Purjeen muotoinen rakennus Dubaissa

Apua kohteen valintaan

Dubai-opas

Dubai – opas kohteen valintaan

Dubai ja muut emiirikunnat sijaitsevat vain noin seitsemän tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Tjäreborgin matkalla voit valita useista lomakohteista omasi tai vaikka yhdistää eri kohteita. Keskellä ultramodernia Dubaita näet paikkoja, jotka muistuttavat sinua tuhannen ja yhden yön tarinoista, ja aavikkosafarilla voit tutustua siihen mistä kaikki alkoi. Oppaamme avulla voit helposti valita sopivimman kohteen ja suunnistaa unelmiesi lomalle Dubaihin.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Jos Dubain lomasi tarkoituksena on etenkin nauttia auringosta ja uimisesta, on Jumeirah valintasi. Jumeirahia voisi lyhyesti kuvailla ylellisenä rantaparatiisina. Täällä sijaitsee esimerkiksi yksi maailman ylellisimmistä hotelleista, Burj al Arab. Jumeirah sijaitsee lähellä Dubai Cityä, jonne pääset helpoiten Sky Trainillä.

Rannat | 5/5
Jumeirah Beachin rannat ovat parhaimpia, pisimpiä ja kauneimpia. Hyvin hoidetut rannat koostuvat hienosta, vaaleasta hiekasta. Osa rannoista on julkisia, mutta osa on vain hotellien käytössä. Suosituimpia rantoja ovat Jumeirah Beach Park, JBR Beach sekä Burj al Arabin viereinen Burj Beach.

Ostokset | 5/5
Jumeirahissa etuna on se, että olet aina lähellä ostoksia. Koe maailman suurimman ostoskeskuksen, Dubai Mallin, kaikki ylelliset liikkeet. Tänne pääset helposti metrolla. Lisää ostosmahdollisuuksia Jumeirahissa tarjoavat Marina Mall tai Mall of the Emirates.

Ruoka ja juoma | 5/5
Täällä on paljon korkeatasoisia, kansainvälisiä ravintoloita. Monet tunnetut eurooppalaiset kokit matkustavat Dubaihin ja tekevät töitä täällä pari
kuukautta. Lisäksi Jumeirahissa on paikallisia ravintoloita, joiden ruoka paikallisempaa ja lisäksi edullisempaa kuin hotelleissa.

Elämykset | 4/5
Jos matkustat ensi kertaa Dubaihin, on aavikkosafari ehdoton kokemus. Puolipäiväretki alkaa iltapäivällä ja päättyy myöhään illalla. Täällä on myös helppo liikkua suurille nähtävyyksille, kutenBurj Khalifa ja Ski Dubai.

Matkalle lasten kanssa | 4/5
Täällä on useita lapsi- ja perheystävällisiä hotelleja. Jos asut Atlantis the Palm -hotellissa, saat myös pääsyn vesipuistoon. Wild Wadi on toinen vesipuisto, joka sijaitsee Jumeirah Beach Hotel -hotellin yhteydessä. Jos pidät Marvelista, viihdyt myös sisäteemapuistossa, jossa on Marvelin hahmoja.

Jebel Ali

Jebel Ali

Kauniita rantoja ja viihtyisiä perhehotelleja. Jebel Ali, joka aikoinaan oli satamakaupunki, on nykyään yksi Dubain suurimmista turistialueista. Tjäreborgin hotellit sijaitsevat aivan rannalla ja kohde sopiikin täydellisesti perheille, jotka haluavat rentoutua, mutta myös nauttia hauskoista aktiviteeteista.

Rannat | 4/5
Täällä on kauniita, rauhallisia rantoja. Kun matkustat Tjäreborgin kautta, asut aivan ihanalla hiekkarannalla. Rannat ovat myös kitesurffareiden suosiossa. Rannalla olevista hotelleista pääset myös helposti harrastamaan vesiurheilua.

Ostokset | 1/5
Lähin ostoskeskus sijaitsee noin 20 kilometrin päässä, Jumeirahissa. Siellä on muun muassa Mall of Emirates sekä maailman suurin ostoskeskus – Dubai Mall.

