Matkat – Kosin kaupunki

Kosin kaupunki on erinomainen kohde, kun haluat nauttia auringosta ja rantaelämästä sekä tehdä tutkimusmatkoja saarelle. Täällä on upeita hiekkarantoja ja mielenkiintoisia kaivauksia.
Kos on yksi Kreikan kaikkein suosituimmista lomakohteista, ja monet lomailijat tulevat tänne nauttimaan upeista rannoista, monipuolisesta viihde-elämästä sekä lukuisista nähtävyyksistä. Kosin kaupunki sijaitsee saaren pohjoisosassa. Tässä vehreässä ja viehättävässä kaupungissa on valkeita huviloita ja kukoistavia puutarhoja. Kos on saaren pääkaupunki, jonne myös suurin osa matkailijoista saapuu. Päivisin ihmiset kokoontuvat mielellään rannalle viettämään aikaa ja tapaamaan toisiaan. Sataman pohjoispuolella on pyöreäkivinen ja melko jyrkkä Lambi Beachin ranta. Iltaisin kokoonnutaan satama-alueelle, jossa on useita ravintoloita ja tavernoja. Myöhemmin voi vielä halutessaan suunnata Nafkliroun baarikadulle.

Huveja ja nähtävyyksiä

Kosin kaupungissa kohtaavat perinteet ja nykyaika, ja täällä on hyvät mahdollisuudet tehdä erilaisia löytöretkiä. Baarit, pubit ja ravintolat ovat vieri vieressä arkeologisten löytöjen ja saaren kukoistuskaudelta peräisin olevien jäänteiden kanssa. Kosilla on paljon kulttuurinähtävyyksiä, etenkin kaupungin keskustassa. Lyhyen matkan päässä Kosilta on Asklepieionin temppeli, ja lähistöllä on myös useita vierailemisen arvoisia pikkukyliä, kuten Zipárion, Amaniou ja Kardamena, joihin pääsee kätevästi bussilla. Tunnetuin kosilainen on varmaankin lääketieteestä tuttu Hippokrates. Tämä antiikin tunnetuin lääkäri erotti lääketieteellisen tutkimuksen uskonnosta ja filosofiasta sekä puolusti luonnon omaa parantamiskykyä.

Asu Kosin kaupungissa

Tjäreborgin valikoimassa on useita erilaisia hotelleja sekä Kosin kaupungissa että kaupungin ulkopuolella olevien rantojen tuntumassa. Missä tahansa asutkin, valittavanasi on joko hotellihuone tai huoneisto, joita on eritasoisia. Tjäreborgilla matkustaessasi voit tehdä myös kätevän yhdistelmämatkan ja yhdistää Kosin lomaan viikon Massouri & Mirtieksessä tai Telendoksella. Näin pääset kokemaan kaksi saarta yhden loman aikana.

Lapsiystävälliset hotellit Kosin kaupungissa

Jos matkustat lasten kanssa Kosille, mainio valinta on Kipriotis Village, jossa on monipuolisesti kaikkea: vesipuisto, spa-osasto, kuntosali ja upea sijainti Psalidin rannalla, Kosin kaupungin ulkopuolella. Hintaan sisältyy All Inclusive. Toinen erinomainen hotelli asiakkaidemme mielestä on suosittu Peridis Family Resort, jossa asut hieman kauempana rannasta, mutta vain muutaman minuutin matkan päässä Kosin kaupungin keskustasta. Tarjolla on huoneistoja, joissa on tilaa jopa viidelle hengelle.

Hotelleja aikuisille

Jos matkustat ilman lapsia, suosittelemme tutustumaan Kos Aktis -hotelliin, joka sijaitsee rannalla lähellä Kosin kaupunkia. Täällä asut upeassa merinäköalallisessa huoneessa, ja jos kaipaat vaihtelua hotellin erinomaiseen ravintolaan, Kosin kaupungin monipuolinen tarjonta on mukavan kävelyetäisyyden päässä.

Koe Kos pyörällä!

Polkupyörä on hyvä vaihtoehto tutustua Kosiin lähemmin, ja pyörävuokraamoja on kaikkialla. Pyörällä pääset kätevästi Faros Beachille, joka sijaitsee saaren pohjoisimmassa kärjessä. Suosittu pyöräilykohde on myös Tigakin ranta, jonne on noin 12 kilometriä Kosin kaupungin keskustasta.
Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja keskustassa
 • Edullisia hotelleja
 • Paljon ravintoloita
 • Vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kosin kaupunki

Rannat
Kosin kaupungin paras ja suosituin ranta on Lambi Beach. Täällä on rantalentopallokenttiä, jotka ovat erityisesti nuorempien rannalla olijoiden suosiossa. Jos haluat nauttia olostasi kaikessa rauhassa, kannattaa suunnata rannan kauempiin osiin. Heti Kosin kaupungin ulkopuolella on suosittu ja hieno Psalidis-ranta, jolla on karkeaa hiekkaa.
Lue lisää Kosin rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kosin kaupungissa on useita viihtyisiä ja mielenkiintoisia ravintoloita, joissa on tarjolla ruokaa kaikista maailman kolkista. Useimpien ravintoloiden ruokalistoilla on kansainvälisiä ruokia. Paikalliset tavernat ovat yleensä yksinkertaisempia paikkoja, joissa saa maukasta kreikkalaista ruokaa hieman edullisemmin kuin suuremmissa kansainvälisissä ravintoloissa.
Kosin kaupungissa on monipuolinen yöelämä, joka on keskittynyt erityisesti Nafkliroun baarikadulle. Täällä on lukuisia baareja ja klubeja. Keväisin ja syksyisin on rauhallisempaa ja silloin on myös enemmän eri-ikäisiä juhlijoita. Monet paikalliset viettävät mielellään aikaa Vanhankaupungin viihtyisissä baareissa ja kahviloissa, joissa meno on rauhallisempaa ja tunnelma aidon paikallinen.

Festivaalit ja konsertit

Kesäisin Kosilla järjestetään erilaisia tapahtumia. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Meripäivien aikana järjestetään purjehduskilpailuja, ja satamassa on silloin useita purjeveneitä ja armeijan aluksia, joihin pääsee vierailemaan. Heinä-elokuussa järjestetään Hippokrates-viikot, joiden aikana on konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja luentoja. Useissa kylissä vietetään uskonnollisia juhlia, ja yksi suurimmista on 15. elokuuta vietettävä Neitsyt Marian taivaaseenastumisen juhla. Silloin ihmisiä on paljon liikkeellä, musiikki soi kaikkialla ja koko Kreikassa vietetään grillijuhlia. Jumalanpalveluksia, joissa on tanssia ja musiikkia, järjestetään paljon juhlapäivän tienoilla. Useissa kylissä järjestetään pieniä markkinoita ja tarjolla on ruokaa.
Ostokset
Kosin kaupungissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Suurin osa kaupoista sijaitsee Kanari-kadun ympäristössä sekä El Venizeloulla. Keramiikkaa, nahkatuotteita, kulta- ja hopeakoruja, vaatteita ja kenkiä myydään kaikkialla.

Ostokset Kosin kaupungissa

Mainioita paikallisia tuliaisia ovat oliivisaippua, hunaja, ouzo, mausteet ja retsina.

Hedelmät ja vihannekset

Kosin kaupungin torin luona on torikauppiaita. Pienempiä hedelmä- ja vihanneskauppoja on eri puolella kaupunkia. Useimmissa ruokakaupoissa on erillinen hedelmä- ja vihannesosasto.

Kulta ja hopea

Täällä on useita hienoja kultaliikkeitä, joissa voit tehdä hyviä ja laadukkaita löytöjä kohtuulliseen hintaan.

Mausteet

Kosin keskustan torilla on monipuoliset valikoimat mausteita.
Liikunta ja treeni
Kosin kaupungissa voit viettää laiskoja lomapäivä rannalla tai harrastaa erilaisia urheiluaktiviteetteja. Monilla saaren rannoilla on mahdollistaa harrastaa erilaisia ??vesiaktiviteetteja, kuten surffausta ja sukellusta. Monet haluavat pyöräillä Kosilla lomaillessaan ja saarella on useita hyviä vuokraamoja, jotka tarjoavat laadukkaita pyöriä jokaiseen makuun aina maastopyöristä kaupunkipyöriin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kosilla on paljon tekemistä ja tarjolla on aktiviteetteja jokaiseen makuun.

Keilaus

Ten Pin Bowling sijaitsee keskustan ulkopuolella, Ethnikis Antistaseos -kadulla. Keilaratoja on täällä kuusi.

Minigolf

Matkalla Empros Thermi -lähteille on minigolfrata Fantasy Mini Golf.

Karting

Psalidi Go Karts sijaitsee noin neljän kilometrin päässä keskustasta Psalidin suuntaan, Hotel Kipriotiksen vieressä.

Elokuvateatteri

Fenaretis-kadulla, lähellä vanhaa jalkapallostadionia on ulkoilmaelokuvateatteri, joka on avoinna kesäkuukausina.
Kosin kaupunki tarjoaa historiaa ja mielenkiintoisa nähtävyyksiä. Historia ulottuu useiden tuhansien vuosien päähän, ja tämä näkyy selvästi kaupungin keskustassa, jossa vanhoja raunioita, antiikin aikaisia markkinapaikkoja ja kauniita amfiteattereita on vieri vieressä. Täällä on paljon nähtävää ja koettavaa. Useisiin kohteisiin lapset, opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät puoleen hintaan tai ilmaiseksi - ota henkilöllisyystodistus mukaan.

Johanniittaritarien linna

Linnan rakensivat Johanniittaritarit vuosien 1391-1396 aikana. Tämä on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde kierrellessäsi kaupungilla, ja täältä voit ihastella sataman suuntaan aukeavia upeita maisemia. Linna sijaitsee satamassa, ja sen sisäänkäynti on taksiaseman takana, toria vastapäätä.

Arkeologinen museo

Arkeologisessa museossa on nähtävänä kaikenlaista patsaista ja mosaiikeista Kosilla tehtyihin antiikin aikaisiin löytöihin. Museo sijaitsee torin laidalla, Kosin kaupungin keskustassa.

Asklepios

Kreikkalaisen mytologian mukaan lääkinnän ja terveyden jumala Asklepios valitsi Kosin pyhäksi saarekseen. Hän rakennutti tänne parantavan temppelin, josta tuli laajasti tunnettu lääketieteen piirissä. Sen aikaiset kreikkalaiset tekivät pyhiinvaellusmatkoja temppelille, ja alueella oli myös lääketieteellinen keskus. Myös Hippokrates työskenteli täällä noin 2000 vuotta sitten ja loi perustan modernille lääketieteelle Asklepioksen inspiroimana. Temppeli sijaitsee kaupungin ulkopuolella ylös vuorelle johtavalla tiellä.

Hippokrateen puu

Johanniittiritarien linnan luona on Euroopan vanhin puu, jonka varjossa Hippokrateen kerrotaan opettaneen oppilaitaan. Puun arvioidaan olevan noin 700 vuotta vanha.

Odeon

Kosin eteläpuolella on roomalaiselta ajalta peräisin oleva Odeon-teatteri.

Kaivaukset

Kosin kaupungissa on useita arkeologisia kaivauksia, joissa on muun muassa antiikin aikaisia temppeleitä.
Retket
Bodrum - Turkki
Bodrum - Turkki
Miksipäs et viettäisi yhtä lomapäivää toisessa maassa ja toisessa maanosassa? Kauniissa Bodrumin rannikkokaupungissa on paljon nähtävää. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Muista ottaa passi mukaan!
Lisätietoa retkestä
Tulivuorisaari Nissyros
Tulivuorisaari Nissyros
Nauti aidon ja pienen Nissyros-tulivuorisaaren tunnelmasta! Lähde kokopäiväretkelle Nissyroksen saarelle, joka on yksi kauneimmista Egeanmeren saarista, mutta silti lähes turismin ulottumattomissa. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kolme saarta
Kolme saarta
Upea, kokonainen päivä merellä koko perheelle! Mielenkiintoisia kokemuksia kolmella kauniilla saarella: Kalymnos, Pserimos ja Plati. Lounas sisältyy hintaan, ruokajuomat maksetaan erikseen.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kos on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Kosin kaupungissa kulkee minijuna, takseja ja paikallisbusseja. Laivalla pääsee muille Kreikan saarille ja Turkkiin.

Minijuna

Kosin kaupungissa on kaksi minijunalinjaa, vihreä ja sininen juna. Vihreä juna, joka lähtee rantapromenadin keskellä olevan sataman luota, ajaa kiertoreitin kaupungissa, ja reitin aikana voi kuunnella englanninkielisen opastuksen. Sininen juna ajaa Asklepionille ja takaisin, ja junan kyytiin voi nousta bussiaseman luota. Lipun voi ostaa kuljettajalta tai lippumyymälästä.

Taksit

Taksiasema on Grigoriou-kadulla, Dionysoksen alttarin raunioiden luona. Ohi ajavan taksin voi myös pysäyttää heilauttamalla kättä. Öisin hinnat ovat korkeammat, ja joskus matkatavaroista saatetaan veloittaa lisämaksu.

Paikallisbussit

Useita paikallisbusseja, jotka liikennöivät Kosin kaupungista saaren eri kyliin. Bussiaikataulut on nähtävänä bussipysäkeillä. Lipun voi ostaa bussiaseman luona olevasta kioskista tai kuljettajalta. Bussiasema on rantakadulla, ja bussit ajavat Kosin kaupungissa sekä lähialueilla. Bussit rannoille ja Kosin kaupungin ulkopuolella oleviin kyliin lähtevät Kleopatras-kadun bussiasemalta (KTEL), läheltä Vapaudenaukiota.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat oppaamme kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin.

Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Saarella on useita pankkeja ja pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 45 min

Näin matkustat tänne

Kosin kaupunkiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.

Kosin kaupunkiin voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Kosin lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset kätevästi ja turvallisesti Kosin kaupungin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit lisätä ne varauksellesi lisämaksusta. Ajoaika Kosin lentokentältä hotelliisi kestää n. 40 min – 1 t 55 min (n. 25 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi voi ajaa jonkun toisen lomakohteen kautta, jolloin ajoaika on n. 20 min pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
14°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Kosin kaupunki
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.