Matkat – Kosin kaupunki

Kosin kaupunki on erinomainen kohde, kun haluat nauttia auringosta ja rantaelämästä sekä tehdä tutkimusmatkoja saarelle. Täällä on upeita hiekkarantoja ja mielenkiintoisia kaivauksia.

Kos on yksi Kreikan kaikkein suosituimmista lomakohteista, ja monet lomailijat tulevat tänne nauttimaan upeista rannoista, monipuolisesta viihde-elämästä sekä lukuisista nähtävyyksistä. Kosin kaupunki sijaitsee saaren pohjoisosassa. Tässä vehreässä ja viehättävässä kaupungissa on valkeita huviloita ja kukoistavia puutarhoja. Kos on saaren pääkaupunki, jonne myös suurin osa matkailijoista saapuu. Päivisin ihmiset kokoontuvat mielellään rannalle viettämään aikaa ja tapaamaan toisiaan. Sataman pohjoispuolella on pyöreäkivinen ja melko jyrkkä Lambi Beachin ranta. Iltaisin kokoonnutaan satama-alueelle, jossa on useita ravintoloita ja tavernoja. Myöhemmin voi vielä halutessaan suunnata Nafkliroun baarikadulle.

Huveja ja nähtävyyksiä

Kosin kaupungissa kohtaavat perinteet ja nykyaika, ja täällä on hyvät mahdollisuudet tehdä erilaisia löytöretkiä. Baarit, pubit ja ravintolat ovat vieri vieressä arkeologisten löytöjen ja saaren kukoistuskaudelta peräisin olevien jäänteiden kanssa. Kosilla on paljon kulttuurinähtävyyksiä, etenkin kaupungin keskustassa. Lyhyen matkan päässä Kosilta on Asklepieionin temppeli, ja lähistöllä on myös useita vierailemisen arvoisia pikkukyliä, kuten Zipárion, Amaniou ja Kardamena, joihin pääsee kätevästi bussilla. Tunnetuin kosilainen on varmaankin lääketieteestä tuttu Hippokrates. Tämä antiikin tunnetuin lääkäri erotti lääketieteellisen tutkimuksen uskonnosta ja filosofiasta sekä puolusti luonnon omaa parantamiskykyä.

Asu Kosin kaupungissa

Tjäreborgin valikoimassa on useita erilaisia hotelleja sekä Kosin kaupungissa että kaupungin ulkopuolella olevien rantojen tuntumassa. Missä tahansa asutkin, valittavanasi on joko hotellihuone tai huoneisto, joita on eritasoisia. Tjäreborgilla matkustaessasi voit tehdä myös kätevän yhdistelmämatkan ja yhdistää Kosin lomaan viikon Massouri & Mirtieksessä tai Telendoksella. Näin pääset kokemaan kaksi saarta yhden loman aikana.

Lapsiystävälliset hotellit Kosin kaupungissa

Jos matkustat lasten kanssa Kosille, mainio valinta on Kipriotis Village, jossa on monipuolisesti kaikkea: vesipuisto, spa-osasto, kuntosali ja upea sijainti Psalidin rannalla, Kosin kaupungin ulkopuolella. Hintaan sisältyy All Inclusive. Toinen erinomainen hotelli asiakkaidemme mielestä on suosittu Peridis Family Resort, jossa asut hieman kauempana rannasta, mutta vain muutaman minuutin matkan päässä Kosin kaupungin keskustasta. Tarjolla on huoneistoja, joissa on tilaa jopa viidelle hengelle.

Hotelleja aikuisille

Jos matkustat ilman lapsia, suosittelemme tutustumaan Kos Aktis -hotelliin, joka sijaitsee rannalla lähellä Kosin kaupunkia. Täällä asut upeassa merinäköalallisessa huoneessa, ja jos kaipaat vaihtelua hotellin erinomaiseen ravintolaan, Kosin kaupungin monipuolinen tarjonta on mukavan kävelyetäisyyden päässä.

Koe Kos pyörällä!

Polkupyörä on hyvä vaihtoehto tutustua Kosiin lähemmin, ja pyörävuokraamoja on kaikkialla. Pyörällä pääset kätevästi Faros Beachille, joka sijaitsee saaren pohjoisimmassa kärjessä. Suosittu pyöräilykohde on myös Tigakin ranta, jonne on noin 12 kilometriä Kosin kaupungin keskustasta.

Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja keskustassa
 • Edullisia hotelleja
 • Paljon ravintoloita
 • Vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kosin kaupunki

Sää
 • tammikuu
14°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Kosilla on useita hiekka- ja sorarantoja ympäri saarta, joten rauhallisen poukaman löytäminen on helppoa. Kosin kaupungin paras ja suosituin ranta on Lambi Beach. Täällä on rantalentopallokenttiä, jotka ovat erityisesti nuorempien rannalla olijoiden suosiossa. Jos haluat nauttia olostasi kaikessa rauhassa, kannattaa suunnata rannan kauempiin osiin. Rannalla on muutamia aurinkotuoleja, joita voi käyttää maksutta.

Useita upeita rantoja

Lähes 75 prosenttia Kosin rannikosta on rantaa. Rannat ovat pääasiassa pientä kiveä ja hiekkaa. Parhaimmat rannat ovat Kosin kaupungin ulkopuolella.

Tigaki Beach - lapsiystävällinen hiekkaranta

Tigaki Beach on pitkä ja leveä hiekkaranta, jolla voi viettää mukavan rentouttavan päivän rauhallisessa ympäristössä. Rantakatua reunustaa useat viihtyisät baarit ja tavernat, ja siellä elämänmeno on vilkasta. Tigaki Beach on erinomainen kohde lyhyelle pysähdykselle, jos haluat virkistäytyä houkuttelevan sinisessä meressä tai vain nauttia olostasi rannalla. Rantaa pitkin voi myös pyöräillä, ja täällä on mahdollisuus harrastaa eri vesiurheilulajeja. Rannalta on upeat näkymät Kalymnoksen ja Pserimoksen saarille. Tigaki Beach sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Kosin kaupungista, saaren pohjoisimmassa osassa.

Paradise Beach - snorklausta ja vesiurheilua

Tämä ihana hiekkaranta on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Pohja on matala 100 metrin päähän asti rannasta, ja vesi ulottuu koko matkan vyötärön korkeudelle. Siksi ranta soveltuu erinomaisesti lasten leikkeihin ja aikuisten vesiaktiviteeteille. Rannalla toimiva Water Club tarjoaa vuokralle vesiskoottereita, purjelautoja, wakeboard-lautoja, Fly Fish -veneitä, vesipyöriä yms. Paradise Beach sopii erinomaisesti myös snorklaukseen, sillä vesi on täällä kristallinkirkasta ja täällä ui paljon pikkukaloja. Ranta sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Kosin kaupungista, saaren eteläisimmässä osassa.

Marmari - rauhallinen hiekkaranta

Muutaman kilometrin päässä Tigakista länteen on rauhallisempi Marmari, joka on pitkä ihana hiekkaranta. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata. Rannalla on tavernoja ja kahviloita sekä mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja.

Empros Thermi – kuumat lähteet

Itäisellä Kosilla, juuri ennen Agios Fokaksen rantaa, on Therman ranta, joka on tummaa tuliperäistä hiekkaa. Täällä on pulppuavia kuumavesilähteitä, joiden vesi kulkee suoraan kallion uumenista mereen, johon on tehty kivillä rajattu allas. Täällä on rauhallinen ja mukava tunnelma, ja lähteiden vedellä sanotaan olevan parantava vaikutus. Vesi sisältää rikkiä, joten muista ottaa pois kaikki korut, etteivät ne värjäydy.

