Matkat – Koh Mook

Koh Mook tarkoittaa sanatarkasti käännettynä Helmisaarta. Rauhallisella ja vehreällä saarella on upeita rantoja, ja se on kuin tehty kahdenkeskisiä lomia ajatellen.

Koh Mookin pieni, rauhallinen saari sijaitsee aivan Trangin rannikon edustalla, Koh Lantan eteläpuolella. Täällä vietät lomasi perinteisen Thaimaan-loman tyyliin: voit rentoutua vaikka koko päivän hiekalla loikoillen ja lämpimässä vedessä uiden. Jos pidät sukeltamisesta ja snorklaamisesta, sinulla on vielä yksi syy lisää matkustaa tänne – saarta ympäröivä meri on täynnä värikkäitä kaloja.

Emerald Cave – smaragdiluola

Saaren tunnetuin nähtävyys on Emerald Cave eli smaragdiluola, jonne pääsee veneellä ja uimalla. Määränpäässä odottaa kaunis laguuni, josta näkyy vain vilaus taivasta jyrkkien kallioiden keskeltä. Luolaretki on ihastuttava elämys! Lähistöllä on myös monia saaria, joille voi tehdä retkiä, esimerkiksi Koh Ngai ja Koh Kradan.

Tjäreborgin hotelli rannalla

Sivalai Resort -hotellimme sijaitsee niemenkärjellä, jonka molempia puolia reunustavat liidunvalkoiset hiekkarannat. Täällä nautit rennosta tunnelmasta viihtyisissä beach villa -huoneissa. Hotellissa on ravintola, uima-allas ja lastenallas, ja mikäli kaipaat hieman vaihtelua, lähimpään kylään ja sen pieniin ravintoloihin on vain kilometrin matka.

Yhdistelmämatka

Monet haluavat yhdistää Koh Mookin lomaan oleskelun jossakin toisessa kohteessa, kuten Ao Nangissa tai Koh Lantalla. Suunnittele oma unelmalomasi! Kun lennät joustavasti reittilennoilla, voit päättää itse matkasi keston ja ajankohdan. Matkustaa voit sekä kesällä että talvella.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Koh Mook

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
7
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
Rannat
Koh Mookissa sinua odottavat upeat korallihiekkaiset rannat.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Koh Mookin saarelle voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Krabin lentokentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Lento laskeutuu Krabin lentokentälle. Kuljetus lentokentältä Kuan Thuang Ku Pierin satamaan kestää bussilla n. 2 tuntia 45 minuuttiar (n. 140 km). Lauttamatka Kuan Thuang Ku Pieristä Koh Mookiin kestää n. 30 minuuttia. Odotusajat mahdollisia.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Koh Mookin hotellissa on ravintola. Hotellin ulkopuolella ravintolatarjonta on rajallinen. Juomarahaa annetaan tavallisesti 10 prosenttia.
Koh Mookissa ei ole hotellin tarjontaa lukuun ottamatta juurikaan yöelämää.
Ostokset
Koh Mookissa ostosmahdollisuudet ovat rajalliset.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Koh Mook on rauhallinen lomakohde. Tarjolla on jonkin verran aktiviteetteja, kuten snorklausta, sukellusta ja kävelyretkiä rannalla.

Sukellus

Kohteessa on hyvät sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Saarta ympäröivässä vedessä elää runsaasti värikkäitä kaloja.

Emerald Cave

Saaren tunnetuin nähtävyys on Emerald Cave eli smaragdiluola, jonka luona on myös jyrkkien kallioiden ympäröimä kaunis laguuni.
Kulkuyhteydet
Thaimaan saaristossa pääsee helpoiten liikkumaan pitkähäntäveneellä. Suurimpien matkakohteiden ja keskusten välillä on myös säännöllisiä venereittejä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta, ja lisäksi sen on oltava hyvässä kunnossa. Alle 30 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.
Lisätietoja Thaimaan suurlähetystöstä Helsingissä, sähköposti visa@thaiembassy.fi tai consular@thaiembassy.fi, puh. 09 612 2640.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Thaimaan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Thaimaan lähetystöstä/konsulaatista
....

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard ja VISA hyväksytään hotellissa maksuvälineinä.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisävuoteet

Mikäli Thaimaassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku