Matkat – Hikkaduwa

Sri Lankan saari, Sri Lanka
Hikkaduwassa lomaillessasi nautit upeasta rannasta, koralliriutasta ja mutkattomasta yöelämästä. Tervetuloa yhteen Sri Lankan parhaista lomakohteista!
Hikkaduwa on samalla kertaa rento, äänekäs ja intensiivinen matkakohde. Kylän läpi kulkee rantatie, jonka varrella on hotelleja, ravintoloita, sukelluskouluja ja kaikkea muuta, mitä lomalla voi tarvita. Rantatien toisella puolella levittäytyy ranta ja sen edustalla koralliriutta, joka on tehnyt kylästä tunnetun. Sisämaahan päin kuljettaessa kohtaat kuitenkin aivan erilaisen Hikkaduwan: talot on rakennettu vehreän kasvillisuuden keskelle, lapset leikkivät tomuisilla kaduilla ja pikkuputiikeissa myydään vain välttämättömyyksiä. Täällä vallitsee rauhallinen ja hiljainen tunnelma, jota ei välttämättä koe rannan läheisyydessä.

Yksi maailman parhaista rannoista

Vain parinkymmenen kilometrin päässä Hikkaduwasta etelään sijaitsee Sri Lankan neljänneksi suurin kaupunki Galle, joka on tunnettu hollantilaisesta linnoituksestaan, satamastaan ja krikettistadionistaan, jolla pelataan otteluita säännöllisesti talvikaudella. Kun rannikkoa seuraa vielä Gallesta etelään, vastaan tulee Unawatuna Beach, joka on todennäköisesti yksi maailman kauneimmista rannoista. Palmujen reunustama kullankeltainen hiekkaranta on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa, jotka nauttivat täällä sulassa sovussa auringosta ja uimisesta. Helpoiten rannalle pääsee Gallesta tuk-tukilla tai taksilla, mutta omanlaisensa seikkailu on saapua paikalle rannikkoa pitkin junalla.

Tjäreborgin Hikkaduwa

Lähes kaikki Tjäreborgin hotellit sijaitsevat rannalla, esimerkiksi suosittu Coral Sands, pieni viihtyisä hotelli, jossa on uima-allas ja merinäköala. Jos haluat nähdä enemmän Sri Lankaa, voit yhdistää lomamatkaasi myös useampia kohteita. Voit valita Hikkaduwan ohelle esimerkiksi rauhallisen Beruwalan tai eloisamman Negombon ja suunnitella unelmiesi loman. Koska matkustat reittilennoilla, päätät itse myös matkasi ajankohdan ja keston.
Hyvä tietää
 • Aurinkoinen kohde
 • Upeita hiekkarantoja
 • Hyvä sukelluskohde
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Rantahotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hikkaduwa

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Hikkaduwassa on pitkiä, paikoin kapeita hiekkarantoja. Hotellien edustoilla rannat ovat yleisesti ottaen hyviä, ja snorklaaminen on yleensä mahdollista. Hikkaduwassa ei ole kaikkialla aurinkotuoleja, mutta joidenkin hotellien ja majatalojen rantaravintolat tarjoavat niitä asiakkaidensa käyttöön ilmaiseksi. Vesiurheiluvalikoima on rajallinen, sillä kallioiden ja riutan vuoksi esimerkiksi vesiskootterilla ajaminen tai veneily ei onnistu. Myös surffausta varten on mentävä kauemmas merelle. Hikkaduwassa on PADI-sertifioituja sukelluskouluja. Voit nousta myös lasipohjaveneen kyytiin ja ihailla merenalaista elämää.

Surffausta Hikkaduwassa

Hikkaduwassa on surffauskausi maalis-marraskuussa. Suurten aaltojen aikaan tarjolla on runsaasti surffauskouluja niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin.

