Matkat – Sopot

Sopot on Puolan Rivieran sydän ja perinteinen kylpyläkaupunki, joka on kehittynyt moderniksi ranta- ja huvittelukohteeksi.

Nykyisin Sopot on suurelta osin kasvanut yhteen Gdanskin ja Gdynian kanssa, ja yhdessä ne muodostavat Trójmiaston suurkaupunkialueen, jota kutsutaan nimellä Kolmoiskaupunki. Sopot ei ole pelkästään puolalaisten suosikkikohde, vaan myös yhä useammat kansainväliset lomanviettäjät ovat kiinnittäneet huomionsa Puolan omaan St. Tropeziin. Se onkin helppo ymmärtää, sillä täällä on kaikkea mahdollista kauniista hiekkarannoista Euroopan pisimpään puiseen laituriin, runsaasati viihtyisiä ja edullisia ravintoloita sekä vilkas iltaelämä. Monte Cassino -pääkadun varrella on ravintoloita, baareja sekä tanssipaikkoja tiuhaan, ja yökyöpelit lähtevät usein kotia kohti vasta aamun sarastaessa. Sopot tunnetaan myös spa-kylpylöistään ja rentoutumismahdollisuuksistaan sekä useista kauniista 1800-luvun arkkitehtuuria edustavista hotelleistaan. Useimmat hotellit sijaitsevat rannalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Sopotissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja hintataso on edullisempi kuin Suomessa.

Monipuolinen Sopot

Sopotissa on jokaiselle jotakin, etsitpä sitten lapsiystävällisiä rantoja, tyylikkäitä ravintoloita tai vauhdikkaita yöklubeja. Jos haluat lähteä tutustumaan ympäristöösi, niin jo alle puolessa tunnissa pääset naapurikaupunkeihin, Gdanskiin ja Gdyniaan. Parinkymmenen kilometrin sisään mahtuu erilaisia elämyksiä, ja saman loman aikaan voit käydä esimerkiksi uimassa Itämeressä, hemmotella itseäsi spa-kylpylässä, pelata golfia sekä nauttia myös suurkaupungin vilinästä. Tämä Kolmoiskaupunki on kolmen erilaisen kaupungin, Gdanskin, Gdynian ja Sopotin, muodostama urbaani kokonaisuus, joka tarjoaa sinulle paljon erilaisia elämyksiä ja kokemuksia, jos olet kiinnostunut historiasta ja kulttuurista, sekä keskiajalta että nykypäivästä, unohtamatta kaikkia kesän festivaaleja, jotka keskittyvät ruuan, teatterin, tanssin ja erilaisten konserttien ympärille.

Tjäreborgin matkat Sopotiin

Helsingistä pääsee lentäen Gdanskiin reilussa kahdessa tunnissa, ja matka Gdanskin lentokentältä Sopotiin kestää vain noin 20 minuuttia. Tjäreborgin kautta voit matkustaa reittilennoilla Sopotiin mihin aikaan vuodesta tahansa ja päätät itse kuinka kauan haluat olla reissussa. Sopot on hyvä kohde, kun haluat lähteä viikonloppumatkalle tai vaikka pidemmäksi aikaa, jolloin voit yhdistää siihen myös retken Gdanskiin tai Gdyniaan. Varatessasi matkan Tjäreborgilta valittavanasi on myös eritasoisia hotelleja. Hogtellit sijaitsevat Sopotin keskustassa ja useimmat lisäksi myös lähellä rantaa. Esimerkkeinä tasokas Sheraton Sopot Hotel merenrannalla ja perinteinen Hotel Rezydent suositun Monte Cassino -kävelykadun varrella.

Hyvä tietää
 • Ranta
 • Luksushotelleja
 • Edullista ruokaa ja juomaa
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Sopot

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
-2°-6°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-1°-5°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
4°-2°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
9°1°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
15°6°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
20°12°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
20°11°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
10°5°
3
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
5°1°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
1°-3°
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
Rannat
Sopotissa on leveä ja yli neljä kilometriä pitkä hiekkaranta. Ranta syvenee loivasti ja se sopii hyvin lapsille. Rannalla on tarjolla paljon erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia, esimerksi vesiskoottereita ja polkuveneitä on vuokrattavissa ja voit myös testata varjoliitoa. Rannalla on myös vuokrattavissa aurinkotuoleja ja -varjoja, jotka useimmiten ovat rantaklubien tai hotellien yhteydessä. Sopotissa on myös Euroopan pisin puulaituri ja rantaa reunustaa autoton pyörä- ja kävelytie. Rannan tuntumassa on myös runsaasti ravintoloita sekä baareja terasseineen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 2 tuntia.

Näin matkustat tänne

Sopotiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla vuoden ympäri ja voit itse määritellä matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Gdanskin lentokentältä hotelleihin on n. 15-20 min (n. 13 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sopotissa on laaja ja monipuolinen valikoima ravintoloita, kaikkea mahdollista edullisista pikaruokapaikoista hienostuneisiin ravintoloihin. Täällä sinun kannattaa ehdottomasti maistella paikallisia ruokia, kuten erilaisia keittoja, savustettua makkaraa, marinoituja vihanneksia sekä piirakoita, joissa täytteenä on sieniä, hapankaalia, raejuustoa sekä paljon muuta. Hintataso on suhteellisen edullinen, toki hieman korkeampi kuin muualla Puolassa.
Sopotin yöelämä on vilkasta ja kaupungissa on paljon baareja, diskoja ja yöklubeja. Suurin osa Sopotin huvittelumahdollisuuksista on keskittynyt Monte Cassino -kävelykadun ja rantakadun ympäristöön. Kesäkuukausien aikana juhlinta on sangen intensiivistä ja juhlat jatkuvat yleensä pitkälle aamun pikkutunneille.
Ostokset
Sopotissa on hyvät ostosmahdollisuudet ja tarjolla on sekä tunnettuja merkkejä että pieniä erikoisliikkeitä. Monte Cassino -pääkadun varrella on parhaimmat valikoimat. Kannattaa toki myös poiketa pienemmille sivukaduille, joissa on viihtyisiä paikallisia kauppoja, joissa myydään esimerkiksi koruja, taidetta sekä käsitöitä. Edullisempia vaatteita ja ruokatarvikkeita myydään ulkoilmamarkkinoilla. Sopot Centrum Galleriassa on useita kauppoja, ravintoloita sekä kahviloita. Jos lähdet käydmään Gdanskissa tai Gdyniassa, niin silloin kauppoja ja moderneja gallerioita on huomattavasti enemmän.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Käy ihailemassa kauniita 1800-luvun huviloita Sopotin yläosassa ja näkemisen arvoinen on myös Euroopan pisin, yli 500 metriä pitkä, puinen laituri, josta avautuvat hienot näkymät Gdanskinlahdelle. Muista käydä katsomassa myös Krzywy Domek -taloa, joka puhuttaa vaikuttavalla ja epäsäännöllisellä muodollaan. Sopotissa voit harrastaa erilaisia urheilulajeja, esimerkiksi rantalentopalloa, minigolfia ja pyöräilyä. Sopotissa on myös hyvät mahdollisuudet rentoutumiseen ja virkistymiseen. Sopotin Aquapark vesiliukumäkineen on myös todellinen vetonaula sekä aikuisille että lapsille. Sopotissa järjestetään myös paljon erilaisia festivaaleja, ja keskipisteessä ovat esimerkiksi herkullinen ruoka, juoma, tanssi, musiikki ja kulttuuri.
Kulkuyhteydet
Sopotin keskustassa pääsee kätevimmin liikkumaan polkupyörällä sekä kävellen. Pidemmille matkoille kannattaa lähteä paikallisbussilla sekä taksilla. Gdanskin, Sopotin ja Gdynian välillä pääsee liikkumaan sekä bussilla että junilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Sopot on omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Puolan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 618280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Zloty (PLN). Maksukortit hyväksytään melko yleisesti.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V, adapteri: EU-standardi.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Lue lisäksi Hyvä tietää -osio ja Tjäreborgin matkaehdot.
Lasten kanssa matkustaminen
Sopot on hyvä lomakohde lapsiperheille. Täällä lähes kaikki on suunniteltu niin, että lasten kanssa matkustavien lomailu on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi - tarjolla on perheille sopivia hotelleja, ravintoloita sekä aktiviteetteja. Ranta syvenee loivasti ja rantakadulle ei ole autoliikennettä.
Tee matkahaku