Matkat – Galle

Sri Lankan saari, Sri Lanka
Lomamatkalla Gallessa koet ikään kuin kolme kohdetta samalla kertaa: hollantilaiset ja englantilaiset vaikutteet kohtaavat srilankalaisen kulttuurin maan neljänneksi suurimmassa kaupungissa, jonka tunnuspiirteitä ovat vanha linnoitus ja vilkas elämänmeno.
Galle koostuu oikeastaan kahdesta kaupungista. Toinen osa on vanhan linnoituksen alue, jolla vallitsee rauhallinen tunnelma, ja toisen osan muodostavat uudemmat kaupunginosat, joiden kadut ovat täynnä Sri Lankalle ominaista vilkasta kaupankäyntiä ja elämänmenoa. Tee kävelyretki Sea Streetillä, poikkea kalamarkkinoille ja ihastele kalastajien yön aikana saamia saaliita. Jatka sitten Main Streetille ja koe aidon paikallisen markkinaelämän äänet, värit ja tuoksut. Seuraavaksi voit kulkea Gallen krikettistadionin ohitse kohti vanhaa linnoitusta, jossa voit nauttia lounasta jossakin monista viihtyisistä ravintoloista sekä tutustua vanhoihin muureihin ja rakennuksiin sekä kaupungin vanhimpien osien kauppoihin.

Rantaelämää

Muutaman kilometrin päässä Gallesta etelään sijaitsee Unawatuna Beach, joka on yksi Sri Lankan parhaista rannoista. Täällä voit rentoutua palmujen varjossa, seurata elämänmenoa, uida ja syödä lounasta. Helpoiten rannalle pääsee Gallesta tuk-tukilla, mutta halutessasi voit matkustaa tänne myös paikallisbussilla, joka on elämys jo itsessään. Jos kaipaat joitain vauhdikkaampaa tekemistä, kokeile surffausta. Rannalta voi varata tarvittaessa ohjaajan ja vuokrata laudan.

Majoitu ylellisesti

Viiden tähden Jetwing Lighthouse kuuluu Sri Lankan parhaimpien ja hienostuneimpien hotellien joukkoon. Hotellin on suunnitellut yksi maan tunnetuimmista arkkitehdeistä, ja se sijaitsee meren rannalla, vain muutaman kilometrin päässä Gallesta. Täällä voit taatusti viettää rentouttavan loman ja nauttia parhaasta mahdollisesta palvelusta. Hotellissa on muun muassa spa-hoitola, erinomainen ravintola ja tyylikkäästi sisustetut huoneet, jotka kruunaavat lomamatkasi Gallessa.

Yhdistelmämatka

Jos haluat saada lomastasi irti mahdollisimman paljon, voit yhdistää Galleen oleskelun yhdessä tai useammassa Sri Lankan muista kohteista. Kenties haluat nauttia Marawilan rauhasta tai nähdä Hikkaduwan koralliriutan? Voit itse päättää mieleisesi kohteet ja sen, kuinka kauan kussakin kohteessa viivyt. Koska matkustat reittilennoilla, määrität myös itse matkasi ajankohdan ja kokonaiskeston.
Hyvä tietää
 • Hyvätasoisia hotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Aurinkoinen kohde
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Galle

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Unawatuna Beachin ranta on kaupungin ylpeys ja maineensa veroinen. Ranta sijaitsee palmujen reunustamalla lahdella noin neljä kilometriä Gallesta etelään, ja sinne pääsee sekä bussilla että taksilla. Paikan päältä ei ole kuitenkaan kiire lähteä aivan heti, sillä rannan lähellä on paljon ravintoloita, joissa voi syödä lounasta ja nauttia virkistävää juotavaa. Pienten lasten kanssa kannattaa olla varovainen, sillä vesi ei ole kovin matalaa vaan ulottuu jo muutaman metrin jälkeen aikuista vyötärölle. Rannan länsipäädyssä on matalampaa, ja sinne suuntaavat usein myös paikalliset, jotka käyvät rannalla varsinkin viikonloppuisin. Unawatunan ranta sopii sekä snorklaamiseen että rentoutumiseen. Paikalla on myös lasipohjaveneitä, joista voi nähdä enemmän merenalaista elämää. Lippuja veneisiin myydään keskellä rantaa. Sri Lankan rannoilla ei yleensä ole aurinkotuoleja, mutta joissakin rannan osissa on hotellien aurinkotuoleja, jotka ovat hotellivieraiden käytössä.

Gallen ympäristössä on myös muita rantoja, mutta hotellien rantoja lukuun ottamatta ne eivät ole yhtä laadukkaita kuin Unawatuna Beach. Monet rannat ovat pääasiassa kalastajien käytössä.

Hikkaduwa

Osa Hikkaduwan rannoista on kapeita, mutta hotellien edustoilla on pääasiassa hyviä rantoja, jotka soveltuvat myös snorklaamiseen. Vesiurheilumahdollisuudet ovat rajalliset, sillä kallioiden ja riuttojen takia vesiskootterilla ajo tai veneily ei ole mahdollista, ja purjelautailua varten täytyy myös lähteä kauemmas merelle. Voit kuitenkin nousta lasipohjaveneen kyytiin katsomaan vedenalaista elämää. Alueella on myös joitakin PADI-sertifioituja sukelluskouluja, jotka järjestävät sukellusta.

Rantaelämää Sri Lankassa

Sri Lankan 1 700 kilometrin pituisella rannikolla on paljon hienoja rantoja, kuten Beruwela, Bentota, Hikkaduwa ja Unawatuna. Useimmilta rannoilta on mahdollista vuokrata surffilautoja, ja Hikkaduwan ja Unawatunan rantojen edustoilla on snorklaukseen soveltuvia koralliriuttoja. Wewelan rannalla on parhaat surffausaallot. Yksityisrantoja on vain vähän, joten uimaan voi mennä lähes missä vain. Pue kuitenkin vaatteet uimapuvun päälle, kun lähdet rannalta lounaalle tai kävelylle kylään.

Vuoroveden vaihtelu on Sri Lankan rannikolla suurta, jopa metrin luokkaa. Tämä kannattaa huomioida, jos uit kauempana rannasta. Vesiurheilulajeja voi harrastaa Sri Lankassa vain rajallisesti, koska monissa paikoissa riutat ja kalliot rajoittavat liikkumatilaa. Maassa toimii kuitenkin useita sukelluskouluja, ja myös snorklausretkiä järjestetään paljon.

Todennäköisesti kohtaat lomasi aikana Sri Lankan rannoilla paikallisia rantamyyjiä, jotka yrittävät myydä retkiä, tarjota vuokralle autoja ja veneitä sekä paljon muuta. Monet heistä puhuvat saksaa ja englantia, jotkut jopa pohjoismaisia kieliä. Huomioi, että rantamyyjillä ei ole mitään tekemistä hotellien tai virallisten matkanjärjestäjien kanssa, vaikka he usein väittävät niin.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sri Lanka muistuttaa ruokakulttuuriltaan eteläistä Intiaa, ja maan kansallisruoka onkin riisi ja curry. Useimmissa ravintoloissa on myös tarjolla monenlaisia kala- ja äyriäisruokia. Gallessa on ravintoloita keskustassa ja rantakadun varrella. Myös linnoituksen alueella on viihtyisiä kahviloita, joista joissakin tarjoillaan ruokaa. Hotelleilla on myös omat ravintolansa. Ravintoloissa maksetaan 10 prosentin juomaraha, mikäli laskuun ei ole lisätty valmiiksi palvelumaksua. Jos palvelumaksu on jo sisällytetty laskuun, summa pyöristetään ylöspäin.

