Costa Calma sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat nauttia sekä ihanasta rantaelämästä että mielenkiintoisista retkistä Fuerteventuralla.

Fuerteventuran etelärannikolla sijaitseva Costa Calma on rauhallinen ja vehreä lomakohde, joka on rakennettu pienen Canada del Rio -kylän ympärille. Tänne ei tulla vilkkaan yöelämän tai viihteen vuoksi, vaan nauttimaan rantaelämästä ja rauhallisesta ilmapiiristä. Vaihtelun vuoksi voit välillä lähteä lyhyemmälle tai vaikka vähän pidemmälle retkelle johonkin saaren mielenkiintoisista kohteista. Costa Calmassa on kaikkea mitä lomallasi tarvitset: aurinkoa, rantoja ja jokaiseen makuun sopivia hotelleja, matkustitpa yksin tai lasten kanssa. Jos kaipaat hieman aktiivisempaa lomaa, tarjolla on myös erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Ja vähän kauempana on Playa Sotaventon ranta, jossa voit kokeilla purje- tai leijalautailua.

Costa Calman rannat

Costa Calmassa on paljon valinnanvaraa. Viikon tai kahden lomasi aikana voit valita vaikka joka päivälle uuden rannan. Playa de Sotavento on useita kymmeniä kilometrejä pitkä, kun taas Costa Calman ranta on vain muutaman kilometrin pituinen, hiekka on kullankeltaista ja palvelut erinomaiset. Jos olet seikkailunhaluinen, vuokraa auto ja lähde tutustumismatkalle Fuerteventuran maisemiin. Tulet taatusti löytämään itsellesi oman suosikin saaren yli sadasta uimarannasta.

Tjäreborgin hotellit Costa Calmassa

Tjäreborgilla on Costa Calmassa erilaisia hotelleja, joista löydät aivan varmasti juuri sinulle sopivan majoitusvaihtoehdon. Voit valita hotellin, johon sisältyy All Inclusive, jossa on spa tai joka sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä rannalta.

Hyvä tietää
 • Upeita hiekkarantoja
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Mielenkiintoisia retkiä
 • Hotelleja, joissa spa
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Costa Calma

Ruoka & juoma
4,0
Nähtävyydet
3,0
Harrastukset
2,0
Sää
 • tammikuu
19°13°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
20°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
21°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°17°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°20°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
Rannat
Costa Calman kullankeltainen hiekkaranta on noin kaksi kilometriä pitkä. Rannalla on oikeudet nostaa salkoon kansainvälinen sininen lippu (Blue Flag), mikä merkitsee, että rantojen puhtaudesta, veden laadusta ja rannan palveluista huolehditaan erittäin hyvin.

Playa Barca - pitkä ranta uimiseen ja kävelyyn

Costa Calman eteläisessä osassa on Playa Barcan ranta, joka on 30 kilometriä pitkä ja ulottuu melkein Jandíaan asti. Playa Barcan rannalla on paljon tilaa ja hyvät mahdollisuudet tehdä kävelyretkiä rantatietä pitkin.

Playa Sotavento - upea ranta

Playa Sotavento on todennäköisesti Fuerteventuran kaunein rantakaistale, ja yksi osa siitä on nimeltään Playa Esmeralda, "Smaragdiranta". Playa de Sotaventon alue on pituudeltaan lähes kymmenen kilometriä pitkä, ja se ulottuu lounaisrannikolla Costa Calmasta aina Morro Jableen asti. Elokuussa täällä järjestetään purjelautailun maailmancup.

Morro Jable

Morro Jable sijaitsee Fuerteventuran etelärannikolla. Yleistä rantaa reunustavan rantapromenadin varrella on ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Ihan oma ranta

Eteläisellä rannikolla on useita pienempiä vaaleahiekkaisia rannan poukamia, jotka ovat täydellisiä auringonottamiseen ja uimiseen. Jos sinulla on tuuria, voit löytää täysin tyhjän rannan ja nauttia siellä omasta rauhasta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Costa Calmaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella (marraskuusta huhtikuun puoliväliin) Helsingistä.
Reittilennoilla voit matkustaa Costa Calmaan joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lento laskeutuu Puerto del Rosarion lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Costa Calman hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Matka-aika Fuerteventuran Puerto del Rosario -lentokentältä hotelliisi kestää noin 1 h - 1 h 20 min (n. 70 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Costa Calmassa on paljon ravintoloita ja baareja. Useat näistä tarjoavat italiaista ruokaa, joka on suosittua erityisesti paikallisten asukkaiden keskuudessa. Useimmat ravintoloista sijaitsevat ostoskeskuksissa, joita on kaikkialla Costa Calmassa.

