Matkat – Kantouni

Kantounin rauhallisessa ja aidon paikallisessa ilmapiirissä pääset todelliseen lomatunnelmaan. Nauti rantaelämästä auringossa tai istu varjon puolella vaikka jossain viihtyisässä tavernassa herkuttelemassa.
Kantouni on aito kreikkalaiskylä, joka sijaitsee Kalymnoksen länsiosassa, noin puolivälissä matkalla Pothiasta Myrtiekseen. Kylässä on pieni ranta, ja täältä on helppo lähteä tutustumaan Kalymnokseen ja muillekin saarille. Loma sujuu täällä mukavan rauhallisessa tunnelmassa rannasta ja tavernoiden tarjonnasta nauttien. Iltaisin menoa on rannan klubeilla. Jos haluat lähteä tutustumaan Kalymnokseen lähemmin, voit hypätä paikallisbussin kyytiin ja tutustua Pothiaan, jossa on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Hyviä retkikohteita ovat myös lähistöllä sijaitsevat rannat. Sekä Myrtiekseen ja Massouriin pääsee paikallisbussilla tai taksilla, ja jos haluat lähteä meriseikkailulle, voit lähteä lautalla Pothiasta ja suunnata jollekin toiselle saarelle.

Yksi matka - kaksi saarta

Miten olisi kaksi saarta yhdellä matkalla? Tjäreborgilla matkustaessasi voit yhdistää Kantounin matkaasi jonkun toisen kohteen Kosilla. Näin saat tuplasti enemmän kokemuksia lomallasi.
Hyvä tietää
 • Yhdistä kaksi eri saarta
 • Edullisia hotelleja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kantouni

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Kantouni houkuttelee kävijöitä pitkällä ihanalla rannallaan. Ranta on lapsiystävällinen, ja täällä viihtyvät kaikenikäiset matkailijat sekä paikalliset.

Linaria – hiekkaranta lähellä Kantounia

Linaria on pieni, rauhallinen ja suhteellisen matala hiekkaranta, jossa tilaa riittää. Ranta sijaitsee ihan Kantounin tuntumassa ja on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Akti – paikallinen ranta

Akti on pieni kiviranta, joka sijaitsee Mandariinilaaksoon vievän tien varrella. Ranta on erityisesti paikallisten suosiossa, ja täällä on paljon snorklaajia, vaikka vesi saattaa välillä olla sameaa alueella harjoitettavan kalanviljelyn vuoksi. Rannalla on pieni taverna.

Massouri – suosittu ranta

Massourissa on saaren suurin ranta, joka on 500 metriä pitkä ja koostuu tummasta karkeasta hiekasta ja hienosta sorasta. Ranta sijaitsee Kalymnoksen ja naapurisaari Telendoksen välisessä salmessa. Rannalla on yleensä paljon ihmisiä, sillä lähistöllä on useita hotelleja. Täällä on snackbaareja, ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Mirties – mukava kiviranta

Mirtieksessä on kiviranta, joka on suosittu sekä matkailijoiden että paikallisten keskuudessa. Rannalla on pieni snackbaari, ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Kalamnies/Pirate Beach

Tämän kivirannan ravintolat ovat saaneet inspiraationsa merirosvoilta, ja täällä voit nauttia mukavasta tunnelmasta ja herkullisesta ruuasta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ihan kuten muissakin saaren kohteissa, myös Kantounissa on useita paikallisten perheiden omistamia tavernoja, joissa ruoka valmistetaan itse alusta alkaen perheen salaisilla resepteillä. Paikallisista herkuista nautitaan viinilasillisen tai kylmän oluen kera. Kahviloista saa kevyttä lounasta, voileipiä, salaatteja ja muuta pientä syötävää. Suurin osa ravintoloista ja kahviloista sijaitsee rannan äärellä.
Iltaa vietetään viinilasillisen tai oluen äärellä seurustellen. Paikalliset viihtyvät itse Kantounin yöelämässä, ja tänne tullaan mielellään viettämään iltaa. Rannan tuntumassa on useita baareja, kahviloita ja klubeja.
Ostokset
Kantounissa on lähinnä turistkauppoja, joissa myydään rihkamakoruja, uima-asuja, jonkin verran keramiikkaa sekä nahkatuotteita. Suosittuja paikallisia tuliaisia ovat mausteet ja hunaja. Saaren vuorilla kasvaa paljon ihania yrittejä, kuten salviaa, oreganoa ja timjamia ja niitä voi lähteä poimimaan myös itse. Mainioita tuliaisia ovat myös pesusienet, ja Kalymnos onkin tunnettu sienten sukeltajien saarena. Täällä on sukellettu sieniä yli 2000 vuoden ajan. Kannattaa vierailla myös pesusienitehtaassa, joista voi myös ostaa laadukkaita sieniä.
Liikunta ja treeni
Jos kaipaat liikuntaa lomasi aikana, voit lähteä vaikka vaeltamaan tai sukeltamaan.

Vaeltaminen

Vaeltaminen on suosittu aktiviteetti Kalymnoksen vuoristossa. Aasinpolkuja pitkin voi tehdä erilaisia vaelluksia, jotka kestävät 3-4 tuntia. Kannattaa huomioida, että maasto on hyvin vaihtelevaa. Yksi reitti kulkee Pothiasta Mandariinilaaksoon ja toinen Arginontan lahdelta Mandariinilaaksoon.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos kaipaat aktiivista lomailua, voit lähteä tutustumaan muihin saaren paikkoihin. Nähtävää ja koettavaa täällä on paljon.
Koe Kalymnos! Saarella on paljon nähtävää ja koettavaa omin päin.

