Lasten matkustaminen

Yksinmatkustavat lapset

5 -11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaiden, ilman mukana seuraavaa aikuista matkustavien matkaa ei voi varata internetistä.

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille matkan varauksen yhteydessä.
Tulosta matkustuslupalomake

Lastenateria lennolla

Thomas Cook Airlines tarjoaa mahdollisuuden ostaa 2-11 vuotiaille oman lastenaterian, jonka saa varaamalla maksullisen lentoaterian. Muilla lentoyhtiöillä ei erillistä lastenateriaa ole saatavilla. Myös alle 2-vuotiaalle lapselle voi ostaa lastenaterian Thomas Cook Airlinesin lennoille. Muilla lentoyhtiöillä ei ole tarjolla omaa ateriaa alle 2-vuotiaille.

Lastenrattaat

Voit ottaa vaunut tai rattaat mukaan ja se on myös suositeltavaa. Tietyissä lomakohteissa voi vuokrata kevytrattaat (ei aurinkovarjoa) tai ostaa vauvapaketin hotelliin, johon kuuluvat kevytrattaat (ei aurinkovarjoa). Huomaa, että rattailla on kova kysyntä ja runsaasta käytöstä johtuen rattaiden kunto ei aina ole ensiluokkainen. Mitä pienemmästä lapsesta on kyse sen suositeltavampaa on ottaa omat kulkuvälineet matkalle mukaan. Useilla lentoyhtiöillä lastenrattaiden kuljetus alle 2-vuotialle lapselle on maksuton ja useimmilla lentokentillä rattaat luovutetaan lähtöselvityksessä ruumassa kuljetettavaksi. Joillain lentoyhtiöillä on lähtöselvityksen yhteydessä mahdollisuus ostaa suojamuovi lasten vaunujen/rattaiden kuljetukseen. Tämä suojamuovi on hyvä säilyttää loman ajan ja käyttää paluulennolla, sillä kohdemaiden kentillä ei suojamuovia ole välttämättä saatavilla.

Alle 2-vuotiaiden lasten matkustaminen

Lapsesta, joka matkan päättyessä on alle 2-vuotias, peritään tilauslennolla matkanjärjestäjän varausmaksu 80,-. Hintaan ei sisälly omaa istumapaikkaa eikä lentoateriaa ja matkatavaroiden määrä on rajoitettu 0-20 kg lentoyhtiöstä riippuen. Thomas Cook Airlines lennoille voi lisämaksusta varata alle 2- vuotiaalle lentoaterian ja istumapaikan. Mahdolliset lisämaksut (esim. lisävuode- ja ruokamaksut) suoritetaan suoraan hotelliin, koska kullakin hotellilla on omat määräyksensä näistä maksuista. Kutakin alle 2-vuotiasta lasta kohden tulee seurata vähintään yksi aikuinen.

Reittilennoilla alle 2-vuotiaista peritään maksu voimassa olevien reittilentoja koskevien säännösten mukaan.

Miten pakkaan vauvanruoat & korvikemaidot lennolle ja saako niitä ottaa mukaan matkustamoon?

Lennolle saa ottaa käsimatkatavarana matkan aikana tarvittavan määrän vauvanruokaa ja maitokorviketta. Tuotteen tulee olla alkuperäispakkauksessa. Matkustajan on pyydettäessä pystyttävä todistamaan ruoan aitous. Loman aikana käytettävät ruoat pakataan ruumaan.

Saako kohteesta vauvanruokaa/korviketta?

Vaihtelevasti, huomioithan että makuvalikoima ja sisällöt voivat poiketa Suomessa totutusta. Useissa maissa myydään äidinmaidonkorviketta jauhemuotoisena.

Onko lentokentällä turvatarkastuksen jälkeen joku paikka, jossa voi lämmittää ruokaa?

Kyllä, ravintoloissa/kahviloissa ja esim. Helsinki-Vantaalla leikkihuoneessa.

Saako lastenrattaat viedä lentokoneen ovelle saakka?

Useimmilla lentokentillä rattaat luovutetaan lähtöselvityksessä ruumassa kuljetettavaksi. Joillain lentoyhtiöillä on lähtöselvityksen yhteydessä mahdollisuus ostaa suojamuovi lasten vaunujen/rattaiden kuljetukseen. Tämä suojamuovi on hyvä säilyttää loman ajan ja käyttää paluulennolla, sillä kohdemaiden kentillä ei suojamuovia ole välttämättä saatavilla.

Pitääkö ottaa oma vauvasänky mukaan hotelliin?

Useimmissa hotelleissa on vauvasänkyjä, joissain maksutta ja joissain maksua vastaan. Sänky kannattaa tilata etukäteen.