Ruoka ja juoma | 2/5
Jebel Alissa voit nauttia ravintoloista maailman joka kolkasta. Ravintoloita ja baareja on ainoastaan hotellialueilla. Herkullisen illallisen voit nauttia esimerkiksi Jebel Ali Resortissa tai Palm Tree Courtissa.

Elämykset | 3/5
Jebel Alissa voit osallistua moniin eri kokemuksiin. Aktiviteettien, kuten aavikkosafareiden, lisäksi hotelleissa on golfkenttiä, tenniskenttiä sekä omia talleja hevosineen ratsastuksesta pitäville.

Lasten kanssa | 4/5
Perheloma Jebel Alissa toimii täydellisesti. Hotelleissa on hauskoja leikkipaikkoja nuorimmille ja omat klubit teineille. Alueella ei ole liikennettä lähes lainkaan, joten voit todella viettää rauhallista ja rentouttavaa lomaa perheen kanssa.

Downtown Dubai

Downtown Dubai

Jännittävä suurkaupunki, jossa on kauniita puistoja. Downtown Dubaissa on paljon korkeaa ja suurta: maailman korkein rakennus Burj Khalifa ja maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall, jossa on yli 1400 kauppaa. Lisäksi täällä on hyvä hotelleja ja mielenkiintoisia, vierailun arvoisia soukeja.

Rannat | 2/5
Kaupungin sisällä ei ole rantoja, mutta täältä pääset helposti Jumeirahin rannoille taksilla.

Ostokset | 5/5
Dubain keskustassa on todella hyvät ostosmahdollisuudet Dubai Mallissa, maailman suurimmassa ostoskeskuksessa, jossa on yli 1400 liikettä. Kannattaa myös vierailla eläväisessä soukissa ja ostella antiikkia, kävellä itämaisten mattojen seassa ja kokeilla uusia makuja maustemarkkinoilla.

Ruoka ja juoma | 5/5
Täällä sinulla on ulottuvillasi suuri valikoima ruokaa ja juomaa. Kaikkea yksinkertaisesta pikaruuasta luksusravintoloihin kuten The Palace, sekä monia muita kansainvälisiä gourmetravintoloita. On hyvä pitää mielessä, että hotellien ulkopuolella sijaitsevat ravintolat eivät tarjoile alkoholia, mutta moni parhaimmista ravintoloista onkin hotellien yhteydessä.

Elämykset | 5/5
Uusia elämyksiä on heti kulman takana. Maailman suurin rakennus, Burj Khalifa, on vierailun arvoinen. Tänne kannattaa varata liput etukäteen, niin säästät rahaa ja jonotusaikaa. Maailman suurin suihkulähde sijaitsee Burj Khalifan ja Dubai Mallin yhteydessä, kannattaa ihailla valo- ja vesiesitystä iltaisin.

Lasten kanssa | 1/5
Alue on ehkäpä enemmän aikuisille suunnattu. Koska olet aivan kaupungin keskustassa, on täällä vilkasta ja paljon ihmisiä sekä liikennettä.

Bur Dubai

Bur Dubai

Downtown Dubain yläpuolella sijaitsee rauhallinen Bur Dubain kaupunginosa. Abralla, vesitaksilla, pääset kaupungin halki virtaavan joen yli. Vanhassa osassa on Dubain kulttuurinen keskus, jossa sijaitsevat Dubai Museum sekä Al Bastakiya, boheemi kaupunginosa, jonka juuret ulottuvat 1800-luvulle asti.

Rannat | 2/5
Bur Dubaissa ei ole rantoja, mutta pääset helposti taksilla Jumeirah Open Beachille vain muutaman minuutin taksimatkan päähän.

Ostokset | 4/5
Bur Dubaista pääset hyvien ostosmahdollisuuksien ääreen Dubai Malliin. Bur Dubaissa voit taas puolestaan kierrellä vanhaa soukia.

Ruoka ja juoma | 4/5
Täällä on monia eri ravintoloita. Kannattaa kokeilla paikallista keittiötä tai varata pöytä jonkin hotellin ravintolasta, jotka tarjoavat ruokaa maailman joka kolkasta.

Elämykset | 4/5
Täältä pääset yksinkertaisesti Downtown Dubain ja Jumeirah Beachin nähtävyyksillä. Lisäksi lähellä on Dubai Museum sekä vanha souk, jossa voit viettää kokonaisen iltapäivän tehden ostoksia.

