sekä puna-, valko- että roséviininä. Egyptiläiset viinit ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Kannattaa maistaa ensin lasillinen, ennen kuin tilaat koko pullollisen.

Alkoholi
Useimpia tunnetuimpia alkoholimerkkejä myydään taxfree-myymälöissä (ostokset tulee tehdä ensimmäisten 48 tunnin aikana) sekä suuremmista hotelleista ja ravintoloista. Egyptiläiset valmistavat myös omia sekoituksia esim. whiskystä ja ginistä, mutta ne eivät ole aitoja. Muista ottaa passi mukaan, kun teet taxfree-ostoksia.

Tee ja kahvi
Egyptissä juodaan paljon teetä ja kahvia, ja nämä kaksi juomaa ovatkin suosikkijuomien kärjessä Egyptissä. Shay eli tee tarjoillaan lasista. Teelehdet laitetaan perinteisesti kiehuvaan veteen,´ja teehen laitetaan paljon sokeria, yleensä 2-3 teelusikallista lasilliseen, mutta joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen. Yleisimmät teelaadut ovat Yellow label ja piparminttutee.

Ahwa eli kahvi tarjoillaan kahdella tavalla – turkkilaisena kahvina sekä tavallisena pikakahvina. Turkkilainen kahvi on todella vahvaa ja makeaa, ja se juodaan pienistä posliinikupeista. Joskus mausteena käytetään kardemummaa. Kahvi keitetään sokerin kanssa, joten se on todella makeaa. Joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen.

Juomavesi

Kaikilla Niili-joen lähellä olevilla alueilla on ongelmia vesihuollon kanssa, ja vesihuollon parantaminen onkin tärkeä asia Egyptissä. Hotelleissa on vesijohdot, mutta useimmissa yksityisissä taloissa vesi haetaan edelleen tankkiautosta. Vesikatkokset ovat siis melko tyypillisiä ja veden laatu ei aina ole niin hyvä. Osa Hurghadan vesijohtovedestä tulee Punaisestamerestä, vesi on suodatettu ja siitä on poistettu suola. Luxorissa ja Assuanissa osa juomavedestä tulee Niilistä. Keittämätöntä vesijohtovettä ei tule juoda ollenkaan. On suositeltavaa käyttää pullovettä myös hampaiden pesuun.
El Gounassa on jonkin verran yöelämää. Keskustassa on muutamia viihtyisiä baareja ja sataman tuntumassa luksusklubeja. Useimmissa hotelleissa on tarjolla ohjelmaa iltaisin, kuten itämaisia esityksiä, disko, karaokea tai muuta vastaavaa. Jos kaipaat vilkkaampaa menoa, kannattaa lähteä taksilla Hurghadaan tai Sekallaan, joissa on laajemmat valikoimat baareja ja klubeja.
Ostokset
El Gounassa ei ole vilkkaita markkinoita tai varsinaisia basaarialueita. Paikka on tehty turisteille, jotka kaipaavat rauhallista lomailua. Keskustassa on kuitenkin pienempi "ostoskeskus", jossa myydään matkamuistoja. Täällä kaikki on egyptiläisen mittapuun mukaan melko kallista. Sataman tuntumassa on myös joitain luksusliikkeitä, joissa myydään vaatteita ja sisustusesineitä kalliiseen hintaan. Laajemmat ostosvalikoimat löydät Hurghadasta, jonne pääset minibussilla tai taksilla noin puolessa tunnissa. Hurghadassa on laajat valikoimat kaikkea, ja voit tehdä hyviä löytöjä, jos olet taitava neuvottelemaan hinnoista.

Matkamuistot

Egyptistä on helppo löytää hyviä tuliaisia ja lahjoja. Tyypillisiä ostoksia ovat papyrusmaalaukset, alabasteripatsaat, antiikkiesineistä ja monumenteista tehdyt miniatyyrikopiot, kultakorut, vesipiiput, Egyptiä esittelevät videofilmit jne. Tunnettujen turistinähtävyyksien yhteydessä myytävät esineet ovat yleensä kalliimmasta päästä, ja voit usein löytää samat esineet muualta paljon halvemmalla.