Rantaelämää Sri Lankassa

Sri Lankan 1 700 kilometrin pituisella rannikolla on paljon hienoja rantoja, kuten Beruwela, Bentota, Hikkaduwa ja Unawatuna. Useimmilta rannoilta on mahdollista vuokrata surffilautoja, ja Hikkaduwan ja Unawatunan rantojen edustoilla on snorklaukseen soveltuvia koralliriuttoja. Wewelan rannalla on parhaat surffausaallot. Yksityisrantoja on vain vähän, joten uimaan voi mennä lähes missä vain. Pue kuitenkin vaatteet uimapuvun päälle, kun lähdet rannalta lounaalle tai kävelylle kylään.

Vuoroveden vaihtelu on Sri Lankan rannikolla suurta, jopa metrin luokkaa. Tämä kannattaa huomioida, jos uit kauempana rannasta. Vesiurheilulajeja voi harrastaa Sri Lankassa vain rajallisesti, koska monissa paikoissa riutat ja kalliot rajoittavat liikkumatilaa. Maassa toimii kuitenkin useita sukelluskouluja, ja myös snorklausretkiä järjestetään paljon.

Todennäköisesti kohtaat lomasi aikana Sri Lankan rannoilla paikallisia rantamyyjiä, jotka yrittävät myydä retkiä, tarjota vuokralle autoja ja veneitä sekä paljon muuta. Monet heistä puhuvat saksaa ja englantia, jotkut jopa pohjoismaisia kieliä. Huomioi, että rantamyyjillä ei ole mitään tekemistä hotellien tai virallisten matkanjärjestäjien kanssa, vaikka he usein väittävät niin.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sri Lanka muistuttaa ruokakulttuuriltaan eteläistä Intiaa, ja maan kansallisruoka onkin riisi ja curry. Useimmissa ravintoloissa on myös laaja valikoima kala- ja äyriäisruokia. Monet Hikkaduwan ravintolat sijaitsevat päätien varrella. Ravintolassa maksetaan 10 prosentin juomaraha, mikäli laskuun ei ole lisätty valmiiksi palvelumaksua. Jos palvelumaksu on jo lisätty, summa pyöristetään ylöspäin.

Ruoka ja juoma Sri Lankassa

Sri Lanka on tunnettu mausteistaan, eikä niitä todellakaan säästellä ruuanlaitossa. Ruoka ei kuitenkaan ole välttämättä aina tulista, vaan aromaattista ja maukasta. Riski sairastua ruuasta on täällä melko pieni, kasvisruokien kohdalla lähes olematon.

Sri Lankan ravintolat

Useimmissa Sri Lankan ravintoloissa on tarjolla monipuolisesti sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokalajeja. Hotelleista ja majataloista saa usein kansainvälisiä ruokia, kuten paistettua riisiä ja pastaa, ja srilankalaista ruokaa tarjoillaan enemmän hotellien ulkopuolella. Erityisimmät makuelämykset saa yleensä pienemmistä paikallisista ravintoloista. Ravintolan saattaa täällä tunnistaa vain parista ulkopuolelle asetetusta värikkäästä loisteputkesta. Tämänkaltaisista paikoista saa yleensä hyvää ruokaa edullisesti, ja samalla voi nauttia aidosta paikallisesta tunnelmasta.

Sri Lankassa ravintolakäynteihin kuluu usein paljon aikaa, sillä ruokaa aletaan valmistaa alusta asti tilaamishetkellä. Ravintolaan mennessä ei siis välttämättä tarvitse olla vielä kovin nälkäinen, vaan siellä voi rauhassa seurata elämänmenoa ja nauttia hyvää juotavaa ruokaa odottaessa.

Ravintolalaskuun lisätään yleensä 10 prosentin palvelumaksu, ja hienommissa paikoissa laskuun lisätään vielä 15 prosentin vero. Sri Lankassa ravintolassa syöminen on kuitenkin hyvin edullista.

Juomat

Mausteisen ruuan ja lämpimän ilmaston vuoksi parhaiten ruuan kanssa maistuu olut tai vesi. Sri Lankassa on useita hyviä paikallisia olutmerkkejä. Vettä ostetaan pulloissa sekä kaupasta että ravintolasta. Vesipulloa kannattaakin pitää lomamatkalla aina mukana.

Mehu
Kaikkialla Sri Lankassa myydään hedelmämehua, joka on mainio janon sammuttaja. Myynnissä on niin sanotusti aitoa ja epäaitoa mehua. Aidossa mehussa on vain hedelmää ja vettä, kenties ripaus sokeria, jotka ovat käyneet tehosekoittimessa. Epäaito mehu on valmistettu tiivisteestä, eikä se ole läheskään yhtä hyvää. Mehumaista juomaa on myös lassi, johon tulee hedelmien lisäksi jogurttia ja mahdollisesti sokeria.

King Coconut
King Coconut on keltainen kookospähkinä, josta poistetaan yläosa ja imetään pillillä makea kookosmehu. Voit pyytää, että kookospähkinä avataan juomisen jälkeen kokonaan, jolloin pääset käsiksi herkulliseen hedelmälihaan. King Coconutia myydään kaikkialla Sri Lankassa.

Riisi ja curry

Sri Lankan kansallisruoka on riisi ja curry. Ruokalajiin kuuluvat erillisissä astioissa tarjoiltava riisi ja useat pienet curryannokset, joiden pääainesosana voi olla kasviksia, lihaa, kalaa ja kanaa. Aterian täydentää rapea papadum-leipä ja chutney. Jos haluat syödä oikeaan paikalliseen tapaan, voit käyttää syömiseen ruokailuvälineiden sijaan oikeaa kättä. Alkuun se voi tuntua hieman hankalalta, mutta pienellä harjoittelulla siihen tottuu samalla tavalla kuin vaikkapa puikoilla syömiseen.

String hoppers

Tätä ruokalajia tapaa lähes kaikkialla Sri Lankassa. String hopperit ovat nuudelirullia, jotka nautitaan chutneyn, daalin tai jonkin muun lisukkeen kanssa. Ruokalajia syödään usein aamiaiseksi, mutta sitä voi syödä myös välipalana mihin aikaan päivästä tahansa.

Hopper

Hopper eli appa on kulhon muotoon paistettu ohukainen, joka on reunoilta rapea ja keskeltä pehmeä. Hopperin täytteenä voi olla esimerkiksi hedelmiä, kananmunaa tai currya, ja sitä voi syödä mihin aikaan päivästä tahansa.

Rotty

Rotty on myös eräänlainen ohukainen, jota syödään yleensä kokoon taiteltuna ja jonkinlaisella currylla täytettynä.

Idli

Idlit ovat höyrytettyjä riisikakkuja, joita syödään usein aamiaiseksi. Suosituin lisuke on kookoschutney. Tämä herkku vie kielen mennessään!

Kala ja äyriäiset

Iltaisin Sri Lankan rannoilta voi nähdä merellä kalastusalusten muodostaman valojen helminauhan. Kalastajien saaliit päätyvät lopulta ravintoloihin ja lautasille. Osa kaloista on meillekin tuttuja, esimerkiksi tonnikala. Täällä kannattaa tilata grillattua tonnikalaa, sillä sitä tuskin saa mistään yhtä tuoreena ja edullisesti. Hummeria on myös usein ruokalistoilla, yleensä grillattuna. Lisäksi tavallinen ruokalaji on jumbo prawns, jotka ovat valtavan kokoisia katkarapuja. Tarjolla on myös pienempiä katkarapuja, joista voi olla hyvä aloittaa.

Hedelmät

Papaijaa, banaania ja ananasta on saatavilla vuoden ympäri, ja niitä tarjoillaan usein hotelleissa. Paikallisilla markkinoilla on vielä enemmän valikoimaa, kuten mangoa, omenia ja melonia. Muista aina kuoria hedelmät ennen syömistä.
Hikkaduwassa on muutamia rantabaareja ja ravintoloita. Niissä voi viettää rentoa yöelämää, jota voi jatkaa auringonnousuun saakka.

Sri Lankan yöelämä

Sri Lankassa yöelämä keskittyy enimmäkseen hotelleihin, mutta myös joitakin paikallisia yöelämän helmiä on siellä täällä. Hotellien yökerhoihin ja kasinoille tulee pukeutua siististi – kravattia ja pikkutakkia ei tarvitse käyttää, mutta koska paikalliset pukeutuvat usein hienommin, t-paidassa ja shortseissa voi tuntea itsensä alipukeutuneeksi.
Jos haluat juhlia kunnolla, yleensä aina jokin paikka on auki. Eloisinta on viikonloppuisin, ja kuten kotipuolessakin, myös keskiviikko on hyvä valinta.
Ostokset
Jos haluat tehdä lomallasi ostoksia, sinun kannattaa suunnata Gallen kaupungin keskustaan. Siellä on suuria markkinoita, joilla myydään sekä vaatteita että hedelmiä ja vihanneksia. Lisäksi on muotiliikkeitä ja suutareita. Shoppailukierroksen aikana voi tietysti myös poiketa johonkin kaupungin viihtyisistä kahviloista.

Ostoksilla Sri Lankassa

Sri Lankasta voi tehdä jännittäviä ja eksoottisia löytöjä edullisesti. Tekstiilit ja tee ovat esimerkkejä hyvistä tuliaisista. Paikallisten tullisäännösten mukaan teetä saa viedä maasta yhden kilon. Ayurveda-luonnonlääkkeet ovat myös hyviä ostoksia, ja öljyjä ja salvoja on saatavilla kaikenlaisiin vaivoihin. Kaikki lääkkeet ovat tietenkin luontaisesti tuotettuja, ja niitä voi ostaa tavallisista apteekeista, ayurveda-keskuksista ja maustetarhoilta. Suosittelemme jälkimmäistä, sillä tarhoilla saa samalla kiinnostavan katsauksen Sri Lankan kasvillisuuteen.

Tavarataloissa, ostoskeskuksissa ja suuremmissa kaupoissa on vakiohinnat, jotka on merkitty hintalapuin. Pikkukaupoissa, markkinoilla ja rantamyyjien luona kannattaa sen sijaan tinkiä reilusti.

Jalokivet

Kulta ja jalokivet ovat suosittuja ostoksia Sri Lankassa. Paikan päällä myös louhitaan monia jalokiviä, kuten safiireja, sekä korukiviä, kuten ametisteja ja granaatteja. Voit siis hyvin ostaa täältä useampiakin kiviä edullisesti ja teettää niistä kotipuolessa koruja itselle tai lahjaksi. Kandyn kaupunki on jalokivikaupan keskus, jossa toimii useita suuria jalokivenmyyjiä. Varo väärennöksiä ja katukauppiaiden vakuuttavia puheita. Älä osta jalokiviä, joilla ei ole valtion hyväksymää aitoustodistusta.

Vaatteet

Paikallinen tekstiilituotanto on edelleen suuntautunut lähinnä paikallisille markkinoille, joten piraattituotteisiin ei juurikaan törmää. Sen sijaan aitoja tuotteita voi saada täältä todella edullisesti, koska Sri Lanka tuottaa vaatteita monille tunnetuille merkeille. Paras valikoima on pääkaupunki Colombossa sekä Nuwara Eliyassa, joka on Sri Lankan korkeimmalla sijaitseva kaupunki. Täältä voi löytää edullisesti talvivaatteita, joiden myynti on keskittynyt pienelle markkinakadulle, ns. talvikadulle. Kaikki kojut kannattaa katsoa läpi ennen ostopäätöstä, ja tuote kannattaa tutkia tarkkaan vikojen varalta. Muista tinkiä reilusti!

Sisustus

Sri Lankasta voi ostaa monenlaisia käsityönä valmistettuja sisustusesineitä, vaikkapa suuren puisen elefanttiveistoksen tai uusia sohvatyynynpäällisiä. Osa liikkeistä järjestää suuremmille esineille myös kuljetusta. Myös esimerkiksi kankaita voi ostaa hyvin edullisesti suuriakin määriä.
Liikunta ja treeni
Hikkaduwassa voi harrastaa muun muassa surffausta, snorklausta ja sukellusta.

Jos olet seikkailunhaluinen, voit lähteä koskenlaskuun Kelaniya Ganga -joelle. Ella Adventuren kanssa voit harrastaa myös kalliokiipeilyä ja tehdä pitkiä tai lyhyitä vaellusretkiä.

