Matkat – Kardamena

Tervetuloa Kardamenan kylään, joka sijaitsee Kosin pisimmällä rannalla. Tjäreborgilla on mm. kaksi hienoa All Inclusive -hotellia, joista toinen sijaitsee rannalla.
Kardamena oli 1980-luvun alkuun saakka pieni ja rauhallinen kalastajakylä, jossa oli vain muutamia tavernoja. Nykyään täällä on tusinan verran hotelleja, ravintoloita, baareja sekä erilaisia kauppoja. Kardamena on muuttunut vuosien saatossa paljon, ja useat matkailijat palaavat tänne yhä uudestaan. Hyvien sääolosuhteiden ja upeiden rantojen lisäksi Kardamenassa on vilkas yöelämä ja paikalliset ovat erittäin vieraanvaraisia. Tjäreborgilla matkustat Kardamenaan valitsemanasi ajankohtana toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Suosittelemme vuokraamaan auton, jolloin pääset kätevästi tutustumaan saareen ja sen yllättävän monipuoliseen historiaan.

Kuusi kilometriä rantaa

Kardamena sijaitsee Kosin eteläosassa, lähes kuusi kilometriä pitkällä rannalla, joka on saanut nimensä kylän mukaan. Täällä voit kaikessa rauhassa nauttia saaren kauneudesta ja tunnelmasta. Voit ottaa aurinkoa, uida, snorklata, pyöräillä tai testata erilaisia vesiurheilulajeja. Tai jos haluat vain olla ja nauttia olostasi, loikoile aurinkotuolillasi ja ihaile maisemia.

Tasokasta asumista

Tjäreborgilla on erilaisia All Inclusive -hotelleja Kardamenassa, ja ne sijaitsevat mukavan etäisyyden päässä kylästä. Mitsis Blue Domes Resort & Spa on upea vaihtoehto ylelliseen lomanviettoon, ja hotelli sopii sekä perheille että ilman lapsia matkustaville.

Lapsiystävälliset hotellit Kardamenassa

Jos matkustat lasten kanssa, erinomainen vaihtoehto silloin on Mitsis Family Village Beach Hotel, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Kardamenasta ja kävelymatkan päässä rannalta. Hotellissa on kaksi uima-allasta, joista toisessa on vesiliukumäkiä.
Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Perhehotelleja
 • All Inclusive -hotelleja
 • Swim out -hotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Pitkiä rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kardamena

Rannat
Kardamenassa ranta levittäytyy kylän molemmille puolille. Tämä saaren pisin ranta on kuusi kilometriä pitkä ja hienohiekkainen, ja sen vesi on kristallinkirkasta. Täällä voit ottaa aurinkoa, uida, snorklata, pyöräillä tai kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata, ja rannalta on upeat näkymät viereiselle Nisyroksen saarelle. Rannalla on useita kahviloita, baareja ja tavernoja, joista voit valita mieleisesi.
Hotellien alapuolella ranta on pääasiassa kiveä ja hiekkaa, ja paikoin se on myös kallioista.
Lue lisää Kosin rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kardamenassa on laaja valikoima ravintoloita, ja niitä on kaikenlaisia yksinkertaisemmista kebab- eli gyrospaikoista ja pizzerioista paikallisiin ouzerioihin ja tavernoihin. Lisäksi täällä on useita ravintoloita, joista saa myös kansainvälistä ruokaa sekä lukuisia baareja ja pubeja. Useimmat tavernat, kahvilat, baarit ja ravintolat ovat keskittyneet rantapromenadille sekä sen sivukaduille
Kardamenassa on vilkas yöelämä useine baareineen ja pubeineen. Korkeasesongin aikaan meno on erityisen vilkasta ja varsinkin nuorempia juhlijoita on silloin liikkeellä paljon. Keväisin ja syksyisin on rauhallisempaa ja silloin juhlijoiden ikähaarukka on myös laajempi. Useissa pubeissa on mahdollista katsoa urheilua. Kesällä saarella järjestetään lukuisia erilaisia tapahtumia. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Meripäivien aikana järjestetään purjehduskilpailuja, ja satamassa on silloin useita purjeveneitä ja armeijan aluksia, joihin pääsee vierailemaan. Heinä-elokuussa järjestetään Hippokrates-viikot, joiden aikana on konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja luentoja. Useissa kylissä vietetään uskonnollisia juhlia, joista yksi suurimmista on 15. elokuuta vietettävä Neitsyt Marian taivaaseenastumisen juhla. Silloin koko Kreikassa grillataan ruokaa, musiikki soi ja ihmisiä on kaikkialla.
Ostokset
Hunaja, ouzo, oliivisaippua, retsina ja mausteet ovat suosittuja tuliaisia. Kardamenassa on muutamia pikkukauppoja, joissa on tarjolla lähinnä matkamuistoja, sekä muutama suurempi ruokakauppa, minimarketteja, kioskeja ja muutama pienempi ruokakauppa. Laajemmat ostosmahdollisuudet ovat Kosin kaupungissa.
Liikunta ja treeni
Vesiaktiviteetteja on lähes kaikilla saaren rannoilla. Voit esimerkiksi kokeilla polkuveneitä, vesiskootteria, purjelautailua ja monia muita lajeja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kardamenassa on tarjolla useita perheystävällisiä aktiviteetteja. Jos haluat tutustua Kosin saareen lähemmin, saarella on helppo liikkua paikasta toiseen.

Karting

Kardamenan kartingrata sijaitsee lähellä Mitsis Family Village -hotellia.

Lido Waterpark

Saaren suurin vesipuisto sijaitsee Mastiharissa, noin 14 kilometrin päässä Kardamenasta. Vesipuisto sopii erityisesti lapsiperheille.
Alueella, jossa Kardamena nykyään sijaitsee, oli aikoinaan antiikin kaupunki Alasarna, joka oli sen ajan tärkeä rituaalinen keskus. Kardamenan raunioilla on mahdollista vierailla ja täällä on Apollonille ja Herkulekselle omistettu pyhäkkö. Jos vierailet Kosin kaupungissa, voit ihastella vanhoja raunioita, antiikin aikaisia markkinapaikkoja ja kauniita amfiteattereita.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kos on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Jos haluat nähdä mahdollisimman paljon saaresta, suosittelemme vuokraamaan auton. Myös pyörällä ja mopolla on kätevä liikkua paikasta toiseen.

Paikallisbussit

Saarella on hyvät bussiyhteydet, ja bussit kulkevat sekä Kosin kaupungissa että pienempiin kyliin. Aikatauluja saat hotellin vastaanotosta.

Taksit

Taksiasema sijaitsee Kardamenan keskustassa. Taksin voi tilata soittamalla hotellin vastaanotosta tai ravintolasta.

Polkupyörät ja mopot

On Yer Bike -vuokraamolla on laajat valikoimat polkupyöriä, mopoja ja mönkijöitä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat oppaamme kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Useimmat ravintolat ja liikkeet hyväksyvät kansainväliset luottokortit, joista Visa on yleisin. Rahaa voi nostaa kortilla pankista, rahanvaihtopisteistä tai automaateista.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 45 min

Näin matkustat tänne

Kardamenaan voit matkustaa joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Kosin lentokentälle.
Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika bussilla Kosin lentokentältä Kardamenaan kestää noin 15-35 min (n. 7 km).
Sää
 • tammikuu
14°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Kardamena
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.