Tinkiminen

Tinkiminen kuuluu Egyptissä tapoihin, ja myös myyjä odottaa sitä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että olet tehnyt hyvät kaupat, jos saat hinnasta pois 50 %. Älä koskaan osoita olevasi kiinnostunut ostamaan, sillä silloin tinkiminen on vaikeampaa. Ensimmäisen tarjouksesi tulee olla paljon alhaisempi, kuin hinta, jonka olet valmis maksamaan tuotteesta. Myyjä kurtistelee otsaansa ja pyörittelee päätään. Sen jälkeen hän luultavasti laskee hintaansa, jonka jälkeen sinä puolestasi taas nostat sitä hieman. Tätä voi jatkua jonkin aikaa, ja jos et saa hintaa haluamallesi tasolle, laske tuote käsistäsi ja esitä lähteväsi paikalta. Silloin myyjä yleensä juoksee perääsi ja suostuu ehdottamaasi hintaan. Koko tapahtuma saattaa tuntua kuin teatteriesitykseltä, mutta kun tähän tottuu, se on oikeastaan aika hauskaa.

Supermarketit

Lähes kaikissa suuremmissa hotelleissa on supermarket, ja keskustassa on useita pienempiä kauppoja. Supermarketeista voit ostaa ruoka- ja hygieniatarvikkeita, juomia, vettä jne. Valikoimat ovat yleensä melko suppeita ja kaikki tuontitavarat ovat kalliita.

Ostokset Egyptissä

Egypti on mainio maa tehdä ostoksia, jos etsit mattoa, papyrusmaalauksia, koruja, alabasteriesineitä, puukaiverruksia jne. Sen sijaan täällä on vähemmän kansainvälisten vaatemerkkien ja muotiketjujen liikkeitä. Parhaimmat löydöt teet vanhoissa kaupunginosissa tai kaupunkien ulkopuolella, markkinoilla ja basaareissa. Muista tinkiä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että olet tehnyt hyvän ostoksen, kun saat hinnan 50 % alemmas. Turistialueiden kaupat ovat yleensä avoinna klo 10.00-22.00. Perjantaisin osa kaupoista on suljettu, mutta useimmat basaarit ja turistikaupat ovat kuitenkin avoinna.

Antiikkiesineet

Antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin tarvitaan virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Myyjät

Egyptiläiset myyjät voivat usein tuntua todella innokkailta. He huutavat perään, sanovat haluavansa esittää kysymyksen tai haluavat tietää mistä maasta tulet, jotta pysähtyisit ja tulisit juuri heidän liikkeeseensä. He saattavat myös tarjota teetä ja sanovat, että liikkeestä ei ole pakko ostaa mitään. Tämä on egyptiläisten myyntitaktiikka, johon kyllä tottuu nopeasti. Jos et ole kiinnostunut menemään liikkeeseen tai ostamaan mitään, voit kiinnittää huomiosi kokonaan muualle.

Vientikielto

Antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin tarvitaan virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Taxfree

Taxfree-ostokset tulee tehdä 48 tunnin sisällä saapumisestasi Egyptiin. Ostokset tehdään taxfree-myymälöissa, ja mukaan tulee ottaa passi. Kysy Tjäreborgin oppaaltasi lähimmästä myymälästä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Paikallisliikenne toimii hyvin ja on edullista, ja pääset sillä kätevästi useimpiin paikkoihin. Voit lähteä keskustaan ostoksille ja syömään tai matkustaa Abu Tig -satamaan, jossa on kansainvälinen tunnelma, hyviä ravintoloita ja mukavia kahviloita. Täällä voit vaikka istuskella katselemassa sataman upeita luksusveneitä. El Gouna on snorklaajien ja sukeltajien paratiisi, ja täällä on myös mahdollisuus harrastaa useita vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua ja leijasurffausta. Myös ratsastaminen on mahdollista. Golffareiden iloksi lähistöllä on 18-reikäinen golfkenttä.

Sukeltaminen ja snorklaus

Punaisenmeren välkehtivän pinnan alla odottavat maailman parhaimmistoon kuuluvat sukelluspaikat. Valittavanasi on erilaisia sukellusretkiä, ja voit kokeilla esim. virtasukellusta tai raunioille sukeltamista. El Gounassa on useita sukelluskeskuksia, joilla on omat veneensä, ja useimmat niistä tarjoavat ohjausta englanniksi, saksaksi, italiaksi ja joskus myös ruotsiksi. Valitsemalla hyvämaineisen sukelluskeskuksen, voit varmistua siitä, että turvallisuuden taso on korkea ja veneet hyvässä kunnossa. Suosittelemme Aquarius-sukelluskeskusta, joka on tunnettu laadustaan ja hyvästä palvelustaan. Aquariuksella on useita keskuksia, jotka sijaitsevat Makadissa, Marriot-hotellissa New Hurghadassa sekä Palm Beach Resortissa, joka on noin 15 km päässä El Gounasta etelään. Voit tehdä varauksen Aquarius-keskukseen Tjäreborgin oppaasi kautta.

Snorklausretket

Snorklaajille järjestetään päivittäin lukuisia erilaisia veneretkiä ja opastettua snorklausta. Retken aikana pysähdytään muutamassa eri paikassa, jolloin on mahdollisuus snorklata ohjaajien opastuksella.

Kokeile sukellusta

Useimmat sukelluskoulut tarjoavat testisukelluksia, joiden aikana pääset kokeilemaan millaista veden alla hengittäminen on. Testisukellukseen kuuluu myös teoriaosuus, jossa käydään läpi varusteiden toiminta ja mitä kaikkea on tärkeä huomioida ennen kuin lähdet sukellusohjaajan kanssa pinnan alle noin 5-8 metrin syvyyteen.

Sukelluskursseja eritasoisille sukeltajille

Useimmat sukelluskeskukset tarjoavat eritasoisia sukelluskursseja. Voit myös suorittaa Open Water Diver -sertifikaatin neljän päivän mittaisella kurssilla.

Valmiit sukelluspaketit kokoneille sukeltajille

Sukelluskoulut tarjoavat sukelluspaketteja kokeneille sukeltajille, joilla on jo sukellussertifikaatti. Retket ovat eripituisia ja niiden ohjelma suunnitellaan yhdessä sukellusohjaajan kanssa. Sisältö riippuu säästä, osallistujien määrästä ja muista huomioitavista seikoista. Mitä useamman päivän kestävän retken varaat, päivähinta on sitä edullisempi. Varusteet eivät yleensä kuulu hintaan, vaan ne vuokrataan erikseen. Varusteet vuokrataan yleensä erikseen, sillä monilla sukeltajilla on omat varusteet mukanaan.

Liveaboards – maksimaalinen sukelluselämys

Useilla sukelluskouluilla on nk. "Liveboards" -paketteja, jotka tarjoavat kokonaisvaltaisen sukelluselämyksen. Veneellä vietetään 3-7 päivää ja joka päivä sukelletaan eri paikassa. Tämä sukellusretki edellyttää tiettyä osallistujamäärää ja suotuisia sääolosuhteita, joten saatavuus on hyvin sesonkiluontoista. Ohjaajien lisäksi mukana on veneen miehistö sekä kokki. Yleensä hintaan kuuluu All Inclusive.

Golf

El Gouna Golf Club on yksi Egyptin parhaista golfkentistä. Tämä monipuolinen kenttä on sopivan pitkä ja 18-reikäinen, ja se soveltuu hyvin kaikenlaisille pelaajille.

Vesiaktiviteetit

El Gounassa on lähes rajattomasti erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Useimmissa suuremmissa hotelleissa on omat vesiurheilukeskuksensa, joissa voit kokeilla kaikkea vesihiihdosta polkuveneisiin, purjelautailuun jne. Usein on mahdollista käyttää jonkun toisen hotellin palveluita, jos omassa hotellissasi ei ole vesiurheilumahdollisuuksia.

Mönkijäsafari aavikolla

Voit vuokrata nk. "quadbiken" eli mönkijän ja lähteä opastetulle aavikkosafarille. Mahdollisuus käydä myös beduiinikylässä. Lisätietoja saat keskustan turisti-infosta tai Tjäreborgin oppaaltasi.

Karting

Kartingrata sijaitsee keskustan ja sataman välisellä tiellä.

Paint Ball

Kartingradan vieressä keskustan ja sataman välisellä tiellä.

Mingolf

Minigolfrata sijaitsee satamassa.

Yalla Horse Stable

Yalla Horse Stable on Captain's Inn -hotellin läheisyydessä sijaitseva ratsastuskeskus, joka järjestää ratsastusretkiä aavikolle ja rannalle. Keskuksen omistaja on hollantilainen, ja täällä on sekä arabianhevosia että poneja. Myös kamelilla ratsastaminen on mahdollista, mutta varaus tulee tehdä hyvissä ajoin.

Akvaario

Akvaario sijaitsee keskustassa. Täällä voit tutustua Punaisenmeren vedenalaiseen maailmaan.
Kulkuyhteydet
Täällä toimivat useimmat suurimmat autovuokraamot, kuten Avis, Hertz ja Budget. Auton vuokraamiseen tarvitaan kansainvälinen ajokortti. Emme kuitenkaan suosittele autonvuokrausta, sillä liikenne on täällä erittäin hektistä, eikä sääntöjä juurikaan noudateta.

Taksi

El Gounassa taksin saaminen voi olla vaikeaa lennosta, mutta joskus takseja on bussiaseman luona. Tilauksen voi tehdä hotellissa tai keskustan turisti-infossa.