Ruoka ja juoma Fuerteventuralla

Fuerteventuralla on useita erilaisia ravintoloita, ja ruokalistalla on sekä kansainvälisiä, espanjalaisia että paikallisia herkkuja. Saarta ympäröivät monipuoliset kalavesistöt, joten tuoretta kalaa on aina saatavilla. Kala valmistetaan useilla eri tavoilla: grillattuna, paistettuna, keitettynä, friteerattuna, suolattuna ja jopa auringossa kuivattuna! Saaren omiin erikoisuuksiin kuuluu vuohenjuusto, ja sen sanotaan olevan Kanariansaarten ja ehkä jopa koko Espanjan parasta. Cabrito on tyypillinen vuohenjuusto saarella. Kanarialaista herkkua papas arrugadas -ryppyperunoita ja mojo-kastiketta tarjoillaan useimmissa ravintoloissa.

Ropas viejas

Tarkoittaa vanhoja vaatteita suomeksi, ja tätä maukasta paikallista keittoa voi verrata pyttipannuun.

Frangollo

Maissijauhoista valmistettu vanukasmainen jälkiruoka.

Tapakset

Tarkoittavat pieniä suupaloja. Jokaisella tapaspaikalla on omat erikoisuutensa. Tyypillinen kanarialainen tapas on papas arrugadas con mojo, jossa on pieniä suolavedessä keitettyjä perunoita, jotka syödään kuorineen. Perunat dipataan vahvaan mojo-kastikkeeseen, jossa on öljyä, paprikaa ja valkosipulia.

Juomat

Maukkaan ruoan seuraksi voit tilata vaikka talon viiniä, vino de la casa, joka on usein hyvä ja edullinen vaihtoehto. Jos olut on enemmän mieleesi, suositeltavia merkkejä ovat Dorada, San Miquel ja Tropical. Vettä on saatavana pullossa. Hiilihapotettu vesi on agua con gas ja vesi ilman kuplia agua sin gas.
Costa Calma on erittäin rauhallinen lomakohde. Yöelämä koostuu pääaiassa baareista ja hotellien tarjoamasta viihdeohjelmasta. Useampia baareja ja pienempi disko löytyvät Jandíasta, jonne pääset bussilla tai taksilla.
Ostokset
Costa Calmassa on muutamia pienempiä ostoskeskuksia, joissa myydään päivittäistavaroita ja matkamuistoja.

Costa Calman markkinat

Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Costa Calmassa on afrikkalaiset markkinat, joilla myydään pääasiassa paikallisia käsitöitä.

Ostokset Costa Calman ulkopuolella

Saaren parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat pääkaupunki Puerto del Rosariossa, jossa on Fuerteventuran suurin ostoskeskus Las Rotondas. Helpoin ja edullisin vaihtoehto on matkustaa sinne bussilla Costa Calmasta. Busseja menee usein ja matka kestää alle tunnin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Surffaus

Fuerteventuran alueen tuuli ja aallot houkuttelevat surffaajia ympäri maailmaa. Lainelautailijat ovat pääasiassa saaren pohjoisosassa. Saaren eteläosassa sijaitseva Playa Sotavento on purjelautailijoiden surffausparatiisi. Surffaustarvikkeita myyviä kauppoja on useita, ja surffauskoulut järjestävät alkeiskursseja aloittelijoille. Kokeneet surffaajat voivat vuokrata varusteita omin päin.

Isla de Lobos

Isla de Lobos (Susisaari) ei ole koskaan ollut susien saari, vaan saarella asusteli merileijonia (lobo de mar eli merisusi) viime vuosisadan alkuun asti. Saari on kooltaan hyvin pieni, vain kuusi neliökilometriä, ja aiemmin siellä asui ainoastaan majakanvartijoita. Viimeinen majakanvartija oli nimeltään Antonio "El farero", joka tarjosi kodissaan kanarialaista paellaa saarella 70- ja 80-luvulla vierailleille turisteille. Antonion ravintola on yhä edelleen toiminnassa, ja sitä hoitaa hänen perheensä. Saarella voi tehdä vaellusretkiä tai ottaa aurinkoa laguunirannalla. Erittäin suositeltavaa on tutustua uskomattoman monipuoliseen vedenalaiseen maailmaan. Isla de Lobos on vuodesta 1982 kuulunut Las Dunasin luonnonsuojelualueeseen. Isla de Lobosiin pääsee lautalla Corralejon satamasta.

Sukeltaminen

Fuerteventura on yhtä mielenkiintoinen niin veden alla kuin sen yläpuolellakin. Kalalajeja on paljon, ja useat niistä ovat täysin ainutlaatuisia. Voit nähdä esimerkiksi kilpikonnia, haita tai rauskuja. Sukeltamaan voivat lähteä niin kokeneet sukeltajat kuin aloittelijatkin.

Muut aktiviteetit Costa Calmassa

Costa Calmassa on mahdollista harrastaa myös muita aktiviteetteja, kuten vesiurheilulajeja ja tennistä.

