Matkat – Varsova

Varsovassa pääset kokemaan modernin suurkaupungin tunnelmaa, ja täällä saat varmasti rahoillesi vastinetta.

Jos Puolan pääkaupunki Varsova tuo sinulle mieleen harmaan, tylsän 70-luvun kaupungin, on aika päivittää mielikuvasi. Tämä 1,7 miljoonan asukkaan kaupunki on nykyään yksi Euroopan trendikkäimmistä ja innovatiivisimmista kaupungeista. Sen lisäksi Varsovan hintataso on myös erittäin kohtuullinen, joten täällä saat varmasti vastinetta rahoillesi.

Tjäreborgin Varsova

Puolan pääkaupungilla Varsovalla on dramaattinen historia. Kaupunki tuhoutui lähes kokonaan maan tasalle toisen maailmansodan aikaisissa pommituksissa, mutta se rakennettiin uudelleen vanhan tyylin mukaisesti. Varsovan Vanhakaupunki on nykyään Unescon maailmanperintölistalla, ja tässä kauniissa kaupunginosassa kannattaakin ehdottomasti käydä kiertelemässä ympäriinsä. Varsovassa on kaikkea, mitä kaupunkilomalta voi odottaa, ja lisäksi hintataso on edullinen. Täällä on trendikkäitä baareja ja ravintoloita, laaja valikoima erilaisia yökerhoja ja illanviettopaikkoja, ulkoilmakahvioita ja viinibaareja, hyvät ostosmahdollisuudet (varsinkin, jos pidät koruista). Lisäksi Varsovassa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, joista suosituimpia ovat kulttuuripalatsi, Vanhakaupunki sekä kuninkaanlinna. Hieman nuhjuisemmassa kaupunginosassa Pragassa voi edelleen nähdä sodanaikaisia luodinreikiä rakennuksissa. Tällä alueella on myös useita klassisia ruokabaareja, joissa voi syödä perinteistä puolalaista kotiruokaa.

Asu keskellä Varsovaa

Tjäreborgin hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla Varsovassa, ja hotellivaihtoehtoja on eri hintaluokissa, joten löydät varmasti juuri itsellesi sopivan. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi suosittu Polonia Palace Hotel tai Mamaison Le Regina, jossa voit hemmotella itseäsi hotellin spa-osastolla pitkän ja antoisan kaupunkipäivän jälkeen. Tjäreborgin reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden – miten olisi viikonloppuloma tai pidennetty viikonloppu? Halutessasi voit tietenkin viipyä myös pidempään.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Varsova

Ruoka & juoma
5,0
Nähtävyydet
4,0
Ostokset
3,0
Sää
 • tammikuu
-1°-6°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
0-5°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
5°-2°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
12°3°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
19°9°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
23°13°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
18°9°
5
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
12°5°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
4°0
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
0-4°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 1 tunti 50 minuuttia

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Varsovaan reittilennoilla ympäri vuoden ja päättää itse matkan pituudesta.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan Varsovaan, voit myös useimmissa tapauksissa ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Varsovan hotelliisi on n. 30 min (n. 8 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Varsovassa on hyvät ostosmahdollisuudet, ja täällä on kaikkea mahdollista pienistä paikallisista putiikeista isompiin ostoskeskuksiin. Hyviä kauppoja on esimerkiksi suositun Nowy Swiat -kadun sekä hienostuneen Mokotowska-kadun varsilla. Pari Varsovan suurinta ostoskeskusta ovat nimeltään Zlote Tarasy sekä Arkadia Palace.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ravintolavalikoima on monipuolinen ja laaja. Täällä on kaikkea edullisista pikaruokapaikoista hienompiin luksusravintoloihin, joiden ruokalistoilla on usein myös kansainvälisiä ruokia. Hintataso on yleisesti ottaen suhteellisen edullinen. Kannattaa myös käydä jossakin kaupungin monista "maitobaareista", joissa pääset maistamaan perinteistä, puolalaista kotiruokaa. Näissä ruokapaikoissa on tarjolla usein esimerkiksi piirakoita, pataruokia, muhennoksia, keittoja, säilöttyjä vihanneksia, sieniä, hapankaalia sekä kala- ja liharuokia perunan kera.
Varsovassa on monipuolinen ja vilkas yöelämä, baareja ja yöklubeja on runsaasti. Tarjolla on myös useita vaihtoehtoisia ja "salaisia" baareja vanhoissa tehdasrakennuksissa sekä vanhemmissa taloissa. Kaksi Varsovan suosituinta baarikatua ovat eläväinen Mazowiecka sekä suosittu Nowy Swiat. Kannattaa kysyä menovinkkejä tai lukea paikallisesta "Minne mennä tänään" -lehdestä mitkä ovat tämän hetken viimeisimmät kuulumiset Varsovan yöelämästä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Varsovassa on laaja kulttuuritarjonta. Kaupungissa on useita museoita ja merkittäviä nähtävyyksiä. Kannattaa käydä tutustumassa esimerkiksi Varsovan linnaan, mahtavaan stalinistista arkkitehtuuria edustavaan Kulttuuripalatsiin sekä Vanhaankaupunkiin, joka on jälleenrakennettu toisen maailmansodan jälkeen. Eri puolilla Varsovaa järjestetään usein myös konsertteja ja erilaisia tapahtumia, joista monet on omistettu yhdelle Puolan tunnetuimmista säveltäjistä, Chopinille. Varsovassa on paljon erilaisia teattereita, voit käydä myös oopperassa ja tutustua muihin näyttämötaiteen lajeihin.
Kulkuyhteydet
Kaupungin keskustassa on helppo liikkua kävellen tai raitiovaunulla, ja Varsovassa on myös metro. Lippuja voi ostaa kioskeista.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Puolan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 618280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Zloty (PLN). Luottokortit kelpaavat yleisesti.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

220 V, adapteri: EU-standardi.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku