Matkat – Beruwala

Sri Lankan saari, Sri Lanka
Beruwalassa vietät rentouttavan loman rauhallisessa, vehreässä ympäristössä.
Beruwalassa voit keskittyä rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, ja tehdä vaikkapa kävelyretkiä läheisiin kyliin. Beruwala sijaitsee vain noin 50 kilometriä pääkaupunki Colombon eteläpuolella. Täällä sinua odottavat erinomaiset hotellit, upea ranta ja mukavat kävelyreitit.

Aurinkoa ja uimista

Beruwalan ranta alkaa Bentota Ganga -joen suulta ja jatkuu muutaman kilometrin verran pohjoiseen. Ranta on matala, ja sitä suojaa kauempana merellä sijaitseva koralliriutta. Rannalla on paljon tilaa, eikä siellä tule koskaan ahdasta. Täällä voit huoletta viettää vaikka koko päivän, mutta auringon ollessa korkeimmillaan kannattaa pitää tauko varjossa, esimerkiksi jossain rantaa reunustavista ravintoloista. Jos haluat lomallasi vierailla myös muilla rannoilla, voit lähteä veneellä laguunin toiselle puolelle Paradise Islandille.

Tutustu lähialueisiin

Beruwalan ympäristö on vehreää ja rauhallista. Jos kaipaat hieman vilkkaampaa menoa, voit lähteä tuk-tukilla tai kävellen Aluthgaman kylään, jossa on monenlaisia markkinoita ja kauppoja sekä paljon muuta nähtävää. Vieraile myös sisempänä maassa sijaitsevassa Brief Gardenissa, viihdyttävässä puutarhan ja taidenäyttelyn sekoituksessa, jossa on mukana myös aimo annos huumoria. Jos haluat lähteä pidemmille retkille, Aluthgamassa on sekä juna- että bussiasema. Esimerkiksi Hikkaduwaan on alle tunnin matka.

Tjäreborgin Beruwala

Beruwalassa voit majoittua suositussa The Palms -hotellissa, johon kuuluu kaunis, rannan lähellä sijaitseva puutarha. Hotellissa voi nauttia monipuolisista ayurveda-hoidoista: tarjolla on kaikkea yksinkertaisista kasvohieronnoista viikon kestäviin kuureihin, jotka tekevät sinusta kuin uuden ihmisen. Kun varaat matkasi Beruwalaan Tjäreborgilta, päätät itse matkasi ajankohdan ja keston. Voit myös yhdistää Beruwalan johonkin toiseen kohteeseemme, esimerkiksi vilkkaampaan Negomboon tai Galleen.
Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Aurinkoinen kohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Beruwala

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Beruwalan ranta ulottuu joen suulle muodostuneelta laguunilta muutamia kilometrejä pohjoiseen. Leveällä ja matalalla rannalla riittää tilaa, ja pitkin rantaa on paljon palveluita, mutta välillä myös rauhallisempia kohtia, joissa voi ottaa aurinkoa kenenkään häiritsemättä. Jos nälkä yllättää, voit helposti poiketa johonkin ravintolaan nauttimaan vaikkapa äyriäisiä tai paistettua riisiä. Hinnat ovat rannalla hieman korkeampia Sri Lankan mittapuulla, mutta hyvän lounaan saa silti kotipuoleen verrattuna edullisesti. Beruwalan ranta on matala, joten se sopii erinomaisesti myös lapsille.

Bentota

Bentotan rantojen sanotaan kuuluvan Sri Lankan parhaimpiin. Rannat ovatkin ihanan pitkiä ja leveitä, ja juna-aseman eteläpuolella ne ovat myös yleensä melko tyhjiä. Yleensä Bentotan rannoista puhuttaessa tarkoitetaan kuitenkin niitä rantoja, jotka sijaitsevat Paradise Islandilla eli meren ja laguunin välissä olevalla niemellä. Laguunin yli pääsee helposti veneellä.

Rantaelämää Sri Lankassa

Sri Lankan 1 700 kilometrin pituisella rannikolla on paljon hienoja rantoja, kuten Beruwela, Bentota, Hikkaduwa ja Unawatuna. Useimmilta rannoilta on mahdollista vuokrata surffilautoja, ja Hikkaduwan ja Unawatunan rantojen edustoilla on snorklaukseen soveltuvia koralliriuttoja. Wewelan rannalla on parhaat surffausaallot. Yksityisrantoja on vain vähän, joten uimaan voi mennä lähes missä vain. Pue kuitenkin vaatteet uimapuvun päälle, kun lähdet rannalta lounaalle tai kävelylle kylään.

Vuoroveden vaihtelu on Sri Lankan rannikolla suurta, jopa metrin luokkaa. Tämä kannattaa huomioida, jos uit kauempana rannasta. Vesiurheilulajeja voi harrastaa Sri Lankassa vain rajallisesti, koska monissa paikoissa riutat ja kalliot rajoittavat liikkumatilaa. Maassa toimii kuitenkin useita sukelluskouluja, ja myös snorklausretkiä järjestetään paljon.

Todennäköisesti kohtaat lomasi aikana Sri Lankan rannoilla paikallisia rantamyyjiä, jotka yrittävät myydä retkiä, tarjota vuokralle autoja ja veneitä sekä paljon muuta. Monet heistä puhuvat saksaa ja englantia, jotkut jopa pohjoismaisia kieliä. Huomioi, että rantamyyjillä ei ole mitään tekemistä hotellien tai virallisten matkanjärjestäjien kanssa, vaikka he usein väittävät niin.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sri Lanka muistuttaa ruokakulttuuriltaan eteläistä Intiaa, ja maan kansallisruoka onkin riisi ja curry. Useimmissa ravintoloissa on myös tarjolla monenlaisia kala- ja äyriäisruokia. Beruwalassa on muutamia ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä paikallista että kansainvälistä ruokaa. Ravintolassa maksetaan 10 prosentin juomaraha, mikäli laskuun ei ole lisätty valmiiksi palvelumaksua. Jos palvelumaksu on jo sisällytetty laskuun, summa pyöristetään ylöspäin.

Ruoka ja juoma Sri Lankassa

Sri Lanka on tunnettu mausteistaan, eikä niitä todellakaan säästellä ruuanlaitossa. Ruoka ei kuitenkaan ole välttämättä aina tulista, vaan aromaattista ja maukasta. Riski sairastua ruuasta on täällä melko pieni, kasvisruokien kohdalla lähes olematon.

Sri Lankan ravintolat

Useimmissa Sri Lankan ravintoloissa on tarjolla monipuolisesti sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokalajeja. Hotelleista ja majataloista saa usein kansainvälisiä ruokia, kuten paistettua riisiä ja pastaa, ja srilankalaista ruokaa tarjoillaan enemmän hotellien ulkopuolella. Erityisimmät makuelämykset saa yleensä pienemmistä paikallisista ravintoloista. Ravintolan saattaa täällä tunnistaa vain parista ulkopuolelle asetetusta värikkäästä loisteputkesta. Tämänkaltaisista paikoista saa yleensä hyvää ruokaa edullisesti, ja samalla voi nauttia aidosta paikallisesta tunnelmasta.

Sri Lankassa ravintolakäynteihin kuluu usein paljon aikaa, sillä ruokaa aletaan valmistaa alusta asti tilaamishetkellä. Ravintolaan mennessä ei siis välttämättä tarvitse olla vielä kovin nälkäinen, vaan siellä voi rauhassa seurata elämänmenoa ja nauttia hyvää juotavaa ruokaa odottaessa.

Ravintolalaskuun lisätään yleensä 10 prosentin palvelumaksu, ja hienommissa paikoissa laskuun lisätään vielä 15 prosentin vero. Sri Lankassa ravintolassa syöminen on kuitenkin hyvin edullista.

Juomat

Mausteisen ruuan ja lämpimän ilmaston vuoksi parhaiten ruuan kanssa maistuu olut tai vesi. Sri Lankassa on useita hyviä paikallisia olutmerkkejä. Vettä ostetaan pulloissa sekä kaupasta että ravintolasta. Vesipulloa kannattaakin pitää lomamatkalla aina mukana.

Mehu
Kaikkialla Sri Lankassa myydään hedelmämehua, joka on mainio janon sammuttaja. Myynnissä on niin sanotusti aitoa ja epäaitoa mehua. Aidossa mehussa on vain hedelmää ja vettä, kenties ripaus sokeria, jotka ovat käyneet tehosekoittimessa. Epäaito mehu on valmistettu tiivisteestä, eikä se ole läheskään yhtä hyvää. Mehumaista juomaa on myös lassi, johon tulee hedelmien lisäksi jogurttia ja mahdollisesti sokeria.

King Coconut
King Coconut on keltainen kookospähkinä, josta poistetaan yläosa ja imetään pillillä makea kookosmehu. Voit pyytää, että kookospähkinä avataan juomisen jälkeen kokonaan, jolloin pääset käsiksi herkulliseen hedelmälihaan. King Coconutia myydään kaikkialla Sri Lankassa.

Riisi ja curry

Sri Lankan kansallisruoka on riisi ja curry. Ruokalajiin kuuluvat erillisissä astioissa tarjoiltava riisi ja useat pienet curryannokset, joiden pääainesosana voi olla kasviksia, lihaa, kalaa ja kanaa. Aterian täydentää rapea papadum-leipä ja chutney. Jos haluat syödä oikeaan paikalliseen tapaan, voit käyttää syömiseen ruokailuvälineiden sijaan oikeaa kättä. Alkuun se voi tuntua hieman hankalalta, mutta pienellä harjoittelulla siihen tottuu samalla tavalla kuin vaikkapa puikoilla syömiseen.

String hoppers

Tätä ruokalajia tapaa lähes kaikkialla Sri Lankassa. String hopperit ovat nuudelirullia, jotka nautitaan chutneyn, daalin tai jonkin muun lisukkeen kanssa. Ruokalajia syödään usein aamiaiseksi, mutta sitä voi syödä myös välipalana mihin aikaan päivästä tahansa.

Hopper

Hopper eli appa on kulhon muotoon paistettu ohukainen, joka on reunoilta rapea ja keskeltä pehmeä. Hopperin täytteenä voi olla esimerkiksi hedelmiä, kananmunaa tai currya, ja sitä voi syödä mihin aikaan päivästä tahansa.

Rotty

Rotty on myös eräänlainen ohukainen, jota syödään yleensä kokoon taiteltuna ja jonkinlaisella currylla täytettynä.

Idli

Idlit ovat höyrytettyjä riisikakkuja, joita syödään usein aamiaiseksi. Suosituin lisuke on kookoschutney. Tämä herkku vie kielen mennessään!

Kala ja äyriäiset

Iltaisin Sri Lankan rannoilta voi nähdä merellä kalastusalusten muodostaman valojen helminauhan. Kalastajien saaliit päätyvät lopulta ravintoloihin ja lautasille. Osa kaloista on meillekin tuttuja, esimerkiksi tonnikala. Täällä kannattaa tilata grillattua tonnikalaa, sillä sitä tuskin saa mistään yhtä tuoreena ja edullisesti. Hummeria on myös usein ruokalistoilla, yleensä grillattuna. Lisäksi tavallinen ruokalaji on jumbo prawns, jotka ovat valtavan kokoisia katkarapuja. Tarjolla on myös pienempiä katkarapuja, joista voi olla hyvä aloittaa.

Hedelmät

Papaijaa, banaania ja ananasta on saatavilla vuoden ympäri, ja niitä tarjoillaan usein hotelleissa. Paikallisilla markkinoilla on vielä enemmän valikoimaa, kuten mangoa, omenia ja melonia. Muista aina kuoria hedelmät ennen syömistä.
Beruwalassa ei juuri ole yöelämää hotellien pienen tarjonnan lisäksi, joka sekin koostuu yleensä rauhallisista musiikkiesityksistä.
Ostokset
Beruwalassa on matkamuistokauppoja ja minimarketteja. Parempi ostosvalikoima on läheisessä Aluthgaman kylässä, jonne pääsee hotelleilta kävellen 20–30 minuutissa. Kaupat on helppo löytää, sillä suurin osa niistä sijaitsee pääkadun varrella. Aluthgama on Beruwalan tapaan hyvin paikallissävytteinen kylä, mutta valikoima on silti laaja. Aluthgamassa on paljon pikkukauppoja ja kioskeja, joissa myydään kaikkea mahdollista. Lisäksi siellä on markkinoita, supermarket, pankki, pankkiautomaatti, apteekki ja paljon muuta.

Aluthgaman markkinat

Maanantaisin Aluthgaman keskustassa järjestetään markkinat, joilla myydään enimmäkseen hedelmiä ja vihanneksia. Markkinaelämän seuraaminen on jo itsessään kiehtova elämys.

Panadura

Noin tunnin päässä Beruwalasta sijaitsee hieman suurempi Panaduran kylä. Täällä on kolme suurehkoa ostoskeskusta, jotka ovat hyvä vaihtoehto, jos et halua lähteä Colomboon asti ostoksille.

Ostoksilla Sri Lankassa

Sri Lankasta voi tehdä jännittäviä ja eksoottisia löytöjä edullisesti. Tekstiilit ja tee ovat esimerkkejä hyvistä tuliaisista. Paikallisten tullisäännösten mukaan teetä saa viedä maasta yhden kilon. Ayurveda-luonnonlääkkeet ovat myös hyviä ostoksia, ja öljyjä ja salvoja on saatavilla kaikenlaisiin vaivoihin. Kaikki lääkkeet ovat tietenkin luontaisesti tuotettuja, ja niitä voi ostaa tavallisista apteekeista, ayurveda-keskuksista ja maustetarhoilta. Suosittelemme jälkimmäistä, sillä tarhoilla saa samalla kiinnostavan katsauksen Sri Lankan kasvillisuuteen.

Tavarataloissa, ostoskeskuksissa ja suuremmissa kaupoissa on vakiohinnat, jotka on merkitty hintalapuin. Pikkukaupoissa, markkinoilla ja rantamyyjien luona kannattaa sen sijaan tinkiä reilusti.

Jalokivet

Kulta ja jalokivet ovat suosittuja ostoksia Sri Lankassa. Paikan päällä myös louhitaan monia jalokiviä, kuten safiireja, sekä korukiviä, kuten ametisteja ja granaatteja. Voit siis hyvin ostaa täältä useampiakin kiviä edullisesti ja teettää niistä kotipuolessa koruja itselle tai lahjaksi. Kandyn kaupunki on jalokivikaupan keskus, jossa toimii useita suuria jalokivenmyyjiä. Varo väärennöksiä ja katukauppiaiden vakuuttavia puheita. Älä osta jalokiviä, joilla ei ole valtion hyväksymää aitoustodistusta.

Vaatteet

Paikallinen tekstiilituotanto on edelleen suuntautunut lähinnä paikallisille markkinoille, joten piraattituotteisiin ei juurikaan törmää. Sen sijaan aitoja tuotteita voi saada täältä todella edullisesti, koska Sri Lanka tuottaa vaatteita monille tunnetuille merkeille. Paras valikoima on pääkaupunki Colombossa sekä Nuwara Eliyassa, joka on Sri Lankan korkeimmalla sijaitseva kaupunki. Täältä voi löytää edullisesti talvivaatteita, joiden myynti on keskittynyt pienelle markkinakadulle, ns. talvikadulle. Kaikki kojut kannattaa katsoa läpi ennen ostopäätöstä, ja tuote kannattaa tutkia tarkkaan vikojen varalta. Muista tinkiä reilusti!

Sisustus

Sri Lankasta voi ostaa monenlaisia käsityönä valmistettuja sisustusesineitä, vaikkapa suuren puisen elefanttiveistoksen tai uusia sohvatyynynpäällisiä. Osa liikkeistä järjestää suuremmille esineille myös kuljetusta. Myös esimerkiksi kankaita voi ostaa hyvin edullisesti suuriakin määriä.
Liikunta ja treeni
Beruwalassa voi purjelautailla ja pelata tennistä. Sukeltamiseen ja snorklaukseen soveltuvat vielä paremmin eteläisemmät kohteet, kuten Hikkaduwa, koska niiden edustalla on koralliriutta ja kirkkaampaa vettä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kriketti on suosittu urheilulaji Sri Lankassa, joka kuuluukin maailman kymmenen parhaan krikettimaan joukkoon. Beruwalassa ei ole suurempia otteluita, mutta kylässä krikettiä pelaavat kaikenikäiset, ja paikallisten koulujen joukkueiden voi nähdä ottavan mittaa toisistaan.