Ravintolat Gallen ulkopuolella

Lähimmässä kaupungissa, Unawatunassa, on useita pieniä ravintoloita, joissa tarjoillaan myös kansainvälistä ruokaa. Habaraduwassa on paikallisia yksinkertaisempia ravintoloita, joista saa edullista ruokaa. Myös Koggalassa on muutama ravintola.

Ruoka ja juoma Sri Lankassa

Sri Lanka on tunnettu mausteistaan, eikä niitä todellakaan säästellä ruuanlaitossa. Ruoka ei kuitenkaan ole välttämättä aina tulista, vaan aromaattista ja maukasta. Riski sairastua ruuasta on täällä melko pieni, kasvisruokien kohdalla lähes olematon.

Sri Lankan ravintolat

Useimmissa Sri Lankan ravintoloissa on tarjolla monipuolisesti sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokalajeja. Hotelleista ja majataloista saa usein kansainvälisiä ruokia, kuten paistettua riisiä ja pastaa, ja srilankalaista ruokaa tarjoillaan enemmän hotellien ulkopuolella. Erityisimmät makuelämykset saa yleensä pienemmistä paikallisista ravintoloista. Ravintolan saattaa täällä tunnistaa vain parista ulkopuolelle asetetusta värikkäästä loisteputkesta. Tämänkaltaisista paikoista saa yleensä hyvää ruokaa edullisesti, ja samalla voi nauttia aidosta paikallisesta tunnelmasta.

Sri Lankassa ravintolakäynteihin kuluu usein paljon aikaa, sillä ruokaa aletaan valmistaa alusta asti tilaamishetkellä. Ravintolaan mennessä ei siis välttämättä tarvitse olla vielä kovin nälkäinen, vaan siellä voi rauhassa seurata elämänmenoa ja nauttia hyvää juotavaa ruokaa odottaessa.

Ravintolalaskuun lisätään yleensä 10 prosentin palvelumaksu, ja hienommissa paikoissa laskuun lisätään vielä 15 prosentin vero. Sri Lankassa ravintolassa syöminen on kuitenkin hyvin edullista.

Juomat

Mausteisen ruuan ja lämpimän ilmaston vuoksi parhaiten ruuan kanssa maistuu olut tai vesi. Sri Lankassa on useita hyviä paikallisia olutmerkkejä. Vettä ostetaan pulloissa sekä kaupasta että ravintolasta. Vesipulloa kannattaakin pitää lomamatkalla aina mukana.

Mehu
Kaikkialla Sri Lankassa myydään hedelmämehua, joka on mainio janon sammuttaja. Myynnissä on niin sanotusti aitoa ja epäaitoa mehua. Aidossa mehussa on vain hedelmää ja vettä, kenties ripaus sokeria, jotka ovat käyneet tehosekoittimessa. Epäaito mehu on valmistettu tiivisteestä, eikä se ole läheskään yhtä hyvää. Mehumaista juomaa on myös lassi, johon tulee hedelmien lisäksi jogurttia ja mahdollisesti sokeria.

King Coconut
King Coconut on keltainen kookospähkinä, josta poistetaan yläosa ja imetään pillillä makea kookosmehu. Voit pyytää, että kookospähkinä avataan juomisen jälkeen kokonaan, jolloin pääset käsiksi herkulliseen hedelmälihaan. King Coconutia myydään kaikkialla Sri Lankassa.

Riisi ja curry

Sri Lankan kansallisruoka on riisi ja curry. Ruokalajiin kuuluvat erillisissä astioissa tarjoiltava riisi ja useat pienet curryannokset, joiden pääainesosana voi olla kasviksia, lihaa, kalaa ja kanaa. Aterian täydentää rapea papadum-leipä ja chutney. Jos haluat syödä oikeaan paikalliseen tapaan, voit käyttää syömiseen ruokailuvälineiden sijaan oikeaa kättä. Alkuun se voi tuntua hieman hankalalta, mutta pienellä harjoittelulla siihen tottuu samalla tavalla kuin vaikkapa puikoilla syömiseen.