Kefalos – saaren kauneimpia rantoja

Saaren läntisellä puolella on Kefalos, jota paikalliset itse pitävät yhtenä saaren kauneimmista rannoista. Vesi on täällä aavistuksen viileämpää kuin muilla rannoilla. Rannalla on useita ravintoloita ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja sekä harrastaa vesiurheilulajeja. Kefaloksen lähellä on myös Wave Beach, joka on todellinen purje- ja lainelautailijoiden paratiisi.

Agios Theologos – piilossa oleva helmi

Kefaloksen rannalla ollessasi kannattaa pistäytyä myös Agios Theologoksella, joka on upea hiekkaranta kauniiden kallioiden suojassa. Tänne pääset parhaiten jeepillä, ja rannalla saat varmasti olla omassa rauhassasi ja voit tuntea olevasi kuin paratiisissa.

Mastichari – suositut rannat

Matkalla kohti Masticharia, lähellä Lidon vesipuistoa, on kaksi ihanaa rantaa, jotka ovat kreikkalaisten itsensä suosiossa. Bravo Beach ja Tam Tam Beach ovat molemmat suosittuja ja viihtyisiä rantoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 45 min

Näin matkustat tänne

Kosin kaupunkiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.

Kosin kaupunkiin voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Kosin lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset kätevästi ja turvallisesti Kosin kaupungin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit lisätä ne varauksellesi lisämaksusta. Ajoaika Kosin lentokentältä hotelliisi kestää n. 40 min – 1 t 55 min (n. 25 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi voi ajaa jonkun toisen lomakohteen kautta, jolloin ajoaika on n. 20 min pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Kuljetukset yhdistelmämatkalla Kos-Kalymnos/Telendos:
- Kuljetus lentokentältä Kosin hotelleihin lisämaksusta, varattava matkan varauksen yhteydessä.
- Kohdetta vaihdettaessa kuljetus Kosin hotellista satamaan ja sisältyy hintaan.
- Laivamatka Kalymnokselle sekä Kalymnoksen kautta Telendokselle meno-paluu sisältyy hintaan.
- Kuljetus satamasta Kalymnoksen hotelliin sisältyy hintaan. Telendoksella hotellit sijaitsevat kävelymatkan päässä satamasta.
- Kuljetus Telendoksen/Kalymnoksen hotelleista satamaan ja lentokentälle sisältyy hintaan.


Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kosin kaupungissa on useita viihtyisiä ja mielenkiintoisia ravintoloita, joissa on tarjolla ruokaa kaikista maailman kolkista. Useimpien ravintoloiden ruokalistoilla on kansainvälisiä ruokia. Paikalliset tavernat ovat yleensä yksinkertaisempia paikkoja, joissa saa maukasta kreikkalaista ruokaa hieman edullisemmin kuin suuremmissa kansainvälisissä ravintoloissa.

Ruoka ja juoma

Useimmissa ravintoloissa ja tavernoissa on ruokalistat, mutta kannattaa kysyä tarjoilijalta päivän tarjonnasta. Joskus saatat päästä kurkistamaan kokin patoihin keittiöön.

Kreikkalaiset ruokalajit

Grillattu liha on hyvin tyypillinen ruoka Kreikassa, mutta kannattaa kokeilla myös muita paikallisia herkkuja, kuten katsarolaa, joka on padassa valmistettu ruoka. Muita mielenkiintoisia ruokia ovat esimerkiksi kokkinisto (häränlihaa tomaattikastikeessa), stifado (lampaanlihaa ja sipulia tomaattikastikkeessa tai mustekalaa tai kaninlihaa) ja dolmades (kreikkalaiset viininlehtikääryleet, jotka tarjoillaan sitruunakastikkeen ja jogurtin kanssa). Myös perinteinen moussaka, gemista (täytetyt tomaatit ja paprikat) sekä pasticcio (lasagnea muistuttava ruoka) ovat hyviä paikallisia herkkuja. Kalaa tilatessasi voit päästä itse valitsemaan haluamasi kalan, joka sitten grillataan ja tarjoillaan kokonaisena. Kala on selvästi kalliimpaa kuin liha.

Kahvi

Kahvia ei aina ole tarjolla ruuan jälkeen. Tyypillinen jälkiruoka kreikkalaisessa tavernassa on jäätelö tai crème caramel. Kreikkalaiset syövät aterian päätteeksi usein hedelmiä, jonka jälkeen he menevät vielä zaxaroplasteioon eli konditoriaan syömään jotain makeaa. Kreikkalainen kahvi keitetään joskus sokerin kanssa ja kaadetaan suoraan pieneen kuppiin. Kun kahvinporot ovat laskeutuneet kupin pohjalle, kahvi on valmista juotavaksi. Useissa paikoissa on saatavana myös tavallista suodatinkahvia. Kuumassa ilmassa on virkistävää nauttia jääkahvia eli frappéa. Kahvia tilatessasi voit valita itsellesi sopivan makeusasteen: sketo (ilman sokeria), metrio (vähän sokeria) tai glykos (runsaasti sokeria).
Kosin kaupungissa on monipuolinen yöelämä, joka on keskittynyt erityisesti Nafkliroun baarikadulle. Täällä on lukuisia baareja ja klubeja. Keväisin ja syksyisin on rauhallisempaa ja silloin on myös enemmän eri-ikäisiä juhlijoita. Monet paikalliset viettävät mielellään aikaa Vanhankaupungin viihtyisissä baareissa ja kahviloissa, joissa meno on rauhallisempaa ja tunnelma aidon paikallinen. Kesäisin Kosilla järjestetään erilaisia tapahtumia. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Meripäivien aikana järjestetään purjehduskilpailuja, ja satamassa on silloin useita purjeveneitä ja armeijan aluksia, joihin pääsee vierailemaan. Heinä-elokuussa järjestetään Hippokrates-viikot, joiden aikana on konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja luentoja. Useissa kylissä vietetään uskonnollisia juhlia, ja yksi suurimmista on 15. elokuuta vietettävä Neitsyt Marian taivaaseenastumisen juhla. Silloin ihmisiä on paljon liikkeellä, musiikki soi kaikkialla ja koko Kreikassa vietetään grillijuhlia. Jumalanpalveluksia, joissa on tanssia ja musiikkia, järjestetään paljon juhlapäivän tienoilla. Useissa kylissä järjestetään pieniä markkinoita ja tarjolla on ruokaa.
Ostokset
Kosin kaupungissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Suurin osa kaupoista sijaitsee Kanari-kadun ympäristössä sekä El Venizeloulla. Keramiikkaa, nahkatuotteita, kulta- ja hopeakoruja, vaatteita ja kenkiä myydään kaikkialla.

Ostokset Kosin kaupungissa

Mainioita paikallisia tuliaisia ovat oliivisaippua, hunaja, ouzo, mausteet ja retsina.

Hedelmät ja vihannekset

Kosin kaupungin torin luona on torikauppiaita. Pienempiä hedelmä- ja vihanneskauppoja on eri puolella kaupunkia. Useimmissa ruokakaupoissa on erillinen hedelmä- ja vihannesosasto.

Kulta ja hopea

Täällä on useita hienoja kultaliikkeitä, joissa voit tehdä hyviä ja laadukkaita löytöjä kohtuulliseen hintaan.

Mausteet

Kosin keskustan torilla on monipuoliset valikoimat mausteita.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kosilla on paljon tekemistä ja tarjolla on aktiviteetteja jokaiseen makuun, joten halutessasi voit viettää aktiivisen loman.

Treenaus ja kuntosalit

Kosilla on useita kuntosaleja: esimerkiksi Kipriotis Village -hotellissa Kosin kaupungin ulkopuolella sekä Kos Hotel -huoneistohotellissa, jossa on myös sauna ja spa-osasto. Kosin keskustan Kanari-kadulla on Davids Fitness Club.

Vesiurheilulajit

Useilla saaren rannoilla on mahdollisuus harrastaa eri vesiurheilulajeja, kuten esimerkiksi purjelautailua, vesihiihtoa, vesilautailua, vesiskootterointia ja vesipyöräilyä.

Tennis

Useimmissa hotelleissa on mahdollista pelata tennistä. Varaa kenttä Tjäreborgin oppaan kautta tai hotellin vastaanotosta. Tennismailoja on vuokrattavana.

Keilaus

Ten Pin Bowling sijaitsee keskustan ulkopuolella, Ethnikis Antistaseos -kadulla. Keilaratoja on täällä kuusi.

Minigolf

Matkalla Empros Thermi -lähteille on minigolfrata Fantasy Mini Golf.

Hamam

Tigakissa sijaitseva Artemis Hamam tarjoaa rentoutusta keholle ja sielulle. Täällä voit nauttia saunan ihanasta lämmöstä tai vartalokuorinnasta ja tuntea olosi kuin uudestisyntyneeksi.

Karting

Psalidi Go Karts sijaitsee noin 4 kilometrin päässä keskustasta Psalidin suuntaan, Hotel Kipriotiksen vieressä.

Elokuvateatteri

Fenaretis-kadulla, lähellä vanhaa jalkapallostadionia on ulkoilmaelokuvateatteri, joka on avoinna kesäkuukausina.

Ratsastaminen

Tigakissa sijaitseva Salt Lake Stables tarjoaa erilaisia ratsastusretkiä rannalla ja muissa kauniissa maisemissa

Vaeltaminen

Zian kylästä lähtee polku ylös kohti Dikeosvuoristoa, joka on suosittu kohde vaeltajien keskuudessa. Vaelluskarttoja ei ole saatavana, mutta polku on merkitty.

Pyöräily

Suosittelemme Moto Harley -vuokraamoa, josta voi vuokrata kaikenlaisia laadukkaita polkupyöriä kaupunkipyöristä maastopyöriin. Vuokrattavana on myös skoottereita, joilla on kätevä liikkua saarella.

Sukeltaminen

Jos haluat lähteä tutustumaan vedenalaiseen maailmaan, Kosilla on useita PADI-sertifioituja sukellusfirmoja.

Surffaus

Windzone Surfclub sijaitsee Psalidin rannalla, lähellä Kipritis Villagea. Tänne kannattaa suunnata, kun haluat lähteä surffaamaan. Tarjolla on kursseja ja mahdollisuus vuokrata surffilautoja. Myös kokeneet surffaajat viihtyvät Egeanmeren aalloissa.

Vesipuisto

Lidon vesipuisto sijaitsee Mastichariin johtavalla tiellä, saaren länsipuolella.
Kosin historia ulottuu useiden tuhansien vuosien päähän, ja tämä näkyy selvästi Kosin kaupungissa, jossa vanhoja raunioita, antiikin aikaisia markkinapaikkoja ja kauniita amfiteattereita on vieri vieressä. Täällä on paljon nähtävää ja koettavaa. Useisiin kohteisiin lapset, opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät puoleen hintaan tai ilmaiseksi - ota henkilöllisyystodistus mukaan.

Johanniittaritarien linna

Linnan rakensivat Johanniittaritarit vuosien 1391-1396 aikana. Tämä on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde kierrellessäsi kaupungilla, ja täältä voit ihastella sataman suuntaan aukeavia upeita maisemia. Linna sijaitsee satamassa, ja sen sisäänkäynti on taksiaseman takana, toria vastapäätä.

Arkeologinen museo

Arkeologisessa museossa on nähtävänä kaikenlaista patsaista ja mosaiikeista Kosilla tehtyihin antiikin aikaisiin löytöihin. Museo sijaitsee torin laidalla, Kosin kaupungin keskustassa.

Asklepios

Kreikkalaisen mytologian mukaan lääkinnän ja terveyden jumala Asklepios valitsi Kosin pyhäksi saarekseen. Hän rakennutti tänne parantavan temppelin, josta tuli laajasti tunnettu lääketieteen piirissä. Sen aikaiset kreikkalaiset tekivät pyhiinvaellusmatkoja temppelille, ja alueella oli myös lääketieteellinen keskus. Myös Hippokrates työskenteli täällä noin 2000 vuotta sitten ja loi perustan modernille lääketieteelle Asklepioksen inspiroimana. Temppeli sijaitsee kaupungin ulkopuolella ylös vuorelle johtavalla tiellä.

Hippokrateen puu

Johanniittiritarien linnan luona on Euroopan vanhin puu, jonka varjossa Hippokrateen kerrotaan opettaneen oppilaitaan. Puun arvioidaan olevan noin 700 vuotta vanha.

Odeon

Kosin eteläpuolella on roomalaiselta ajalta peräisin oleva Odeon-teatteri.

Kaivaukset

Kosin kaupungissa on useita arkeologisia kaivauksia, joissa on muun muassa antiikin aikaisia temppeleitä.

Koe Kos

Saari on vain 54 kilometriä pitkä ja 11 kilometriä leveä. Maisemat ovat hyvin vaihtelevat, täällä on kaikkea vehreistä alueista kuiviin aavikkomaisiin alueisiin sekä upeita rantoja. Kosin saarella on lähes kaikkea, mitä vain voit lomaltasi odottaa ja mikä parasta, etäisyydet ovat myös kohtuulliset. Riippumatta siitä, missä asut, voit hyvin kiertää Kosin ympäri yhdessä päivässä.

Zia

Aluetta, jossa sijaitsee Zian, Lagoudin ja Evangelistrian kylät, kutsutaan yhteisnimellä Asfendiou. Täällä voit nauttia upeista postikorttimaisemista. Aikoinaan täällä oli noin 6000 asukasta, jotka työskentelivät maanviljelyn parissa, mutta nykyään suurin osa asukkaista on muuttanut työn perässä Kosin kaupunkiin ja muualle saarelle. Ziassa on nykyään noin 600 asukasta, jotka ovat pääasiassa kylään jääneitä vanhempia ihmisiä. Voit nauttia vaikka kupillisen kahvia tai lounasta jossain viihtyisistä tavernoista ja ihailla upeita maisemia.

Pyli

Pylin torin ympäristössä on useita viihtyisiä tavernoja. Täällä voit istahtaa nauttimaan virkistävän juoman ja katsella samalla paikallista elämänmenoa. Pylin ja vanhan Pylin (Paleo Pyli) välissä kulkee paljon pikkuteitä, ja oikealla puolella olevilla lammilla voit nähdä kilpikonnia. Suurin todennäköisyys kilpikonnien näkemiseen on keväisin, sillä kesäisin ne hakeutuvat kivien ja kasvien alle varjoon. Jos sinulla on mukana juomapullo, voit täyttää sen täällä kylmällä raikkaalla vuoristolähteiden vedellä.

Kefalos

Kun ajat kohti Kefalosta, näet Agios Stefanoksen lahdella pienen saaren, jossa on kappeli. Tämä on erittäin suosittu valokuvauskohde. Ennen kuin ohitat viimeisen mäen Kefaloksessa, voit pysähtyä pieneen idylliseen Kamarin kalastajakylään. Kefalos on saaren entinen pääkaupunki. Voit pysäköidä autosi torin laidalle ja vierailla Kostaksen tuulimyllyllä, joka on päätien oikealla puolella rinteessä. Tuulimylly on ollut saman perheen omistuksessa yli 200 vuoden ajan, ja selkeällä säällä täältä on uskomattoman upeat maisemat Nisyroksen tulivuorisaarelle. Kefaloksesta voit jatkaa vielä etelään päin, sillä nähtävää riittää. Kauneimmat maisemat löydät ylhäältä vuoristosta.

