Jandían lomakohteessa on kymmeniä kilometrejä pitkät, lapsiystävälliset rannat ja hotelleja, jotka sopivat hyvin koko perheelle.

Jandía sijaitsee yhdellä Fuerteventuran parhaimmista rannoista. Kohde sopii kaikille, mutta se on varsinkin purjelautailijoiden suosiossa, sillä pujelautailun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään täällä vuosittain elokuussa. Jandían keskusta on rannalta hotellialueelle johtavan kadun varrella, jonne myös suurin osa ravintoloista, pubeista, baareista, pelihalleista ja kaupoista on keskittynyt. Halutessasi välillä vaihtelua rannalla loikoiluun voit lähteä vaellusretkelle Jandían takana oleville vuorille. Lähistöllä sijaitsee myös saaren korkein vuori, Pico de la Zarza, joka kohoaa 807 metrin korkeuteen, ja sieltä avautuvat upeat näköalat merelle. Jos kaipaat enemmän aitoa, espanjalaista tunnnelmaa, kannattaa suunnistaa rantakatua pitkin pieneen Morro Jablen kalastajakylään, jossa on mukavia kala- ja äyriäisravintoloita, muutamia baareja sekä disko.

Jandían kymmenien kilometrien pituinen ranta

Jandíassa on kolmekymmentä kilometriä pitkä ja valkoinen hiekkaranta, joka on paikoitellen 100 metriä leveä. Suurimmaksi osaksi ranta syvenee loivasti, joten se on varsinkin lapsiperheiden suosiossa. Rannalta löydät helposti itsellesi oman paikan, jossa voit ottaa aurinkoa ja käydä uimassa kaikessa rauhassa. Ja kun tähän lisätään vielä aurinkovarma ilmasto, Jandíasta on upeiden rantojensa ansiosta tullut monien naturistien suosikkikohde.

Lapsiperheiden suosikkihotelli Jandíassa

Ranta ei ole ainoa lapsiperheitä viehättävä asia Jandíassa. Tjäreborgilla on mistä valita. Tarjolla on useita hyviä ja kohtuuhintaisia hotelleja, jotka sopivat lasten kanssa matkustaville. Monissa hotelleissa hintaan sisältyy myös All Inclusive ja useimmat hotellit sijaitsevat vain lyhyen kävelymatkan päässä rannalta. Lapsiperheet viihtyvät hyvin esimerkiksi rannan tuntumassa Family Garden -hotelli Club Jandía Princessissä. Tässä lapsiystävällisessä hotellissa myös All Inclusive sisältyy hintaan. Hotelli on kuin tehty rentouttavaa perhelomaa ajatellen.

Hyvä tietää
 • Family Garden -hotelleja
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • All Inclusive
 • Pitkä rantapromenadi
 • Lapsiystävällisiä rantoja
 • Aurinkoinen kohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Jandia

Ruoka & juoma
5,0
Ostokset
1,0
Sää
 • tammikuu
19°13°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
20°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
21°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°17°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°20°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
Rannat
Jandía sijaitsee yhdellä Fuerteventuran upeimmista rannoista. Ranta on noin 10 kilometriä pitkä ja paikoitellen 100 metriä leveä. Suurimmaksi osaksi ranta on loivasti syvenevä, joten se on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Rannan varrella on useita "chiringuitoja" eli pieniä rantabaareja, joissa tarjoillaan ruokaa ja juomaa. Voit myös vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Playa Sotavento - upea ranta

Playa Sotavento on todennäköisesti Fuerteventuran kaunein rantakaistale, ja yksi osa siitä on nimeltään Playa Esmeralda, "Smaragdiranta". Playa de Sotaventon alue on pituudeltaan lähes kymmenen kilometriä pitkä, ja se ulottuu lounaisrannikolla Costa Calmasta aina Morro Jableen asti. Elokuussa täällä järjestetään purjelautailun maailmancup.

Morro Jable

Morro Jable sijaitsee Fuerteventuran etelärannikolla. Yleistä rantaa reunustavan rantapromenadin varrella on ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Ihan oma ranta

Eteläisellä rannikolla on useita pienempiä vaaleahiekkaisia rannan poukamia, jotka ovat täydellisiä auringonottamiseen ja uimiseen. Jos sinulla on tuuria, voit löytää täysin tyhjän rannan ja nauttia siellä omasta rauhasta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Jandíaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella (lokakuu-huhtikuu) Helsingistä.

Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti Jandíaan mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Puerto del Rosarion lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Jandian hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Matka-aika Fuerteventuran Puerto del Rosarion lentokentältä hotelliisi kestää noin 1 h 15 min - 1 h 40 min (n. 80 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Usein lentokenttäbussi ajaa Costa Calman kautta ja silloin matka Jandian ensimmäisille hotelleille kestää n. 1 h 30 min. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Jandíassa on runsaasti ravintoloita ja baareja, joissa on tarjolla espanjalaista, italialaista ja paikallista ruokaa. Myös kansainvälistä ruokaa on saatavana. Ravintolat sijaitsevat Jandían keskustassa, hotellialueen ja rannan välisellä kadulla. Jos haluat tutustua monipuoliseen kala- ja äyriäistarjontaan, kannattaa suunnata Jandían lähellä sijaitsevaan pieneen Morro jablen kalastajakylään. Täällä on useita hienoja kala- ja äyriäisravintoloita, ja kalat ovat usein esillä vitriinissä. Jos kalan silmät näyttävät "eläviltä", voit olla varma, että kala on tuoretta. Rannoilla on myös pieniä kioskeja, joista voi ostaa ruokaa ja juomaa. Hintataso vaihtelee, mutta on suhteellisen edullinen.

Ruoka ja juoma Fuerteventuralla

Fuerteventuralla on useita erilaisia ravintoloita, ja ruokalistalla on sekä kansainvälisiä, espanjalaisia että paikallisia herkkuja. Saarta ympäröivät monipuoliset kalavesistöt, joten tuoretta kalaa on aina saatavilla. Kala valmistetaan useilla eri tavoilla: grillattuna, paistettuna, keitettynä, friteerattuna, suolattuna ja jopa auringossa kuivattuna! Saaren omiin erikoisuuksiin kuuluu vuohenjuusto, ja sen sanotaan olevan Kanariansaarten ja ehkä jopa koko Espanjan parasta. Cabrito on tyypillinen vuohenjuusto saarella. Kanarialaista herkkua papas arrugadas -ryppyperunoita ja mojo-kastiketta tarjoillaan useimmissa ravintoloissa.

Ropas viejas

Tarkoittaa vanhoja vaatteita suomeksi, ja tätä maukasta paikallista keittoa voi verrata pyttipannuun.

Frangollo

Maissijauhoista valmistettu vanukasmainen jälkiruoka.

Tapakset

Tarkoittavat pieniä suupaloja. Jokaisella tapaspaikalla on omat erikoisuutensa. Tyypillinen kanarialainen tapas on papas arrugadas con mojo, jossa on pieniä suolavedessä keitettyjä perunoita, jotka syödään kuorineen. Perunat dipataan vahvaan mojo-kastikkeeseen, jossa on öljyä, paprikaa ja valkosipulia.

Juomat

Maukkaan ruoan seuraksi voit tilata vaikka talon viiniä, vino de la casa, joka on usein hyvä ja edullinen vaihtoehto. Jos olut on enemmän mieleesi, suositeltavia merkkejä ovat Dorada, San Miquel ja Tropical. Vettä on saatavana pullossa. Hiilihapotettu vesi on agua con gas ja vesi ilman kuplia agua sin gas.
Jandía on pääasiassa rauhallinen paikka, jossa voi keskittyä rentoutumiseen. Yöelämä koostuu lähinnä baareista, pienestä diskosta ja hotellien tarjoamasta viihdeohjelmasta. Suuremmissa hotelleissa ja joissain pienemmissä baareissa on mahdollisuus tanssia orkesterin tahtiin.
Ostokset
Jandían pääkadun varrella on kauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Morro Jablessa on useita pieniä kauppoja kylän kahden pääkadun varrella. Kaupat ovat yleensä kiinni siestan aikaan alkuiltapäivästä. Jandían Cosmo Centerin yhteydessä järjestetään markkinat maanantaisin ja torstaisin.

Ostokset Jandían ulkopuolella

Gran Tarajalissa on eteläisen puolen ostoskeskittymä, jossa on monenlaisia kauppoja. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat kuitenkin pääkaupunki Puerto del Rosariossa. Jandíasta Puerto de Rosarioon on noin tunnin bussimatka.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Pico de la Zarza

Kun kaipaat vaihtelua rantaelämään, voit lähteä vaeltamaan Jandían lähistöllä olevaan vuoristoon. Saaren korkein vuori Pico de la Zarza on 807 metriä, ja sen huipulta aukeaa upea merinäköala.

Vesiurheilu Jandíassa

Jandíassa on mahdollista harrastaa eri vesirurheilulajeja, kuten esim. purjelautailua, purjehdusta tai vesiskootterilla ajelua.

Surffaus

Fuerteventuran alueen tuuli ja aallot luovat erinomaiset olosuhteet kaikenlaiseen surffaukseen. Lainelautailijat ovat pääasiassa saaren pohjoisosassa, kun taas purjelautailijoiden suosiossa on etelässä sijaitseva Playa Sotavento. Tämä kilometrejä pitkä ranta ja erinomaiset tuuliolosuhteet houkuttelevat surffaajia ympäri maailmaa.

Sukeltaminen Jandíassa

Fuerteventuralla pääset tutustumaan myös vedenalaiseen maailmaan. Kalalajeja on lukuisia, ja useat niistä ovat harvinaisia. Voit nähdä esimerkiksi erilaisia rauskuja sekä kilpikonnia ja haita. Ei huolta, jos et ole sukeltanut koskaan aikaisemmin, sillä tänne ovat tervetulleita kaikentasoiset sukeltajat.

Muut aktiviteetit Jandíassa

Jandíassa on kuntosaleja ja tenniskenttiä. Voit myös lähteä kalastusretkelle Morro Jablen satamasta.

Gran Tarajal

Gran Tarajal on Fuerteventuran toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee kaakkoisrannikolla. Kaupungin tunnusmerkkejä ovat pitkä, leveä ranta ja harmaansininen meri. Ranta on hieman syvempi kuin pohjoisen rannat yleensä, mutta aallot ovat rauhallisempia. Rantaa pitkin kulkevan kävelyreitin varrella on paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita.

Villaverden vinkit

Villaverde on Corralejon esikaupunki, jossa monet kaupungissa työskentelevät asuvat. Täällä voi rauhoittua kaupungin vilskeestä. Villaverden läheisyydessä on yksityinen maatila, La Rosita, jonne on koottu tietoa entisaikojen elämästä. Tilalla voi tutustua tupakkaviljelmien historiaan, kameleihin sekä kotitalouksissa ja maanviljelyssä käytettyihin vanhoihin esineisiin.

Kalastajakylä Ajuy

Ajuy on yksi merkittävimmistä kalastajakylistä Fuerteventuran länsipuolella. Täällä on upeita meriluolia ja ensiluokkaisia kalaravintoloita. Voit tutkia ruokalistaa aaltojen pauhatessa kallion seinämää vasten ja ihastella samalla mustaa laavarantaa.

El Cotillo

El Cotillo on todella kaunis pieni kylä, jossa on paljon ihastuttavia ravintoloita. Kylässä on kaksi luonteeltaan erilaista osaa. Etelässä on surffaajien suosima ranta sekä kaksikerroksinen majakkatorni, josta on henkeäsalpaavat näkymät Atlantille. Pohjoisosassa on rauhallisia laguuneita ja matalia rantoja, jotka sopivat erinomaisesti myös perheen pienimmille.

Betancurian nähtävyydet

Betancuriassa kannattaa käydä tutustumassa Kanariansaarten ensimmäiseen kirkkoon. Suositeltava vierailukohde on myös historiallinen museo, Museo de Betancuria. Jos jatkat matkaa kohti Pajaraa, tieltä avautuvat upeat näkymät merelle ja koskemattoman luonnon suuntaan.

Pajaran nähtävyydet

Pajara on saaren entinen pääkaupunki ja erittäin kaunis, tyypillinen espanjalainen kylä. Kaikkein tunnetuin nähtävyys on La Casa de los Coronelen rakennus, jossa sanotaan olevan yhtä monta ikkunaa kuin vuodessa on päiviä. Täällä on myös saaren kaunein ja mielenkiintoisin kirkko.
Kulkuyhteydet
Parhaiten pääset liikkumaan paikasta toiseen omalla vuokra-autolla. Auton voit vuokrata helposti Tjäreborgin oppaaltasi. Muista tankata ajoissa, sillä huoltoasemia on harvassa.

Bussi

Bussit kulkevat päivittäin Jandían ja Corralejon välillä, vaihto Puerto del Rosariossa.

Taksi

Jandiassa on takseja. Taksilla pääsee myös lentokentälle.

Polkupyörä

Polkupyöriä voi vuokrata, ja pyörä voidaan toimittaa myös suoraan hotellille.

Lautta

Morro Jablen satamasta lähtee päivittäin lauttoja Las Palmasiin.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat suomalaisen oppaan talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Aikaero -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Maasto on paikka paikoin vaikeakulkuista. Tasoeroja. Korkeat ja epätasaiset jalkakäytävät. Jandian keskustassa on vilkasta läpikulkuliikennettä. Pyörätuolirampit puuttuvat. Suosittu nudistikohde. Rakennustyömaiden äänet häiritsevät ajoittain.
Lasten kanssa matkustaminen
Jandía on erinomainen kohde lapsiperheille. Täällä asutaan enimmäkseen huoneistoissa, ja lähes kaikissa hotelleissa on lastenallas sekä pieni leikkipaikka. Yleisiä leikkipaikkoja kaupungissa on yllättävän paljon. Kilometrien mittaiset rannat ovat kuin jättiläismäisiä hiekkalaatikoita. Kuten muuallakin Espanjassa, lapset ovat tervetulleita lähes kaikkialle, myös ravintoloihin ja baareihin. Rantateillä on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa, mutta muuten kadut voivat olla kapeita ja ahtaita.

Lapsiystävälliset ravintolat

Useimmilla ravintoloilla on oma ruokalista lapsille sekä syöttötuoleja.

Lastenruoka

Lastenruokaa ja vaippoja voit ostaa apteekeista ja ruokakaupoista. Vellijauhe kannattaa kuitenkin tuoda mukanaan.

Leikkipaikat

Useimmissa hotelleissa on leikkipaikka, ja kaupungissa on useita yleisiä leikkipaikkoja.

HINTAESIMERKKEJÄ – Jandia

Tee matkahaku