Matkat – Wroclaw

Wroclaw on Puolan neljänneksi suurin kaupunki, vilkas kulttuurin ja historian keskus, jossa on ainutlaatuista arkkitehtuuria ja hyvä viihdetarjonta.
Wroclaw on pitkän historiansa aikana ollut osa Böömin, Unkarin ja Puolan kuningaskuntaa, Itävallan Habsburgien monarkiaa, Preussin kuningaskuntaa sekä Saksaa. Nykyään Puolan Venetsiaksikin kutsuttu Wroclaw on Ala-Sleesian keskus. Jokainen valloittaja on jättänyt vuorollaan jälkensä niin kulttuuriin kuin kaupunkikuvaan. Wroclawissa saat kokea värikästä arkkitehtuuria, mielenkiintoisia museoita, yliopistokulttuuria sekä kutsuvia oluttupia ja ravintoloita. Wroclawin kaunis kaupunki levittäytyy useille Oderjoen saarille, joita yhdistävät sata siltaa.

Viikonloppu Wroclawissa – arkkitehtuuria, kulttuuria ja historiaa

Wroclawin Vanhassakaupungissa on eri aikakausilta peräisin olevien talojen värikkäitä julkisivuja, kahviloita, ravintoloita, kauppoja, museoita, gallerioita sekä kaupungin keskipiste – Rynekin markkinatori. Rynekissä järjestetään kaupungin mahtavat joulumarkkinat sekä erilaisia kesätapahtumia. Rynekin vieressä sijaitsee goottilainen Pyhän Elisabetin kirkko, yksi Wroclawin kuuluisimmista maamerkeistä, sekä Plac Solny -aukio, josta voit ostaa kukkia vuorokauden ympäri. Osa Vanhastakaupungista levittäytyy Wyspa Piasekin saarelle ja kaupungin vanhimpaan osaan, Ostrów Tumskiin, jonne pääsee muun muassa Most Tumskin siltaa pitkin. Täällä kannattaa tutustua keskiaikaisiin rakennuksiin, katedraaleihin ja kaupungin hienoon kasvitieteelliseen puutarhaan.

Vanhassakaupungissa sijaitsee myös historiallinen juutalaiskortteli, Wroclawin vaikuttava oopperatalo ja Jatki-katu, jonka varrella on taide- ja käsityögallerioita. Museokäyntien välillä voit nauttia erilaisia herkkuja Hala Targowan kauppahallissa. Kannattaa myös tutustua merkittävään, historialliseen Hala Ludowan rakennukseen, joka ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ansiosta on päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon. Jos haluat kokea Wroclawin hauskalla tavalla, lähde kiertoajelulle jollakin kaupungin historiallisista raitiovaunuista.

Ruokaa ja huveja Wroclawissa

Wroclawissa on useita vaikuttavia oluthuoneita, joiden ulkoterassilla on mukava istuskella käsäisin. Tarjolla on sekä olutta että perinteistä puolalaista kotiruokaa. Jos haluat tutustua paremmin puolalaiseen keittiöön tai kokeilla oluen tai vodkan maistelua, lähde ruokakierrokselle kaduille ja aukioille. Iltavirkut voivat valita useista erilaisista menopaikoista, joista useat sijaitsevat Rynekin ympäristössä. Täällä sekä baarit että yökerhot ovat avoinna pikkutunneille saakka.

Tjäreborgin matkat Wroclawiin

Kun varaat matkan Wroclawiin Tjäreborgilta, voit valita useista hotelleista mieleisesi. Useimmat hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla Wroclawin Vanhassakaupungissa. Tjäreborgilla matkustat Wroclawiin reittilennoilla, joten päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan, olipa kyseessä viikonloppu, viikko tai pidempi loma.
Hyvä tietää
  • Hotelleja, joissa on spa
  • Eritasoisia hotelleja
  • Hotelleja keskeisellä paikalla
  • Eri hintaluokan hotelleja

Muiden mielipiteet kohteesta Wroclaw

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Hae matka – Wroclaw