Merikalastus

Urheilu- ja merikalastuksesta on tullut Sri Lankassa yhä suositumpaa. Jos haluat ottaa mittaa Intian valtameren jännittävistä kaloista, täällä siihen on mahdollisuus.

Tennis

Osassa suuremmista hotelleista on tenniskenttiä vieraiden käyttöön. Usein hotelleista voi myös vuokrata mailoja ja palloja.

Ayurveda-hoidot

Ayurveda on ikivanha hoitomuoto, johon kuuluu monenlaisia hoitoja, jotka voidaan toteuttaa pidempinäkin kuureina. Useimmat lomalaiset valitsevat kuitenkin yksittäisiä hoitoja, jotka ovat myös hyvin rentouttavia ja poistavat tehokkaasti stressiä. Hoitoja voi varata suurimmista hotelleista tai katujen varsilta.

Kosgoda

Kosgodan pikkukaupunki tunnetaan merikilpikonnien suojelukeskuksestaan. Täällä voit nähdä, kun muutaman päivän ikäisiä kilpikonnanpoikasia lasketaan mereen. Hyvällä tuurilla saatat myös nähdä kilpikonnanaaraiden palaavan synnyinseudulleen munimaan. Kosgodassa huolehditaan myös muun muassa loukkaantuneista kilpikonnista sekä albiinoyksilöistä, jotka eivät selviäisi luonnossa. Suojelualueelle on pääsymaksu.

Luonnonpuistot

Sri Lankassa on yli sata valtion ylläpitämää luonnonsuojelualuetta. Niillä on täällä pitkät perinteet, sillä tänne perustettiin maailman ensimmäinen suojelualue jo 300 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Nykyisin tunnetuimmat luonnonpuistot ovat Bundala, jossa on erityisesti kiinnostavaa linnustoa, sekä Yala West. Puistoissa voi osallistua safaria muistuttaville kierroksille, joilla voi nähdä leopardeja, elefantteja, krokotiilejä, hirviä ja monenlaisia lintuja. Puistoihin järjestetään retkiä kaikista turistikohteista. Puistoissa tai niiden lähellä on yöpymismahdollisuuksia. Puistojen sisäänkäyntien luota löydät paikallisia oppaita. Jeeppejä voi vuokrata paikan päällä.

Aluthgama

Aluthgama on pieni kylä, jonka markkinat ja vilkas elämänmeno tarjoavat paljon nähtävää. Markkinat ovat vilkkaimmillaan maanantaisin, mutta niillä kannattaa käydä myös muina päivinä. Kylässä sijaitsee myös yksi maan korkeimmista Buddha-patsaista. Aluthgamassa on supermarketteja ja pankkiautomaatteja, ja kylästä pääsee helposti rannikon muihin kohteisiin, koska siellä pysähtyy useampia busseja ja junia kuin Beruwalassa.

Brief Garden

Muutaman kymmenen kilometrin päässä sisämaassa sijaitsee Brief Garden, vehreä puutarha, jossa on myös viihdyttävä taidenäyttely.
Kulkuyhteydet
Paikan päältä voi vuokrata auton ja palkata englanninkielisen oppaan.
Sri Lankan liikenne on melko kaoottista, ja tiet ovat kapeita ja mutkaisia. Emme suosittele auton ajamista itse, vaan pidemmille matkoille kannattaa vuokrata auto tai minibussi kuljettajan kera. Parhaiten vuokraus onnistuu virallisen matkatoimiston kautta. Hinta riippuu tietenkin ajomatkan pituudesta, ja siitä kannattaa sopia ennakkoon. Jos lähdet usean päivän retkelle, muista varata myös kuljettajalle majoitus.

Juna – Aluthgama

Aluthgamassa sijaitsee alueen monista juna-asemista lähin. Junalla matkustaminen on kätevää, jos ei ole kiire ja sietää hieman kuumuutta – paikallisissa junissa ei nimittäin ole ilmastointia. Junalippuja voi ostaa aseman lippuluukulta.

