Matkat – Kardamena

Tervetuloa Kardamenan kylään, joka sijaitsee Kosin pisimmällä rannalla. Tjäreborgilla on mm. kaksi hienoa All Inclusive -hotellia, joista toinen sijaitsee rannalla.

Kardamena oli 1980-luvun alkuun saakka pieni ja rauhallinen kalastajakylä, jossa oli vain muutamia tavernoja. Nykyään täällä on tusinan verran hotelleja, ravintoloita, baareja sekä erilaisia kauppoja. Kardamena on muuttunut vuosien saatossa paljon, ja useat matkailijat palaavat tänne yhä uudestaan. Hyvien sääolosuhteiden ja upeiden rantojen lisäksi Kardamenassa on vilkas yöelämä ja paikalliset ovat erittäin vieraanvaraisia. Tjäreborgilla matkustat Kardamenaan valitsemanasi ajankohtana toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Suosittelemme vuokraamaan auton, jolloin pääset kätevästi tutustumaan saareen ja sen yllättävän monipuoliseen historiaan.

Kuusi kilometriä rantaa

Kardamena sijaitsee Kosin eteläosassa, lähes kuusi kilometriä pitkällä rannalla, joka on saanut nimensä kylän mukaan. Täällä voit kaikessa rauhassa nauttia saaren kauneudesta ja tunnelmasta. Voit ottaa aurinkoa, uida, snorklata, pyöräillä tai testata erilaisia vesiurheilulajeja. Tai jos haluat vain olla ja nauttia olostasi, loikoile aurinkotuolillasi ja ihaile maisemia.

Tasokasta asumista

Tjäreborgilla on erilaisia All Inclusive -hotelleja Kardamenassa, ja ne sijaitsevat mukavan etäisyyden päässä kylästä. Mitsis Blue Domes Resort & Spa on upea vaihtoehto ylelliseen lomanviettoon, ja hotelli sopii sekä perheille että ilman lapsia matkustaville.

Lapsiystävälliset hotellit Kardamenassa

Jos matkustat lasten kanssa, erinomainen vaihtoehto silloin on Mitsis Family Village Beach Hotel, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Kardamenasta ja kävelymatkan päässä rannalta. Hotellissa on kaksi uima-allasta, joista toisessa on vesiliukumäkiä. Hintaan sisältyy All Inclusive, joten täällä kaikenikäiset lomailijat todella nauttivat olostaan.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Perhehotelleja
 • All Inclusive -hotelleja
 • Swim out -hotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Pitkiä rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kardamena

Sää
 • tammikuu
14°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Kardamenassa ranta levittäytyy kylän molemmille puolille. Tämä saaren pisin ranta on kuusi kilometriä pitkä ja hienohiekkainen, ja sen vesi on kristallinkirkasta. Täällä voit ottaa aurinkoa, uida, pyöräillä tai kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata, ja rannalta on upeat näkymät viereiselle Nisyroksen saarelle. Rannalla on useita kahviloita, baareja ja tavernoja, joista voit valita mieleisesi.
Hotellien alapuolella ranta on pääasiassa kiveä ja hiekkaa, ja paikoin se on myös kallioista.

Muita hienoja rantoja

Kosin rannikko koostuu suurimmaksi osaksi rannoista. Joukossa on kaikenlaisia rantoja, mutta pääasiassa ne ovat hiekka- ja pikkukivirantojajoista, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä rannan.

Lambi Beach – nuorten suosima ranta

Lambi Beach on Kosin kaupungin paras ja suosituin ranta, joka houkuttelee erityisesti nuorempia kävijöítä.

Paradise Beach – matala hiekkaranta

Paradise Beach on matala, ihana hiekkaranta. Ranta on niin matala, että voit kävellä 100 metrin päässä olevalle hiekkasärkälle. Vesi on täällä kristallinkirkasta, ja siksi täällä onkin erinomaiset snorklausolosuhteet. Rannalla on tarjolla useita vesiurheilulajeja, kuten esimerkiksi vesilautailua ja purjelautailua. Ranta sijaitsee saaren eteläisimmässä osassa.

Tigaki Beach – ranta ja rantapromenadi

Tigaki Beach on pitkä, leveä ja lapsiystävällinen hiekkaranta, jolla on mukavan rauhallinen tunnelma. Vilkkaampi meno on rantapromenadilla, jonka varrella on useita tavernoja ja baareja. Rannalla on mahdollisuus pyöräillä tai kokeilla eri vesiurheilulajeja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 45 min

Näin matkustat tänne

Kardamenaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.

Kardamenaan voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Kosin lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Kardamenassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Kosin lentokentältä Kardamenaan kestää noin 15-35 min (n. 7 km). Matkan kesto vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Usein bussi ajaa Mastiharin kautta, jolloin ajoaika on n. 20 min pidempi. Toisinaan lentokenttäkuljetukset ovat taksilla tai minibussilla. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kardamenassa on laaja valikoima ravintoloita, ja niitä on kaikenlaisia yksinkertaisemmista kebab- eli gyrospaikoista ja pizzerioista paikallisiin ouzerioihin ja tavernoihin. Lisäksi täällä on useita ravintoloita, joista saa myös kansainvälistä ruokaa sekä lukuisia baareja ja pubeja. Useimmat tavernat, kahvilat, baarit ja ravintolat ovat keskittyneet rantapromenadille sekä sen sivukaduille

Ruoka ja juoma

Useimmissa ravintoloissa ja tavernoissa on ruokalistat, mutta kannattaa kysyä tarjoilijalta päivän tarjonnasta. Joskus saatat päästä kurkistamaan kokin patoihin keittiöön.

Kreikkalaiset ruokalajit

Grillattu liha on hyvin tyypillinen ruoka Kreikassa, mutta kannattaa kokeilla myös muita paikallisia herkkuja, kuten katsarolaa, joka on padassa valmistettu ruoka. Muita mielenkiintoisia ruokia ovat esimerkiksi kokkinisto (häränlihaa tomaattikastikeessa), stifado (lampaanlihaa ja sipulia tomaattikastikkeessa tai mustekalaa tai kaninlihaa) ja dolmades (kreikkalaiset viininlehtikääryleet, jotka tarjoillaan sitruunakastikkeen ja jogurtin kanssa). Myös perinteinen moussaka, gemista (täytetyt tomaatit ja paprikat) sekä pasticcio (lasagnea muistuttava ruoka) ovat hyviä paikallisia herkkuja. Kalaa tilatessasi voit päästä itse valitsemaan haluamasi kalan, joka sitten grillataan ja tarjoillaan kokonaisena. Kala on selvästi kalliimpaa kuin liha.

Kahvi

Kahvia ei aina ole tarjolla ruuan jälkeen. Tyypillinen jälkiruoka kreikkalaisessa tavernassa on jäätelö tai crème caramel. Kreikkalaiset syövät aterian päätteeksi usein hedelmiä, jonka jälkeen he menevät vielä zaxaroplasteioon eli konditoriaan syömään jotain makeaa. Kreikkalainen kahvi keitetään joskus sokerin kanssa ja kaadetaan suoraan pieneen kuppiin. Kun kahvinporot ovat laskeutuneet kupin pohjalle, kahvi on valmista juotavaksi. Useissa paikoissa on saatavana myös tavallista suodatinkahvia. Kuumassa ilmassa on virkistävää nauttia jääkahvia eli frappéa. Kahvia tilatessasi voit valita itsellesi sopivan makeusasteen: sketo (ilman sokeria), metrio (vähän sokeria) tai glykos (runsaasti sokeria).
Kardamenassa on vilkas yöelämä useine baareineen ja pubeineen. Korkeasesongin aikaan meno on erityisen vilkasta ja varsinkin nuorempia juhlijoita on silloin liikkeellä paljon. Keväisin ja syksyisin on rauhallisempaa ja silloin juhlijoiden ikähaarukka on myös laajempi. Useissa pubeissa on mahdollista katsoa urheilua. Kesällä saarella järjestetään lukuisia erilaisia tapahtumia. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Meripäivien aikana järjestetään purjehduskilpailuja, ja satamassa on silloin useita purjeveneitä ja armeijan aluksia, joihin pääsee vierailemaan. Heinä-elokuussa järjestetään Hippokrates-viikot, joiden aikana on konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja luentoja. Useissa kylissä vietetään uskonnollisia juhlia, joista yksi suurimmista on 15. elokuuta vietettävä Neitsyt Marian taivaaseenastumisen juhla. Silloin koko Kreikassa grillataan ruokaa, musiikki soi ja ihmisiä on kaikkialla.
Ostokset
Hunaja, ouzo, oliivisaippua, retsina ja mausteet ovat suosittuja tuliaisia. Kardamenassa on muutamia pikkukauppoja, joissa on tarjolla lähinnä matkamuistoja, sekä muutama suurempi ruokakauppa, minimarketteja, kioskeja ja muutama pienempi ruokakauppa. Laajemmat ostosmahdollisuudet ovat Kosin kaupungissa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kun kaipaat aktiivista lomailua, Kardamenassa on tarjolla useita aktiviteetteja, joista voit valita mieleisesi.