Lasten kanssa | 1/5
Bur Dubai on rauhallisempi kaupunginosa kuin naapurinsa Downtown Dubai, mutta myös täällä on liikenne todella vilkasta.

Deira

Deira

Deira sopii sinulle, joka haluat asua keskellä suurkaupunkia. Täällä on lähes kaikkea: ostosmahdollisuuksia, rantoja ja soukeja. Hotellihinnat ovat yleensä täällä edullisempia ja vain lyhyen taksimatkan päässä voit ihastella aavikon kumpuilevia hiekkadyynejä.

Rannat | 2/5
Lyhyen taksimatkan päässä Deirasta odottavat upeat hiekkarannat ja turkoosinsininen vesi. Vain noin 10 minuuttia, ja olet kymmenien kilometrien pituisten rantojen äärellä.

Ostokset | 4/5
Tunnetut soukit sijaitsevat Deirassa, kuten suuri kultasouk ja upea maustesouk. Lisäksi täällä on ostoskeskus ja Dubai Mall -ostoskeskukseen pääset nopeasti metrolla.

Ruoka ja juoma | 4/5
Täällä on suuri valikoima sekä paikallisia että hotellien ravintoloita.

Elämykset | 4/5
Lähistöllä on sekä kultasouk että maustesouk, joissa molemmissa kannattaa vierailla. Hyppää abran, venetaksin, kyytiin yli joen Bur Dubaihin. Sieltä pääset helposti Downtown Dubain ja Jumeirah Beachin nähtävyyksille.

Lasten kanssa | 1/5
Deira sopii sinulle, jos haluat asua keskellä kaupunkia. Vilkkaan liikenteen takia Deira sopii paremmin aikuisille.

Ajman

Ajman

Ajman on pienin seitsemästä emiraatista, jotka muodostavat Yhdistyneet Arabiemiirikunnat. Voit valita kolmesta ylellisestä rantahotellista. Kauniilla rantapromenadilla on paljon ihmisiä päivisin, mutta tempo on rauhallinen ja täällä on paljon koettavaa.

Rannat | 5/5
Ajmanissa houkuttelee ranta. Toisella puolella on yli 10 kilometrin mittainen kullankeltainen hiekka ja Persianlahden turkoosinsinisen vesi ja toista puolta reunustaa rantapromenadi, joka on täynnä viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja.

Ostokset | 2/5
Keskustassa voit kierrellä soukeissa tai pienessä ostoskeskuksessa. Dubaihin on matkaa vain noin 30 kilometriä, joten voit tehdä vaikkapa päiväretken Dubai Mall -ostoskeskukseen.

*Ruoka ja juoma | 2/5
Ravintolat sijaitsevat lähinnä hotellialueilla ja ruokaa on tarjolla maailman joka kolkasta. Hotelliemme läheisyydessä ei ole
kovin suurta valikoimaa ravintoloita, mutta keskustan alueella on sekä paikallisia ravintoloita että pikaruokaravintoloita.

Elämykset | 4/5
Vieraile Dubaissa ostoksilla ja katsomassa nähtävyyksiä, kuten Burj Khalifa. Kannattaa varata myös iltapäivällä alkava aavikkosafari, joka jatkuu myöhään iltaan asti.

Lasten kanssa | 4/5
Arabiemiraattien rauhallisin lomakohde. Täällä monet hotellit sopivat koko perheelle, niin pienille kuin suurillekin.

Ras al Khaimah

Ras al Khaimah

Ihastuttava ja lapsiystävällinen ranta. Ras al Khaimah sijaitsee kauniissa luontoympäristössä, vuorten ja Persianlahden välissä. Lomakohde sopii kaikille rentouttavaa lomaa etsiville. Lisäksi täällä on maailmanluokan sukellusmahdollisuudet.

Rannat | 5/5
Todella upeat, pitkät rannat heti Tjäreborgin hotellien ulkopuolella. Rannat ovat lapsiystävällisiä ja pienimmät (sekä tietysti myös isommat) voivat nauttia muun muassa vesipuistoista sekä snorklauksesta ja sukelluksesta.

Ostokset | 3/5
Ras al Khaimahissa on ostoskeskuksia. Täällä on Al Hamra Mall ja Manar Mall, joissa on noin 100 liikettä. Jos haluat vielä suurempien ostosmahdollisuuksien ääreen, sijaitsee ostosparatiisi Dubai noin 90 kilometrin päässä.

