Matkat – Kosin kaupunki

Kosin kaupunki on erinomainen kohde, kun haluat nauttia auringosta ja rantaelämästä sekä tehdä tutkimusmatkoja saarelle. Täällä on upeita hiekkarantoja ja mielenkiintoisia kaivauksia.
Kos on yksi Kreikan kaikkein suosituimmista lomakohteista, ja monet lomailijat tulevat tänne nauttimaan upeista rannoista, monipuolisesta viihde-elämästä sekä lukuisista nähtävyyksistä. Kosin kaupunki sijaitsee saaren pohjoisosassa. Tässä vehreässä ja viehättävässä kaupungissa on valkeita huviloita ja kukoistavia puutarhoja. Kos on saaren pääkaupunki, jonne myös suurin osa matkailijoista saapuu. Päivisin ihmiset kokoontuvat mielellään rannalle viettämään aikaa ja tapaamaan toisiaan. Sataman pohjoispuolella on pyöreäkivinen ja melko jyrkkä Lambi Beachin ranta. Iltaisin kokoonnutaan satama-alueelle, jossa on useita ravintoloita ja tavernoja. Myöhemmin voi vielä halutessaan suunnata Nafkliroun baarikadulle.

Huveja ja nähtävyyksiä

Kosin kaupungissa kohtaavat perinteet ja nykyaika, ja täällä on hyvät mahdollisuudet tehdä erilaisia löytöretkiä. Baarit, pubit ja ravintolat ovat vieri vieressä arkeologisten löytöjen ja saaren kukoistuskaudelta peräisin olevien jäänteiden kanssa. Kosilla on paljon kulttuurinähtävyyksiä, etenkin kaupungin keskustassa. Lyhyen matkan päässä Kosilta on Asklepieionin temppeli, ja lähistöllä on myös useita vierailemisen arvoisia pikkukyliä, kuten Zipárion, Amaniou ja Kardamena, joihin pääsee kätevästi bussilla. Tunnetuin kosilainen on varmaankin lääketieteestä tuttu Hippokrates. Tämä antiikin tunnetuin lääkäri erotti lääketieteellisen tutkimuksen uskonnosta ja filosofiasta sekä puolusti luonnon omaa parantamiskykyä.

Asu Kosin kaupungissa

Tjäreborgin valikoimassa on useita erilaisia hotelleja sekä Kosin kaupungissa että kaupungin ulkopuolella olevien rantojen tuntumassa. Missä tahansa asutkin, valittavanasi on joko hotellihuone tai huoneisto, joita on eritasoisia. Tjäreborgilla matkustaessasi voit tehdä myös kätevän yhdistelmämatkan ja yhdistää Kosin lomaan viikon Massouri & Mirtieksessä tai Telendoksella. Näin pääset kokemaan kaksi saarta yhden loman aikana.

Lapsiystävälliset hotellit Kosin kaupungissa

Jos matkustat lasten kanssa Kosille, mainio valinta on Kipriotis Village, jossa on monipuolisesti kaikkea: vesipuisto, spa-osasto, kuntosali ja upea sijainti Psalidin rannalla, Kosin kaupungin ulkopuolella. Hintaan sisältyy All Inclusive. Toinen erinomainen hotelli asiakkaidemme mielestä on suosittu Peridis Family Resort, jossa asut hieman kauempana rannasta, mutta vain muutaman minuutin matkan päässä Kosin kaupungin keskustasta. Tarjolla on huoneistoja, joissa on tilaa jopa viidelle hengelle.

Hotelleja aikuisille

Jos matkustat ilman lapsia, suosittelemme tutustumaan Kos Aktis -hotelliin, joka sijaitsee rannalla lähellä Kosin kaupunkia. Täällä asut upeassa merinäköalallisessa huoneessa, ja jos kaipaat vaihtelua hotellin erinomaiseen ravintolaan, Kosin kaupungin monipuolinen tarjonta on mukavan kävelyetäisyyden päässä.

Koe Kos pyörällä!

Polkupyörä on hyvä vaihtoehto tutustua Kosiin lähemmin, ja pyörävuokraamoja on kaikkialla. Pyörällä pääset kätevästi Faros Beachille, joka sijaitsee saaren pohjoisimmassa kärjessä. Suosittu pyöräilykohde on myös Tigakin ranta, jonne on noin 12 kilometriä Kosin kaupungin keskustasta.
Hyvä tietää
  • Perhehotelleja
  • Hotelleja aikuisille
  • Hotelleja keskustassa
  • Edullisia hotelleja
  • Paljon ravintoloita
  • Vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Kosin kaupunki

Tee matkahaku – Kosin kaupunki