Bussi – Aluthgama

Aluthgamassa on myös bussiasema. Virallisia aikatauluja on hankala löytää, mutta busseja Colomboon ja Galleen lähtee noin puolen tunnin välein.

Taksi ja tuk-tuk

Lyhempiä matkoja voi taittaa taksilla, joita on hotellien edustoilla. Hinnasta on sovittava kuljettajan kanssa etukäteen, koska taksamittareita ei yleensä käytetä.

Bussi

Sri Lankassa toimii kattava bussiverkosto, joka liikennöi suurimpien paikkakuntien välillä useita kertoja päivässä. Bussit eivät välttämättä ole mukavimmasta päästä, ja ajonopeus on usein vain noin 25 km/h, mutta bussilla matkustaminen on hyvin edullista. Ensimmäiset kaksi paikkaa busseissa on varattu buddhalaismunkeille – jopa raskaana olevat naiset jättävät munkkien paikat tyhjäksi. Bussilla matkustamiseen kannattaa varata paljon aikaa, koska matkanteko on hidasta ja pysähdyspaikkoja paljon.

Taksi

Takseja on Sri Lankassa melko vähän, usein vain hotellien ja lentoasemien yhteydessä. Hinnasta sovitaan kuljettajan kanssa ennen matkaa.

Tuk-tuk

Yksi vaihtoehto lyhyille matkoille on kolmipyöräinen taksi, tuk-tuk, johon mahtuu kolme henkilöä kerralla. Myös tuk-tukeissa hinta sovitaan etukäteen.

Juna

Juna on mukava tapa matkustaa ympäri saarta, ja siten välttää myös liikenneruuhkat. Saatavilla on 2. ja 3. luokan lippuja. Lippuja voi ostaa sekä aikatauluja ja hintoja tiedustella rautatieasemalta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, ei Tjäreborgin opaspalveluja.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A.
Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja: Hepatiitti B, Japanin aivotulehdus (esiintyvyys touko-kesäkuussa ja loka-tammikuussa ja sadekautena kaikkialla muualla paitsi vuoristossa), lavantauti.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Sri Lankan rupia (LKR). Ota mukaan euroja tai US-dollareilla. Hotelleissa tai vaihtotoimistoissa voi vaihtaa eurot rupioiksi. Luottokorteista esim. MasterCard ja Visa käyvät maksuvälineinä vain suuremmilla paikkakunnilla, jossa on myös pankkiautomaatteja. Joskus kortilla maksettaessa veloitetaan pankkien perimä käsittelymaksu, 2,5 %. Kaupoissa ja ravintoloissa kannattaa maksaa aina rupioilla.

Hinnat ovat Sri Lankassa paljon edullisempia kuin Suomessa. Hinnat saattavat vaihdella ostopaikan mukaan.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä: Suomen aika + 2 tuntia 30 minuuttia. Talvella: Suomen aika + 3 tuntia 30 minuuttia

Sähkö

240V. Englantilainen pistoke. Adapteri tarvitaan, usein lainattavissa hotelleissa.

Kieli

Singaleesi, tamili ja englanti

Lisätiedot

Nk. poya-päivinä (1–2 kertaa kuukaudessa) Sri Lankassa ei saa myydä eikä tarjoilla alkoholipitoisia juomia.
230–240 V. Englantilainen pistoke, adapteri tarvitaan. Sähkökatkokset ovat mahdollisia. Paljon rappuja, paljon hiekkaa sekä vähän liikuntarajoitteisille soveltuvia busseja. Vasemmanpuolinen liikenne. Sopiva juomarahan suuruus hotellin siistijöille on n. 1 USD/pvä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 15 tuntia lentoreitityksestä riippuen

Näin matkustat tänne

Sri Lankan Beruwalaan voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Colombon lentokentältä Beruwelan hotelleihin on n. 2 t 15 min (n. 90 km) muusta liikenteestä riippuen. Kotimatkalle lähdettäessä lähtöselvitys suljetaan 90 minuuttia ennen lennon lähtöaikaa.
Sää
 • tammikuu
31°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
32°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Beruwala
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.