Matkat – Marmari & Tigaki

Kosin pohjoisrannikolla sijaitsevat Marmari ja Tigaki, kaksi pientä lomakohdetta, jotka sitoo yhteen yksi saaren upeimmista hiekkarannoista.

Marmari ja Tigaki sijaitsevat vain 10-15 kilometrin päässä Kosin kaupungista. Erinomainen kohde sinulle, joka haluat lähteä tutustumaan myös lähiympäristöön lomasi aikana. Tigaki on pieni kylä, jossa on monipuolinen valikoima ravintoloita ja baareja, kun taas Marmari on pienempi kohde, jossa myös valikoimat ovat rajallisemmat. Yhteistä näille molemmille on rauhallinen ilmapiiri, joten voit todellakin viettää rentouttavan loman ja nauttia mukavasta rantaelämästä. Upea hiekkaranta ulottuu kilometrien päähän rannikkoa pitkin, ja se on matala ja leveä, eikä tungoksesta ole tietoakaan. Nälän yllättäessä voit suunnata johonkin useista ravintoloista, ja jos istahdat rannalla olevaan tavernaan nauttimaan viilentävän Mythos-oluen, voit samailla ihailla häikäiseviä merimaisemia. Tavernoissa on tarjolla useita kreikkalaisia herkkuja, kuten maukkaita lihapatoja, kreikkalaista salaattia, moussakaa, souvlakia sekä kalaa ja äyriäisiä.

Flamingojärvi Aliki Tigaki

Marmarin ja Tigakin välissä sijaitsee Aliki Tigakin suolajärvi. Järvessä on sekä suolaista että makeaa vettä, sillä siihen johtaa kaksi jokea ja yksi kanaali. Alueella on monipuolinen kasvi- ja eläinmaailma, ja se on suojattu useilla eri sopimuksilla. Tämä on suosittu kohde erityisesti luontoharrastajien keskuudessa, ja täällä voi nähdä esimerkiksi flamingoja ja pelikaaneja sekä useita erilaisia vesieläimiä, kuten vesikilpikonnia.

Tutustu lähiympäristöön

Kos on pieni saari, joka on vain 54 kilometriä pitkä ja 11 km leveä. Polkupyörällä ja mopolla on kätevä liikkua paikasta toiseen, mutta jos haluat tutustua rauhassa saaren kaikkiin rantoihin, suosittelemme vuokraamaan auton. Upeita rantoja on joka puolella saarta, ja useat niistä ovat matalia ja hiekkapohjaisia. Myös bussilla pääsee liikkumaan paikasta toiseen saarella, ja nähtävää on paljon. Kosilta on helppo lähteä käymään myös lähisaarilla. Laivayhteyksiä on esimerkiksi Lerokselle, Patmokselle, Rodokselle ja Kalymnokselle.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • All Inclusive -hotelleja
 • Kilometrien pituiset hiekkarannat
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Marmari & Tigaki

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Marmarin ja Tigakin rannikolla on upea, matala ranta, joka on vaaleaa hienoa hiekkaa. Vesiurheilulajeja on mahdollista harrastaa maksua vastaan. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on vuokrattavana. Leutojen länsituulten ansiosta täällä on mukavan lämmin myös kuumimpina kesäkuukausina, ja aallot voivat toisinaan olla korkeitakin. Muutamia kilometrejä Tigakista länteen sijaitsee Marmari, joka on rauhallisempi vaihtoehto auringonpalvojille. Täällä on pitkä ihana hiekkaranta, jossa on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Rannalla on kahviloita ja tavernoja sekä tarjolla erilaisia vesiurheilulajeja. Lähes 75 prosenttia Kosin rannikosta on rantaa, ja suurimmaksi osaksi rannat koostuvat pikkukivistä ja hiekasta. Kosin kaupungin ulkopuolella olevat rannat ovat tasoltaan hieman parempia, ja niiden joukossa on muutamia todella upeita rantoja. Erityisesti koskemattomilla ja syrjäisemmissä paikoissa sijaitsevilla rannoilla saattaa olla merisiilejä, joten uimakenkien käyttäminen on suositeltavaa.