Ruoka ja juoma | 2/5
Hyvä valikoima ravintoloita hotellien yhteydessä ja joitakin alueen ostoskeskuksissa.

Elämykset | 4/5
Täältä voit suunnata retkelle Dubaihin tai aavikolle, tai miksipä ei lähellä sijaitsevaan Omaniin. Lisäksi täällä on kaksi hyvää golfkenttää, jos haluat pelata lomallasi.

Lasten kanssa | 4/5
Alue on rauhallinen ja rannat lapsiystävällisiä, joten Ras al Khaimah on todella hyvä kohde koko perheelle.

Fujairah

Fujairah

Fujairahin pitkät ja leveät rannat sekä mukavat hotellit tekevät siitä täydellisen lomakohteen lapsiperheille, jotka haluavat viettää rentouttavaa rantalomaa. Fujairahissa voit yhdistää rentoutumisen ostoksiin ja suurkaupungin sykkeeseen tai kulttuuri- ja luontoelämyksiin.

Rannat | 4/5
Fujairah on erittäin sopiva lomakohde viettää ihanaa rantaelämää Arabian niemimaalla. Täällä voit nauttia pitkistä rannoista ja kristallinkirkkaasta vedestä.

Ostokset | 2/5
Ostoksia löytyy hieman kauempaa, keskustan alueella Fujairah Cityssä tai Khor Fakkanissa. Jos haluat ostoksille Dubaihin, matka kestää noin kaksi tuntia.

Ruoka ja juoma | 2/5
Hotellialueiden ulkopuolella ei ole ravintoloita, mutta hotelleissa on hyvä valikoima ruokapaikkoja. Hyviä ravintoloita on myös heti alueen ulkopuolella Fujairah Cityssä ja Khor Fakkanissa.

Elämykset | 3/5
Jos haluat nähdä muutakin kuin lähiympäristön, suosittelemme retkeä Fujairah Cityyn. Täällä on kulttuuria, kuten Hatta Heritage Village ja tunnettu Sheikh Zayed -moskeija. Fijairahista pääset myös aavikkosafarille, tutustumaan vuorenkanjoneihin tai sukeltamaan Intian valtamereen.

Lasten kanssa | 4/5
Rauhallinen lomakohde ja hyvät uintimahdollisuudet lapsille. Useimmissa hotelleissa on lastenkerho ja aktiviteetteja sekä leikkipaikka ja lastenallas, joiden ansiosta lapset viihtyvät lomalla todella hyvin.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Kaupunki täynnä kiehtovia vastakohtia. Abu Dhabi on maan pääkaupunki sekä Arabiemiraattien suurin emiirikunta. Aluksi kaupunki oli vain pieni kalastajakylä, mutta nyt siitä on kehittynyt maailmanluokan metropoli. Täällä on pilvenpiirtäjiä sulassa sovussa arabialaisen historian kanssa.

Rannat | 5/5
Täällä on upeita, pitkiä rantoja Saadiyat Islandilla ja Yas Islandilla. Useimmat kuuluvat hotelleille, mutta ovat avoinna kaikille pienestä lisämaksusta.

Ostokset | 4/5
Abu Dhabissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Täällä on kaikkea perinteisistä soukeista moniin eri ostoskeskuksiin. Marina Mall ja Abu Dhabi Mall ovat kaksi suurinta.

Ruoka ja juoma | 4/5
Suuri valikoima ravintoloita maailman joka kolkasta. Useimmat ravintolat sijaitsevat pääasiassa hotelleissa ja ostoskeskuksissa.

Elämykset | 4/5
Täällä kannattaa käydä Ferrari Worldissa, maailman suurimmassa sisähuvipuistossa, jossa on muun muassa maailman nopein vuoristorata. Abu Dhabissa on myös Sheikh Zayed Grand Mosque, yksi maailman suurimmista moskeijoista. Yas Waterworld on suuri vesipuisto, jossa viihtyvät kaikenikäiset.

Lasten kanssa | 3/5
Kaupungissa on vilkas liikenne. Lapsiperheille suosittelemme majoitusta Saadiyat Islandilla tai Yas Islandilla rannan lähellä.