String hoppers

Tätä ruokalajia tapaa lähes kaikkialla Sri Lankassa. String hopperit ovat nuudelirullia, jotka nautitaan chutneyn, daalin tai jonkin muun lisukkeen kanssa. Ruokalajia syödään usein aamiaiseksi, mutta sitä voi syödä myös välipalana mihin aikaan päivästä tahansa.

Hopper

Hopper eli appa on kulhon muotoon paistettu ohukainen, joka on reunoilta rapea ja keskeltä pehmeä. Hopperin täytteenä voi olla esimerkiksi hedelmiä, kananmunaa tai currya, ja sitä voi syödä mihin aikaan päivästä tahansa.

Rotty

Rotty on myös eräänlainen ohukainen, jota syödään yleensä kokoon taiteltuna ja jonkinlaisella currylla täytettynä.

Idli

Idlit ovat höyrytettyjä riisikakkuja, joita syödään usein aamiaiseksi. Suosituin lisuke on kookoschutney. Tämä herkku vie kielen mennessään!

Kala ja äyriäiset

Iltaisin Sri Lankan rannoilta voi nähdä merellä kalastusalusten muodostaman valojen helminauhan. Kalastajien saaliit päätyvät lopulta ravintoloihin ja lautasille. Osa kaloista on meillekin tuttuja, esimerkiksi tonnikala. Täällä kannattaa tilata grillattua tonnikalaa, sillä sitä tuskin saa mistään yhtä tuoreena ja edullisesti. Hummeria on myös usein ruokalistoilla, yleensä grillattuna. Lisäksi tavallinen ruokalaji on jumbo prawns, jotka ovat valtavan kokoisia katkarapuja. Tarjolla on myös pienempiä katkarapuja, joista voi olla hyvä aloittaa.

Hedelmät

Papaijaa, banaania ja ananasta on saatavilla vuoden ympäri, ja niitä tarjoillaan usein hotelleissa. Paikallisilla markkinoilla on vielä enemmän valikoimaa, kuten mangoa, omenia ja melonia. Muista aina kuoria hedelmät ennen syömistä.
Gallen yöelämä ei ole kovinkaan vilkasta, eikä kaupungissa ole äänekkäitä baareja tai klubeja. Sri Lankan yöelämä onkin, kenties Colomboa lukuun ottamatta, hyvin rauhallista ja keskittyy lähinnä hotellien tarjontaan.
Ostokset
Gallen keskustassa on lähialueen paras ostostarjonta. Täällä on suuria markkinoita, joilla myydään vaatteita, hedelmiä ja vihanneksia, ja lisäksi on muotiliikkeitä ja suutareita. Shoppailukierroksen aikana voi tietysti myös poiketa johonkin kaupungin viihtyisistä kahviloista.

Gallen markkinat

Markkinat ovat avoinna aamupäivällä, jolloin koko kaupungin kadut täyttyvät pikkukojuista. Eniten kojuja on kuitenkin rantakadulla ja sen lähellä Main Streetillä. Kahden kadun välissä on myös kalamarkkinat, joiden ihmisvilinä ja kaupankäynti ovat jännittävää katsottavaa.

Ostoksilla Sri Lankassa

Sri Lankasta voi tehdä jännittäviä ja eksoottisia löytöjä edullisesti. Tekstiilit ja tee ovat esimerkkejä hyvistä tuliaisista. Paikallisten tullisäännösten mukaan teetä saa viedä maasta yhden kilon. Ayurveda-luonnonlääkkeet ovat myös hyviä ostoksia, ja öljyjä ja salvoja on saatavilla kaikenlaisiin vaivoihin. Kaikki lääkkeet ovat tietenkin luontaisesti tuotettuja, ja niitä voi ostaa tavallisista apteekeista, ayurveda-keskuksista ja maustetarhoilta. Suosittelemme jälkimmäistä, sillä tarhoilla saa samalla kiinnostavan katsauksen Sri Lankan kasvillisuuteen.