Bussi

El Gounan bussiasemalta lähtee busseja Hurghadaan noin kaksi kertaa tunnissa. Matka kestää noin 30 minuuttia, ja bussi pysähtyy tien päässä ottamaan kyytiin matkustajia.

Minibussit

Liikkuminen on tehty turisteille mahdollisimman helpoksi El Gounassa. Minibussilinjoja on neljä, ja ne liikennöivät jatkuvasti edestakaisin hotellien, keskustan ja sataman välillä. Käteisen sijaan bussissa maksetaan kupongeilla. Kuponkivihon voit ostaa hotellistasi tai keskustan turisti-infosta.

Pitkänmatkanbussit

Hurghadan bussiasemalta (Al Daharissa) voit lähteä bussilla mm. Kairoon, Luxoriin ja Assuaniin. Bussien kunto vaihtelee yhtiöstä riippuen. Huomaa, että busseissa on rajallinen määrä paikkoja turisteille, joten lippu kannattaa ostaa ajoissa. Bussilla matkustaminen voi olla usein aikaa vievää ja turhauttavaa, sillä bussit lähtevät harvoin aikataulun mukaisesti. Bussilla matkustaminen on kuitenkin varmasti elämys, sillä pääset seuraamaan paikallista arkea.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta matkan jälkeen. Alle 30 päivän lomamatkoilla Suomen kansalaiset saavat turistiviisumin Hurghadan lentokentältä (postimerkki liimataan passiin). Viisumi sisältyy Suomen kansalaisilla tilauslennolla matkan hintaan. Jos olet Egyptissä yli kuukauden, ano viisumi erikseen Egyptin suurlähetystöstä.
Egyptin suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 477 7470.

Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passisi on täysin ehjä
....

Viisumin lunastuksen ja matkatavaroiden kanssa kuluu aikaa lentokentällä, joten varaudu jonottamaan. Myös kotiin lähdettäessä kentälle täytyy saapua hyvissä ajoin perusteellisten passi- ja turvatarkastusten vuoksi.

Huom! Diplomaatti- ja virkapassin haltioiden tulee aina anoa viisumi etukäteen ennen matkalle lähtöä Egyptin suurlähetystöstä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Egyptin lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
https://www.embassypages.com/missions/embassy8535/

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suosittelemme matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Egyptin punta (EGP). Käypää valuuttaa kohteessa ovat Egyptin punnat (EGP) ja eurot. Kaupoissa ostokset kannattaa yleensä maksaa paikallisella valuutalla, jolloin vältyt huonolta vaihtokurssilta. El Gounassa on kahdenlaisia pankkeja: Tavallisia pankkeja ja hotellipankkeja. Useimmat tavallisista pankeista sijaitsevat Downtownissa. Käteistä rahaa voi vaihtaa aivan hyvin myös hotellipankeissa. Monissa suuremmissa hotelleissa on pankkien omia toimipisteitä, joissa rahaa voi vaihtaa pankin kurssilla. Pankkiautomaatteja on Downtownissa ja muutamissa suuremmissa hotelleissa. Yleisimmät luottokortit kelpaavat merkkiliikkeissä.

Huom! Vaihda Egyptin puntia vain pieniä määriä kerrallaan, sillä käyttämättä jääneitä rahoja ei vaihdeta takaisin länsivaluutaksi lentokentällä.

Aikaero

Talvella sama aika kuin Suomessa, kesällä -1 tunti.

Sähkö

220 V

Kieli

Arabia ja englanti

Lisätiedot

Taxfree-valikoima lentokentällä on rajoitettua. Sähkökatkokset mahdollisia, joten taskulamppu kannattaa ottaa mukaan. Juomarahakäytäntö on yleisesti käytössä ja yleensä on tapana jättää muutama Egyptin punta juomarahaa.
Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa esimerkiksi retkiohjelmaa, -hintoja jne.
Lasten kanssa matkustaminen
El Gouna on lapsiystävällinen kohde. Täällä rannat ovat yleensä matalia, hotellit hyviä ja syöminen suhteellisen edullista - ja kaiken lisäksi egyptiläiset ovat hyvin lapsirakkaita. Useimmissa suuremmissa hotelleissa on leikkipaikka ja erilaisia aktiviteetteja lapsille,

Ravintolassa lasten kanssa

El Gounassa lapset voi hyvin ottaa mukaan ravintolaan. Paremmissa ravintoloissa on yleensä syöttötuoleja ja lapsille sopivaa ruokaa.

Lapsiystävälliset rannat

Suurin osa El Gounan rannoista on matalia. Vedenalaisia virtauksia saattaa tosin esiintyä jonkin verran.
Tee matkahaku