Sukeltaminen ja snorklaaminen Hikkaduwassa

Jos haluat sukeltaa ja snorklata lomasi aikana, Hikkaduwa on silloin hyvä valinta. Sukellus ja snorklaus ovat parasta Sri Lankan eteläpuolella, sillä täällä on koralliriuttoja ja vesi on myös kirkkaampaa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Auringonoton ja uimisen lisäksi voit myös ihailla Hikkaduwa-järven monipuolista linnustoa, nousta lasipohjaveneen kyytiin ja vierailla Ambalangodan tehtaassa, jossa valmistetaan perinteisiä naamioita ja puunukkeja. Kriketti on suosittu urheilulaji Sri Lankassa, joka kuuluukin maailman kymmenen parhaan krikettimaan joukkoon. Hikkaduwassa ei ole suurempia otteluita, mutta krikettiä pelaavat kaikenikäiset, ja paikallisten koulujoukkueiden voi nähdä ottavan mittaa toisistaan.

Merikalastus

Urheilu- ja merikalastuksesta on tullut Sri Lankassa yhä suositumpaa. Jos haluat ottaa mittaa Intian valtameren jännittävistä kaloista, täällä siihen on mahdollisuus.

Tennis

Osassa suuremmista hotelleista on tenniskenttiä vieraiden käyttöön. Usein hotelleista voi myös vuokrata mailoja ja palloja.

Ayurveda-hoidot

Ayurveda on ikivanha hoitomuoto, johon kuuluu monenlaisia hoitoja, jotka voidaan toteuttaa pidempinäkin kuureina. Useimmat lomalaiset valitsevat kuitenkin yksittäisiä hoitoja, jotka ovat myös hyvin rentouttavia ja poistavat tehokkaasti stressiä. Hoitoja voi varata suurimmista hotelleista tai katujen varsilta.

Galle

Gallessa kannattaa ehdottomasti vierailla loman aikana. Kaupunkiin tutustumisessa saattaa mennä hetki, joten ostosten kanssa kannattaa odottaa sen verran, että on saanut paremman kuvan valikoimasta ja hinnoista. Gallen linnoituksen ja kaupungin uuden osan tutkimiseen saa molempiin helposti kulumaan kokonaisen päivän. Voit myös käydä vaikkapa katsomassa krikettiottelua kaupungin stadionilla.

Luonnonpuistot

Yala, Willpathu, Uda Walawe ja Bundula ovat kansallispuistoja, joissa voi ihailla eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä. Voit vierailla samalla useammassa puistossa tai yhdistää puistovierailun muihin aktiviteetteihin. Puistoissa voi lähteä jeeppiajeluille, joilla pääsee lähelle monia eläimiä, ja saatat jopa päästä näkemään leopardin.

Kandy

Suunnilleen Sri Lankan keskellä sijaitseva Kandyn kaupunki on maan kulttuurillinen ja uskonnollinen keskus. Kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja monia nähtävyyksiä. Tunnetuin niistä on niin sanottu hammastemppeli, jossa säilytetään pyhäinjäännöksen tapaan Buddhan hammasta. Temppeli on upean koristeellinen, ja seinien kuvat kertovat Buddhan elämästä ja opetuksista. Kaupungissa sijaitsee myös Peradeniya Botanical Garden, kaunis ja hyvinhoidettu 60 hehtaarin kokoinen puutarha, jossa on kasveja kaikkialta maailmasta. Puutarhassa kasvaa myös valtava fiikuspuu, jonka lehvästö levittäytyy jopa noin 1 600 neliömetrin alueelle. Puutarhalla on lisäksi tärkeä sosiaalinen merkitys paikallisille nuorille pareille, jotka tapaavat toisiaan täällä vanhempiensa luvalla tai ilman.
Kulkuyhteydet
Paikan päällä voi vuokrata auton ja palkata englanninkielisen oppaan.
Sri Lankan liikenne on melko kaoottista, ja tiet ovat kapeita ja mutkaisia. Emme suosittele auton ajamista itse, vaan pidemmille matkoille kannattaa vuokrata auto tai minibussi kuljettajan kera. Parhaiten vuokraus onnistuu virallisen matkatoimiston kautta. Hinta riippuu tietenkin ajomatkan pituudesta, ja siitä kannattaa sopia ennakkoon. Jos lähdet usean päivän retkelle, muista varata myös kuljettajalle majoitus.