Tavarataloissa, ostoskeskuksissa ja suuremmissa kaupoissa on vakiohinnat, jotka on merkitty hintalapuin. Pikkukaupoissa, markkinoilla ja rantamyyjien luona kannattaa sen sijaan tinkiä reilusti.

Jalokivet

Kulta ja jalokivet ovat suosittuja ostoksia Sri Lankassa. Paikan päällä myös louhitaan monia jalokiviä, kuten safiireja, sekä korukiviä, kuten ametisteja ja granaatteja. Voit siis hyvin ostaa täältä useampiakin kiviä edullisesti ja teettää niistä kotipuolessa koruja itselle tai lahjaksi. Kandyn kaupunki on jalokivikaupan keskus, jossa toimii useita suuria jalokivenmyyjiä. Varo väärennöksiä ja katukauppiaiden vakuuttavia puheita. Älä osta jalokiviä, joilla ei ole valtion hyväksymää aitoustodistusta.

Vaatteet

Paikallinen tekstiilituotanto on edelleen suuntautunut lähinnä paikallisille markkinoille, joten piraattituotteisiin ei juurikaan törmää. Sen sijaan aitoja tuotteita voi saada täältä todella edullisesti, koska Sri Lanka tuottaa vaatteita monille tunnetuille merkeille. Paras valikoima on pääkaupunki Colombossa sekä Nuwara Eliyassa, joka on Sri Lankan korkeimmalla sijaitseva kaupunki. Täältä voi löytää edullisesti talvivaatteita, joiden myynti on keskittynyt pienelle markkinakadulle, ns. talvikadulle. Kaikki kojut kannattaa katsoa läpi ennen ostopäätöstä, ja tuote kannattaa tutkia tarkkaan vikojen varalta. Muista tinkiä reilusti!

Sisustus

Sri Lankasta voi ostaa monenlaisia käsityönä valmistettuja sisustusesineitä, vaikkapa suuren puisen elefanttiveistoksen tai uusia sohvatyynynpäällisiä. Osa liikkeistä järjestää suuremmille esineille myös kuljetusta. Myös esimerkiksi kankaita voi ostaa hyvin edullisesti suuriakin määriä.
Liikunta ja treeni
Gallessa voit pelata tennistä, snorklata ja sukeltaa. Ella Adventuren kanssa voit harrastaa myös kalliokiipeilyä ja tehdä pitkiä tai lyhyitä vaellusretkiä.

Jos olet seikkailunhaluinen, voit lähteä koskenlaskuun Kelaniya Ganga -joelle.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kriketti on suosittu urheilulaji Sri Lankassa, joka kuuluukin maailman kymmenen parhaan krikettimaan joukkoon. Gallessa on krikettistadion, ja kylissä ja kaupungeissa krikettiä pelaavat kaikenikäiset. Myös paikallisten koulujoukkueiden voi nähdä ottavan mittaa toisistaan.

Merikalastus

Urheilu- ja merikalastuksesta on tullut Sri Lankassa yhä suositumpaa. Jos haluat ottaa mittaa Intian valtameren jännittävistä kaloista, täällä siihen on mahdollisuus.

Tennis

Osassa suuremmista hotelleista on tenniskenttiä vieraiden käyttöön. Usein hotelleista voi myös vuokrata mailoja ja palloja.

Ayurveda-hoidot

Ayurveda on ikivanha hoitomuoto, johon kuuluu monenlaisia hoitoja, jotka voidaan toteuttaa pidempinäkin kuureina. Useimmat lomalaiset valitsevat kuitenkin yksittäisiä hoitoja, jotka ovat myös hyvin rentouttavia ja poistavat tehokkaasti stressiä. Hoitoja voi varata suurimmista hotelleista tai katujen varsilta.

