Matkat – Krakova

Krakova on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista, ja täällä on kaikkea mitä vain voit suurkaupunkilomalta toivoa. Kaiken lisäksi hintataso on erittäin kohtuullinen.

Krakova houkuttelee matkailijoita upealla arkkitehtuurillaan ja mielenkiintoisilla nähtävyyksillään. Ei siis mikään ihme, että kaupunki on usein Euroopan kauneimpien kaupunkien top-listalla. Tämä kaunis pääkaupunki on Puolan kolmanneksi suurin kaupunki, joka eli kultakauttaan 1500-luvun lopussa. Ja ehkäpä uusi kultakausi onkin tulossa taas pian.

Nähtävyyksiä ja ostoksia

Krakova on nykyään kukoistava yliopistokaupunki, jossa on rento ja ystävällinen ilmapiiri. Tämä yhdistettynä useisiin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ja edulliseen hintatasoon on tehnyt kaupungista suositun Euroopan lomailijoiden keskuudessa. Rynek Glownyn tori on kaupungin sydän ja suosittu kokoontumispaikka. Voit vaikka aloittaa kierroksen istahtamalla hetkeksi johonkin ulkoilmakahvilaan ja lähteä sitten tutustumaan kaupungin satoihin kirkkoihin, kauniisiin keskiaikaisiin rakennuksiin ja linnaan, jossa on spiraalin muotoinen torni. Myös shoppailija viihtyy Krakovassa mainiosti. Täällä on kaikenlaisia kauppoja, joissa myydään kaikkea matkamuistoista luksusmerkkien vaatteisiin. Kannattaa pistäytyä myös juutalaisen Kazmierzin korttelin sunnuntaimarkkinoilla.

Krakovan yöelämä

Krakovassa ruoka on hyvää ja suhteellisen edullista. Täällä on useita hyviä ravintoloita sekä lukuisia kahviloita ja baareja pienistä ja viihtyisistä suurempiin ja trendikkäisiin. Koska Krakova on opiskelijakaupunki, täällä riittää menoa, ja huvittelumahdollisuudet ovat monipuoliset. Yökerhoja ja diskoja on kaikkialla, joten löydät varmasti mieleisesi illanviettopaikan.

Tjäreborgin matkat Krakovaan

Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita mieleisesi hotellin useista hyvistä vaihtoehdoista. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja yksinkertaisemmista ylellisempiin, ja monet hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi Stary, jossa on upea spa-osasto sekä Vanhassakaupungissa sijaitseva Best Western Plus Krakow Old Town. Tjäreborgin reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Voit suunnitella juuri omanlaisesi matkan ja viipyä Krakovassa viikonlopun, viikon tai juuri niin kauan kuin itse haluat.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Krakova

Nähtävyydet
4,6
Ruoka & juoma
4,0
Ostokset
3,6
Sää
 • tammikuu
1°-4°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
2°-4°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
5°-2°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
10°2°
5
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
15°7°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
20°11°
8
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°14°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
22°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
13°5°
3
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
7°2°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
2°0
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Krakovaan voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Krakovan lentokentältä keskustan hotelleihin on n. 30 min (n. 16 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Krakovassa on monipuoliset ostosmahdollisuudet, ja tarjolla on esimerkiksi taidetta, kankaita ja nahkatuotteita. Täällä on myös paikallisia markkinoita sekä useampia gallerioita. Hintataso on Krakovassa suhteellisen edullinen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Krakovassa on monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita yksinkertaisemmista pikaruokapaikoista hienompiin gourmetravintoloihin. Ruokalistoilla on usein kansainvälisiä makuja. Hintataso on yleisesti ottaen edullinen.
Krakova on yliopistokaupunki, jossa on monipuolinen yöelämä. Kahviloita ja pubeja on lukuisia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos haluat lähteä tutustumaan lähiympäristöön, mieleenpainuva kohde on noin 70 kilometrin päässä Krakovasta sijaitseva Auschwitzin keskitysleiri. Toinen mielenkiintoinen kohde on jo 1200-luvulta toiminnassa ollut Wieliczkan suolakaivos. Kaivos on ollut Unescon maailmanperintölistalla vuodesta 1978 ja on yksi sen kahdestatoista ensimmäisestä kohteesta.
Krakovassa on monipuolinen kulttuuritarjonta. Täällä on useita museoita ja merkittäviä nähtävyyksiä.
Kulkuyhteydet
Kaupungin keskustaan kannattaa tutustua kävellen. Krakovassa on myös raitiovaunuja ja busseja. Matkalippuja voi ostaa kioskeista.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin suomenkieliestä opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Puolan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 618280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Zloty (PLN). Maksukortit hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

220 V, adapteri: EU-standardi.

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio ja Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hintaesimerkkejä – Krakova
Garden Palace Hotel
Garden Palace Hotel
Krakova, Puola
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 10.11.2020, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento ja 2 hotelliyötä
10.11.2020 lähtöpaikka Helsinki
Hotel Galaxy
Hotel Galaxy
Krakova, Puola
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 27.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento ja 2 hotelliyötä
27.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Radisson Blu Hotel Krakow
Radisson Blu Hotel Krakow
Krakova, Puola
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 26.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
26.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku