Jandían lomakohteessa on kymmeniä kilometrejä pitkät, lapsiystävälliset rannat ja hotelleja, jotka sopivat hyvin koko perheelle.

Jandía sijaitsee yhdellä Fuerteventuran parhaimmista rannoista. Kohde sopii kaikille, mutta se on varsinkin purjelautailijoiden suosiossa, sillä pujelautailun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään täällä vuosittain elokuussa. Jandían keskusta on rannalta hotellialueelle johtavan kadun varrella, jonne myös suurin osa ravintoloista, pubeista, baareista, pelihalleista ja kaupoista on keskittynyt. Halutessasi välillä vaihtelua rannalla loikoiluun voit lähteä vaellusretkelle Jandían takana oleville vuorille. Lähistöllä sijaitsee myös saaren korkein vuori, Pico de la Zarza, joka kohoaa 807 metrin korkeuteen, ja sieltä avautuvat upeat näköalat merelle. Jos kaipaat enemmän aitoa, espanjalaista tunnnelmaa, kannattaa suunnistaa rantakatua pitkin pieneen Morro Jablen kalastajakylään, jossa on mukavia kala- ja äyriäisravintoloita, muutamia baareja sekä disko.

Jandían kymmenien kilometrien pituinen ranta

Jandíassa on kolmekymmentä kilometriä pitkä ja valkoinen hiekkaranta, joka on paikoitellen 100 metriä leveä. Suurimmaksi osaksi ranta syvenee loivasti, joten se on varsinkin lapsiperheiden suosiossa. Rannalta löydät helposti itsellesi oman paikan, jossa voit ottaa aurinkoa ja käydä uimassa kaikessa rauhassa. Ja kun tähän lisätään vielä aurinkovarma ilmasto, Jandíasta on upeiden rantojensa ansiosta tullut monien naturistien suosikkikohde.

Lapsiperheiden suosikkihotelli Jandíassa

Ranta ei ole ainoa lapsiperheitä viehättävä asia Jandíassa. Tjäreborgilla on mistä valita. Tarjolla on useita hyviä ja kohtuuhintaisia hotelleja, jotka sopivat lasten kanssa matkustaville. Monissa hotelleissa hintaan sisältyy myös All Inclusive ja useimmat hotellit sijaitsevat vain lyhyen kävelymatkan päässä rannalta. Lapsiperheet viihtyvät hyvin esimerkiksi
Family Garden -hotelli Fuerteventura Princessissa tai Family Comfort -hotelli Sol Fuerteventura Jandiassa, joissa asut lähellä rantaa. Näissä lapsiystävällisissä hotelleissa All Inclusive joko sissältyy hintaan tai sen voi ostaa lisämaksusta. Hotellit ovat kuin tehty rentouttavaa perhelomaa ajatellen.

Hyvä tietää
 • Family Garden
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Pitkä rantapromenadi
 • Lapsiystävällisiä rantoja
 • Aurinkoinen kohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Jandia

Sää
 • tammikuu
19°13°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
20°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
21°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°17°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°20°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
Rannat
Jandía sijaitsee yhdellä Fuerteventuran upeimmista rannoista. Ranta on noin 10 kilometriä pitkä ja paikoitellen 100 metriä leveä. Suurimmaksi osaksi ranta on loivasti syvenevä, joten se on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Rannan varrella on useita "chiringuitoja" eli pieniä rantabaareja, joissa tarjoillaan ruokaa ja juomaa. Voit myös vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla noin 10-12 tuntia Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti Jandíaan mihin aikaan vuodesta tahansa ja päättää itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Puerto del Rosarion lentokentälle.
Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Matka Fuerteventuran Puerto del Rosarion lentokentältä hotelliisi kestää noin 1 h 15 min - 1 h 40 min (n. 80 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Jandíassa on runsaasti ravintoloita, joissa on tarjolla espanjalaista, italialaista ja paikallista ruokaa. Myös kansainvälistä ruokaa on saatavana. Ravintolat sijaitsevat Jandían keskustassa, hotellialueen ja rannan välisellä kadulla. Jos haluat tutustua monipuoliseen kala- ja äyriäistarjontaan, kannattaa suunnata Jandían lähellä sijaitsevaan pieneen Morro Jablen kalastajakylään. Täällä on useita hienoja kala- ja äyriäisravintoloita, ja kalat ovat usein esillä vitriinissä. Jos kalan silmät näyttävät "eläviltä", voit olla varma, että kala on tuoretta. Rannoilla on myös pieniä kioskeja, joista voi ostaa ruokaa ja juomaa. Hintataso vaihtelee, mutta on suhteellisen edullinen.
Jandíassa huvittelumahdollisuudet ovat rajalliset. Yöelämä koostuu lähinnä baareista, muutamasta pienestä diskosta ja hotellien tarjoamasta viihdeohjelmasta. Suuremmissa hotelleissa ja joissakin pienemmissä baareissa on mahdollisuus tanssia elävän musiikin tahtiin.
Ostokset
Jandían pääkadun varrella on kauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Morro Jablessa on useita pieniä kauppoja kylän kahden pääkadun varrella. Kaupat ovat yleensä kiinni siestan aikaan alkuiltapäivästä. Jandían Cosmo Centerin yhteydessä järjestetään markkinat maanantaisin ja torstaisin. Jandíasta pääsee pääkaupunki Puerto del Rosarioon bussilla ja matka kestää noin tunnin. Pääkaupungissa on paremmat ostosmahdollisuudet.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jandía on suosittu kohde snorklaamiseen, sukeltamiseen ja surffaukseen. Jos kaipaat vaihtelua rantaelämään, voit lähteä vaeltamaan Jandían takana sijaitseville vuorille. Täällä on saaren korkein huippu, Pico de la Zarza.

Vesiurheilu Jandíassa

Jandíassa on mahdollista harrastaa eri vesirurheilulajeja, kuten esim. purjelautailua, purjehdusta tai vesiskootterilla ajelua. Jandía alueen tuuli ja aallot houkuttelevat surffaajia ympäri maailmaa. Surffaustarvikkeita myyviä kauppoja on useita, ja surffauskoulut järjestävät alkeiskursseja aloittelijoille. Kokeneet surffaajat voivat vuokrata varusteita omin päin. Jandía tunnetaan hienoista sukellusvesistään ja dramaattisista vedenalaisista maisemista, jotka muodostuvat laavakivistä. Veden pinnan alapuolella mureenat luikertelevat kallioseinien kätköistä, ja kun katsot ylöspäin, voit nähdä suuren barrakudaparven kiertelevän yläpuolellasi, aivan kuten Attenboroughin elokuvassa.

Muut aktiviteetit Jandíassa

Jandíassa on kuntosaleja ja tenniskenttiä. Voit myös lähteä kalastusretkelle Morro Jablen satamasta.
Fuerteventuralla on monia mahdollisuuksia mielenkiintoisiin retkiin. Kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväksi ja lähteä tutustumaan lähiympäristöön, niin saat lomastasi irti vieläkin enemmän. Vaihtoehtoja on runsaasti, joten löydät varmasti itsellesi ja matkaseurueellesi sopivan vaihtoehdon, halusittepa sitten lähteä kokopäiväretkelle tai lyhyemmälle kierrokselle.
Kulkuyhteydet
Parhaiten pääset liikkumaan paikasta toiseen omalla vuokra-autolla. Muista tankata ajoissa, sillä huoltoasemia on harvassa.
Paikallisbusseja kulkee päivittäin Jandían ja Corralejon välillä, vaihto pääkaupungissa Puerto del Rosariossa. Jandíassa voi matkustaa taksilla, ja taksilla pääsee myös lentokentälle. Polkupyöriä on mahdollista vuokrata, ja pyörät voidaan toimittaa hotellille. Morro Jablen satamasta lähtee lauttoja Las Palmasiin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde. Fuerteventuralla ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Aikaero -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Maasto on paikka paikoin vaikeakulkuista. Tasoeroja. Korkeat ja epätasaiset jalkakäytävät. Jandian keskustassa on vilkasta läpikulkuliikennettä. Pyörätuolirampit puuttuvat. Suosittu nudistikohde. Rakennustyömaiden äänet häiritsevät ajoittain.
Lasten kanssa matkustaminen
Jandía on erinomainen kohde lapsiperheille. Täällä asutaan enimmäkseen huoneistoissa, ja lähes kaikissa hotelleissa on lastenallas sekä pieni leikkipaikka. Yleisiä leikkipaikkoja kaupungissa on yllättävän paljon. Kilometrien mittaiset rannat ovat kuin jättiläismäisiä hiekkalaatikoita. Monissa ravintoloissa on oma ruokalista lapsilla sekä syöttötuoleja. Rantapromenadilla on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa, mutta muuten kadut voivat olla kapeita ja ahtaita.

Leikkipaikat

Useimmissa hotelleissa on leikkipaikka, ja kaupungissa on useita yleisiä leikkipaikkoja.
Tee matkahaku – Jandia
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.