Kardamena Beach

Kardamenan oma ranta levittäytyy kylän molemmille puolille. Jos kaipaat vaihtelua auringonottamiseen ja uimiseen, voit kokeilla jotain tarjolla olevista vesiurheilulajeista. Täältä on upeat näkymät lähellä olevalle Nisyroksen saarelle. Rannalla on useita kahviloita, baareja ja tavernoja. Mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Tigaki Beach

Tigaki Beach sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Kosin kaupungista, saaren pohjoisimmassa osassa. Täältä on upeat näkymät Kalymnokselle ja Pserimokselle. Tigaki Beach on pitkä ja ihana hiekkaranta, jolla voit viettää mukavan rentouttavan päivän rauhallisessa ympäristössä. Rantakatua reunustaa useat viihtyisät baarit ja tavernat, ja siellä elämänmeno on vilkasta. Tigaki Beach on erinomainen kohde lyhyelle pysähdykselle, jos haluat virkistäytyä houkuttelevan sinisessä meressä tai vain nauttia olostasi rannalla. Ranta on leveä ja lapsiystävällinen, ja sitä pitkin voi myös pyöräillä. Täällä on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua.

Paradise Beach

Paradise Beach sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Kosin kaupungista, saaren eteläisimmässä osassa. Tämä ihana hiekkaranta kristallinkirkkaan veden äärellä on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Pohja on matala 100 metrin päähän asti rannasta, ja vesi ulottuu koko matkan vyötärön korkeudelle. Siksi ranta soveltuu erinomaisesti lasten leikkeihin ja aikuisten vesiaktiviteeteille. Ranta on yli 500 metriä pitkä ja kallioiden suojaama, joten täällä on hyvät mahdollisuudet harrastaa eri vesiurheilulajeja.... Rannalla toimiva Water Club tarjoaa vuokralle vesiskoottereita, purjelautoja, wakeboard-lautoja, Fly Fish -veneitä, vesipyöriä yms. Rannalla on myös mahdollisuus pelata rantalentopalloa. Paradise Beach sopii erinomaisesti myös snorklaukseen, sillä vesi on täällä todella kirkasta ja täällä ui paljon pikkukaloja. Jos haluat mieluummin nauttia olostasi kaikessa rauhassa, voit loikoilla rannalla ja nauttia aaltojen kohinasta ja auringosta.

Kefalos

Saaren läntisellä puolella on Kefalos, jota paikalliset itse pitävät yhtenä saaren kauneimmista rannoista. Vesi on täällä aavistuksen viileämpää kuin muilla rannoilla. Pehmeällä hiekalla on mukava rentoutua. Rannalla on useita ravintoloita ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Myös vesiurheilulajeja on mahdollista kokeilla.

Empros Thermi

Itäisellä Kosilla, juuri ennen Agios Fokaksen rantaa, on Therman ranta, joka on tummaa tuliperäistä hiekkaa. Täällä on pulppuavia kuumavesilähteitä, joilla sanotaan olevan parantava vaikutus.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 45 min

Näin matkustat tänne

Marmariin & Tigakiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (touko-syyskuu). Lento laskeutuu Kosin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset kätevästi ja turvallisesti Marmarin tai Tigakin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit lisätä ne varauksellesi lisämaksusta. Ajoaika Kosin lentokentältä Marmarin hotelliin kestää n. 15-20 min (n. 12 km) ja Tigakin hotelliin n. 20-25 min (n. 16 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Tosisinaan bussi ajaa Mastiharin kautta, jolloin ajoaika on n. 10 min pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Marmarissa on kymmenisen ravintolaa ja tavernaa, joissa on tarjolla erilaisia perinteisiä kreikkalaisia ruokia. Tigakissa on laajemmat valikoimat ravintoloita ja baareja.

Ruoka ja juoma Kosilla

Useimmissa ravintoloissa ja tavernoissa on ruokalistat, mutta kannattaa kysyä tarjoilijalta päivän tarjonnasta. Joskus saatat päästä kurkistamaan kokin patoihin keittiöön.

Kreikkalaiset ruokalajit

Grillattu liha on hyvin tyypillinen ruoka Kreikassa, mutta kannattaa kokeilla myös muita paikallisia herkkuja, kuten katsarolaa, joka on padassa valmistettu ruoka. Muita mielenkiintoisia ruokia ovat esimerkiksi kokkinisto (häränlihaa tomaattikastikeessa), stifado (lampaanlihaa ja sipulia tomaattikastikkeessa tai mustekalaa tai kaninlihaa) ja dolmades (kreikkalaiset viininlehtikääryleet, jotka tarjoillaan sitruunakastikkeen ja jogurtin kanssa). Myös perinteinen moussaka, gemista (täytetyt tomaatit ja paprikat) sekä pasticcio (lasagnea muistuttava ruoka) ovat hyviä paikallisia herkkuja. Kalaa tilatessasi voit päästä itse valitsemaan haluamasi kalan, joka sitten grillataan ja tarjoillaan kokonaisena. Kala on selvästi kalliimpaa kuin liha.

Kahvi

Kahvia ei aina ole tarjolla ruuan jälkeen. Tyypillinen jälkiruoka kreikkalaisessa tavernassa on jäätelö tai crème caramel. Kreikkalaiset syövät aterian päätteeksi usein hedelmiä, jonka jälkeen he menevät vielä zaxaroplasteioon eli konditoriaan syömään jotain makeaa. Kreikkalainen kahvi keitetään joskus sokerin kanssa ja kaadetaan suoraan pieneen kuppiin. Kun kahvinporot ovat laskeutuneet kupin pohjalle, kahvi on valmista juotavaksi. Useissa paikoissa on saatavana myös tavallista suodatinkahvia. Kuumassa ilmassa on virkistävää nauttia jääkahvia eli frappéa. Kahvia tilatessasi voit valita itsellesi sopivan makeusasteen: sketo (ilman sokeria), metrio (vähän sokeria) tai glykos (runsaasti sokeria).
Marmarissa on kymmenisen baaria ja yksi yökerho. Tigakissa on laajempi valikoima, ja siellä meno on vilkasta toukokuusta lokakuuhun.
Ostokset
Täällä on muutamia matkamuistomyymälöitä ja supermarketteja. Laajemmat valikoimat kauppoja on Kosin kaupungissa, joka sijaitsee noin 10-15 kilometrin päässä Marmarista ja Tigakista. Siellä on tarjolla keramiikkaa, nahkatuotteita, kulta- ja hopeakoruja, vaatteita ja kenkiä. Mainioita paikallisia tuliaisia ovat oliivisaippua, hunaja, ouzo ja retsina.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Marmarissa ja Tigakissa on mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja ja vuokrata polkupyöriä. Lähistöllä on myös vesipuisto (avoinna kesäkuusta syyskuuhun) sekä kartingrata. Kos on erinomainen kohde lähteä saarihyppelylle lähisaarille. Kosilta on hyvät yhteydet muun muassa Leroksen, Patmoksen, Rodoksen ja Kalymnoksen saarille. Parhaimmat surffausmahdollisuudet on Wave Beachillä (kannattaa vuokrata auto).
Kulkuyhteydet
Saari on suhteellisen pieni, joten lähiympäristöön on helppo lähteä tutustumaan polkupyörälllä tai mopolla. Pidemmille retkille on suositeltavaa vuokrata auto, kun haluat esim. lähteä tutustumaan saaren rantoihin. Myös bussilla pääsee suurimpaan osaan saaren kohteista.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat oppaamme kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat oppaamme myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Lähin pankki on Tigakissa, noin 3 km Marmarista.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku