Hyvä tietää ennen matkaa

Matkan varaaminen

Ole huolellinen henkilötietojen antamisessa. Nimitiedot tulee olla kuten passissa tai henkilökortissa. Sähköpostiosoitteen tulee olla oikein sillä kaikki matkaasi koskeva aineisto lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Varaukseen tulee täyttää myös postiosoite ja puhelinnumerotiedot. Anna varaukseen matkapuhelinnumero, josta tavoitamme sinut tarpeen vaatiessa myös lomasi aikana. Mahdolliset matkaasi liittyvät muutokset/ tiedotettavat asiat lähetämme antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Ennen matkan vahvistamista lue huolellisesti matkaehdot ja tarkista antamasi tiedot. Varausvahvistus lähetetään sähköpostitse muutaman minuutin kuluttua. Mikäli jostain syystä et saa varausvahvistusta, voit kirjautua Omille sivuille ja tulostaa sen.

Omat sivut

Kun olet rekisteröitynyt Tjareborg.fi-sivuilla, saat käyttöösi Omat sivut. Tälle sivustolle voit tallentaa henkilötietosi ja varauksesi. Voit myös muokata/määrittää äkkilähtövahteja, tilata matkaasi liittyviä lisäpalveluita sekä maksaa matkasi.

Automaattinen sisäänkirjautuminen

Kun seuraavan kerran tulet Tjareborg.fi-sivuille nyt käyttämältäsi tietokoneelta voit kirjautua sisään Omille sivuille automaattisesti. Kätevää ja helppoa, vältyt rekisteröintitietojesi muistamiselta.
Sinun tulee aktivoida automaattinen sisäänkirjautuminen klikkaamalla "Muista minut". Jotta automaattinen sisäänkirjautuminen onnistuisi seuraavalla kerralla, älä kirjaudu ulos Omilta sivuilta, sulje vain selain. Palatessasi seuraavan kerran sivuillemme löytyvät henkilötietosi valmiina ja sinun tulee vain klikata "Kirjaudu".
Kun aktivoit automaattisen sisäänkirjautumisen hyväksyt käyttämäsi tietokoneen säilyttävän tietosi. Älä aktivoi tätä toimintoa jos käytät yhteiskäytössä olevaa tietokonetta tai muilla on pääsy käyttämällesi koneelle.
Halutessasi poistaa automaattisen sisäänkirjautumisen klikkaa "Muista minut" poistaaksesi valinnan. Halutessasi voit vielä tämän toiminnon jälkeen muuttaa käyttämäsi salasanan.

Matkustusasiakirjat

Passi, viisumi, henkilöllisyystodistus

Yleisten valmismatkaehtojen mukaan (kohta 9.4) on matkustajan itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista. Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (yleisimmin passi), joka on kohdemaan viranomaisten vaatimusten mukaisesti voimassaoleva ja moitteettomassa kunnossa. Mikäli viranomaisvaatimuksia ei ole, suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Matkustajalla täytyy aina olla mukanaan voimassaoleva matkustusasiakirja

Passin ja henkilökortin haku verkossa

Sekä passi että henkilökortti on mahdollista hakea kokonaan verkossa, samalla passikuvalla. Usein käyntiä poliisiasemalla ei tarvita. Jos käynti kuitenkin vaaditaan, vältät jonot varaamalla ajan verkossa tai puhelimitse.
Lisää tietoa matkustusasiakirjoista sekä passin ja henkilökortin sähköisestä hausta saat poliisin sivuilta

Rokotukset

Mitä rokotuksia tarvitsen?

Aina ennen matkalle lähtöä tulisi tarkistaa, että kansallisen rokotusohjelman tarjoamat jäykkäkouristus- kurkkumätä-, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa.
Matkailijoille suositellaan harkinnanvaraisesti myös hepatiitti A- ja B-rokotteita.
On huomioitava, että rokotukset tulee ottaa riittävän aikaisin, jotta suoja ehtii kehittyä. Tutustu Rokote.fi-sivuilla suosituksiin ja ohjeistuksiin.