Limnionas

Täällä on lähinnä vain pieni lahti sekä aito kreikkalainen taverna. Limnionakseen tullaan ensisijaisesti nauttimaan sen rauhasta, ja täällä on myös hyvä pysähtyä syömään. Suosittelemme maistamaan kalaa, sillä se on täällä todella tuoretta.

Kardamena

Pylistä Kardamenaan on matkaa yhdeksän kaunista kilometriä. Kannattaa huomioida, että kyseessä on sotilasalue ja siksi valokuvaaminen on kiellettyä. Kun tie ja seutu muuttuvat tasaisemmiksi, näet mahtavan linnan, jonka Johanniittaritarit rakensivat 1400-luvulla. Kun jatkat sen jälkeen matkaa vielä pari kilometriä, tulet Kardamenaan ja näet suuren kirkon. Voit pysäköidä auton kirkon luona olevalle pienelle torille. Kardamena on tunnettu upeasta rannastaan ja useista viihtyisistä tavernoistaan, joissa tarjoillaan hyvää tuoretta kalaa.

Plaka

Plaka on lentokentän läheisyydessä sijaitseva kaunis metsä. Tänne monet paikalliset tulevat viettämään picniciä ja nauttimaan hetkeksi alueen ihanasta rauhasta. Erityisen mukavaa täällä on kuumina kesäpäivinä, jolloin varjosta voi nauttia pinjapuiden alla. Täällä on myös paljon upeita riikinkukkoja.

Saarihyppely

Kos on erinomainen kohde lähteä saarihyppelylle lähistön saarille. Laivayhteydet ovat hyvät muun muassa Lerokselle, Patmokselle, Rodokselle ja Kalymnokselle.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kos on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Saari on suhteellisen pieni. Jos haluat lähteä tutustumaan saaren rantoihin, suosittelemme vuokraamaan auton. Lähiympäristöön pääset kätevästi myös polkupyörällä tai mopolla.

Minijuna

Kosin kaupungissa on kaksi minijunalinjaa, vihreä ja sininen juna. Vihreä juna, joka lähtee rantapromenadin keskellä olevan sataman luota, ajaa kiertoreitin kaupungissa, ja reitin aikana voi kuunnella englanninkielisen opastuksen. Sininen juna ajaa Asklepionille ja takaisin, ja junan kyytiin voi nousta bussiaseman luota. Lipun voi ostaa kuljettajalta tai lippumyymälästä.

Taksit

Taksiasema on Grigoriou-kadulla, Dionysoksen alttarin raunioiden luona. Ohi ajavan taksin voi myös pysäyttää heilauttamalla kättä. Öisin hinnat ovat korkeammat, ja joskus matkatavaroista saatetaan veloittaa lisämaksu.

Paikallisbussit

Useita hyviä paikallisbusseja, jotka liikennöivät Kosin kaupungista saaren eri kyliin. Bussiaikataulut on nähtävänä bussipysäkeillä. Bussiasema on rantakadulla, ja bussit ajavat Kosin kaupungissa sekä lähialueilla. Lipun voi ostaa bussiaseman luona olevasta kioskista tai kuljettajalta. Bussit rannoille ja Kosin kaupungin ulkopuolella oleviin kyliin lähtevät Kleopatras-kadun bussiasemalta (KTEL), läheltä Vapaudenaukiota.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat oppaamme kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin.

Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Saarella on useita pankkeja ja pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Retket
Jeeppisafari Kos
Jeeppisafari Kos
Valmistaudu seikkailuun, ja pääset näkemään aivan uuden puolen Kosista. Jeepeillä ajelemme offroadia, alueille, joihin muuten on vaikea päästä tutustumaan. Lounas sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kolme saarta
Kolme saarta
Upea, kokonainen päivä merellä koko perheelle! Mielenkiintoisia kokemuksia kolmella kauniilla saarella: Kalymnos, Pserimos ja Plati. Lounas sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä

Tee matkahaku – Kosin kaupunki
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.