Taksi ja tuk-tuk

Hotellien edustoilla on lyhyempiä matkoja varten tuk-tukeja ja takseja. Hinnasta tulee sopia kuljettajan kanssa etukäteen, sillä taksamittaria ei yleensä käytetä.

Bussi

Sri Lankassa toimii kattava bussiverkosto, joka liikennöi suurimpien paikkakuntien välillä useita kertoja päivässä. Bussit eivät välttämättä ole mukavimmasta päästä, ja ajonopeus on usein vain noin 25 km/h, mutta bussilla matkustaminen on hyvin edullista. Ensimmäiset kaksi paikkaa busseissa on varattu buddhalaismunkeille – jopa raskaana olevat naiset jättävät munkkien paikat tyhjäksi. Bussilla matkustamiseen kannattaa varata paljon aikaa, koska matkanteko on hidasta ja pysähdyspaikkoja paljon.

Taksi

Takseja on Sri Lankassa melko vähän, usein vain hotellien ja lentoasemien yhteydessä. Hinnasta sovitaan kuljettajan kanssa ennen matkaa.

Tuk-tuk

Yksi vaihtoehto lyhyille matkoille on kolmipyöräinen taksi, tuk-tuk, johon mahtuu kolme henkilöä kerralla. Myös tuk-tukeissa hinta sovitaan etukäteen.

Juna

Juna on mukava tapa matkustaa ympäri saarta, ja siten välttää myös liikenneruuhkat. Saatavilla on 2. ja 3. luokan lippuja. Lippuja voi ostaa sekä aikatauluja ja hintoja tiedustella rautatieasemalta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja!

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A.
Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja: Hepatiitti B, Japanin aivotulehdus (esiintyvyys touko-kesäkuussa ja loka-tammikuussa ja sadekautena kaikkialla muualla paitsi vuoristossa), lavantauti.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Sri Lankan rupia (LKR). Ota mukaan euroja tai US-dollareilla. Hotelleissa tai vaihtotoimistoissa voi vaihtaa eurot rupioiksi. Luottokorteista esim. MasterCard ja Visa käyvät maksuvälineinä suuremmilla paikkakunnilla, jossa on myös pankkiautomaatteja. Joskus kortilla maksettaessa veloitetaan pankkien perimä käsittelymaksu, 2,5 %. Kaupoissa ja ravintoloissa kannattaa maksaa aina rupioilla. Hinnat ovat Sri Lankassa paljon edullisempia kuin Suomessa. Hinnat saattavat vaihdella ostopaikan mukaan.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä: Suomen aika + 2 tuntia 30 minuuttia. Talvella: Suomen aika + 3 tuntia 30 minuuttia

Sähkö

240V. Englantilainen pistoke. Adapteri tarvitaan, usein lainattavissa hotelleissa.

Kieli

Singaleesi, tamili ja englanti

Lisätiedot

Pari kertaa kuukaudessa Sri Lankassa vietetään nk. poyapäiviä, jolloin ei tarjoilla ja myydä lainkaan alkoholipitoisia juomia.
Sähkökatkokset ovat mahdollisia. Vasemmanpuolinen liikenne. Sopiva juomarahan suuruus hotellin siistijöille on n. 1 USD/pvä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 15 tuntia lentoreitityksestä riippuen

Näin matkustat tänne

Hikkaduwaan (Sri Lanka) voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Colombon lentokentältä Hikkaduwan hotelleihin on n. 2 t 30 min (n. 120 km) muusta liikenteestä riippuen. Kotimatkalle lähdettäessä lähtöselvitys suljetaan 90 minuuttia ennen lennon lähtöaikaa.
Sää
 • tammikuu
31°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
32°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Hikkaduwa
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.