Matkat – Abu Dhabi

Varaa Tjäreborgin matka Abu Dhabiin ja koe kiehtovien vastakohtien suurkaupunki.

Abu Dhabi on Arabiemiirikuntien suurin emiraatti ja maan pääkaupunki, joka sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Dubaista ja koostuu useista lähellä toisiaan olevista saarista. Abu Dhabi oli aiemmin pieni kalastajakylä, ja vain muutaman sukupolven kuluessa kaupunki on kehittynyt yhdeksi maailman metropoleista, joka on viehättävä yhdistelmä vanhaa ja uutta. Täällä pilvenpiirtäjät ja palatsit ovat sulassa sovussa perinteisen arabialaisen kulttuurin ja historian kanssa. Abu Dhabissa matkailijoita houkuttelevat myös monipuoliset ostosmahdollisuudet – täällä on kaikkea kansainvälisistä merkeistä ja suurista kauppakeskuksista perinteisiin arabialaisiin souk-markkinoihin.

Tjäreborgilla Abu Dhabiin

Matkustaessasi Tjäreborgilla Abu Dhabiin voi valita hotellin useista eritasoisista vaihtoehdoista. Useimmissa hotelleissa on yksi tai useampi uima-allas, ja useat hotellit sijaitsevat rannalla. Abu Dhabi sopii erityisesti aikuisille matkailijoille, jotka haluavat viettää aktiivista lomaa eksoottisessa kaupunkiympäristössä, mutta tänne voi hyvin matkustaa myös lasten kanssa. Ilmasto on lämmin ympäri vuoden, mutta kannattaa huomioida, että kesäisin (kesä-syyskuussa) lämpötila voi nousta yli 40 asteeseen. Voit yhdistää Abu Dhabin matkaasi myös jonkun toisen emiraatin. Näin saat lomastasi irti kaiken mahdollisen.

Aktiviteetit Abu Dhabissa

Abu Dhabissa on paljon nähtävää ja tekemistä. Täällä on upeita rantoja, joilla on mukava rentoutua, ja jos olet innokas golfaaja, viihdyt varmasti Abu Dhabissa. Kannattaa ehdottomasti käydä Ferrari Worldissä, joka on maailman suurin sisätiloissa toimiva huvipuisto ja jossa voit muun muassa ajaa maailman nopeimmalla vuoristoradalla. Jos kaipaat lisää vauhdikasta menoa, voit lähteä valtavaan Yas Waterworld -vesipuistoon tai opastetulle kierrokselle Abu Dhabin Formula 1 -radalle. Abu Dhabissa on myös šeikki Zayedin moskeija, joka kuuluu maailman suurimpiin moskeijoihin.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Hyvä ilmasto
 • Kaupunki- ja rantakohde
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Abu Dhabi

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
23°14°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
24°15°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
27°17°
8
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
31°20°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
36°24°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
38°26°
10
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
40°29°
10
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
40°29°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
38°26°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
35°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°18°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
26°15°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
Rannat
Abu Dhabissa on useita upeita rantoja, joista monet kuuluvat hotelleille. Pääsymaksua vastaan myös muut kuin hotellin asukkaat voivat tulla näille rannoille. Lisäksi täällä on myös yleisiä kaikille avoimia rantoja, mutta niiden palvelut ovat rajallisemmat.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Abu Dhabiin voit matkustaa reittilennoilla vuoden ympäri. Lento laskeutuu Abu Dhabi International Airport -lentokentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Abu Dhavin lentokentältä hotelleihin on n. 30 min (n. 35 km), riippuen muusta liikenteestä. Dubain lentokentältä ajoaika on n. 2 tuntia (n. 150 km). Lentokenttäkuljetukset voit varata lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ravintoloita on pääasiassa hotelleissa ja ostoskeskuksissa. Alkoholijuomia voi yleisesti ottaen ostaa vain hotelleissa olevista ravintoloista.
Yöelämää on lähinnä suuremmissa hotelleissa ja kaupungin ostoskeskuksissa. Alkoholijuomia voi ostaa ainoastaan hotelleista.
Ostokset
Abu Dhabissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Täällä on useita ostoskeskuksia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Abu Dhabissa on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja. Täällä on golfkenttiä, Formula 1 -rata, jossa voi osallistua opastetuille kierroksille, vesipuisto sekä maailman suurin sisähuvipuisto Ferrari World, jossa on muun muassa maailman nopein vuoristorata.
Yksi Abu Dhabin suosituimmista nähtävyyksistä on Šeikki Zayedin moskeija, joka on yksi maailman suurimmista moskeijoista. Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Abu Dhabi National Exhibition Centre, The Corniche -kävelyreitti, Louvre Abu Dhabi ja Etihad Towers.
Kulkuyhteydet
Abu Dhabissa on kätevintä liikkua taksilla. Paikallisliikenne toimii rajallisesti.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa Arabiemiraatteihin ilman viisumia, vaikka uusista maksullisista ja lyhennetyistä viisumien voimassaoloajoista on annettu ennakkotieto. Lentokentällä annettava leima oikeuttaa matkailijan oleskelemaan maassa 30 päivää. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk kotiinpaluun jälkeen. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn....

