Hotellit (30)

Matkat – Sri Lanka

Sri Lankassa kohtaat tuhansia vuosia vanhaa kulttuuria, vehreää luontoa, värikästä elämänmenoa, kilometrejä pitkiä rantoja ja paljon muuta.

Tjäreborgilla voit matkustaa useisiin Sri Lankan kohteisiin, etelässä sijaitsevasta satamakaupunki Gallesta pääkaupunki Colombon pohjoispuolella sijaitsevaan Negomboon. Valitsitpa sitten minkä kohteen tahansa Sri Lankassa sinua odottavat ihanat rannat, mielenkiintoiset retket mausteviljelmille, jalokivet ja mahtava luonto. Pääset myös tutustumaan tuoksujen täyteiseen srilankalaiseen keittiöön, jolla on tuhatvuotiset perinteet ja joka tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä maistelitpa sitten katukeittiön tai luksusravintolan herkkuja. Sri Lankan loma on varmasti kaikkia aisteja kutkuttava ikimuistoinen elämys.

Monipuolinen Sri Lanka

Vaikka tulisitkin Sri Lankaan nauttimaan ihanasta rantaelämästä, kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväkseen ja tutustua tähän värikkääseen saareen, jolla näkemistä ja tekemistä riittää. Voit esimerkiksi käydä entisessä pääkaupungissa Kandyssä, lähteä teeviljelmille tai viidakkoretkelle, tutustua paikalliseen eläinmaailmaan ja nauttia henkeä salpaavista vuoristomaisemista, jotka hallitsevat saaren keskiosaa. Mielenkiintoinen elämys on myös aistia tunnelmaa srilankalaisen kaupungin markkinoilla, kaduilla ja temppeleissä.

Tjäreborgin Sri Lanka

Tjäreborgilla matkustat Sri Lankaan vuoden ympäri, ja joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Lisäksi valittavanasi on muutamia Sri Lankan parhaista hotelleista, joissa lomailu sujuu takuuvarmasti tyylikkäissä olosuhteissa.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Sri Lankassa?
Sri Lankassa vallitsee trooppinen, lämmin ilmasto ja suureen ilman kosteuspitoisuuteen vaikuttavat kesällä lounaasta puhaltavat monsuunituulet ja talvella monsuunit puhaltelevat koillisesta. Tjäreborgin kohteet sijaitsevat Sri Lankan rannikolla, jossa päivän keskilämpötilat ovat noin 30 °C vuoden ympäri. Yön ja veden lämpötilat eivät myöskään vaihtele kovinkaan paljon eri vuodenaikoina, mutta saattavat olla muutaman asteen korkeammat huhti-lokakuussa. Talvikuukaudet, tammikuu, helmikuu ja maaliskuu ovat vuoden kuivimmat kuukaudet. Silloin yön keskilämpötila on miellyttävä 23 °C ja meriveden lämpötila noin 27-28 °C. Päivän keskilämpötila on yleisesti noin 30 °C, mutta ylängöllä saattaa olla huomattavasti viileämpää, lähellä 15 °C ja toisinaan saattaa esiintyä myös pakkasta. Keväällä puhaltavat lounaasta kosteat monsuunituulet. Sateet ovat yleensä voimakkaita kuuroja, mutta niiden välillä paistaa myös aurinko. Vuoden sateisin aika ajoittuu huhtikuulle sekä syksyyn, loka-marraskuulle.
Passi ja viisumi
Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maahan saapumisesta ja siinä täytyy olla vähintään kaksi tyhjää, leimaamatonta sivua. Passin täytyy myös olla ehdottomasti ehjä ja hyvässä kunnossa.

Sri Lankan matkustusvaltuutus ETA (Viisumi)
Sri Lanka on ottanut käyttöön pakollisen sähköisen matkustusvaltuutuksen (Electronic Travel Authorization, ETA). Kaikkien Sri Lankaan matkustavien on täytettävä ETA-kaavake sähköisesti netissä osoitteessa www.eta.gov.lk/slvisa
Huom! ETA-hakemus koskee myös ns. transit-matkustajia, eli niitä, jotka vaihtavat konetta Sri Lankassa ja jatkavat matkaa johonkin toiseen maahan. Transit-matkustajien ETA-hakemus on kuitenkin maksuton.

Hakemuksen voi tehdä aikaisintaan 3 kk ennen matkaa (eli maahan on tultava 3 kk sisällä ETA hakemuksen hyväksymisestä). Sri Lankan viranomaiset lähettävät hyväksynnän matkustajalle sähköpostitse, kun valtuutus on myönnetty. Huomaattehan, että valtuutus on mahdollista lähettää vain sähköpostitse. Hyväksytty valtuutus on tulostettava matkalle mukaan. Electronic Travel Authorization, ETA, maksaa n. 30 USD. Maksu suoritetaan hakemuksen yhteydessä luottokortilla (Visa, Master Card, Amex). Kaikille matkustajille on haettava ETA mutta alle 12-vuotiailta lapsilta se on ilmainen.

Matkustajalla tulee olla
• passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta
• kopio ETA-matkustusvaltuutuksen hyväksymisviestistä (vain Sri Lankassa)
• vahvistettu paluulentolippu
• riittävät varat matkan ajaksi

Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan konsulaatista.

Vain Malediiveja koskeva tieto
Pohjoismaiden kansalaiset saavat maahan saavuttuaan viisumin, joka on voimassa 30 päivää. Viisumin voimassaoloaikaa voi tarvittaessa pidentää paikan päällä. Passin suositellaan olevan voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 leimaamatonta sivua. Pikapassilla tai väliaikaisella passilla ei voi saapua maahan vaan passin on oltava ns. normaali pitkän ajan passi, joka on koneella luettava.

Matkakohteet – Sri Lanka

Negombo
 • Nähtävyydet
 • Harrastukset
 • Ostokset
Negombo on upea matkakohde, jossa voit yhdistää sekä ranta- että kaupunkiloman. Tjäreborgilla matkustat Negomboon reittilennoilla, joten päätät itse matkan ajankohdan sekä keston.
Hikkaduwa
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
Hikkaduwassa pääset kokemaan aidon Sri Lankan tunnelman. Tjäreborgin hotellit sijaitsevat rannalla.
Beruwala
Beruwalassa voit viettää rauhallisen loman ja rentoutua sekä hotellissa että rannalla. Kaivatessasi enemmän vilskettä ja vilinää, täältä pääset helposti pääkaupunkiin, Colomboon.
Galle
Galle on yksi Sri Lankan viehättävimmistä lomakohteista, joissa pääset nauttimaan rannoista, nähtävyyksistä sekä lähellä rantaa olevista tyylikkäistä hotelleista.
Bentota
Bentotassa voit viettää ihanaa rantaelämää ja nauttia paikallisesta elämänmenosta. Tjäreborgin kautta matkustat joustavasti reittilennoilla ja suunnittelet unelmiesi loman.
Marawila
Marawila on rauhallinen kohde, jossa on ihastuttava ranta, leppoisa tunnelma ja kiehtovat retkikohteet.
Matkatarjouksia – Sri Lanka
Hotel J
Hotel J
Negombo, Sri Lankan saari, Sri Lanka
 • 9 päivää
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 1.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 1.10.2019, 9 päivää
The Palms
The Palms
Beruwala, Sri Lankan saari, Sri Lanka
 • 9 päivää
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 1.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 1.10.2019, 9 päivää
Jetwing Sea
Jetwing Sea
Negombo, Sri Lankan saari, Sri Lanka
 • 9 päivää
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 1.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 1.10.2019, 9 päivää

Tee matkahaku – Sri Lanka