Vesiurheilulajit

Lähes kaikilla saaren rannoilla on mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja. Voit kokeilla vaikka polkuveneitä, vesiskoottereita, purjelautailua ja paljon muuta. Voit myös osallistua sukelluskurssille Arian Diving Centressä.

Karting

Kardamenan kartingrata sijaitsee lähellä Mitsis Family Village -hotellia.

Tennis

Useimmilla hotelleilla on yksi tai useampi tenniskenttä. Kentän voi varata hotellin vastaanotosta, ja tennismailoja on mahdollista vuokrata.

Uima-altaat

Vaikka meri siintääkin aivan ikkunan takana, välillä voi olla mukava uida muutama kierros uima-altaassa. Kardamenassa on useita uima-altaita, kuten Blue Lagoon ja Bubbles.

Polkupyörä

Jos haluat lähteä pyöräretkelle lähiympäristöön, suosittelemme Kardamenassa sijaitsevaa On Yer Bike -vuokraamoa.

Lido Waterpark

Saaren suurin vesipuisto sijaitsee Mastiharissa, noin 14 kilometrin päässä Kardamenasta. Vesipuisto sopii erityisesti lapsiperheille.

Kosin kaupunki

Kosilla on monipuolinen historia, mikä onkin yksi hyvä syy matkustaa Kosin kaupunkiin. Keskustassa on nähtävänä useita historiallisia jäännöksiä, kuten kauniita amfiteattereita, vanhoja raunioita ja antiikin aikaisia markkinapaikkoja. Kosin kaupungin ulkopuolella sijaitsee Asklepion, parantava temppeli, jossa Hippokrates kehitti modernia lääketiedettä noin 2000 vuotta sitten.

Koe Kos

Saari on vain 54 kilometriä pitkä ja 11 kilometriä leveä. Maisemat ovat hyvin vaihtelevat, täällä on kaikkea vehreistä alueista kuiviin aavikkomaisiin alueisiin sekä upeita rantoja. Kosin saarella on lähes kaikkea, mitä vain voit lomaltasi odottaa ja mikä parasta, etäisyydet ovat myös kohtuulliset. Riippumatta siitä, missä asut, voit hyvin kiertää Kosin ympäri yhdessä päivässä.

Zia

Aluetta, jossa sijaitsee Zian, Lagoudin ja Evangelistrian kylät, kutsutaan yhteisnimellä Asfendiou. Täällä voit nauttia upeista postikorttimaisemista. Aikoinaan täällä oli noin 6000 asukasta, jotka työskentelivät maanviljelyn parissa, mutta nykyään suurin osa asukkaista on muuttanut työn perässä Kosin kaupunkiin ja muualle saarelle. Ziassa on nykyään noin 600 asukasta, jotka ovat pääasiassa kylään jääneitä vanhempia ihmisiä. Voit nauttia vaikka kupillisen kahvia tai lounasta jossain viihtyisistä tavernoista ja ihailla upeita maisemia.