Betancurian nähtävyydet

Betancuriassa kannattaa käydä tutustumassa Kanariansaarten ensimmäiseen kirkkoon. Suositeltava vierailukohde on myös historiallinen museo Museo de Betancuria. Jos jatkat matkaa kohti Pajaraa, tieltä avautuvat upeat näkymät merelle ja koskemattoman luonnon suuntaan.

Tulivuorisaari Lanzarote

Naapurisaari Lanzarotelle on hyvät lauttayhteydet. Voit lähteä vaikka retkelle tulivuorten saarelle.

Ecomuseo La Alcogida - Vanha Fuerteventura

Jos haluat tietää enemmän entisaikojen elämästä saarella, Tefia on ehdoton suositus. Täällä voit tutustua siihen, miltä saaren kylät näyttivät ennen turismin tuloa.

Kalastajakylä Ajuy

Ajuy on Fuerteventuran yksi tärkeimmistä kalastajakylistä, ja täällä ensimmäiset eurooppalaiset nousivat maihin. Täällä voit ihastella upeita meriluolia ja mustaa laavahiekkaa sekä nauttia ensiluokkaisten kalaravintoloiden antimista aaltojen pauhussa.

El Cotillo

El Cotillo on todella kaunis pieni kylä, jossa on paljon ihastuttavia ravintoita. Kylä on jo itsessään melkein nähtävyys. Kylässä on kaksi luonteeltaan erilaista osaa. Etelässä on surffaajien suosima ranta sekä kaksikerroksinen majakkatorni, josta on henkeäsalpaavat näkymät Atlantille. Pohjoisosassa on rauhallisia laguuneita ja matalia rantoja, jotka sopivat erinomaisesti myös perheen pienimmille.

Villaverde

Villaverdessä asuu moni Corralejossa töissä käyvä. Täällä voi rauhoittua kaupungin vilskeestä. Villaverden läheisyydessä on yksityinen maatila, La Rosita, jonne on koottu tietoa entisaikojen elämästä. Tilalla voi tutustua tupakkaviljelmien historiaan, kameleihin sekä kotitalouksissa ja maanviljelyssä käytettyihin vanhoihin esineisiin.

Pajara - espanjalaisia nähtävyyksiä

Pajara on kaunis ja hyvin espanjalaistyyppinen kylä, joka oli saaren pääkaupunki vuosina 1836-1860. Näkemisen arvoinen on La Casa de los Coronelen vanha rakennus, jossa sanotaan olevan yhtä monta ikkunaa kuin vuodessa on päiviä. Pajaran kirkkoa pidetään saaren kauneimpana ja mielenkiintoisimpana.

Lajares

Lajaresissa on käsityöläiskoulu, jossa opetetaan perinteistä kanarialaista reikäkirjontaa. Koulun vieressä olevasta myymälästä voi ostaa erilaisia käsitöitä.

Gran Tarajal

Gran Tarajal on Fuerteventuran toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee kaakkoisrannikolla. Kaupungin tunnusmerkkejä ovat pitkä, leveä ranta ja harmaansininen meri. Ranta on hieman syvempi kuin pohjoisen rannat yleensä, mutta aallot ovat rauhallisempia. Rantaa pitkin kulkevan kävelyreitin varrella on paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita.
Kulkuyhteydet
Paras tapa liikkua saarella on vuokra-auto, ja saarella onkin todella paljon nähtävää. Auto on kätevintä vuokrata Tjäreborgin oppaalta. Tiet on merkitty hyvin, joten löytäminen on helppoa. Muista tankata ajoissa, sillä huoltoasemia on harvassa.

Bussi

Costa Calmasta Corralejoon menee useita busseja joka päivä. Vaihto Puerto del Rosariossa. Bussipysäkki sijaitsee päätien varrella olevalla palmukujalla. Costa Calman alueella ei kulje busseja. Pohjoiseen ja etelään on kuitenkin helppo liikkua, sillä kaikki bussit kulkevat kaupungin läpi.

Polkupyörä

Costa Calmassa voi vuokrata polkupyöriä.

Lautta

Morro Jablen ((Jandía) satamasta lähtee lauttoja Las Palmasiin.

Taksi

Taksin saa helposti päätien palmukujan varrelta, joka on Costa Calman taksien kokoontumispaikka. Voit tilata taksin myös hotellinvastaanotosta.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat suomalaisen oppaan talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Aikaero -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme itsellämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Costa Calma on erinomainen kohde lapsiperheille. Useimmissa hotelleissa on lastenallas. Kilometrien mittainen Playa Barcan ranta on kuin jättiläismäinen hiekkalaatikko. Kuten muuallakin Espanjassa, lapset ovat tervetulleita lähes kaikkaille, myös ravintoloihin ja baareihin.

Lapsiystävälliset ravintolat

Useimmilla ravintoloilla on oma ruokalista lapsille sekä syöttötuoleja.

Lastenruoka

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa apteekeista ja ruokakaupoista. Vellijauhe kannattaa kuitenkin tuoda mukanaan.

HINTAESIMERKKEJÄ - Costa Calma

Tee matkahaku