Matkat – Gdansk

Gdanskiin lennät vain parissa tunnissa Helsingistä, ja perillä sinua odottavat kaupungin mielenkiintoinen historia, upea arkkitehtuuri, edulliset ostosmahdollisuudet ja vilkas huvielämä.

Gdanskissa on useita viehättäviä toreja, ja kaupungin keskustassa on helppo liikkua kävellen, sillä useat nähtävyydet sijaitsevat sopivalla kävelyetäisyydellä. Täällä on vieri vieressä historiallisia muistomerkkejä, trendikkäitä kahviloita, vehreitä puistoja ja moderneja ostoskeskuksia. Kaupungissa vallitsevan ihanan satumaisen ilmapiirin ja kauniiden rakennusten ansiosta täällä on mukava kierrellä ympäriinsä niin päiväsaikaan kuin myös illalla. Nykyään Gdansk muodostaa tiiviin kolmoiskaupungin Sopotin ja Gdynian kanssa. Sopot on vilkas rantakohde, jota kutsutaan Puolan Saint-Tropeziksi, ja kannattaa ehdottomasti vierailla tässä viehättävässä kohteessa ollessasi Gdanskissa kesäaikaan. Sopotissa on kaunis hiekkaranta, Euroopan pisin puulaituri, mukavia ravintoloita ja vilkas huvielämä.

Nähtävyydet Gdanskissa

Hansaliiton aikaan ja keskiajalla Gdansk oli tärkeä satamakaupunki sekä meripihkakaupan keskus. Gdansk oli keskeinen paikka myös toisen maailmansodan alkaessa ja Euroopan kommunismin murtuessa. Kaupungin monipuolisen historian ansiosta nähtävyyksiä on täällä runsaasti. Yksi Gdanskin tunnetuimpia rakennuksia on keskiaikainen nosturi Zuraw, josta on tullut Gdanskin kaupungin symboli. Täällä on myös Euroopan vanhin tiilikirkko Mariankirkko. Pitkien portaiden kapuaminen on vaivan arvoista, sillä ylhäältä aukeavat mahtavat näkymät yli kaupungin. Pyhän Birgitan kirkossa voit ihastella maailman suurinta meripihka-alttaria. Gdanskissa on myös runsaasti museoita, joissa voi tutustua sekä taiteeseen, historiaan että meripihkaan.

Tjäreborgilta matkat Gdanskiin

Hurmaavaan Gdanskiin lennät Helsingistä noin kahdessa tunnissa. Tjäreborgilla matkustat joustavasti reittilennoilla vuoden ympäri, ja päätät siis itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Gdanskissa voit mainiosti viettää viikonlopun, pidennetyn viikonlopun tai juuri niin monta päivää kuin itse haluat. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja keskeisellä sijainnilla, joten olet aina lähellä kaupungin nähtävyyksiä. Jos kaipaat kunnon hemmottelulomaa, suosittelemme upeaa Hilton Gdansk -hotellia, joka on yksi Puolan suosituimmista hotelleista.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Gdansk

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
-2°-6°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-1°-5°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
4°-2°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
9°1°
5
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
15°6°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
20°12°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
20°11°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
10°5°
3
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
5°1°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
1°-3°
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 2 tuntia.

Näin matkustat tänne

Gdanskiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla vuoden ympäri ja voit itse määritellä matkan pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Gdanskin lentokentältä keskustan hotelleihin on n. 20 min (n. 15 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Gdanskissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Täällä on sekä isoja ostoskeskuksia että pieniä erikoisliikkeitä. Galeria Baltycka on valtava ostoskeskus, jossa on yli 200 liikettä. Vanhankaupungin upeilla mukulakivikaduilla on useita mielenkiintoisia kauppoja, joissa myydään muun muassa koruja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Gdanskissa on monipuolinen valikoima sekä paikallisia että kansainvälisiä ravintoloita. Täällä on kaikkea yksinkertaisista pikaruokapaikoista hienompiin ravintoloihin. Hintataso on yleisesti ottaen suhteellisen edullinen.
Gdanskissa on todella monipuolinen kulttuuri- ja viihdetarjonta. Täällä on oopperaa, useita teattereita sekä lukuisia baareja ja yökerhoja. Viihde-elämä on keskittynyt Dluga Street -kävelykadulle. Jos kaipaat vilkkaampaa yöelämää, kannattaa vierailla Sopotissa, jossa meno jatkuu kesäisin pikkutunneille asti.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Gdanskissa on lukuisia nähtävyyksiä ja museoita. Gdanskin tunnetuimman kadun, Droga Królewskan varrella on useita kaupungin kulttuuriperintökohteita. Kadun päässä on upea renessanssin aikainen Kultainen portti eli Zlota Brama, josta on tullut kaupungin tärkeä symboli. Kauniissa goottilaisessa raatihuoneen rakennuksessa on Gdanskin historiallinen museo, jossa voit tutustua lähemmin kaupungin historiaan. Museossa on vaikuttava Punainen sali, jota pidetään ainutlaatuisena koristeellisuutensa vuoksi. Jos olet kiinnostunut taiteista, kannattaa pistäytyä kansallismuseossa, jossa on esillä maalaustaidetta, huonekaluja, keramiikkaa, kultaesineitä ja taottuja taide-esineitä. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat Oliwan katedraali, Neptunus-suihkulähde ja Wisloujscie-linnoitus.
Kulkuyhteydet
Gdanskin keskustassa on kätevintä liikkua jalkaisin. Gdanskissa voi liikkua myös raitiovaunulla ja bussilla. Matkalippuja myydään kioskeissa.
Rannat
Gdanskin laitamilla on neljä hyvin hoidettua rantaa: Stogi, Brzezno, Jelitkowo ja Sobieszewo. Jos rantaelämä on lähellä sydäntäsi, kannattaa vierailla Sopotissa, joka on suosittu rantakohde noin 12 kilometrin päässä Gdanskista pohjoiseen. Sopotissa on lukuisien ravintoloiden, kahviloiden ja yökerhojen lisäksi Euroopan pisin puulaituri.
Kohdefakta

Palvelumme

Gdansk on omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Puolan lähetystöstä/konsulaatista. Puolan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 618280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Zloty (PLN). Kortit hyväksytään laajalti.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V, adapteri: EU-standardi.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Lue lisäksi Hyvä tietää -osio ja Tjäreborgin matkaehdot.
Hintaesimerkkejä – Gdansk
Celestin Residence
Celestin Residence
Gdansk, Puola
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 26.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
26.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Q Hotel Grand Cru Gdansk
Q Hotel Grand Cru Gdansk
Gdansk, Puola
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 18.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
18.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Hilton Gdansksignatureaikuisille
 • Aikuisille
Hilton Gdansk
Gdansk, Puola
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 11.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
11.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku