Tervetuloa pieneen El Cotillon kylään Fuerteventuran länsirannikolle, Corralejon naapuriin. El Cotillon kylä on melko pieni, mutta siitä huolimatta siellä on kaikki mukavaan lomailuun liittyvät elementit - lapsiystävälliset rannat, lyhyet välimatkat, hyvä hotelli ja rento tunnelma.

El Cotillo koostuu kahdesta osasta, vaikka raja niiden välillä ei olekaan veitsenterävä. Eteläosassa näkyy eniten surffareita, sekä merellä että maissa. Täällä on myös vanha majakka, josta avautuvat upeat näköalat merelle. El Cotillon pohjoisosassa elämä on rauhallisempaa, rannat syvenevät loivasti ja ovat suojaisammat. Siellä on myös pieniä laguuneja ja perheystävällisiä hotelleja. Mutta riippumatta siitä missä päin El Cotilloa olet, välimatkat ovat aina lyhyet. Jopa lasten kanssa kylän pohjoispuolen hotellista kävelymatka keskustaan kestää korkeintaan 15 minuuttia.

El Cotillo

El Cotillo ei ole kovin suuri ja rakennukset ovat vain harvoin kahta kerrosta korkeampia, joten kylässä on vaikea päästä eksymään. Rannan tuntumassa on ravintoloita ja muutamia baareja, joten täällä on mukava nauttia illallista auringonlaskun aikaan. Sisämaassa on jonkin verran kauppoja ja muita ajanvietetemahdollisuuksia, mutta kaikki on kuitenkin melko pienimuotoista ja paikallista. Kylään kotiutuminen käy nopeasti ja löydät helposti omat suosikkipaikkasi. Surffareita näkee kaikkialla, sillä saaren tämä puoli tunnetaan hyvin aalloista ja runsaista tuulista. Sen vuoksi El Cotillossa onkin järjestetty useita suuria mestaruuskisoja.

Tutustu laajemmin Fuerteventuraan

El Cotillosta pääsee bussilla kätevästi Corralejoon, jossa on enemmän ravintoloita ja kauppoja. Corralejossa on myös upeat Las Dunasin rannat, heti kaupungin eteläpuolella. El Cotillosta on Corralejoon vain hieman yli 20 kilometriä, joten naapurikaupunkiin voit lähteä helposti ilman sen suurempia suunnitelmia. Suosittelemme myös oman auton vuokraamista lomaillessasi Fuerteventuralla. Silloin pääset helpommin liikkumaan saarella paikasta toiseen ja voit myös tutustua pienempiin kohteisiin, esimerkiksi La Olivan markkinoihin tai saaren pääkaupunkiin, Puerto del Rosarioon.

Perhelomailua El Cotillossa

Lähtiessäsi Tjäreborgin mukana matkalle, voit asua Coral Cotillo Beach -hotellissa, josta on vain muutama sata metriä El Cotillon keskustaan. Asut mukavassa huoneessa, jossa on parveke tai terassi, ja hotellissa on myös hieno allasalue sekä lastenallas. Jos haluat mieluummin mereen uimaan, niin ranta on lyhyen kävelymatkan päässä.

Hyvä tietää
 • Hienot rannat
 • Hyvät ravintolat
 • Edulliset vuokra-autot
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta El Cotillo

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
19°13°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
20°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
21°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°17°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°20°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
Rannat
El Cotillon ympäristössä on useita rantoja, jotka sopivat koko perheelle, esimerkiksi La Concha. Se sijaitse muutaman sadan metrin päässä kylän pohjoispuolella. Täällä vesi on kirkasta ja tyyni, edessä olevan suojaavan riutan ansiosta. Laskuveden aikaan rannalle muodostuu mielenkiintoisia pieniä lampia, joissa perheen pienimmätkin voivat uida turvallisin mielin. Mikäli sää muuttuu tuuliseksi, niin silloin voi etsiytyä tuulensuojaan "corralitoon", joka on matala, tulivuorenkivistä muodostunut pyöreä muuri, jota on siellä täällä rannalla. Lähempänä kylää on vielä lisää rantoja, ja El Cotillon eteläpuolella on useita sellaisia rantoja, joissa käy vähemmän uimareita, mutta sitäkin enemmän ne ovat leija- ja purjelautailijoiden suosiossa, esimerkiksi Playa de Aljibe de la Cueva.

Playa Sotavento - upea ranta

Playa Sotavento on todennäköisesti Fuerteventuran kaunein rantakaistale, ja yksi osa siitä on nimeltään Playa Esmeralda, "Smaragdiranta". Playa de Sotaventon alue on pituudeltaan lähes kymmenen kilometriä pitkä, ja se ulottuu lounaisrannikolla Costa Calmasta aina Morro Jableen asti. Elokuussa täällä järjestetään purjelautailun maailmancup.

Morro Jable

Morro Jable sijaitsee Fuerteventuran etelärannikolla. Yleistä rantaa reunustavan rantapromenadin varrella on ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Ihan oma ranta

Eteläisellä rannikolla on useita pienempiä vaaleahiekkaisia rannan poukamia, jotka ovat täydellisiä auringonottamiseen ja uimiseen. Jos sinulla on tuuria, voit löytää täysin tyhjän rannan ja nauttia siellä omasta rauhasta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

El Cotilloon voit matkustaa talvikaudella (loka-huhtikuussa) Tjäreborgin tilauslennolla.

Lento laskeutuu Puerto del Rosarion lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille El Cotillon hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Matka-aika Fuerteventuran Puerto del Rosarion lentokentältä hotelliisi kestää noin 45 min - 1 h 15 min (n. 40 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos matkustat El Cotilloon reittilennoilla, voit varata lisämaksullisen kuljetuksen kentältä hotelliin, useimmiten taksilla tai minibussilla. Kaikki lentokenttäkuljetuksiin liittyvä informaatio on näkyvissä matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
El Cotillossa on tusinan verran ravintoloita, joissa tarjoillaan suoraan merestä pyydettyttä kalaa ja äyriäisiä, mutta toki kylässä on myös kansainvälisen tason ravintoloita.

Ruoka ja juoma Fuerteventuralla

Fuerteventuralla on useita erilaisia ravintoloita, ja ruokalistalla on sekä kansainvälisiä, espanjalaisia että paikallisia herkkuja. Saarta ympäröivät monipuoliset kalavesistöt, joten tuoretta kalaa on aina saatavilla. Kala valmistetaan useilla eri tavoilla: grillattuna, paistettuna, keitettynä, friteerattuna, suolattuna ja jopa auringossa kuivattuna! Saaren omiin erikoisuuksiin kuuluu vuohenjuusto, ja sen sanotaan olevan Kanariansaarten ja ehkä jopa koko Espanjan parasta. Cabrito on tyypillinen vuohenjuusto saarella. Kanarialaista herkkua papas arrugadas -ryppyperunoita ja mojo-kastiketta tarjoillaan useimmissa ravintoloissa.

Ropas viejas

Tarkoittaa vanhoja vaatteita suomeksi, ja tätä maukasta paikallista keittoa voi verrata pyttipannuun.

Frangollo

Maissijauhoista valmistettu vanukasmainen jälkiruoka.

Tapakset

Tarkoittavat pieniä suupaloja. Jokaisella tapaspaikalla on omat erikoisuutensa. Tyypillinen kanarialainen tapas on papas arrugadas con mojo, jossa on pieniä suolavedessä keitettyjä perunoita, jotka syödään kuorineen. Perunat dipataan vahvaan mojo-kastikkeeseen, jossa on öljyä, paprikaa ja valkosipulia.

Juomat

Maukkaan ruoan seuraksi voit tilata vaikka talon viiniä, vino de la casa, joka on usein hyvä ja edullinen vaihtoehto. Jos olut on enemmän mieleesi, suositeltavia merkkejä ovat Dorada, San Miquel ja Tropical. Vettä on saatavana pullossa. Hiilihapotettu vesi on agua con gas ja vesi ilman kuplia agua sin gas.
Yöelämää on tarjolla jonkin verran, mutta se on suunnattu enemmän perheille kuin nuorisolle, vaikkakin El Cotillo on suosittu kohde eri puolilta maailmaan saapuvien surffareiden keskuudessa.
Ostokset
El Cotillossa on erityylisiä kauppoja, joissa myydään ruokaa, muotia, käsitöitä jne.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Monet saapuvat El Cotilloon leijalautailun ja lainelautailun vuoksi. Korkeat aallot ja voimakkaat tuulet saavat aikaan erinomaiset olosuhteet näille urheilulajeille.
Kulkuyhteydet
Corralejoon kulkee yksi bussilinja, ja siellä voi vaihtaa bussia, jos haluaa jatkaa matkaa saaren muihin osiin. Mutta paras kulkuväline on ehdottomasti oma auto. Silloin pääset liikkumaan saarella oman aikataulusi mukaan ja voit poiketa mielenkiintoisissa paikoissa, esimerkiksi saaren vanhassa pääkaupungissa, Betancuriassa, tai kymmenien kilometrien pituisilla rannoilla saaren etelärannikolla.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat Tjäreborgin suomalaisen oppaan talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR)

Aikaero

Aikaero -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden retkiohjelmaa ja -hintoja koskeviin muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
El Cotillo sopii hyvin perhelomailuun. Rannat ovat lapsiystävällisiä ja kyläkin on suhteellisen pieni, joten liikenne on maltillista.
Tee matkahaku