Matkat – Deira

Shoppailua, rantoja ja soukeja – Deirassa lomailet keskellä Dubain suurkaupunkia, mutta hieman edullisemmassa hotellissa.
Dubain vanhan keskustan jakaa kahtia Dubai Creek -joki, jonka pohjoispuolella on Deiran kaupunginosa ja eteläpuolella Bur Dubain kaupunginosa. Joella seilaavat perinteiset dhow-puuveneet, ja taksiveneellä eli abralla pääset joen yli muutamassa minuutissa. Deirassa on perinteisiä souk-markkinoita, muun muassa omat markkinansa kullalle ja mausteille. Alueella on myös paljon hotelleja ja ostoskeskuksia sekä enemmän paikallissävytteisiä ravintoloita. Deira City Centerin suuressa ostoskeskuksessa on 370 kauppaa ja useita ravintoloita. Deirassa sijaitsee myös Dubai Creek Golf & Yacht Club sekä Irish Village, viihtyisä alue, jolla on paljon ravintoloita ja pubeja ja jonne kannattaa suunnata ilta-aikaan.

Majoitu edullisemmin Deirassa

Hotellit ovat Deirassa usein huomattavasti edullisempia kuin vaikkapa Jumeirahin alueella. Kun majoitut jossakin Deiran hotelleistamme, voit helposti lähteä päiväksi rannalle ja tehdä retkiä autiomaahan tai naapuriemiraatteihin. Hotellien lähellä on paljon ravintoloita, joissa voit rentoutua päivän päätteeksi hyvän ruuan ääressä.

Rantaelämää ja aktiviteetteja

Vain lyhyen taksimatkan päässä Deirasta sinua odottavat upeat rannat ja aavikon kumpuilevat hiekkadyynit. Rannikkoa reunustavat kymmenien kilometrien pituiset valkeat hiekkarannat, joiden vesi on turkoosia ja kirkasta. Talvellakin Dubain sää on suunnilleen samanlainen kuin Suomen parhaimpina kesäpäivinä. Dubaissa on tarjolla paljon aktiviteetteja, mikäli sattuisit kyllästymään shoppailuun ja rantaelämään. Laajassa valikoimassa on muun muassa tennistä, jeeppisafareja, kalastusta ja purjelautailua. Dubaissa sijaitsee myös yksi maailman moderneimmista vesipuistoista. Missä muussa kaupungissa voisit hiihtää kolmella eri alustalla, lumella, vedessä ja hiekalla? Voit myös täydentää matkaasi vierailemalla jossakin naapuriemiraateista tai vaikkapa pelaamalla kierroksen golfia – Deirassa vietät ainutlaatuisen loman, jollaista et koe missään muualla.
Hyvä tietää
  • Edullisia hotelleja
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Vanha Dubai, jossa kulta- ja maustesouk

Muiden mielipiteet kohteesta Deira

Tee matkahaku – Deira