Luolat

Kalymnoksella on useita luolia, joista kahdessa on kauniita tippukivimuodostelmia. Kaikkein upein ja vaikeakulkuisin luola sijaitsee korkealla vuorella Skalian kylän luona. Toinen luolista sijaitsee saaren lounaispuolella. Tässä luolassa on kuusi kammaria, ja se on pinta-alaltaan 1000 m2.

Kalymnoksen museo

Saarelta kotoisin oleva varakas pesusieniyrittäjä testamenttasi kotinsa kalymnoslaisille. Koti toimii nykyään museona, ja se on säilytetty alkuperäisessä asussaan.

Merenalaisten aarteiden museo

Stavros on tehnyt sukellusretkiä seitsemällä merellä siitä asti, kun hän oli 6-vuotias, ja nyt hänen tekemänsä vedenalaiset löydät ovat esillä tässä museossa. Täällä pääset ihastelemaan simpukoita, koralleja, sieniä, hylkyjen osia ja paljon muuta.

Kalymnoslainen talo

Tässä upeassa pienessä perhemuseossa on nähtävänä muun muassa vaatteita, erilaisia esineitä ja huonekaluja, jotka kertovat saaren elämästä ja perinteistä.
Retket
Kalymnoksen saarikierros
Kalymnoksen saarikierros
Kokopäiväretken aikana näet mitä kaikkea mielenkiintoista Kalymnoksella on tarjottavanaan kirkoista, museoista ja pittoreskeista kylistä kristallinkirkkaaseen veteen ja upeaan rantaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Lazy Day
Lazy Day
Ihana kokonainen päivä merellä sopii erinomaisesi koko perheelle. Hieno Mikro Kosmos -puuvene vie meidät naapurisaarille, Pserimos ja Plati, sekä Vathin kylään Kalymnoksella. Uimaan pääsee sekä suoraan veneestä että rannalta. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Retki on ohjelmistossa toukokuusta syyskuun puoliväliin.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Vuokra-autolla on helppo liikkua paikasta toiseen saarella, mutta myös muita tapoja on.

Bussit

Saarella on kaksi bussilinjaa. Toinen kulkee Pothian ja Kastellin välillä, ja toinen Pothian ja Vathin välillä.

Taksit

Takseilla on käytössään taksamittareita tai hinnat ovat kiinteitä. Hinnasta on kuitenkin hyvä sopia aina etukäteen. Taksilla voit matkustaa myös saaren ympäri.

Laivat

Laivoja kulkee muille saarille päivittäin, ja suosittelemme ehdottomasti lähtemään tutustumisretkelle lähiympäristöön.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat Tjäreborgin oppaan kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Kalymnoksella on sisaryhtiömme skandinaavinen opas, joka puhuu englantia/skandinaavisia kieliä.

Matkustaessasi tilauslennolla tapaat oppaat myös lentokentällä ja he ohjaavat sinut oikeaan bussiin.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Mirtieksessä ja Massourissa on rahanvaihtotoimisto sekä pankkiautomaatti. Kurssi on sama kuin pankeissa ja vaihtopalkkio on 1–2 % vaidettavasta summasta. Pothiassa on useita pankkeja, jotka ovat avoinna ma–pe klo 08.00–14.00. Kaikissa pankeissa on myös pankkiautomaatit, joista voit nostaa käteistä kortilla, max. 200 euroa/kerta. Aivan Kantounin ulkopuolella on myös yksi pankkiautomaatti. Useimmissa paikoissa voi myös maksaa yleisimmillä luottokorteilla, esim. Visa ja MasterCard, mutta saaren kauppiaat ovat kuitenkin hieman vanhanaikaisia ja haluavat mieluiten maksun käteisellä. Ravintolassa on hyvä kysyä ensin käykö luottokortti maksuvälineenä.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Mäkistä maastoa, rappuja ja tasoeroja. Hanavesi on hieman suolaista, ei juomakelpoista.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 45 min

Näin matkustat tänne

Kalymnoksen Kantouniin voit matkustaa Helsingistä Kosin kautta kesäkaudella.

Lento laskeutuu Kosin lentokentälle, josta jatketaan laivalla Kalymnokselle ja sieltä edelleen Kantouniin bussilla.
Tjäreborgin oppaat ovat vastassa lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin. Kuljetus lentokentältä Mastihariin kestää n. 10 minuuttia, ja bussilta on noin 200 metrin kävelymatka laivalle. Jokainen kantaa itse matkatavarat bussilta laivalle. Odotusajat satamassa mahdollisia (jopa 1 tunti).

Laivamatka Kalymnokselle kestää n. 30-60 min, sen mukaan millä laivalla matkustetaan. Pothian satamasta matka jatkuu bussilla tai minibussilla Kantounin hotelliisi n. 15 min (n. 5 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä.

Kotiinlähtöpäivänä bussi hakee hotellilta Pothian satamaan, josta matka jatkuu laivalla Mastihariin Kosille. Mastiharin satamassa voi joutua odottamaan n. 30 min - 2 tuntia, ennen kuin bussi lähtee lentokentälle. Satamassa on ravintoloita.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Sää
 • tammikuu
14°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Kantouni
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.