Hikkaduwa

Hikkaduwan kylän muodostavat pääasiassa rantatie ja sitä reunustavat rakennukset. Tie kulkee kolmen-neljän kilometrin matkan rantaa myöten, eikä varsinaista keskustaa ole, tosin juna- ja bussiasema muodostavat jonkinlaisen keskittymän. Hikkaduwa oli 60- ja 70-luvuilla suosittu kohde reppureissaajien keskuudessa, joista osa asettui kylään asumaan. Näin kylästä syntyi hippien oleskelupaikka, hieman samaan tapaan kuin Intian Goasta. Nykyisin tästä aikakaudesta ei juuri näe merkkejä, sillä Hikkaduwa ei eroa juurikaan muista Sri Lankan kylistä. Kylässä sekä päätien varren ravintoloissa ja putiikeissa vallitsee kuitenkin miellyttävä tunnelma. Päätie on vilkkaasti liikennöity, joten sillä kävellessä kannattaa olla varovainen. Sivukaduilla voi nähdä paikallisten asuintaloja, ja myös rantaa pitkin voi kävellä. Kylässä kaikki sijaitsee kävelymatkan päässä, ja siellä on lähes mahdotonta eksyä.

Galle

Myös Gallessa riittää nähtävää. Kaupunkiin tutustumisessa saattaa mennä hetki, joten ostosten kanssa kannattaa odottaa sen verran, että on saanut paremman kuvan koko kaupungin valikoimasta ja hinnoista. Gallen linnoituksen ja kaupungin uuden osan tutkimiseen saa molempiin helposti kulumaan kokonaisen päivän. Voit myös käydä vaikkapa krikettiottelussa ja katsella nähtävyyksiä, joita ovat esimerkiksi hollantilainen kirkko, restauroidut hollantilaiset talot ja merenkulkumuseo.

Gallen linnoitus

Gallen linnoituksen rakensivat 1500-luvulla portugalilaiset, ja 1600-luvulla sitä laajensivat hollantilaiset. Mahtavien muurien sisällä vallitsee rauhallisempi ja hitaampi tunnelma kuin muualla kaupungissa. Linnoitukseen mennessä tuntuukin siltä, kuin astuisi ajassa taaksepäin, vaikka kaikki rakennukset eivät olekaan yhtä vanhoja kuin muurit. Linnoituksessa on kiehtovaa vain kuljeskella ympäriinsä ja nauttia tunnelmasta. Vieraile myös merenkulkumuseossa tai muissa museoissa, joita on muurien sisäpuolella olevissa vanhoissa rakennuksissa.

Unawatuna

Unawatunassa kannattaa ehdottomasti vierailla Gallessa lomaillessasi. Perille pääsee puolessa tunnissa tuk-tukilla tai bussilla.

Koggala

Koggala on etelärannikolla sijaitseva pikkukaupunki, jossa on yksi Sri Lankan upeimmista rannoista. Kaupungissa on joitakin pikkukauppoja, mutta ranta ja rentoutuminen ovat tärkeimpiä syitä saapua tänne. Gallesta on Koggalaan noin 16 kilometriä, ja Koggala onkin Unawatunan lisäksi läheisin isompi kaupunki.
Kulkuyhteydet
Jos haluat tutustua lomallasi myös Sri Lankan muihin osiin, suosittelemme auton vuokraamista ja englanninkielisen oppaan palkkaamista.
Sri Lankan liikenne on melko kaoottista, ja tiet ovat kapeita ja mutkaisia. Emme suosittele auton ajamista itse, vaan pidemmille matkoille kannattaa vuokrata auto tai minibussi kuljettajan kera. Parhaiten vuokraus onnistuu virallisen matkatoimiston kautta. Hinta riippuu tietenkin ajomatkan pituudesta, ja siitä kannattaa sopia ennakkoon. Jos lähdet usean päivän retkelle, muista varata myös kuljettajalle majoitus.