Pyli

Pylin torin ympäristössä on useita viihtyisiä tavernoja. Täällä voit istahtaa nauttimaan virkistävän juoman ja katsella samalla paikallista elämänmenoa. Pylin ja vanhan Pylin (Paleo Pyli) välissä kulkee paljon pikkuteitä, ja oikealla puolella olevilla lammilla voit nähdä kilpikonnia. Suurin todennäköisyys kilpikonnien näkemiseen on keväisin, sillä kesäisin ne hakeutuvat kivien ja kasvien alle varjoon. Jos sinulla on mukana juomapullo, voit täyttää sen täällä kylmällä raikkaalla vuoristolähteiden vedellä.

Kefalos

Kun ajat kohti Kefalosta, näet Agios Stefanoksen lahdella pienen saaren, jossa on kappeli. Tämä on erittäin suosittu valokuvauskohde. Ennen kuin ohitat viimeisen mäen Kefaloksessa, voit pysähtyä pieneen idylliseen Kamarin kalastajakylään. Kefalos on saaren entinen pääkaupunki. Voit pysäköidä autosi torin laidalle ja vierailla Kostaksen tuulimyllyllä, joka on päätien oikealla puolella rinteessä. Tuulimylly on ollut saman perheen omistuksessa yli 200 vuoden ajan, ja selkeällä säällä täältä on uskomattoman upeat maisemat Nisyroksen tulivuorisaarelle. Kefaloksesta voit jatkaa vielä etelään päin, sillä nähtävää riittää. Kauneimmat maisemat löydät ylhäältä vuoristosta.

Limnionas

Täällä on lähinnä vain pieni lahti sekä aito kreikkalainen taverna. Limnionakseen tullaan ensisijaisesti nauttimaan sen rauhasta, ja täällä on myös hyvä pysähtyä syömään. Suosittelemme maistamaan kalaa, sillä se on täällä todella tuoretta.

Kardamena

Pylistä Kardamenaan on matkaa yhdeksän kaunista kilometriä. Kannattaa huomioida, että kyseessä on sotilasalue ja siksi valokuvaaminen on kiellettyä. Kun tie ja seutu muuttuvat tasaisemmiksi, näet mahtavan linnan, jonka Johanniittaritarit rakensivat 1400-luvulla. Kun jatkat sen jälkeen matkaa vielä pari kilometriä, tulet Kardamenaan ja näet suuren kirkon. Voit pysäköidä auton kirkon luona olevalle pienelle torille. Kardamena on tunnettu upeasta rannastaan ja useista viihtyisistä tavernoistaan, joissa tarjoillaan hyvää tuoretta kalaa.

Plaka

Plaka on lentokentän läheisyydessä sijaitseva kaunis metsä. Tänne monet paikalliset tulevat viettämään picniciä ja nauttimaan hetkeksi alueen ihanasta rauhasta. Erityisen mukavaa täällä on kuumina kesäpäivinä, jolloin varjosta voi nauttia pinjapuiden alla. Täällä on myös paljon upeita riikinkukkoja.

Saarihyppely

Kos on erinomainen kohde lähteä saarihyppelylle lähistön saarille. Laivayhteydet ovat hyvät muun muassa Lerokselle, Patmokselle, Rodokselle ja Kalymnokselle.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kos on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Jos haluat nähdä mahdollisimman paljon saaresta, suosittelemme vuokraamaan auton. Myös pyörällä ja mopolla on kätevä liikkua paikasta toiseen.

Paikallisbussit

Saarella on hyvät bussiyhteydet, ja bussit kulkevat sekä Kosin kaupungissa että pienempiin kyliin. Aikatauluja saat hotellin vastaanotosta.

Taksit

Taksiasema sijaitsee Kardamenan keskustassa. Taksin voi tilata soittamalla hotellin vastaanotosta tai ravintolasta.

Polkupyörät ja mopot

On Yer Bike -vuokraamolla on laajat valikoimat polkupyöriä, mopoja ja mönkijöitä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat oppaamme kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja.

Matkustaessasi tilauslennolla tapaat oppaat myös lentokentällä ja he ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla matkustaessasi lentokenttäkuljetukset tulee järjestää itse.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Useimmat ravintolat ja liikkeet hyväksyvät kansainväliset luottokortit, joista Visa on yleisin. Rahaa voi nostaa kortilla pankista, rahanvaihtopisteistä tai automaateista.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tee matkahaku – Kardamena
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.