Matkakohteessa

Lentokenttäkuljetukset

Bussissa ei yleensä ole mukana opasta. Vastaat itse matkatavaroistasi. Emme voi taata että busseissa on turvaistuimia lapsille.

Kausivaihtelut

Korkeasesongin aikaan lomakohteissa elämänmeno on vilkasta ja kaikki kohteen palvelut ovat avoinna. Tämä voi myös tarkoittaa ruuhkia, jonoja, pitkiä odotusaikoja sekä täynnä olevia rantoja. Matalasesongin aikaan palvelu matkakohteissa koetaan yleensä paremmaksi, mutta useat kohteen palveluista ja harrastemahdollisuuksista saattavat olla tällöin suljettuina. Lomakauden alussa ja lopussa hotellien ravintolapalvelut, aktiviteetit ja ohjelmatarjonta voi olla rajoitettua. Myös retkiohjelmaamme voi tulla tällöin muutoksia. Alku- ja loppukaudesta etenkin Välimeren lomakohteissa on viileää ja huoneissa voi yöaikaan olla kylmää ja kosteaa.

Kohdepalvelut

Suomalaiset Tjäreborg-oppaat ovat palveluksessasi useimmissa tilauslentokohteissamme ja heidät tunnistat oppaan nimikyltin Suomen lipusta. Suomalaisten oppaiden lisäksi palveluksessasi ovat ruotsiksi tai englanniksi myös kaikki muut pohjoismaisen konsernimme oppaat. Tunnistat heidät uniformusta. Oppaiden tarkemmat yhteystiedot saat lomakohteeseen saavuttuasi informaatiopaketissa. Saapuessasi lomakohteeseen saat SMS-viestinä palvelupuhelinnumeron, johon voit soittaa mihin vuorokaudenaikaan hyvänsä lomasi aikana.

Rannat

Ole varovainen, sillä vedenalaisia virtauksia voi esiintyä. Noudata varoituslippuja rannalla. Mm. levää ja meduusoja saattaa rannoilla esiintyä ajoittain. Vuorovesi-ilmiö ja tuulinen sää vaikuttavat myös uimaolosuhteisiin.

Retket

Tietyt retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Jotkut retket toteutetaan yhteistyössä muiden matkanjärjestäjien kanssa ja opastuskieli voi olla skandinaavinen tai englanti, retket saattavat olla myös paikallisen oppaan vetämiä. Retkelle lähtö ei tapahdu aina omalta hotellilta ja tällöin tulee itse järjestää ja kustantaa kuljetukset retken lähtöpaikalle. Mahdollinen sairastuminen, joka estää retkelle osallistumisen 24 tunnin sisällä vaatii maksun palauttamiseksi lääkärintodistuksen. Pidätämme oikeuden retkiohjelman muutoksiin. Huomaa myös, että sesongin alku- ja loppupuolella retkiohjelma voi olla rajoitettu.

Hyönteiset ja eläimet

Muurahaiset ja erilaiset harmittomat kovakuoriaiset ja torakat ovatyleisiä ja niitä saattaa esiintyä myös korkeatasoisissa hotelleissa. Hyttystenpistoilta kannattaa suojautua hyttyskarkotteilla. Kiekuvia kukkoja, vapaana juoksevia kissojaja koiria näkee varsinkin Välimeren ja Aasian lomakohteissa.