Lennolla

Pelkkä lento

”Pelkkä lento” ei sisällä majoitusta tai kuljetuksia. Mikäli varaat lentokenttäkuljetukset, tapahtuu nouto ja jättö hotellilta johon on menossa muita samalla kuljetuksella. Reittilentomatkoilla suosittelemme että varmistat paluuaikataulun lentoyhtiöltä 72 tuntia ennen paluuta. Monilla lentoyhtiöillä ei enää ole vahvistusta vaatimuksena, mutta lentolipun uudelleenvahvistaminen on myös hyvä tapa tarkistaa mahdolliset muutokset aikatauluihin ja reittisuunnitelmiin.

Myöhästyminen

Kaikilla lentoyhtiöillä tapahtuu valitettavasti viivästymisiä. Pyrimme lentoyhtiön kanssa minimoimaan myöhästymisen vaikutukset. Korvauksia menetetyistä jatkoyhteyksistä, taksimatkoista, hotelliyöpymisistä tai puhelinkuluista ei välttämättä korvata. Välttääksesi kulut lentoaikataulun muuttuessa suosittelemme varaamaan jatkokuljetukset muutosoikeudella tai ottamaan Goudan matkavakuutuksen joka tietyissä tilanteissa korvaa kuluja. Koska viivästymiset ovat aina mahdollisia suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa jatkoyhteyksille.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys avataan tilauslennoille kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Ole ajoissa, sillä lähtöselvitys suljetaan yleensä noin 1,5 h ennen lennon lähtöä. Matka-asiakirjat tulee esittää lähtöselvityksessä. Mikäli matkustat Yhdysvaltoihin, suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa turvatarkastukseen ja viranomaisten vaatimiin tietoihin, jotka lentoyhtiö päivittää.

Matkatavarat

Suosittelemmem pakkaamaan välttämättömät lääkkeet ja arvotavarat käsimatkatavaroihin.

Vahingoittuneet/myöhästyneet matkatavarat

Jos matkatavarasi eivät saavu perille, täytyy sinun ilmoittaa siitä lentoyhtiön edustajalle heti lentokentällä. Silloin sinun täytyy täyttää niin kutsuttu PIR- eli vahinkoilmoitusraportti, josta saat kopion itsellesi. Lentoyhtiö on yhteydessä sinuun heti, kun matkatavarasi ovat saapuneet perille.

Myös tapauksissa, joissa matkatavarasi on vahingoittunut, tulee sinun tehdä PIR-raportti välittömästi saavuttuasi lennolta. PIR-lomakkeen lisäksi on tehtävä vahinkoa koskeva kirjallinen ilmoitus lentoyhtiölle. Tee kirjallinen ilmoitus viimeistään 7 päivän kuluessa, koska muuten menetät oikeutesi saada korvausta.

Istumapaikat koneessa

Lentoyhtiö pyrkii yleensä sijoittamaan samalla varauksella olevat henkilöt lähekkäin. Joillain loentoyhtiöillä voit varata itse tietyt paikat koneesta ja varmistaa että paikat ovat lähekkäin.