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Arabiemiraattien lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Arabiemiraattien lähetystöstä/konsulaatista. Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien suurlähetystö, Helsinki, p. (+358) 9 251 663 61.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Ramadan

Ramadan, muslimien paastokuukausi, alkaa seuraavan kerran 5.5.2019. Ramadanin aikana monet kaupat pidetään suljettuina, ja kaikki muutkin asiat tapahtuvat hitaammin kuin tavallisesti. Ait el Kebir -juhla on noin 11.8.2019, ja myös tuolloin kaupat ja markkinat ovat suljettuna, mutta ostoskeskukset ovat avoinna. Ramadanin aikana syöminen, juominen ja tupakointi julkisilla paikoilla on kiellettyä auringonnoususta auringonlaskuun, eli sinä aikana, jolloin muslimit paastoavat.

Turisti- ja paikallisvero Abu Dhabissa

Abu Dhabin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että 1.6.2016 alkaen kaikilta kohteissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero ja paikallisvero (tourism fee & municipality fee). Turistivero on hotelliluokituksesta riippuen n. 10–20 EUR (n. 40–80 AED)/huone/yö. Paikallisvero on n. 4 EUR (n. 15 AED)/huone/yö. Näitä veroja ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksut suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Valuutta ja maksaminen

Dirhami (AED). Maksukortit käyvät useimmissa paikoissa.

Sähkö

220/240 V. 50Hz. Adapteri tarvitaan, englantilainen 3-haarainen pistoke.

Kieli

Arabia. Monet puhuvat myös englantia, varsinkin hotelleissa ja turistikohteissa.

Lisävuoteet

Mikäli Arabiemiraateissa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa tai kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin matkustettaessa on yleensä voimassa ikäraja 18 vuotta, jos matkustaa ilman vanhempiaan tai toista aikuista. Useimmissa hotelleissa noudatetaan kuitenkin 21-vuoden ikärajaa, mikäli et ole matkalla vanhempiesi tai toisen aikuisen kanssa. Jos sinulla ei ole sama sukunimi kuin vanhemmillasi, englanninkielinen virkatodistus (ote väestötietojärjestelmästä) on oltava mukana. Jos olet alle 21-vuotias ja matkustat jonkun muun 21 vuotta täyttäneen aikuisen kanssa, sinulla tulee olla mukana kopio vanhemman passista sekä englanninkielinen matkustuslupa. Lisätietoa saat Yhdistyneiden Arabiemiraattien suurlähetystöstä.
Alueella olevilta rakennustyömailta kantautuvat äänet saattavat häiritä, mutta töiden laajuus vaihtelee.
Useimmissa hotelleissa luottokortiltasi veloitetaan takuusumma, joka palautetaan uloskirjautuessa. Takuusumma on n. 200 USD, mutta neljän ja viiden tähden hotelleissa takuusumma voi olla jopa 500-800 USD.
Yhdistyneillä Arabiemiirikunnilla on tiukat lääkkeitä koskevat tuontimääräyksen. Reseptilääkkeistä vaaditaan todistus joko englanniksi tai arabiaksi. Kaikkista reseptilääkkeistä on ilmoitettava etukäteen ennen Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin matkustamista. Ilmoitus tehdään täyttämällä tiedot United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention -sivuilla.
Tee matkahaku