Taksi ja tuk-tuk

Hotellien edustoilla on lyhyempiä matkoja varten tuk-tukeja ja takseja. Hinnasta tulee sopia kuljettajan kanssa etukäteen, sillä taksamittaria ei yleensä käytetä.

Paikallisliikenne

Gallen, Hikkaduwan ja Koggalan keskustassa on juna- ja bussiasemat. Gallen juna-asema on suurin, ja sieltä lähtee junia moniin paikkoihin.

Bussi

Sri Lankassa toimii kattava bussiverkosto, joka liikennöi suurimpien paikkakuntien välillä useita kertoja päivässä. Bussit eivät välttämättä ole mukavimmasta päästä, ja ajonopeus on usein vain noin 25 km/h, mutta bussilla matkustaminen on hyvin edullista. Ensimmäiset kaksi paikkaa busseissa on varattu buddhalaismunkeille – jopa raskaana olevat naiset jättävät munkkien paikat tyhjäksi. Bussilla matkustamiseen kannattaa varata paljon aikaa, koska matkanteko on hidasta ja pysähdyspaikkoja paljon.

Taksi

Takseja on Sri Lankassa melko vähän, usein vain hotellien ja lentoasemien yhteydessä. Hinnasta sovitaan kuljettajan kanssa ennen matkaa.

Tuk-tuk

Yksi vaihtoehto lyhyille matkoille on kolmipyöräinen taksi, tuk-tuk, johon mahtuu kolme henkilöä kerralla. Myös tuk-tukeissa hinta sovitaan etukäteen.

Juna

Juna on mukava tapa matkustaa ympäri saarta, ja siten välttää myös liikenneruuhkat. Saatavilla on 2. ja 3. luokan lippuja. Lippuja voi ostaa sekä aikatauluja ja hintoja tiedustella rautatieasemalta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Galle on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua!

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A.
Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja: Hepatiitti B, Japanin aivotulehdus (esiintyvyys touko-kesäkuussa ja loka-tammikuussa ja sadekautena kaikkialla muualla paitsi vuoristossa), lavantauti.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Sri Lankan rupia (LKR). Ota mukaan euroja tai US-dollareilla. Hotelleissa tai vaihtotoimistoissa voi vaihtaa eurot rupioiksi. Luottokorteista esim. MasterCard ja Visa käyvät maksuvälineinä suuremmilla paikkakunnilla, jossa on myös pankkiautomaatteja. Joskus kortilla maksettaessa veloitetaan pankkien perimä käsittelymaksu, 2,5 %. Kaupoissa ja ravintoloissa kannattaa maksaa aina rupioilla.

Hinnat ovat Sri Lankassa paljon alhaisempia kuin Suomessa. Hinnat saattavat vaihdella ostopaikan mukaan.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä: Suomen aika + 2 tuntia 30 minuuttia. Talvella: Suomen aika + 3 tuntia 30 minuuttia

Sähkö

240V. Englantilainen pistoke. Adapteri tarvitaan, usein lainattavissa hotelleissa.

Kieli

Singaleesi, tamili ja englanti

Lisätiedot

Sri Lankassa vietetään kerran pari kuukaudessa nk. poyapäiviä, joiden aikana ei tarjoilla eikä myydä alkoholipitoisia juomia.
Sähkökatkokset ovat mahdollisia. Vasemmanpuolinen liikenne. Sopiva juomarahan suuruus hotellin siistijöille on n. 1 USD/pvä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 15 tuntia lentoreitityksestä riippuen

Näin matkustat tänne

Sri Lankan Galleen voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Colombon lentokentältä Gallen hotelleihin on n. 2 t 45 min (n. 140 km) muusta liikenteestä riippuen. Kotimatkalle lähdettäessä lähtöselvitys suljetaan 90 minuuttia ennen lennon lähtöaikaa.
Sää
 • tammikuu
31°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
32°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Galle
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.